Work and Travel
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikada staj 2016 yaz?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Lightbulb Amerikada staj 2016 yaz?

Arkada?lar öncelikle hay?rl? bayramlar,
    Bu yaz wat program?na kat?ld?m ve hayat?mda geçirdi?im en güzel yazd?. Ve ?uan makine mühendisli?i 3. s?n?fa geçtim ve dolay?s?yla bir dönem imalat staj?m? yakt?m. Seneye tekrar amerikaya gitmek istiyorum fakat bu sefer staj yapmak istiyorum. Forumda stajla ilgili baya bi?eyler okudum ama hala akl?mda soru i?aretleri var hemde baya bi. E?er önüme bi ka??t kalem al?p yapmam gerekenleri yazarsam ve onlar? yapmak için çabalarsam daha mutlu hissedicem olumlu veya olumsuz sonuçta. Bu konuda daha önce 4 ayl?k staj yapm?? birileri var m?d?r acaba mühendislik program?nda? Yada bu konu hakk?nda bana yard?mc? olabilecek veya ayd?nlatabilecek seviyede bi?eyler bilen arkada?lar varsa benimle irtibata geçebilirler mi? ?imdiden yard?mlar?n?z için te?ekkürler.

Profesyonel Watçı ByLyric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    16

?uan sen WAT'a gitmek gibi ABD de staj m? yapmak istiyorsun ? Do?ru mu anlad?m ?
    ---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.net/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Hay?r, wata gitmek gibi de?il. Amerikada staj yapmak istiyorum fakat 12 yada 18 ayl?k de?il. 3 ayl?k (yada 4 her ne kadar oluyosa) yaz staj?. Nas?l bi yol izlemem gerekti?ini bilmiyorum.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

o sekilde bir program yok malesef.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Anl?yorum ama break'in bi konuya yapt??? aç?klamada internship için maksimum staj süresi 12 ayd?r yaz?yo, yani benim anlad???m minimumu hakk?nda bi bilgi yok. Dan??manl?k ?irketlerinde 3-12 ay yaz?yo staj için ama hiçbi ?irkette aç?klamalarda süsten ba?ka bi?eye yer vermemi?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkada?lar bende 2 defa wat yapt?m ve ?imdi s?ra internshipte diyorum. Fakat muhattab?m olan firma U ile ba?layan ücreti 4500 dolar. Di?er ?irketlerin ücretleri 9000-100000-12000 aras?. Sebebi nedir bilginiz var m??

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

diger sirketlerin istedigi para 9-10-12 bin dolar mi?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diger sirketlerin istedigi para 9-10-12 bin dolar mi?
    Hay?r isim vermiyim camxxx adl? ?irketin sayfas?nda 9999 Tl yaz?yor ama bence site güncel de?il uzun y?llard?r...

Bilginiz var m? neredeyse 6 ay oldu kaydolal? fakat 5 i? geldi farkl? zamanlarda. Ben 3 i?i maddi sebeplerden dolay? seçmedim. 2 i? ise onlar beni seçmedi...

Sizce de 6 ay cok uzun de?il mi? Dil seviyemi ve pozitifli?imi yapt?g?m video cek?mler?nde (sponsorlar ile) yans?tt?g?m? dusunuyorum..

Sizce yapabilece?im do?ru hamle ne olmal?d?r?
    te?ekkürler

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

yok 9999 olabilecek mantikli bir fiyat aslinda. Guncel olabilir bunu anlamak icin en azindan telefon acabilirsin firmalara. Staj sureci bu sekilde yurur. Uzun sure icinde sana az sayida is gelir ancak 6 ay olduktan sonra yerlesmemis olman biraz kotu bir durum. Bu durum 1-2 ay daha devam ederse bence baska sirket ve dolaisyla onun calistigi basa sponsorla sansini dene. Bu arada turizm staji mi seninki?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Çok te?ekkürler özgürsum. ?nan bir ?irkere mail att?m hatta (bu sitede reklamlar? olan) dönmediler.. Bölümüm i?letme bu arada... Dikkatimi çeken durum ?u oldu. Son 2 ayda sponsor mulakatlar? (2-8 soruluk video çekimleri) yapmaya ba?lad?k. Akl?ma geliyo neden ilk kay?t oldugumda yapmam gerekmez miydi? 7 ayd?r evde durmak inan?n çok zor, 2 kez wat yapt?m h?zl?bir hayat?m vard? fakat bu süreç beni y?pratt?. ?irketime güveniyorum fakat dan??man?m her i?e ''bu i?i kaç?rmamal?y?z diye yakla??yor yani sorumlulugu atmaya cal?s?yor. Ön kay?t ücreti 500usd e biraz üzülüyorum. E?er ba?ka ?irkete geçersem 500 yanar art? ba?ka ?irketinde i?letme için haz?r staj? olup olmamas? vs..
    Bende cv mi tekrar düzenleyip video kayd? yap?p özel ?irketlee kendim at?cam e?er job offer alabilirsem öyle denerim. Var m? tavsiyeniz eklemek istedi?iniz herhangi br?ey, lütfen bilginiz varsa payaa??n çünkü ihtiyacm var Çok te?ekkürler.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

