Work and Travel
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sizce nasýl bir iþ ve þehir seçimi yapmalýyým?

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Sizce nasýl bir iþ ve þehir seçimi yapmalýyým?

Herkese iyi forumlar arkadaþlar uzun zamandýr bu forumlarda hayalet olarak gezmekteyim
    Sonunda üniye girdim ve bu sene wat yapmayý düþünüyorum ( þuan þirketlerle görüþme aþamasýndayým ve ingilizcemi biraz geliþtirmeye çalýþýyorum ciee, iþ ve vizeyi sorunsuz geçmem için )
    Lafý uzatmýycam hiç sizce hangi þehir ve ne tür bir iþ seçmeliyim ?
    Bu doðrultuda beklediðim þeylerde þunlar;
    1 tabikide ingilizcemi geliþtirmek.
    2 parasý çok önemli deðil aslýnda ama work kýsmý bittikten sonrada doya doya travel yapabileyim yani 8$ ve kirada fazla olmasa iyi olur ( bu arada yemeðe para vermesemde mükemmel olur restaurant mc tarzý yerlerde çalýþanlar yorum yapabilirler )
    3 2. iþ kesinlikle önerirmisiniz ?
    4 tabikide son olarak þehir, sýkýlmayacaðým izin günlerimde yakýn yerleri gezeceðim travel kýsmýnda da rahat ulaþým saðlayacaðým gidip görenlerden güzel yer tavsiyeleri bekliyorum.

ha bide sizce nasýl bir takvim izlemeliyim work kýsmýnda hayvan gibi 2. iþ bulupta çalýþýp sonra gezmek mi ? ( ingilizce sýkýntý olmadýðý sürece hammallýk bile yaparým aðýr iþlere alýþýðým)

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

1-) ingilizceni geliþtirmek tamamen sana baðlý orda kurduðun ortam çok önemli çoðunlukla bütün iþler senin ingilizceni geliþtirmene fýrsat saðlar dishwasherlýk dýþýnda ama dishwasherlýðýn güzel yani sana ispanyolca geliþtirme fýrsatý veriyor genelde çalýþanlar meksikalý falan.
    2-) ben newyork boston washinton mertle beach(adýný doðrumu yazdým bilmiyorum) miami turunu 800 900 dolara yaptým 4 arkadaþ 7 kiþilik bir jip kiraladýk ve 10 gün sürdü bu yolculuðumuz. Bunun ðstüne bide batý turu yaparsýn 2000 dolara dolu dolu bi travel yaparsýn. Para önemli deðil diyorsan bütün masraflarýn çýktýktan sonra iki bin dolarýn olursa doya doya gezersin ve ikinci iþte çalýþmana gerek kalmaz. Mutfakta çalýþýrsan bir öðün yemek bedava olur ama garsonlar bir miktar para veriyor yemek için belki bazý yerlerde hiç vermiyorlardýr bilemem ama genelde öderler. mutfak çalýþanlarý hiç ödemez üstüne akþam çýkarken bir içkiyi bedavaya içer . Benim gözlemim mutfak çalýþanlarý bi sýcak bi cana yakýn oluyo ki yaptýðým amerikan arkadaþlarýn yüzde doksaný mutfaktandýr. Ama restoranda hep bi koþuþturma vardýr yorucudur biraz
    3-) 2. Ýþ tamamen sana ve koþullara baðlý. Benim çalýþtýðým yerde herþey pahalý olduðu için ben akþamlarý restoranda çalýþýrdým bedava yemek olaun diye bide daha fazla para kazanýyým diye. Ýlk iþim ingilizce geliþtirmeme fazlasýyla imkan verdiði için ben yemek ve para doðrultusunda akþam 7 den sonra bulaþýkçýlýk yapýyodum meksikalý kankilerimde. Az çok ispanyolca öðrendim.
    4-) genellikle 2 gün off alýrsýn eðer bu günleri deðerlendirmek istersen þehir merkezlerine yakýn yerlere git gezersin ben adada çalýþtýðým ve 1 gün off olduðum için çalýýþma dönemimde hiç bir yere gidemedim genelde sahile gider akþama kadar yatar ve yüzerdim. Bir çok arkadaþým adada hapis hayatý yaþadýðýndan bahsedersi bu yüzden böyle yerler sýkýcý olabilir. Tabi ben sahile aþýk biri olaraktan hiç þikayet etmemiþtim.
    Benim görüþüm 3 ay hayvan gibi çalýþýp travelde çatýr çutur para harcamak. Ama sýkýcý ve yorucudur bu iþ. Çoðu kiþi çalýþýrken arada gezmeyi sever ki buda güzeldir ama 5 gün çalýþtýðýnýz için fazla para kazanamayabilirsiniz.
    Umarým yazdýklarým sana faydalý olur þimdiden iyi watlar

