Arkadaþým tartýþma ortamý yaratmadan bilgi verelim formun amacý bu.
1-) Özgürusm dediðin gibi konsolosluk bir çok yanlýþ iþlem yapýyor. 2 yýl kuralýnda bunlardan bir tanesi. Buradaki sorun senin ýsrarla konsolosluðun yaptýðý yanlýþ iþlemlerin geçerliliðinin olmadýðýný savunman.Forumda bir sürü insan var 2 yýl kuralý olan en az 4 tane son sýnýf öðrencisi ben sadece BU FORMDA gördüm.Yani biz bunlarýnýn hepsini býrakacaðýz senin o 2 mezun arkadaþýný kriter alacaðýz öylemi.
2-) Yine bu konuyla ilgili baþka bir mesajýnda 2 yýl kuralý ile ilgili ds 2019 önemli deðildir diyorsun. Külliyen yanlýþ. Ds 2019 burada en önemli belgelerden birdir. Bu kuralara waiver yaptýrýrken ve advisory opinion aldýðýnda kullandýðýn tek belgeldir.Sen bu belgeye önemli deðildir diyorsun
3-) Arkadaþýn vizesinde bu kural varsa ve eðer göçmen olmayan vizelere baþvuracaksa bu kural ona uygulanamaz çünkü tekrardan göçmen olmayan vizeye f-1 baþvuracak. Ama sen bunu genel geçer yazamasýn bu yanlýþ bilgidir. DOÐRUSU GÖÇMEN OLMAYAN VÝZELERE UYGULANMAZDIR. Adam watla gitti j-1 vizesi ile amerikada evlenmeye kalktý yada diyelim ki bu sene wat'a gitti vizesinde 2 yýl kuralý var gelecek sene green card kazandý. Ozaman ne olacak? Ýþte bu yüzden yanlýþ bilgi veriyorsun.Bu formu okuyan bir sürü insan var.Sadece konunun sahibi arkadaþ deðil.Ben bu forma sýrf bu konu yüzünden üye oldum, çünkü hemen hemen türkçe hiç bir kaynak yok internette bu konuyla ilgili.
4-)'' alýr almasýna ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye yeþil kartsýz gelsin ondan sonra vize almasý çok zor'' Al iþte bir yanlýþ bilgi daha. NEDEN ZOR ? BANA NEDEN ZOR OLDUÐUNU AÇIKLA ? Bunu bizzat benim abim yaptý. üni son senesinde wat yaptý ? Sonra 5 ay kaplan dil okulunda kaldý.VE VÝZEYÝ ABD'DEN ALDI F-1'INI. 6. SENESÝNDE TEKRAR J-1 VÝZESÝNÝ TÜRKiYEDEN ALDI. Oda benim gibi okulu 6 senede bitirdi. Zor olduðu resmi bir sitede mi yazýyor ? Kulaktan dolma bilgiler ve þirketlerin size söylediði bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi sömürmekten baþka hiç bir amacý olmayan þirketler.
Amacým kimsenin kalbini kýrmak deðil, fikirleriniz bilgilere dayanasýn kulaktan dolma þeylere deðil.Verdiðin bilgilerin yanlýþ olduðunu kanýtlayan RESMÝ DEVLET SÝTELERÝ ingilizcen yeterli ise oku
1-) DS BELGESÝ ÝLE ÝLGÝLÝ YANLIÞIN
Waiver of the Exchange Visitor Two-Year Home-Country Physical Presence Requirement
2-) KONSOLOSLUÐUN YANLIÞ VERDÝÐÝ KARARLARININ HÜKÜMSÜZ OLDUÐUNU ÝDDA ETMENLE ÝLGÝLÝ YAZI
Türkiye Cumhuriyeti Vaþington Büyükelçiliði (Ayrýca, 2 yýl kuralý, burs almamýþ, mecburi hizmet zorunluluðu olmayan kiþilere de uygulanmaktadýr.)
ah keþke abim burada olabilseydi onun vizelerinde koyabilseydim.
Bookmarks