isletme icin stajlari olmayabilir , danismanlik firmalari forumunda , acente listesi yayinlamistim wat icin. Asagi yukari cogunlugu internship de yapiyor. O firmalarin tamamina ulas ve ellerind eisletme mezunu icin hazir staj isi olup olmadigini sor. Eger varsa o zaman ise bakarsin kafana yatarsa oraya kaydolursun.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Listeden 2 ?irkete daha yazd?m. Umar?m sonuç c?kar. Peki sizin staj buma süreciniz ne kadar ald?? ve bölümünüz nedir? En zor k?sm? nedir bu i?in?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

iktisat mezunuyum ben de. Benim de seninki gibi bir surecim oldu. Once bir firmanin elinde is vardi o is icin kaydoldum ancak o is icin elendim. Ben de o firmayla konusup parami geri aldim. Cunku o is icin kaydolmustum. Daha sonra kisa 1-2 gun arastirma yaptim ve yeni is buldum. O isi sunan firmaya kaydolup ise alinmam 30-40 gun surdu. Bunun nedeni isvernein Turkiye ye gelip yuzyuze gorusme yapma istegiydi. Yoksa is hazirdi. Isverenin ihtiyaci dogrultusunda 3 ay bekleyip o sekilde amerikaya ulastim. Simdi sen 2 firmaya daha yazdim demissin , orda 20 den fazla sirket var. Hepsine istisnasiz ulas ve ellerinde hazir staj isi olup olmadigini sor , isletme mezunu icin. Kafana gore sirket eleyerek staj isi bulman zor olur. Seceneklerini daraltma. Ayrica fiyatlarini sor ve MUTLAKA pazarlik yap. Staj olayinda ciddi indirim alabilirsin. Bana 3500 dolar fiyat cekilmisti. Ben 2800 e kaydolmustum dusun artik Tabi benim soyledigim 6 sene evvel

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Yazd?klar?nla tebessüm ettim, harbiden sa?olas?n yar?n aramaya ba?l?ycam. Fiyat ise 4800 iken 4500 e anla?m??t?m. 500'ü ön ödemeli tabi. Ben bu siteyi 2 senedir kullan?yorum 2 kez wat yapt?m bu sayfadaki bilgiler hayat kurtard? Her firmaya yamazk istemiyorum e?er sizin tavsiyeeriniz varsa lütfen özelden yaz?n, onlarla konu?ay?m. iyi ak?amalr

Acemi Watçı beyzaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı keremov1c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazd?klar?nla tebessüm ettim, harbiden sa?olas?n yar?n aramaya ba?l?ycam. Fiyat ise 4800 iken 4500 e anla?m??t?m. 500'ü ön ödemeli tabi. Ben bu siteyi 2 senedir kullan?yorum 2 kez wat yapt?m bu sayfadaki bilgiler hayat kurtard? Her firmaya yamazk istemiyorum e?er sizin tavsiyeeriniz varsa lütfen özelden yaz?n, onlarla konu?ay?m. iyi ak?amalr
    ne yapt?n acaba gidebildin mi ya da hangi firmay? seçtin? bende ?uan firma seçmeye çal???yorum. kay?t olduysan süreç nas?l i?liyor bilgi verirsen çok sevinirim

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı beyzaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne yapt?n acaba gidebildin mi ya da hangi firmay? seçtin? bende ?uan firma seçmeye çal???yorum. kay?t olduysan süreç nas?l i?liyor bilgi verirsen çok sevinirim
    staj icin kayit olacaksan , parayi vermeden once is listesi iste. Hafizam yaniltabilir ancak Keremovic su an Amerikada ancak tam anlamiyla tam anlamiyla begendigi ise girmedi diye hatirliyorum.Kotu de sayilmazdi isi. Baska biriyle karistiriyor olabilirim. Neyse kisacasi bir sirkete parayi vererek staj isi icin oraya zorunlu kalma. Cv ni ver , is lisesi iste ise yerlesimden hemen sonra tum parayi yatiracagini soyle , kabul etmiyorlarsa , sozlesmene 3-6 ay gibi surecte begendigim bir ise yerlesimim yapilmazsa tum par kesintisiz iade olur maddesi eklet. Kabul ediyorlarsa on odeme yapmana gerek yok. Bunlari kabul etmiyorsa firma , amaci ,ben kayi alayim da nasilsa bir ise yerlestirir gonderirim olur. Staj icin is secmek wat isi secmekten daha onemli , burada tek basina olacaksiniz , etrafinizda wat gibi ogrenci toplulugu olmayacak. Gercekten bir hayat kurmaniz gerekecek. Bu nedenle staj isini secerken cok daha secici olmakta fayda var.
    Konu ozgursum tarafından (06-08-2016 Saat 09:10 PM ) değiştirilmiştir.

