Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: DS 2 y?l kural? i?aretli Vize de ?se 2 y?l kural? geçerli de?il!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı ugurkaratass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    12

Standart DS 2 y?l kural? i?aretli Vize de ?se 2 y?l kural? geçerli de?il!

Arkada?lar Merhaba böyle bi konu vard? arad?m aradim fakat bulamad?m.

Vize'de 2 y?l kural? yoktur. diyor fakat ds formunda 2 y?l kural? vard?r kutucu?u i?aretli ve A??a??da yazan burs du bilmem neydi onlar ??aretli de?il.

?imdi ben bu kurala tabiimiyim yoksa de?ilmiyim.

Bilgilendirirseniz sevinirim iyi geceler

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Work and travel ö?rencileri bu kurala tabi de?ildir.

Araştırmacı Watçı ugurkaratass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    12

Amerika'da ben j1 vizemi f1 e çevirmek istersem bana engel olur mu ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Engel olmaz arkada??n dedi?i gibi J1 de yazan çok önemli de?il,ancak vize türü de?i?tirmek istiyorsan bunu oradayken yapmaman? tavsiye ederim muhtemel göçmen gözüyle bakarlar ve Türkiyeye dndü?ünde birdaha vize alman çok zor.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

Alıntı Alexandria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Engel olmaz arkada??n dedi?i gibi J1 de yazan çok önemli de?il,ancak vize türü de?i?tirmek istiyorsan bunu oradayken yapmaman? tavsiye ederim muhtemel göçmen gözüyle bakarlar ve Türkiyeye dndü?ünde birdaha vize alman çok zor.
    Ben bu konuyu anlatmaktan usand?m gerçekten herkes kafas?na göre bu 2 y?l kural? sana uygulanmaz diyor. Çok aç?k ve net bir ?ekilde yanl?? bilgi veriyorsunuz.Çünkü konsolosluk sitesinde work and travel için bu kural uygulanmaz diyor ancak çat?r çat?r 2 y?l kural?n? bas?yorlar son s?n?f ö?rencilerine yak?nda bununla ilgili detayl? konu anlat?m? yazaca??m belgelerle birlikte. Arkada??m senin durumuna gelince senin j-1 vizene 2 y?l kural? geçerli olsa bile F-1,j-1 vb GÖÇMEN OLMAYAN V?ZELERE tekrardan ba?vurabilirsin.BU KURAL GÖÇMEN V?ZELER? ?Ç?N GEÇERL?D?R.Ayr?ca Allah a?k?na art?k ?u saçma sapan ?eylere inanmay?n j-1 dan F-1 vizesine ABD ikende ba?vurabilirisin ve vizeyide alabilrisin GEREKL? ?ARTLARI YER?NE GET?R?YORSAN en az 10 tane tan?d???m var bunu yapan. Sen vizeye ba?vuruyorsun adam sana niye göçmen gözüyle baks?n. ?u konsolosluk memurlar?n? tanr?la?t?rmay?n art?k gözünüzde lütfen.
    Konu cardwat tarafından (19-05-2015 Saat 01:01 AM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Konsolosluk yanlis bircok uygulama yapiyor hersene. Mesela 5 senelik j1 vizesi vermek gibi. Istedikleri kadar versinler bu uygulanmaz. cUNKU KURAL ACIKTIR , En fazla 4 ay verilir vize watcilara. Kisacasi en garanti ogrenilecek yol konsolosluga sormaktir. Yorumla ugramaya gerek yok. Ben 2 sene evvel konsolosluk gorevlisi ile gorustugumde bizzat sormustum ve watcilara 2 yil kurali gecerli olmadigi soylenmisti. Degisiklik ooldu mu bilemiyorum.

Birseye daha yorum yapayim , ben vize degisiminin asla ve asla Amerka da yapilmamasi taraftariyim. Donun burada tekrar alin vizeyi. Tabiki hic paraniz yoksa veya vize almaniz cok dusukse orada vize degisimi yapmak dusunulebilir. Ancak sunu herkes iyi bilsin , Amerika da vizeyi degistirdiginiz andan itibaren , green card almaya kendinizi odaklayin. Almadan da donmeyin. Cunku ciktiktan sonra Amerika ya geri donmeniz ihtimali %10 dur.
    Konu ozgursum tarafından (19-05-2015 Saat 02:13 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konsolosluk yanlis bircok uygulama yapiyor hersene. Mesela 5 senelik j1 vizesi vermek gibi. ?stedikleri kadar versinler bu uygulanmaz. Cunku kural ac?kt?r , en fazla 4 ay verilir vize watcilara. Kisacasi en garanti ogrenilecek yol konsolosluga sormaktir. Yorumla ugramaya gerek yok. Ben 2 sene evvel konsolosluk gorevlisi ile gorustugumde bizzat sormustum ve watcilara 2 yil kurali gecerli olmadigi soylenmisti. Degisiklik ooldu mu bilemiyorum.

