Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: DS 2 yýl kuralý iþaretli Vize de Ýse 2 yýl kuralý geçerli deðil!

Araþtýrmacý Watçý ugurkaratass - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    12

Standart DS 2 yýl kuralý iþaretli Vize de Ýse 2 yýl kuralý geçerli deðil!

Arkadaþlar Merhaba böyle bi konu vardý aradým aradim fakat bulamadým.

Vize'de 2 yýl kuralý yoktur. diyor fakat ds formunda 2 yýl kuralý vardýr kutucuðu iþaretli ve Aþþaðýda yazan burs du bilmem neydi onlar Ýþaretli deðil.

Þimdi ben bu kurala tabiimiyim yoksa deðilmiyim.

Bilgilendirirseniz sevinirim iyi geceler

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    13

Work and travel öðrencileri bu kurala tabi deðildir.

Araþtýrmacý Watçý ugurkaratass - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    12

Amerika'da ben j1 vizemi f1 e çevirmek istersem bana engel olur mu ?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Engel olmaz arkadaþýn dediði gibi J1 de yazan çok önemli deðil,ancak vize türü deðiþtirmek istiyorsan bunu oradayken yapmamaný tavsiye ederim muhtemel göçmen gözüyle bakarlar ve Türkiyeye dndüðünde birdaha vize alman çok zor.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Alýntý Alexandria Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Engel olmaz arkadaþýn dediði gibi J1 de yazan çok önemli deðil,ancak vize türü deðiþtirmek istiyorsan bunu oradayken yapmamaný tavsiye ederim muhtemel göçmen gözüyle bakarlar ve Türkiyeye dndüðünde birdaha vize alman çok zor.
    Ben bu konuyu anlatmaktan usandým gerçekten herkes kafasýna göre bu 2 yýl kuralý sana uygulanmaz diyor. Çok açýk ve net bir þekilde yanlýþ bilgi veriyorsunuz.Çünkü konsolosluk sitesinde work and travel için bu kural uygulanmaz diyor ancak çatýr çatýr 2 yýl kuralýný basýyorlar son sýnýf öðrencilerine yakýnda bununla ilgili detaylý konu anlatýmý yazacaðým belgelerle birlikte. Arkadaþým senin durumuna gelince senin j-1 vizene 2 yýl kuralý geçerli olsa bile F-1,j-1 vb GÖÇMEN OLMAYAN VÝZELERE tekrardan baþvurabilirsin.BU KURAL GÖÇMEN VÝZELERÝ ÝÇÝN GEÇERLÝDÝR.Ayrýca Allah aþkýna artýk þu saçma sapan þeylere inanmayýn j-1 dan F-1 vizesine ABD ikende baþvurabilirisin ve vizeyide alabilrisin GEREKLÝ ÞARTLARI YERÝNE GETÝRÝYORSAN en az 10 tane tanýdýðým var bunu yapan. Sen vizeye baþvuruyorsun adam sana niye göçmen gözüyle baksýn. Þu konsolosluk memurlarýný tanrýlaþtýrmayýn artýk gözünüzde lütfen.
    Konu cardwat tarafýndan (19-05-2015 Saat 01:01 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Konsolosluk yanlis bircok uygulama yapiyor hersene. Mesela 5 senelik j1 vizesi vermek gibi. Istedikleri kadar versinler bu uygulanmaz. cUNKU KURAL ACIKTIR , En fazla 4 ay verilir vize watcilara. Kisacasi en garanti ogrenilecek yol konsolosluga sormaktir. Yorumla ugramaya gerek yok. Ben 2 sene evvel konsolosluk gorevlisi ile gorustugumde bizzat sormustum ve watcilara 2 yil kurali gecerli olmadigi soylenmisti. Degisiklik ooldu mu bilemiyorum.

Birseye daha yorum yapayim , ben vize degisiminin asla ve asla Amerka da yapilmamasi taraftariyim. Donun burada tekrar alin vizeyi. Tabiki hic paraniz yoksa veya vize almaniz cok dusukse orada vize degisimi yapmak dusunulebilir. Ancak sunu herkes iyi bilsin , Amerika da vizeyi degistirdiginiz andan itibaren , green card almaya kendinizi odaklayin. Almadan da donmeyin. Cunku ciktiktan sonra Amerika ya geri donmeniz ihtimali %10 dur.
    Konu ozgursum tarafýndan (19-05-2015 Saat 02:13 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    konsolosluk yanlis bircok uygulama yapiyor hersene. Mesela 5 senelik j1 vizesi vermek gibi. ýstedikleri kadar versinler bu uygulanmaz. Cunku kural acýktýr , en fazla 4 ay verilir vize watcilara. Kisacasi en garanti ogrenilecek yol konsolosluga sormaktir. Yorumla ugramaya gerek yok. Ben 2 sene evvel konsolosluk gorevlisi ile gorustugumde bizzat sormustum ve watcilara 2 yil kurali gecerli olmadigi soylenmisti. Degisiklik ooldu mu bilemiyorum.

