Arkada??m tart??ma ortam? yaratmadan bilgi verelim formun amac? bu. 
1-) Özgürusm dedi?in gibi konsolosluk bir çok yanl?? i?lem yap?yor. 2 y?l kural?nda bunlardan bir tanesi. Buradaki sorun senin ?srarla konsoloslu?un yapt??? yanl?? i?lemlerin geçerlili?inin olmad???n? savunman.Forumda bir sürü insan var 2 y?l kural? olan en az 4 tane son s?n?f ö?rencisi ben sadece BU FORMDA gördüm.Yani biz bunlar?n?n hepsini b?rakaca??z senin o 2 mezun arkada??n? kriter alaca??z öylemi.
2-) Yine bu konuyla ilgili ba?ka bir mesaj?nda 2 y?l kural? ile ilgili ds 2019 önemli de?ildir diyorsun. Külliyen yanl??. Ds 2019 burada en önemli belgelerden birdir. Bu kuralara waiver yapt?r?rken ve advisory opinion ald???nda kulland???n tek belgeldir.Sen bu belgeye önemli de?ildir diyorsun
3-) Arkada??n vizesinde bu kural varsa ve e?er göçmen olmayan vizelere ba?vuracaksa bu kural ona uygulanamaz çünkü tekrardan göçmen olmayan vizeye f-1 ba?vuracak. Ama sen bunu genel geçer yazamas?n bu yanl?? bilgidir. DO?RUSU GÖÇMEN OLMAYAN V?ZELERE UYGULANMAZDIR. Adam watla gitti j-1 vizesi ile amerikada evlenmeye kalkt? yada diyelim ki bu sene wat'a gitti vizesinde 2 y?l kural? var gelecek sene green card kazand?. Ozaman ne olacak?  ??te bu yüzden yanl?? bilgi veriyorsun.Bu formu okuyan bir sürü insan var.Sadece konunun sahibi arkada? de?il.Ben bu forma s?rf bu konu yüzünden üye oldum, çünkü hemen hemen türkçe hiç bir kaynak yok internette bu konuyla ilgili.
4-)'' al?r almas?na ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye ye?il karts?z gelsin ondan sonra vize almas? çok zor'' Al i?te bir yanl?? bilgi daha. NEDEN ZOR ? BANA  NEDEN ZOR OLDU?UNU  AÇIKLA ? Bunu bizzat benim abim yapt?. üni son senesinde wat yapt? ? Sonra 5 ay kaplan dil okulunda kald?.VE V?ZEY? ABD'DEN ALDI F-1'INI. 6. SENES?NDE TEKRAR J-1 V?ZES?N? TÜRKiYEDEN ALDI. Oda benim gibi okulu 6 senede bitirdi.  Zor oldu?u resmi bir sitede mi yaz?yor ? Kulaktan dolma bilgiler ve  ?irketlerin size söyledi?i bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi sömürmekten ba?ka hiç bir amac? olmayan ?irketler.
Amac?m kimsenin kalbini k?rmak de?il, fikirleriniz bilgilere dayanas?n kulaktan dolma ?eylere de?il.Verdi?in bilgilerin yanl?? oldu?unu kan?tlayan RESM? DEVLET S?TELER? ingilizcen yeterli ise oku 
1-) DS BELGES? ?LE ?LG?L? YANLI?IN  
Waiver of the Exchange Visitor Two-Year Home-Country Physical Presence Requirement
2-) KONSOLOSLU?UN YANLI? VERD???  KARARLARININ HÜKÜMSÜZ OLDU?UNU ?DDA ETMENLE ?LG?L? YAZI
Türkiye Cumhuriyeti Va?ington Büyükelçili?i (Ayr?ca, 2 y?l kural?, burs almam??, mecburi hizmet zorunlulu?u olmayan ki?ilere de uygulanmaktad?r.)
ah ke?ke abim burada olabilseydi onun vizelerinde koyabilseydim.

Bookmarks