Birseye daha yorum yapayim , ben viz degisimini asla ve asla amerka da yapilmamasi taraftariyim. Donun burada tekrar alin vizeyi. Tabiki hic paraniz yoksa veya vize almaniz cok dusukse orada vize degisimi yapmak dusunulebilir. Ancak sunu herkes iyi bilsin , amerika da vizeyi degistirdiginiz andan itibaren , green card almaya kendinizi odaklayin. Almadan da donmeyin. Cunku amerika ya geri donmeniz ihtimali %10 dur.
    ozgursum benim vizemde bu kural var ds'te yok.uzun u?ra?lar sonucunda konsoluslukta yetkili biriyle konu?tu?umda adam bana vizende varsa uygulan?r ama tam bilemiyece?ini söyeldi.yani onlarda ne yapt?klar?n? bilmiyorlar.?aka gibi bir durum.Kendi verdikleri kuralddan haberleri yok Uygulan?p uygulanmad???n? ö?renebilmek için yetkili görü?ü almam gerekiyormu? bunun için belgelerimi texas'a yollad?m kesin sonucu al?nca buraya yazaca??m.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ne duruma dustuk ya , kendi verdikleri vizenin kuralini mi bilmiyorlar

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı cardwat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu konuyu anlatmaktan usand?m gerçekten herkes kafas?na göre bu 2 y?l kural? sana uygulanmaz diyor. Çok aç?k ve net bir ?ekilde yanl?? bilgi veriyorsunuz.Çünkü konsolosluk sitesinde work and travel için bu kural uygulanmaz diyor ancak çat?r çat?r 2 y?l kural?n? bas?yorlar son s?n?f ö?rencilerine yak?nda bununla ilgili detayl? konu anlat?m? yazaca??m belgelerle birlikte. Arkada??m senin durumuna gelince senin j-1 vizene 2 y?l kural? geçerli olsa bile F-1,j-1 vb GÖÇMEN OLMAYAN V?ZELERE tekrardan ba?vurabilirsin.BU KURAL GÖÇMEN V?ZELER? ?Ç?N GEÇERL?D?R.Ayr?ca Allah a?k?na art?k ?u saçma sapan ?eylere inanmay?n j-1 dan F-1 vizesine ABD ikende ba?vurabilirisin ve vizeyide alabilrisin GEREKL? ?ARTLARI YER?NE GET?R?YORSAN en az 10 tane tan?d???m var bunu yapan. Sen vizeye ba?vuruyorsun adam sana niye göçmen gözüyle baks?n. ?u konsolosluk memurlar?n? tanr?la?t?rmay?n art?k gözünüzde lütfen.
    Nereden ba?lasam acaba,öncelikle ?u çok bilmi? tav?rlar? bir yana b?rak?n emin olmadan kimseyi yanl?? bilgi vermekle suçlamay?n,tabi yanl?? olabilirim ancak benim yazd?klar?m genel geçer bilgilerdir sizin vize durumunuz gibi anormal bir durumda tabiki yanl?? olabilir.
    Demi?siniz ki Allah a?k?na ?u saçma sapan ?eylere inanmay?n.... yahu ben alamaz m? demi?im,al?r almas?na ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye ye?il karts?z gelsin ondan sonra vize almas? çok zor buradan demek istedi?im buydu lütfen tekrar okuyup anlay?n?z.
    Son olarak sizin ölümüne savundu?unuz 4.s?n?flara çat?r çat?r 2y?l kural? i?letiyorlar iddaan?z,hemen bu y?l son s?n?f olupta vize alm?? 2arkada??m? arad?m ve onlarda öyle bir?ey olmad???n? ö?rendim.Bu sizin kendi dumunuza verdi?iniz yanl?? anlamdan ba?ka bir?ey de?ildir.Yani 2. s?n?fta olupta 1.80 ortalamayla vize alsayd?n?z ve bu kural yine yanl??l?kla vizenize bas?lm?? olsayd? bukezde 2.00 ?n alt?ndakilere 2y?l kural? veriyorlar derdiniz.
    Tekrarl?yorum,sizin vizenizde bir hata/yanl??l?k olmu? diye herkesin durumunu ayn? görmeyin ve bunun üzerinden insanlar? küçümseyerek yorumlar yapmay?n,sa?l?cakla kal?n.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

