Work and Travel
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 13 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ds 2019 2 yýl kuralý yardým

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Ds 2019 2 yýl kuralý yardým

Arkadaþlar merhaba dün vize görüþmesine gîrdim vizemi aldým fakat sonradan farkettim ki ds 2019 da subject to the two rules a tabii tutmus beni benden baþka var mý bu sene 2 yýl kuralýna tabii olan ?
    Cevaplarýnýz için þimdiden teþekkürler.

Not: Bu yýl 3. Gidiþim

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

yanlýs resim yüklemiþin dostum ucak bilgilerini yüklemiþin

Araþtýrmacý Watçý ugurkaratass - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    12

Bende dün istanbul Baþkonsolosluðu na gittim. vize mi aldým fakat bana da 2 yýl kuralý konulmuþ. Pek anlamýþ deðilim. Devletten ne burs alýyorum ne kredi nede baþka birisi benim wat masraflarýný karþýlýyor. Ýlginç

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Kardeþim o imza yanlýþ resim atmadým.

Dostum ilk kez mi katýlýyorsun wata?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Wat öðrencileri 2yýl kuralýna tabi deðildir Ds'te iþaretlediklerinin bir zararý olmaz merak etmeyin.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Bende þimdi okudum konsoloslugun sitesinde wat öðrencileri tabii deðildir diye . Peki deðilse neden not subject kýsmýný isaretlemiyolarda subject kýsmýný isaretliyorlar anlanlamiyorum. Umarim dediðin gibidir kardesim

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Arkadaþlar yanlýþ bilgi veriyorsunuz ve formu okumuyorsunuz. 2 konu altýna yazdým bu sorunun cevabýný. ''Dostum ayný sorun bende de var. Benimde ds te iþaretli deðil vizede 2 yýl kuralý var. Work and travel'de iki yýl kuralý geçerli deðildir diyorsunuz, güzel diyorsunuz çünkü konsolosluðun sitesinde bu þekilde yazýyor ancak olay hiç öyle deðil. Konsolosluk son sýnýf öðrencilerine çatýr çatýr veriyor bu 2 yýl kuralýný, daha sonradan göçmen vizesine baþvurmalarý engellemek için. Bunu öðrenmenin tek yolu þu Advisory Opinions buraya ds 2019 unu yollucaksýn 3 hafta içinde cevap geliyor. Ben buraya belgelerimi yolladým cevap beklioyrum. Kýz arkadaþým amerikada oda benim için avukata gitti. Göçmen avukatýn'ýn söylediði þey aynen þu : Ds 2019 ve/veya vizenin üzerinde bu kural yazýyorsa 2 yýl kuralý senin için geçerlidir. Kaldýrmak içinde j1 visa waiver olayý var buna baþvurman lazým 3-5 ay arasý sürüyor kaldýrmak. Oda geçerli bir nedenin varsa ve bunu ispatlýyabilirsen''