Birseye daha yorum yapayim , ben viz degisimini asla ve asla amerka da yapilmamasi taraftariyim. Donun burada tekrar alin vizeyi. Tabiki hic paraniz yoksa veya vize almaniz cok dusukse orada vize degisimi yapmak dusunulebilir. Ancak sunu herkes iyi bilsin , amerika da vizeyi degistirdiginiz andan itibaren , green card almaya kendinizi odaklayin. Almadan da donmeyin. Cunku amerika ya geri donmeniz ihtimali %10 dur.
    ozgursum benim vizemde bu kural var ds'te yok.uzun uðraþlar sonucunda konsoluslukta yetkili biriyle konuþtuðumda adam bana vizende varsa uygulanýr ama tam bilemiyeceðini söyeldi.yani onlarda ne yaptýklarýný bilmiyorlar.þaka gibi bir durum.Kendi verdikleri kuralddan haberleri yok Uygulanýp uygulanmadýðýný öðrenebilmek için yetkili görüþü almam gerekiyormuþ bunun için belgelerimi texas'a yolladým kesin sonucu alýnca buraya yazacaðým.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

ne duruma dustuk ya , kendi verdikleri vizenin kuralini mi bilmiyorlar

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý cardwat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Ben bu konuyu anlatmaktan usandým gerçekten herkes kafasýna göre bu 2 yýl kuralý sana uygulanmaz diyor. Çok açýk ve net bir þekilde yanlýþ bilgi veriyorsunuz.Çünkü konsolosluk sitesinde work and travel için bu kural uygulanmaz diyor ancak çatýr çatýr 2 yýl kuralýný basýyorlar son sýnýf öðrencilerine yakýnda bununla ilgili detaylý konu anlatýmý yazacaðým belgelerle birlikte. Arkadaþým senin durumuna gelince senin j-1 vizene 2 yýl kuralý geçerli olsa bile F-1,j-1 vb GÖÇMEN OLMAYAN VÝZELERE tekrardan baþvurabilirsin.BU KURAL GÖÇMEN VÝZELERÝ ÝÇÝN GEÇERLÝDÝR.Ayrýca Allah aþkýna artýk þu saçma sapan þeylere inanmayýn j-1 dan F-1 vizesine ABD ikende baþvurabilirisin ve vizeyide alabilrisin GEREKLÝ ÞARTLARI YERÝNE GETÝRÝYORSAN en az 10 tane tanýdýðým var bunu yapan. Sen vizeye baþvuruyorsun adam sana niye göçmen gözüyle baksýn. Þu konsolosluk memurlarýný tanrýlaþtýrmayýn artýk gözünüzde lütfen.
    Nereden baþlasam acaba,öncelikle þu çok bilmiþ tavýrlarý bir yana býrakýn emin olmadan kimseyi yanlýþ bilgi vermekle suçlamayýn,tabi yanlýþ olabilirim ancak benim yazdýklarým genel geçer bilgilerdir sizin vize durumunuz gibi anormal bir durumda tabiki yanlýþ olabilir.
    Demiþsiniz ki Allah aþkýna þu saçma sapan þeylere inanmayýn.... yahu ben alamaz mý demiþim,alýr almasýna ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye yeþil kartsýz gelsin ondan sonra vize almasý çok zor buradan demek istediðim buydu lütfen tekrar okuyup anlayýnýz.
    Son olarak sizin ölümüne savunduðunuz 4.sýnýflara çatýr çatýr 2yýl kuralý iþletiyorlar iddaanýz,hemen bu yýl son sýnýf olupta vize almýþ 2arkadaþýmý aradým ve onlarda öyle birþey olmadýðýný öðrendim.Bu sizin kendi dumunuza verdiðiniz yanlýþ anlamdan baþka birþey deðildir.Yani 2. sýnýfta olupta 1.80 ortalamayla vize alsaydýnýz ve bu kural yine yanlýþlýkla vizenize basýlmýþ olsaydý bukezde 2.00 ýn altýndakilere 2yýl kuralý veriyorlar derdiniz.
    Tekrarlýyorum,sizin vizenizde bir hata/yanlýþlýk olmuþ diye herkesin durumunu ayný görmeyin ve bunun üzerinden insanlarý küçümseyerek yorumlar yapmayýn,saðlýcakla kalýn.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

valla ds belgesine öylesine iþaretlemiþ adam gereksiz vizemde yazmýyor not subject diyor kafam rahat burayýda okudum

