Arkadaþým üzülerek söylüyorum var 2 yýl kuralýn.Bende ayný durumdayým. 4. yýlým watta ve son senem ünide konsolosluk o yüzden bu kuralý bana uyguladýðýný düþünüyorum. Öncelikle yapman gereken,
Advisory Opinions bu sitedeki bilgileri kullanarak ABD'den uzman görüþü alman böylece kuralýn sana uygulanýp uygulanmadýðýný söyleyecekeler sana bunun için ds 2019 unun kopyasýný buraya yollaman lazým Oradan sana 3 hafta içinde cevap gelecek eðer derlerse 2 yýl kuralý sana uygulanýyor ozaman j-1 visa waiver yaptýracaksýn gider gitmez baþvur basit ama çok zaman alan bir iþlem 300 dolara mal oluyor toplamda.Ama her baþvuraný kaldýrmýyorlar, bir sürü yazý okudum bununla ilgili.Biraz þanþ iþi.Waiver içinde avukat tutma sakýn 1200 dolar istiyorlar avukatlar boþuna kazýklanma. Türk konsolosluðunun senin adýna no objection letter yollamasý lazým ABD' deki baþvurduðun kuruma Ýþlemlerin 3-4 ay sürmesinin nedeni de bu. No Objection letter alabilmen için de Türk konsolosluðu Türkiyede senin adýna araþýtýrma yapýyor. Bu adam devletten kredi aldýmý , askerliði ne durumda, Okuduðu Üniversiteye borcu var mý diyor. Eðer bunlar olumsuz ise sana diyorlar ki sen önce bunlarý hallet sonra ben o mektupu Abd ye veririm diyor. Yani bana borç takýp Abd'ye yerleþemezsin diyor. Ayrýca 2 yýl kuralý j-1 F-1 vb gibi göçmen olmayan vizelere tekrar baþvurmana engel deðil.Sadece Göçmen olan vizelere baþvurmana engel k-1 h-1 vb. Bu kural bize haksýz yere uygulanýyor, ben rahatlýkla kaldýrabileceðimizi düþünüyorum. Kaçak kalmaya gelince ilerde benim gibi abd'de yaþama hayalin varsa kesinlikle kaçak kalma ileride evlensen dahi green card'a baþvurmazsýn 10 yýl boyunca. Eðer kaçak kalýrsan yakalanýp deport ederlerse zaten bir daha abd'ye giremiyorsun. Avrupa da ki ülkelerden de vize alamazsýn. Çok gereksiz ve riskli.
Bookmarks