Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: valiz mi sýrt çantasý mý ?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart valiz mi sýrt çantasý mý ?

arkadaþlar giderken tekerlekli valizlerden mi yoksa 50 lt lik buyuk sýrt çantalarýndan mý alsam býlemedým . travel kýsmýnda tekerleklý valýzýn sorun olacagýný dusunuyorum . ancak 22-23 kýloluk cantayla da ne kadar dolasýlabýlýr býlmýyorum . tecrubelý arkadaslar yardýmcý olursa sevýnýrým. býrde 50 lýtrelýk cantayý ucaga yanýmýza alabýlýrmýyýz ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ucaga alinacak bagajin limitleri belli zaten bunu ekstra olarak kullan. Ayrica 1 buyuk bavul lazim her turlu. Sadece sirt cantasi ile donemezsin , yetmez emin olabilirsin.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ucaga alinacak bagajin limitleri belli zaten bunu ekstra olarak kullan. Ayrica 1 buyuk bavul lazim her turlu. Sadece sirt cantasi ile donemezsin , yetmez emin olabilirsin.
    23kg bagaj hakkýmýz var 10kg el bagajý toplam 33kg mý hakkýmýz var yoksa o 10kg'da 23kg'a dahil mi ?

Bende kararsýzým ama sýrt çantasýda sýrt aðrýtýr diye düþünüyorum

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben sürekli kýbrýsa gelip gidiyorum 20 Kg + 5 yada 8 kg el bagaj hakký oluyor. sonuçta burasýda yurtdýþý. amerika içinde o þekil olcaðýný düþünüyorum

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Thy ve Lufthansa icin , 2 tane 23 kiloluk buyuk bagaj ve ayriyeten 1 tane 8 ya da 10 kiloluk el bagaji hakkiniz var. Diger firmalarda ise buyuk bagaj hakkiniz 1 tanedir. Diger kurallar ayni.

Deneyimli Watçý kaanmert92 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    33
    Tecrübe Puaný
    17

Bunu aþýrý düþünen biri olarak valiz konusunda kara kýldým. Evet sýrt çantasý cazip ama valize göre aþýrý küçük + travelde kolay diyon da kardeþ sýrtýnda 20 kilo taþýmak mý yoksa valizi sapýndan(sap mý deniz kol mu bilemedim ama anladýn sen beni ) tutuk çekmek mi rahat onuda düþün derim
    2011 Virginia Beach Housekeeping - 2012 Virginia Beach Bike Rental Attendent and Scooper-2015 Virginia Beach (inþ) Scooper

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

birde benim dönüþte istanbul-izmir iç hat uçuþum var ve lanet pegasus 15 kg bagaj hakký verýyor . bnm bagajým 22-23 kg cývarýnda olucak . extra kýlo parasýný bayýlcam mý baska býr cozumu var mý ?

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý anlerdogan92 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    birde benim dönüþte istanbul-izmir iç hat uçuþum var ve lanet pegasus 15 kg bagaj hakký verýyor . bnm bagajým 22-23 kg cývarýnda olucak . extra kýlo parasýný bayýlcam mý baska býr cozumu var mý ?
    Birinden rica et ona ver ya da birini seninle uðurlamasý için getir.

Bu arada ben 85+10 litrelik sýrt çantasý aldým. Sebebi þu daðcýlýk sýrt çantalarý saðlam ve su geçirmez oluyor. Bel ve göðüs desteði ile birlikte kalýn ve yumuþak kol askýlarý sizi fazlasýyla rahatlatýyor. Ayrýca 95 lt olmasýna raðmen kaba da durmuyor. Tekerlekli valizi aldýnýz tamam iyi güzelde sadece hava alanýnda sýcak asfaltta sürmeyeceksiniz. Muhtemelen yaðmurlu ya da fazlasýyla sýcak terden ölmüþ bir halde devam edeceksiniz.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý anlerdogan92 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Dönüþ derken program bittikten sonra türkiye ye dönüþten bahsediyorsun sanýrým,bende dönüþte istanbuldan izmire döneceðim.þöyle düþündüm çok bagajým olursa ve eðer uçak bileti alýrsam iç hatlar için ekstra bagaj hakkýda alabilirim yada biraz çile çekip þehirlerarasý otobüsü kullanýrým yani son çare olarak.ama bence biraz erken bunu düþünmek için daha dönüþe çok var