Alıntı Alexandria Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nereden ba?lasam acaba,öncelikle ?u çok bilmi? tav?rlar? bir yana b?rak?n emin olmadan kimseyi yanl?? bilgi vermekle suçlamay?n,tabi yanl?? olabilirim ancak benim yazd?klar?m genel geçer bilgilerdir sizin vize durumunuz gibi anormal bir durumda tabiki yanl?? olabilir.
    Demi?siniz ki Allah a?k?na ?u saçma sapan ?eylere inanmay?n.... yahu ben alamaz m? demi?im,al?r almas?na ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye ye?il karts?z gelsin ondan sonra vize almas? çok zor buradan demek istedi?im buydu lütfen tekrar okuyup anlay?n?z.
    Son olarak sizin ölümüne savundu?unuz 4.s?n?flara çat?r çat?r 2y?l kural? i?letiyorlar iddaan?z,hemen bu y?l son s?n?f olupta vize alm?? 2arkada??m? arad?m ve onlarda öyle bir?ey olmad???n? ö?rendim.Bu sizin kendi dumunuza verdi?iniz yanl?? anlamdan ba?ka bir?ey de?ildir.Yani 2. s?n?fta olupta 1.80 ortalamayla vize alsayd?n?z ve bu kural yine yanl??l?kla vizenize bas?lm?? olsayd? bukezde 2.00 ?n alt?ndakilere 2y?l kural? veriyorlar derdiniz.
    Tekrarl?yorum,sizin vizenizde bir hata/yanl??l?k olmu? diye herkesin durumunu ayn? görmeyin ve bunun üzerinden insanlar? küçümseyerek yorumlar yapmay?n,sa?l?cakla kal?n.
    Arkada??m tart??ma ortam? yaratmadan bilgi verelim formun amac? bu.
    1-) Özgürusm dedi?in gibi konsolosluk bir çok yanl?? i?lem yap?yor. 2 y?l kural?nda bunlardan bir tanesi. Buradaki sorun senin ?srarla konsoloslu?un yapt??? yanl?? i?lemlerin geçerlili?inin olmad???n? savunman.Forumda bir sürü insan var 2 y?l kural? olan en az 4 tane son s?n?f ö?rencisi ben sadece BU FORMDA gördüm.Yani biz bunlar?n?n hepsini b?rakaca??z senin o 2 mezun arkada??n? kriter alaca??z öylemi.
    2-) Yine bu konuyla ilgili ba?ka bir mesaj?nda 2 y?l kural? ile ilgili ds 2019 önemli de?ildir diyorsun. Külliyen yanl??. Ds 2019 burada en önemli belgelerden birdir. Bu kuralara waiver yapt?r?rken ve advisory opinion ald???nda kulland???n tek belgeldir.Sen bu belgeye önemli de?ildir diyorsun
    3-) Arkada??n vizesinde bu kural varsa ve e?er göçmen olmayan vizelere ba?vuracaksa bu kural ona uygulanamaz çünkü tekrardan göçmen olmayan vizeye f-1 ba?vuracak. Ama sen bunu genel geçer yazamas?n bu yanl?? bilgidir. DO?RUSU GÖÇMEN OLMAYAN V?ZELERE UYGULANMAZDIR. Adam watla gitti j-1 vizesi ile amerikada evlenmeye kalkt? yada diyelim ki bu sene wat'a gitti vizesinde 2 y?l kural? var gelecek sene green card kazand?. Ozaman ne olacak? ??te bu yüzden yanl?? bilgi veriyorsun.Bu formu okuyan bir sürü insan var.Sadece konunun sahibi arkada? de?il.Ben bu forma s?rf bu konu yüzünden üye oldum, çünkü hemen hemen türkçe hiç bir kaynak yok internette bu konuyla ilgili.
    4-)'' al?r almas?na ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye ye?il karts?z gelsin ondan sonra vize almas? çok zor'' Al i?te bir yanl?? bilgi daha. NEDEN ZOR ? BANA NEDEN ZOR OLDU?UNU AÇIKLA ? Bunu bizzat benim abim yapt?. üni son senesinde wat yapt? ? Sonra 5 ay kaplan dil okulunda kald?.VE V?ZEY? ABD'DEN ALDI F-1'INI. 6. SENES?NDE TEKRAR J-1 V?ZES?N? TÜRKiYEDEN ALDI. Oda benim gibi okulu 6 senede bitirdi. Zor oldu?u resmi bir sitede mi yaz?yor ? Kulaktan dolma bilgiler ve ?irketlerin size söyledi?i bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi sömürmekten ba?ka hiç bir amac? olmayan ?irketler.