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

baktým bendede ds belgesinde iþaretlemiþler onu sýnýrlendým pasaport konsoloslukta þu anda inþ geldiðinde vizede 2 year yoktur valla varsa kaçak kalýrým dönmem amerikadan net yani.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Arkadaþým üzülerek söylüyorum var 2 yýl kuralýn.Bende ayný durumdayým. 4. yýlým watta ve son senem ünide konsolosluk o yüzden bu kuralý bana uyguladýðýný düþünüyorum. Öncelikle yapman gereken, Advisory Opinions bu sitedeki bilgileri kullanarak ABD'den uzman görüþü alman böylece kuralýn sana uygulanýp uygulanmadýðýný söyleyecekeler sana bunun için ds 2019 unun kopyasýný buraya yollaman lazým Oradan sana 3 hafta içinde cevap gelecek eðer derlerse 2 yýl kuralý sana uygulanýyor ozaman j-1 visa waiver yaptýracaksýn gider gitmez baþvur basit ama çok zaman alan bir iþlem 300 dolara mal oluyor toplamda.Ama her baþvuraný kaldýrmýyorlar, bir sürü yazý okudum bununla ilgili.Biraz þanþ iþi.Waiver içinde avukat tutma sakýn 1200 dolar istiyorlar avukatlar boþuna kazýklanma. Türk konsolosluðunun senin adýna no objection letter yollamasý lazým ABD' deki baþvurduðun kuruma Ýþlemlerin 3-4 ay sürmesinin nedeni de bu. No Objection letter alabilmen için de Türk konsolosluðu Türkiyede senin adýna araþýtýrma yapýyor. Bu adam devletten kredi aldýmý , askerliði ne durumda, Okuduðu Üniversiteye borcu var mý diyor. Eðer bunlar olumsuz ise sana diyorlar ki sen önce bunlarý hallet sonra ben o mektupu Abd ye veririm diyor. Yani bana borç takýp Abd'ye yerleþemezsin diyor. Ayrýca 2 yýl kuralý j-1 F-1 vb gibi göçmen olmayan vizelere tekrar baþvurmana engel deðil.Sadece Göçmen olan vizelere baþvurmana engel k-1 h-1 vb. Bu kural bize haksýz yere uygulanýyor, ben rahatlýkla kaldýrabileceðimizi düþünüyorum. Kaçak kalmaya gelince ilerde benim gibi abd'de yaþama hayalin varsa kesinlikle kaçak kalma ileride evlensen dahi green card'a baþvurmazsýn 10 yýl boyunca. Eðer kaçak kalýrsan yakalanýp deport ederlerse zaten bir daha abd'ye giremiyorsun. Avrupa da ki ülkelerden de vize alamazsýn. Çok gereksiz ve riskli.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Alýntý cardwat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþým üzülerek söylüyorum var 2 yýl kuralýn.Bende ayný durumdayým. 4. yýlým watta ve son senem ünide konsolosluk o yüzden bu kuralý bana uyguladýðýný düþünüyorum. Öncelikle yapman gereken, Advisory Opinions bu sitedeki bilgileri kullanarak ABD'den uzman görüþü alman böylece kuralýn sana uygulanýp uygulanmadýðýný söyleyecekeler sana bunun için ds 2019 unun kopyasýný buraya yollaman lazým Oradan sana 3 hafta içinde cevap gelecek eðer derlerse 2 yýl kuralý sana uygulanýyor ozaman j-1 visa waiver yaptýracaksýn gider gitmez baþvur basit ama çok zaman alan bir iþlem 300 dolara mal oluyor toplamda.Ama her baþvuraný kaldýrmýyorlar, bir sürü yazý okudum bununla ilgili.Biraz þanþ iþi.Waiver içinde avukat tutma sakýn 1200 dolar istiyorlar avukatlar boþuna kazýklanma. Türk konsolosluðunun senin adýna no objection letter yollamasý lazým ABD' deki baþvurduðun kuruma Ýþlemlerin 3-4 ay sürmesinin nedeni de bu. No Objection letter alabilmen için de Türk konsolosluðu Türkiyede senin adýna araþýtýrma yapýyor. Bu adam devletten kredi aldýmý , askerliði ne durumda, Okuduðu Üniversiteye borcu var mý diyor. Eðer bunlar olumsuz ise sana diyorlar ki sen önce bunlarý hallet sonra ben o mektupu Abd ye veririm diyor. Yani bana borç takýp Abd'ye yerleþemezsin diyor. Ayrýca 2 yýl kuralý j-1 F-1 vb gibi göçmen olmayan vizelere tekrar baþvurmana engel deðil.Sadece Göçmen olan vizelere baþvurmana engel k-1 h-1 vb. Bu kural bize haksýz yere uygulanýyor, ben rahatlýkla kaldýrabileceðimizi düþünüyorum. Kaçak kalmaya gelince ilerde benim gibi abd'de yaþama hayalin varsa kesinlikle kaçak kalma ileride evlensen dahi green card'a baþvurmazsýn 10 yýl boyunca. Eðer kaçak kalýrsan yakalanýp deport ederlerse zaten bir daha abd'ye giremiyorsun. Avrupa da ki ülkelerden de vize alamazsýn. Çok gereksiz ve riskli.
    danýþmanýma sordum bende o iþaretli vizemde vizemde not subject yazýyor þu an çok sevinçliyim çok teþþekkür ederim yazdýklarýn için kayýt ettim ilerde lazým olursa

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý cardwat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Siz staj sonrasý gelen 2yýl kuralýnýn Waive iþlemlerini anlatmýþsýnýz sanki,bu arkadaþýn merak ettiði DS ine konsoloslukta neden o iþaretin koyulduðuydu bu sorun yaratmaz önemli olan vizesinde yazandýr.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Alýntý Alexandria Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Siz staj sonrasý gelen 2yýl kuralýnýn Waive iþlemlerini anlatmýþsýnýz sanki,bu arkadaþýn merak ettiði DS ine konsoloslukta neden o iþaretin koyulduðuydu bu sorun yaratmaz önemli olan vizesinde yazandýr.
    not subject 212 two year rule falan saçma sapan yazýyor bi sürü vize bitiþ tarihi 7 eylül dyor 7 eylülde iþim bitiyor galiba son 1 ayý yazmýyolar diye biliyorum gezeceðim tarihi

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Alýntý Alexandria Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Eðer göçmen olmayan vizelere baþvuracaksa yaratmaz ama benim gibi göçmen vizelere baþvuracaksa yaratýr. Bu iþin stajý falan yok konsolosluk work and travel öðrencilerinede veriyor bu kuralarý sitesinde o þekilde yazmasada. Ayrýca DS 2019 VE/VEYA VÝZENDE BU KURAL VARSA kural sana uygulanýr. DS 2019 burada çok önemli sen önemli deðil demiþssin.Bu kuralýn olup olmadýðýný öðrnmek için belgelerini texas'a yolladýðýnda adamlar senden direk ds-2019 kopyasýný istiyor.Vizeni deðil.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)