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

@mkadioðlu hocam endiþemi anlamýþ görünüyor. peký hocam 95lt.lik çanta kaç kg gelmýstý dönüþte ? 50 lt lik çanta 20 kg civarýnda gelýrse ondan alýp geçicem. @mmm kardesým bn donus býletýmý de aldým býle ýzmýr e.ancak býrýnden rýca etme fikri ýyý oldu oyle yaparým buyuk ýhtýmal.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Donuste ben hep 23kilo civarnda valizle ve 10 ar kilo ic bagajla geldim benden hic para istenmedi Turkiye ic hat ucusunda iki defa.Simdi farkettim yurtdisindan gelenlere sorun cikarmiyor olabilirler valizin ustunde yabanci ucak firmasi gorunce,baska bir ihtimal gelmedi aklima.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

arkadasalar oncelikle suna dikkat edin , bagaj kilo sinirlamsi oldugu gibi ,boyut sinirlamasi da mevcut. Bu sinirlamalri gecerseniz el bagajiniz ya da buyuk bagajiniz kabul edilmeyebilir , ya da ceza odemek zorunda kalabilirsiniz. Bu boyut bilgileri her havayolu firmasinin sitesinde yazar. Bunun disinda eger yurtici ucusunuz , yurtdisi ucusunuzla ayni bilette kesildiyse uluslararasi bagaj sinirlamalri gecerli olur. Bu Amerika ici ucusunuzda da gecerli. Mesela izmirden 2 aktarma ile Atlanta ya gidecek kisiler , Izmir-Istanbul-Nyc-Atlanta guzergahini izlesin. Bu ucuslarin hepsinde yani Izmir IStanbul ve Nyc- Atlanta ucuslarinda da uluslarasi ucus bagaj kurallari gecerli olur. Amerika ici ucuslarda normalde cogu havayolu firmasi 1. bagaja bie para almaktadir. Siz bundan kurtulursunuz. Tek sart bu ucuslarin hepsinin ayni bilet uzerinde olmasi. Ayni bilet uzerinde olmadigi durumlarda nadiren de olsa bizim havayolu firmlarimiz yurtdisindan gelen yolculara goz yummaktadir.

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Ben kesinlikle sýrt çantasý derim. Litre bazýnda olduðu için ona bakma aðzýna kadar giysi doldurursun 10 kg gelmez o sana kalmýþ birþey. Sadece taþýma rahatlýðýný göze al. Çok büyük de durmuyor hatta tekerlek sürümekten daha estetik ve sportif bence.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý mkadioglu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Birinden rica et ona ver ya da birini seninle uðurlamasý için getir.

Bu arada ben 85+10 litrelik sýrt çantasý aldým. Sebebi þu daðcýlýk sýrt çantalarý saðlam ve su geçirmez oluyor. Bel ve göðüs desteði ile birlikte kalýn ve yumuþak kol askýlarý sizi fazlasýyla rahatlatýyor. Ayrýca 95 lt olmasýna raðmen kaba da durmuyor. Tekerlekli valizi aldýnýz tamam iyi güzelde sadece hava alanýnda sýcak asfaltta sürmeyeceksiniz. Muhtemelen yaðmurlu ya da fazlasýyla sýcak terden ölmüþ bir halde devam edeceksiniz.
    Bende baktýmda þimdi fiyatlarý çok yüksek hocam, bir de bir süre sonra bel, sýrt aðrýtýr diye düþünüyorum

Daha önce büyük sýrt çantasýyla gidip memnun kalan var mý ? kaç lt ile gittiniz ayrýca ekstra bavul var mýydý ?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

beným alacagým 50 litrelik bir çanta olucak. decatlonda 130 liraya buldum guzel býr canta. hiking yapan sporcular bu çantalarla aylar boyunca yürüyorlar ben 1 hafta rahatlýkla yürüyebilirim diye düþünüyorum. @mkadioglu hocamýn da dedýgý gýbý . cok daha estetýk ve sportýf bence de. new york sokaklarýnda tekerlekli valýz suruklemek istemiyorum

Acemi Watçý Alperbursa - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    0

Ben 60ltlik sirt cantasiyla gidicem decathlondan 184 tl idi sanirim tam hatýrlamýyorum ve uçakta içeri almayi denicem alýrsam bomba donerken de ordan valiz alýr valizi disari sirt cantasini içeri alýrým ama oldu ki sirt cantam büyük geldi sanmiyorum boyu 67 cm dert etmezler dusunuyorum ederlerse donerken sirt cantasini bavulun dibine koyucam tek bavul donucem.. düþünce bu yönde