Tecrübe Puanı
    0

staj icin kayit olacaksan , parayi vermeden once is listesi iste. Hafizam yaniltabilir ancak Keremovic su an Amerikada ancak tam anlamiyla tam anlamiyla begendigi ise girmedi diye hatirliyorum.Kotu de sayilmazdi isi. Baska biriyle karistiriyor olabilirim. Neyse kisacasi bir sirkete parayi vererek staj isi icin oraya zorunlu kalma. Cv ni ver , is lisesi iste ise yerlesimden hemen sonra tum parayi yatiracagini soyle , kabul etmiyorlarsa , sozlesmene 3-6 ay gibi surecte begendigim bir ise yerlesimim yapilmazsa tum par kesintisiz iade olur maddesi eklet. Kabul ediyorlarsa on odeme yapmana gerek yok. Bunlari kabul etmiyorsa firma , amaci ,ben kayi alayim da nasilsa bir ise yerlestirir gonderirim olur. Staj icin is secmek wat isi secmekten daha onemli , burada tek basina olacaksiniz , etrafinizda wat gibi ogrenci toplulugu olmayacak. Gercekten bir hayat kurmaniz gerekecek. Bu nedenle staj isini secerken cok daha secici olmak da fayda var.
    genellikle konu?tu?um bütün firmalar ön kay?t ücreti al?yor ve ?artlar?n? okudu?umda kesinti yap?yor e?er i? olmazsa,vize al?nmazsa vs. Ön kay?t ücreti almayan otele yerle?tirdikten sonra paray? alan bir firma buldum fakat cv mi gönderdikten sonra cevap alamad?m bir daha :/Yeni mezun oldum turizmden wat yapt?m geçen yaz. ?imdide innternship yapmak istiyorum gidenlerden tavsiye almak istedim bu yüzden. cevab?n?z için çok te?ekkürler!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

evet sirketler ilk basta sana bunu direk sunmaz , sen isteyeceksin. Kendilerine kuck yalan da soyleyebilirsin , iste bir firmaya verdim parami 1 seneye yakin oldu is yok parami alamiyorum gibisinden. Parayi sonra ver ya da bence daha iyisi on kayit ucreti verip , 6 ay icinde kendi istedigin standartlarda is bulunamazsa kesintisiz iade iste. Bu arada diger arkadaslara dedigim gibi tum firmalara ulas , hepsiyle gorus. Hepsi benzer sponsorlarla calisiyorlar ve dolayisiyla ayni ve ya benzer isler sunacaklar. Wat a oranlar fiyat farkliliklari da oldukca cok. Bu yuzden icine sinen uygun fiyatli bir yer bulman yararina olacaktir. Is konusunda da birkac ay bekleme olabilir bu dogal.

Tecrübe Puanı
    0

evet sirketler ilk basta sana bunu direk sunmaz , sen isteyeceksin. Kendilerine kuck yalan da soyleyebilirsin , iste bir firmaya verdim parami 1 seneye yakin oldu is yok parami alamiyorum gibisinden. Parayi sonra ver ya da bence daha iyisi on kayit ucreti verip , 6 ay icinde kendi istedigin standartlarda is bulunamazsa kesintisiz iade iste. Bu arada diger arkadaslara dedigim gibi tum firmalara ulas , hepsiyle gorus. Hepsi benzer sponsorlarla calisiyorlar ve dolayisiyla ayni ve ya benzer isler sunacaklar. Wat a oranlar fiyat farkliliklari da oldukca cok. Bu yuzden icine sinen uygun fiyatli bir yer bulman yararina olacaktir. Is konusunda da birkac ay bekleme olabilir bu dogal.
    dedi?in gibi yapaca??m bu daha mant?kl? istedi?im gibi i? bulunmazsa 6 ay içinde kesintisiz iade istiyorum diyece?im. çok sa?ol yard?mlar?n için

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)