Amac?m kimsenin kalbini k?rmak de?il, fikirleriniz bilgilere dayanas?n kulaktan dolma ?eylere de?il.Verdi?in bilgilerin yanl?? oldu?unu kan?tlayan RESM? DEVLET S?TELER? ingilizcen yeterli ise oku
    1-) DS BELGES? ?LE ?LG?L? YANLI?IN Waiver of the Exchange Visitor Two-Year Home-Country Physical Presence Requirement
    2-) KONSOLOSLU?UN YANLI? VERD??? KARARLARININ HÜKÜMSÜZ OLDU?UNU ?DDA ETMENLE ?LG?L? YAZI
    Türkiye Cumhuriyeti Va?ington Büyükelçili?i (Ayr?ca, 2 y?l kural?, burs almam??, mecburi hizmet zorunlulu?u olmayan ki?ilere de uygulanmaktad?r.)
    ah ke?ke abim burada olabilseydi onun vizelerinde koyabilseydim.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

1-) Özgürusm dedi?in gibi konsolosluk bir çok yanl?? i?lem yap?yor. 2 y?l kural?nda bunlardan bir tanesi. Buradaki sorun senin ?srarla konsoloslu?un yapt??? yanl?? i?lemlerin geçerlili?inin olmad???n? savunman.Forumda bir sürü insan var 2 y?l kural? olan en az 4 tane son s?n?f ö?rencisi ben sadece BU FORMDA gördüm.Yani biz bunlar?n?n hepsini b?rakaca??z senin o 2 mezun arkada??n? kriter alaca??z öylemi.
    2-) Yine bu konuyla ilgili ba?ka bir mesaj?nda 2 y?l kural? ile ilgili ds 2019 önemli de?ildir diyorsun. Külliyen yanl??. Ds 2019 burada en önemli belgelerden birdir. Bu kuralara waiver yapt?r?rken ve advisory opinion ald???nda kulland???n tek belgeldir.Sen bu belgeye önemli de?ildir diyorsun
    3-) Arkada??n vizesinde bu kural varsa ve e?er göçmen olmayan vizelere ba?vuracaksa bu kural ona uygulanamaz çünkü tekrardan göçmen olmayan vizeye f-1 ba?vuracak. Ama sen bunu genel geçer yazamas?n bu yanl?? bilgidir. DO?RUSU GÖÇMEN OLMAYAN V?ZELERE UYGULANMAZDIR. Adam watla gitti j-1 vizesi ile amerikada evlenmeye kalkt? yada diyelim ki bu sene wat'a gitti vizesinde 2 y?l kural? var gelecek sene green card kazand?. Ozaman ne olacak? ??te bu yüzden yanl?? bilgi veriyorsun.Bu formu okuyan bir sürü insan var.Sadece konunun sahibi arkada? de?il.Ben bu forma s?rf bu konu yüzünden üye oldum, çünkü hemen hemen türkçe hiç bir kaynak yok internette bu konuyla ilgili.
    4-)'' al?r almas?na ancak F1 de bittikten sonra Turkiyeye ye?il karts?z gelsin ondan sonra vize almas? çok zor'' Al i?te bir yanl?? bilgi daha. NEDEN ZOR ? BANA NEDEN ZOR OLDU?UNU AÇIKLA ? Bunu bizzat benim abim yapt?. üni son senesinde wat yapt? ? Sonra 5 ay kaplan dil okulunda kald?.VE V?ZEY? ABD'DEN ALDI F-1'INI. 6. SENES?NDE TEKRAR J-1 V?ZES?N? TÜRKiYEDEN ALDI. Oda benim gibi okulu 6 senede bitirdi. Zor oldu?u resmi bir sitede mi yaz?yor ? Kulaktan dolma bilgiler ve ?irketlerin size söyledi?i bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi sömürmekten ba?ka hiç bir amac? olmayan ?irketler.

