fethi Nickli Üyeden Alýntý
1-) ingilizceni geliþtirmek tamamen sana baðlý orda kurduðun ortam çok önemli çoðunlukla bütün iþler senin ingilizceni geliþtirmene fýrsat saðlar dishwasherlýk dýþýnda ama dishwasherlýðýn güzel yani sana ispanyolca geliþtirme fýrsatý veriyor genelde çalýþanlar meksikalý falan.
2-) ben newyork boston washinton mertle beach(adýný doðrumu yazdým bilmiyorum) miami turunu 800 900 dolara yaptým 4 arkadaþ 7 kiþilik bir jip kiraladýk ve 10 gün sürdü bu yolculuðumuz. Bunun ðstüne bide batý turu yaparsýn 2000 dolara dolu dolu bi travel yaparsýn. Para önemli deðil diyorsan bütün masraflarýn çýktýktan sonra iki bin dolarýn olursa doya doya gezersin ve ikinci iþte çalýþmana gerek kalmaz. Mutfakta çalýþýrsan bir öðün yemek bedava olur ama garsonlar bir miktar para veriyor yemek için belki bazý yerlerde hiç vermiyorlardýr bilemem ama genelde öderler. mutfak çalýþanlarý hiç ödemez üstüne akþam çýkarken bir içkiyi bedavaya içer . Benim gözlemim mutfak çalýþanlarý bi sýcak bi cana yakýn oluyo ki yaptýðým amerikan arkadaþlarýn yüzde doksaný mutfaktandýr. Ama restoranda hep bi koþuþturma vardýr yorucudur biraz
3-) 2. Ýþ tamamen sana ve koþullara baðlý. Benim çalýþtýðým yerde herþey pahalý olduðu için ben akþamlarý restoranda çalýþýrdým bedava yemek olaun diye bide daha fazla para kazanýyým diye. Ýlk iþim ingilizce geliþtirmeme fazlasýyla imkan verdiði için ben yemek ve para doðrultusunda akþam 7 den sonra bulaþýkçýlýk yapýyodum meksikalý kankilerimde. Az çok ispanyolca öðrendim.
4-) genellikle 2 gün off alýrsýn eðer bu günleri deðerlendirmek istersen þehir merkezlerine yakýn yerlere git gezersin ben adada çalýþtýðým ve 1 gün off olduðum için çalýýþma dönemimde hiç bir yere gidemedim genelde sahile gider akþama kadar yatar ve yüzerdim. Bir çok arkadaþým adada hapis hayatý yaþadýðýndan bahsedersi bu yüzden böyle yerler sýkýcý olabilir. Tabi ben sahile aþýk biri olaraktan hiç þikayet etmemiþtim.
Benim görüþüm 3 ay hayvan gibi çalýþýp travelde çatýr çutur para harcamak. Ama sýkýcý ve yorucudur bu iþ. Çoðu kiþi çalýþýrken arada gezmeyi sever ki buda güzeldir ama 5 gün çalýþtýðýnýz için fazla para kazanamayabilirsiniz.
Umarým yazdýklarým sana faydalý olur þimdiden iyi watlar
Bookmarks