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Çoðu hava yolunda 157 cm sýnýr. Ve alacaðýnýz 95 lt bile olsa o kadar büyük olmuyor. Ayrýca sýrt çantasý yorucu olur diyen arkadaþ için söyleyeyim tekerlekli valiz ile arasýnda inanýlmaz bir rahatlýk farký var. Zaten fark ediyorsunuzdur çoðu turist bununla seyehat ediyor.Terlemeye karþý yaðmura karþý ve dengesiz aðýrlýða karþý çok önlemleri var. Bu sýrt çantasýnýn fiyatlarý evet pahalý ama marka olduðu için. Moda marka çantalar var Türk yapýmý ve fiyatlarý 180 civarý ama pazarlýkla uygun fiyata alýrsýnýz.Ayrýca gayet kaliteli de. Lacoste kanvas ayakkabýya verilen 200 tl gibi ayný tarz ve hatta daha kaliteli bir ayakkabýyý 50 tl ye bulabiliyoruz bu ülkede.Marka almayýn gerek yok. Ama faydasý oldukça fazla

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

alper hocam bende ayný cantayý baktým 180 tl forclaz 60 . bnde senýn gýbý yapmayý dusunuyorum. ama ordan valýz almýcam burdaký kucuk bý vantam ddaha var onu ýcýne koyucam gýderken donuste onu kabýn bagajý olarak alýp buyugu alta vercýcem

Acemi Watçý Alperbursa - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    0

Mkadioglu , söyle bir sey var o sýnýr lcd ekran tvler gibi caprazlamasina verilen rakam yani boyu 57 cm diye veriyor ama lineer olarak oralara denk geliyor gorevliye bagli o boyut ve Anlerdogan en mantiklisi ve canta geldiginde gercekten kaliteli ve ciddi manada eþyalarýn rahatva sigacagino goreceksin facebooktan eklersen cantanin bendeki halini atarim internetteki fotolara guvenmezsen

Siteden Uzaklaþtýrýldý
    Tecrübe Puaný
    0

Yanlýþýn var kardeþim ABD uçuþlarýnda bu ölçüler ve civarýnda bir boyuta izin veriliyor. Istanbul Adana deðil bu
    http//www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgileri/bagaj/abd-ucuslari-bagaj-kurallari

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Merhabalar,bu konuda kafamda 3 tane varyasyon var sizce hangisini yapmalýyým.
    1.Bir büyük boy valiz ve normal bir sýrt çantasýyla (laptop taþýcam ve el bagajý olarak)
    2.Bir büyük boy valiz ve decatlondaki sýrt çantasýyla
    3.Decatlondaki büyük bir sýrt çantasýyla (valiz olarak) ve normal bir sýrt çantasýyla(el bagajý)
    Sizce hangisini yapmalýyým.
    Travel yaparken valiz angarya iþ oluyormuþ.3.sünü düþünüyorum dönerken valiz alýr artýk ne alabilirsem ordan onlarý getiririm diye düþünüyorum.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

donerken valiz alacaksan git buyuk bir sirt cantasi al , ancak bu dagcilarin cantasi kadar buyuk degil normal sirt cantalarinin buyugunu al yeter. 2 canta esyayi goturup napican , nasilsa orda alisveris yapacaskiniz donerken bavul alir aldiklarini koyarsin.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    donerken valiz alacaksan git buyuk bir sirt cantasi al , ancak bu dagcilarin cantasi kadar buyuk degil normal sirt cantalarinin buyugunu al yeter. 2 canta esyayi goturup napican , nasilsa orda alisveris yapacaskiniz donerken bavul alir aldiklarini koyarsin.
    Öncelikle cevap için teþekkürler.Çok da büyük bir sýrt çantasý düþünmüyorum.30 veya 40 litrelik bunu valiz olarak düþünüyorum.Ýkinci sýrt çantamý da uçakta yanýma alýcam önemli evraklarý ve laptou yanýma almak için.El bagaj hakkým 8 kilo büyük sýrt çantamý muhtemelen 8 kiloyu geçer.küçük çantayý büyüðün içine yerleþtirerek tek çanta yaparým diyorum.
    Sadece travelda valize ihtiyaç duyarým aldýklarýmý valize koyar büyük sýrt çantasýna da fazla bir þey koymam el bagajý yaparým.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Ups 1 yýl önceki konuya cevap verdim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)