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Alýntý Alexandria Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Nereden baþlasam acaba,öncelikle þu çok bilmiþ tavýrlarý bir yana býrakýn emin olmadan kimseyi yanlýþ bilgi vermekle suçlamayýn,tabi yanlýþ olabilirim ancak benim yazdýklarým genel geçer bilgilerdir sizin vize durumunuz gibi anormal bir durumda tabiki yanlýþ olabilir.
    Demiþsiniz ki Allah aþkýna þu saçma sapan þeylere inanmayýn.... yahu ben alamaz mý demiþim,alýr almasýna ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye yeþil kartsýz gelsin ondan sonra vize almasý çok zor buradan demek istediðim buydu lütfen tekrar okuyup anlayýnýz.
    Son olarak sizin ölümüne savunduðunuz 4.sýnýflara çatýr çatýr 2yýl kuralý iþletiyorlar iddaanýz,hemen bu yýl son sýnýf olupta vize almýþ 2arkadaþýmý aradým ve onlarda öyle birþey olmadýðýný öðrendim.Bu sizin kendi dumunuza verdiðiniz yanlýþ anlamdan baþka birþey deðildir.Yani 2. sýnýfta olupta 1.80 ortalamayla vize alsaydýnýz ve bu kural yine yanlýþlýkla vizenize basýlmýþ olsaydý bukezde 2.00 ýn altýndakilere 2yýl kuralý veriyorlar derdiniz.
    Tekrarlýyorum,sizin vizenizde bir hata/yanlýþlýk olmuþ diye herkesin durumunu ayný görmeyin ve bunun üzerinden insanlarý küçümseyerek yorumlar yapmayýn,saðlýcakla kalýn.
    Arkadaþým tartýþma ortamý yaratmadan bilgi verelim formun amacý bu.
    1-) Özgürusm dediðin gibi konsolosluk bir çok yanlýþ iþlem yapýyor. 2 yýl kuralýnda bunlardan bir tanesi. Buradaki sorun senin ýsrarla konsolosluðun yaptýðý yanlýþ iþlemlerin geçerliliðinin olmadýðýný savunman.Forumda bir sürü insan var 2 yýl kuralý olan en az 4 tane son sýnýf öðrencisi ben sadece BU FORMDA gördüm.Yani biz bunlarýnýn hepsini býrakacaðýz senin o 2 mezun arkadaþýný kriter alacaðýz öylemi.
    2-) Yine bu konuyla ilgili baþka bir mesajýnda 2 yýl kuralý ile ilgili ds 2019 önemli deðildir diyorsun. Külliyen yanlýþ. Ds 2019 burada en önemli belgelerden birdir. Bu kuralara waiver yaptýrýrken ve advisory opinion aldýðýnda kullandýðýn tek belgeldir.Sen bu belgeye önemli deðildir diyorsun
    3-) Arkadaþýn vizesinde bu kural varsa ve eðer göçmen olmayan vizelere baþvuracaksa bu kural ona uygulanamaz çünkü tekrardan göçmen olmayan vizeye f-1 baþvuracak. Ama sen bunu genel geçer yazamasýn bu yanlýþ bilgidir. DOÐRUSU GÖÇMEN OLMAYAN VÝZELERE UYGULANMAZDIR. Adam watla gitti j-1 vizesi ile amerikada evlenmeye kalktý yada diyelim ki bu sene wat'a gitti vizesinde 2 yýl kuralý var gelecek sene green card kazandý. Ozaman ne olacak? Ýþte bu yüzden yanlýþ bilgi veriyorsun.Bu formu okuyan bir sürü insan var.Sadece konunun sahibi arkadaþ deðil.Ben bu forma sýrf bu konu yüzünden üye oldum, çünkü hemen hemen türkçe hiç bir kaynak yok internette bu konuyla ilgili.
    4-)'' alýr almasýna ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye yeþil kartsýz gelsin ondan sonra vize almasý çok zor'' Al iþte bir yanlýþ bilgi daha. NEDEN ZOR ? BANA NEDEN ZOR OLDUÐUNU AÇIKLA ? Bunu bizzat benim abim yaptý. üni son senesinde wat yaptý ? Sonra 5 ay kaplan dil okulunda kaldý.VE VÝZEYÝ ABD'DEN ALDI F-1'INI. 6. SENESÝNDE TEKRAR J-1 VÝZESÝNÝ TÜRKiYEDEN ALDI. Oda benim gibi okulu 6 senede bitirdi. Zor olduðu resmi bir sitede mi yazýyor ? Kulaktan dolma bilgiler ve þirketlerin size söylediði bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi sömürmekten baþka hiç bir amacý olmayan þirketler.