Amac?m kimsenin kalbini k?rmak de?il, fikirleriniz bilgilere dayanas?n kulaktan dolma ?eylere de?il.Verdi?in bilgilerin yanl?? oldu?unu kan?tlayan RESM? DEVLET S?TELER? ingilizcen yeterli ise oku
    1-) DS BELGES? ?LE ?LG?L? YANLI?IN Waiver of the Exchange Visitor Two-Year Home-Country Physical Presence Requirement
    2-) KONSOLOSLU?UN YANLI? VERD??? KARARLARININ HÜKÜMSÜZ OLDU?UNU ?DDA ETMENLE ?LG?L? YAZI
    Türkiye Cumhuriyeti Va?ington Büyükelçili?i (Ayr?ca, 2 y?l kural?, burs almam??, mecburi hizmet zorunlulu?u olmayan ki?ilere de uygulanmaktad?r.)
    karde? benim vizemde not subject two year rule yaz?yor ama ds de adam kalemle i?aretlemi? o 2 y?l kural? gibi ?eyi olsayd? vizedede yazard? diye dü?ündüm

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Bir tart??ma yok kocaman insanlar?z,ilerde birinin ba??na yine bu gelirse bu yaz?lanlar onun için çok yararl? olabilir bence yazd?klar?m forumun amac?na gayet uygundur.Waive nedir nas?l yap?l?r biliyorum yinede te?ekkür ederim.Büyük harflerle yaz???n zaten çok güzel gözler sorunlu biraz hepsini büyük harfle yazabilirsin.Konuyu ki?iselle?tiren ben de?ilim arkada??n sorusuna yan?t verdim ve sizin o sorunla ba?da?mayan yan?t?n?z?n arkada??n olay?yla ayn? olmad???na aç?kl?k getirdim.
    Verdi?in linkte yazan J1 sadece wat için de?ildir orada kastedilen J1 trainee program? için geçerli olan 2y?l kural?d?r tekrar okuyunuz.Asl?nda ayn? ?eyi söylüyoruz ama ?unu anlatmaya çal???yorum senin durumunun kanunen geçersiz olmas? laz?m,geçersiz olan bir?eyi waive yapmaya çal??aca??n?za exchange visitor program tüzü?ünü inceleseniz ve wat ö?rencilerine 2y?l kural? uygulanabilece?ine dair yasal bir gerekçe bulursan?z bizide ayd?nlatsan?z ne güzel olur de?ilmi ?

eCFR — Code of Federal Regulations

Size waive i?ine girmeden önce konsolosluk ile görü?menizi tavsiye ederim.Kanunu okuyunuz ve onlara bunun yasal taban?n? sorunuz.Ben okudum bulamad?m iki y?l kural?yla ilgili f?kralar sadece ba?ta genel çerçevede ve trainee program? alt ba?l?klar?nda verilmi?.
    Genel çerçeve dedi?im yaz? ?u zaten ctrl+p yap?p two year rule yazarsan ç?kar

Home-country physical presence requirement. The requirement that an exchange visitor, and any accompanying spouse and dependents, who are within the purview of section 212(e) of the Immigration and Nationality Act, as amended, or Public Law 94-484 (substantially quoted in 22 CFR 41.63), must reside and be physically present in the country of nationality or last legal permanent residence for an aggregate of at least two years following departure from the United

Burada verilen iki kanunuda incelerdim ancak zaman?m yok orada kimlerin dahil olup olmad??? daha net çizgilerle ayr?lm?? olmal?.Bol ?ans.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

valla ds belgesine öylesine i?aretlemi? adam gereksiz vizemde yazm?yor not subject diyor kafam rahat buray?da okudum

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

ama ?öyle bir durum daha var vizede yazm?yor zaten yazan yeride adam i?lemlerimi bitirdi kalemle rasgele i?aretledi ordan bi yeri seneye wat a ba? vurdu?umda eski ds yi benden istmeyecekler diye san?yorum eski amerikan vizeli pasaportumu isteyecekler ordada not subject yaz?yor yani k?saca konsolosluk koymam?? olacak alabilece?im ve bilinçlendi?im için böyle bir hata olmas?na izin vermem

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

Alıntı Basar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama ?öyle bir durum daha var vizede yazm?yor zaten yazan yeride adam i?lemlerimi bitirdi kalemle rasgele i?aretledi ordan bi yeri seneye wat a ba? vurdu?umda eski ds yi benden istmeyecekler diye san?yorum eski amerikan vizeli pasaportumu isteyecekler ordada not subject yaz?yor yani k?saca konsolosluk koymam?? olacak alabilece?im ve bilinçlendi?im için böyle bir hata olmas?na izin vermem
    Ba?ar tekrar wata ba?vuracaksan zaten bu kural uygulanm?yor. S?k?n?t? yapmana gerek yok. Kural göçmen olan vizelere ba?vurmak için geçerli

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

green card a ba?vurmak göçmen vizesi olmad??? için san?r?m yapabiliyorum.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)