Amacým kimsenin kalbini kýrmak deðil, fikirleriniz bilgilere dayanasýn kulaktan dolma þeylere deðil.Verdiðin bilgilerin yanlýþ olduðunu kanýtlayan RESMÝ DEVLET SÝTELERÝ ingilizcen yeterli ise oku
    1-) DS BELGESÝ ÝLE ÝLGÝLÝ YANLIÞIN Waiver of the Exchange Visitor Two-Year Home-Country Physical Presence Requirement
    2-) KONSOLOSLUÐUN YANLIÞ VERDÝÐÝ KARARLARININ HÜKÜMSÜZ OLDUÐUNU ÝDDA ETMENLE ÝLGÝLÝ YAZI
    Türkiye Cumhuriyeti Vaþington Büyükelçiliði (Ayrýca, 2 yýl kuralý, burs almamýþ, mecburi hizmet zorunluluðu olmayan kiþilere de uygulanmaktadýr.)
    ah keþke abim burada olabilseydi onun vizelerinde koyabilseydim.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

1-) Özgürusm dediðin gibi konsolosluk bir çok yanlýþ iþlem yapýyor. 2 yýl kuralýnda bunlardan bir tanesi. Buradaki sorun senin ýsrarla konsolosluðun yaptýðý yanlýþ iþlemlerin geçerliliðinin olmadýðýný savunman.Forumda bir sürü insan var 2 yýl kuralý olan en az 4 tane son sýnýf öðrencisi ben sadece BU FORMDA gördüm.Yani biz bunlarýnýn hepsini býrakacaðýz senin o 2 mezun arkadaþýný kriter alacaðýz öylemi.
    2-) Yine bu konuyla ilgili baþka bir mesajýnda 2 yýl kuralý ile ilgili ds 2019 önemli deðildir diyorsun. Külliyen yanlýþ. Ds 2019 burada en önemli belgelerden birdir. Bu kuralara waiver yaptýrýrken ve advisory opinion aldýðýnda kullandýðýn tek belgeldir.Sen bu belgeye önemli deðildir diyorsun
    3-) Arkadaþýn vizesinde bu kural varsa ve eðer göçmen olmayan vizelere baþvuracaksa bu kural ona uygulanamaz çünkü tekrardan göçmen olmayan vizeye f-1 baþvuracak. Ama sen bunu genel geçer yazamasýn bu yanlýþ bilgidir. DOÐRUSU GÖÇMEN OLMAYAN VÝZELERE UYGULANMAZDIR. Adam watla gitti j-1 vizesi ile amerikada evlenmeye kalktý yada diyelim ki bu sene wat'a gitti vizesinde 2 yýl kuralý var gelecek sene green card kazandý. Ozaman ne olacak? Ýþte bu yüzden yanlýþ bilgi veriyorsun.Bu formu okuyan bir sürü insan var.Sadece konunun sahibi arkadaþ deðil.Ben bu forma sýrf bu konu yüzünden üye oldum, çünkü hemen hemen türkçe hiç bir kaynak yok internette bu konuyla ilgili.
    4-)'' alýr almasýna ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye yeþil kartsýz gelsin ondan sonra vize almasý çok zor'' Al iþte bir yanlýþ bilgi daha. NEDEN ZOR ? BANA NEDEN ZOR OLDUÐUNU AÇIKLA ? Bunu bizzat benim abim yaptý. üni son senesinde wat yaptý ? Sonra 5 ay kaplan dil okulunda kaldý.VE VÝZEYÝ ABD'DEN ALDI F-1'INI. 6. SENESÝNDE TEKRAR J-1 VÝZESÝNÝ TÜRKiYEDEN ALDI. Oda benim gibi okulu 6 senede bitirdi. Zor olduðu resmi bir sitede mi yazýyor ? Kulaktan dolma bilgiler ve þirketlerin size söylediði bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi sömürmekten baþka hiç bir amacý olmayan þirketler.

Amacým kimsenin kalbini kýrmak deðil, fikirleriniz bilgilere dayanasýn kulaktan dolma þeylere deðil.Verdiðin bilgilerin yanlýþ olduðunu kanýtlayan RESMÝ DEVLET SÝTELERÝ ingilizcen yeterli ise oku
    1-) DS BELGESÝ ÝLE ÝLGÝLÝ YANLIÞIN Waiver of the Exchange Visitor Two-Year Home-Country Physical Presence Requirement
    2-) KONSOLOSLUÐUN YANLIÞ VERDÝÐÝ KARARLARININ HÜKÜMSÜZ OLDUÐUNU ÝDDA ETMENLE ÝLGÝLÝ YAZI
    Türkiye Cumhuriyeti Vaþington Büyükelçiliði (Ayrýca, 2 yýl kuralý, burs almamýþ, mecburi hizmet zorunluluðu olmayan kiþilere de uygulanmaktadýr.)
    kardeþ benim vizemde not subject two year rule yazýyor ama ds de adam kalemle iþaretlemiþ o 2 yýl kuralý gibi þeyi olsaydý vizedede yazardý diye düþündüm

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

ama þöyle bir durum daha var vizede yazmýyor zaten yazan yeride adam iþlemlerimi bitirdi kalemle rasgele iþaretledi ordan bi yeri seneye wat a baþ vurduðumda eski ds yi benden istmeyecekler diye sanýyorum eski amerikan vizeli pasaportumu isteyecekler ordada not subject yazýyor yani kýsaca konsolosluk koymamýþ olacak alabileceðim ve bilinçlendiðim için böyle bir hata olmasýna izin vermem

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Alýntý Basar Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ama þöyle bir durum daha var vizede yazmýyor zaten yazan yeride adam iþlemlerimi bitirdi kalemle rasgele iþaretledi ordan bi yeri seneye wat a baþ vurduðumda eski ds yi benden istmeyecekler diye sanýyorum eski amerikan vizeli pasaportumu isteyecekler ordada not subject yazýyor yani kýsaca konsolosluk koymamýþ olacak alabileceðim ve bilinçlendiðim için böyle bir hata olmasýna izin vermem
    Baþar tekrar wata baþvuracaksan zaten bu kural uygulanmýyor. Sýkýnýtý yapmana gerek yok. Kural göçmen olan vizelere baþvurmak için geçerli

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Bir tartýþma yok kocaman insanlarýz,ilerde birinin baþýna yine bu gelirse bu yazýlanlar onun için çok yararlý olabilir bence yazdýklarým forumun amacýna gayet uygundur.Waive nedir nasýl yapýlýr biliyorum yinede teþekkür ederim.Büyük harflerle yazýþýn zaten çok güzel gözler sorunlu biraz hepsini büyük harfle yazabilirsin.Konuyu kiþiselleþtiren ben deðilim arkadaþýn sorusuna yanýt verdim ve sizin o sorunla baðdaþmayan yanýtýnýzýn arkadaþýn olayýyla ayný olmadýðýna açýklýk getirdim.
    Verdiðin linkte yazan J1 sadece wat için deðildir orada kastedilen J1 trainee programý için geçerli olan 2yýl kuralýdýr tekrar okuyunuz.Aslýnda ayný þeyi söylüyoruz ama þunu anlatmaya çalýþýyorum senin durumunun kanunen geçersiz olmasý lazým,geçersiz olan birþeyi waive yapmaya çalýþacaðýnýza exchange visitor program tüzüðünü inceleseniz ve wat öðrencilerine 2yýl kuralý uygulanabileceðine dair yasal bir gerekçe bulursanýz bizide aydýnlatsanýz ne güzel olur deðilmi ?

eCFR — Code of Federal Regulations

Size waive iþine girmeden önce konsolosluk ile görüþmenizi tavsiye ederim.Kanunu okuyunuz ve onlara bunun yasal tabanýný sorunuz.Ben okudum bulamadým iki yýl kuralýyla ilgili fýkralar sadece baþta genel çerçevede ve trainee programý alt baþlýklarýnda verilmiþ.
    Genel çerçeve dediðim yazý þu zaten ctrl+p yapýp two year rule yazarsan çýkar

Home-country physical presence requirement. The requirement that an exchange visitor, and any accompanying spouse and dependents, who are within the purview of section 212(e) of the Immigration and Nationality Act, as amended, or Public Law 94-484 (substantially quoted in 22 CFR 41.63), must reside and be physically present in the country of nationality or last legal permanent residence for an aggregate of at least two years following departure from the United

Burada verilen iki kanunuda incelerdim ancak zamaným yok orada kimlerin dahil olup olmadýðý daha net çizgilerle ayrýlmýþ olmalý.Bol þans.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

green card a baþvurmak göçmen vizesi olmadýðý için sanýrým yapabiliyorum.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)