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý fethi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    1-) ingilizceni geliþtirmek tamamen sana baðlý orda kurduðun ortam çok önemli çoðunlukla bütün iþler senin ingilizceni geliþtirmene fýrsat saðlar dishwasherlýk dýþýnda ama dishwasherlýðýn güzel yani sana ispanyolca geliþtirme fýrsatý veriyor genelde çalýþanlar meksikalý falan.
    2-) ben newyork boston washinton mertle beach(adýný doðrumu yazdým bilmiyorum) miami turunu 800 900 dolara yaptým 4 arkadaþ 7 kiþilik bir jip kiraladýk ve 10 gün sürdü bu yolculuðumuz. Bunun ðstüne bide batý turu yaparsýn 2000 dolara dolu dolu bi travel yaparsýn. Para önemli deðil diyorsan bütün masraflarýn çýktýktan sonra iki bin dolarýn olursa doya doya gezersin ve ikinci iþte çalýþmana gerek kalmaz. Mutfakta çalýþýrsan bir öðün yemek bedava olur ama garsonlar bir miktar para veriyor yemek için belki bazý yerlerde hiç vermiyorlardýr bilemem ama genelde öderler. mutfak çalýþanlarý hiç ödemez üstüne akþam çýkarken bir içkiyi bedavaya içer . Benim gözlemim mutfak çalýþanlarý bi sýcak bi cana yakýn oluyo ki yaptýðým amerikan arkadaþlarýn yüzde doksaný mutfaktandýr. Ama restoranda hep bi koþuþturma vardýr yorucudur biraz
    3-) 2. Ýþ tamamen sana ve koþullara baðlý. Benim çalýþtýðým yerde herþey pahalý olduðu için ben akþamlarý restoranda çalýþýrdým bedava yemek olaun diye bide daha fazla para kazanýyým diye. Ýlk iþim ingilizce geliþtirmeme fazlasýyla imkan verdiði için ben yemek ve para doðrultusunda akþam 7 den sonra bulaþýkçýlýk yapýyodum meksikalý kankilerimde. Az çok ispanyolca öðrendim.
    4-) genellikle 2 gün off alýrsýn eðer bu günleri deðerlendirmek istersen þehir merkezlerine yakýn yerlere git gezersin ben adada çalýþtýðým ve 1 gün off olduðum için çalýýþma dönemimde hiç bir yere gidemedim genelde sahile gider akþama kadar yatar ve yüzerdim. Bir çok arkadaþým adada hapis hayatý yaþadýðýndan bahsedersi bu yüzden böyle yerler sýkýcý olabilir. Tabi ben sahile aþýk biri olaraktan hiç þikayet etmemiþtim.
    Benim görüþüm 3 ay hayvan gibi çalýþýp travelde çatýr çutur para harcamak. Ama sýkýcý ve yorucudur bu iþ. Çoðu kiþi çalýþýrken arada gezmeyi sever ki buda güzeldir ama 5 gün çalýþtýðýnýz için fazla para kazanamayabilirsiniz.
    Umarým yazdýklarým sana faydalý olur þimdiden iyi watlar
    Dostum cevabýn için çok teþekkür ederim çok güzel açýklamýþsýn herþeyi çok güzel bir yazý olmuþ. Kafamda biraz biþeyler þekillendi güneye gidip 2. iþ bulup çalýþýp hayvan gibi sonrasýndada güzel bir batý turu 2-3 haftalýk mükemmel olur o zaman. Þimdilik böyle düþünüyorum bakalým Aralýk sonu gibi herþeyim belli olacak ortalamam tutmazsa diye boþuna þirkete para vermemek için bekliyorum iþ bulamazsamda yapacak birþey yok artýk bulduðumuz iþe gideriz Hakkkýmmýzda hayýrlýsý olsun bakalým

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

arkadasin sana yaptigi genel tavsiyeleri dinle ancak kimseye hangi isi ya da hangi sehiri seceyim diye genel soru sormamalisin. Cunku bunun cevabini kimse sana veremez. Hangi isi sececegin senin ingilizce seviyene ve senin hangi isi yapabilecek olmanla alakalidir. Ingilizce seviyenin yetmedigi ya da kisisel olarak asla yapamayacagin bir isi secemezsin. Simdi ben sana garsonlugu sec desem ingilizcen yetmiyorsa bosa konusmus olurum. Ya da eglence parkinda ride larda calis desem , gunese karsi hassassan bunu yapamazsin. Ayrica sececegin is , sectigin sirketin elindeki is secenekleri arasindan olacaktir. Ben California da restaurantta calisacam diyebilirsin , sirketinin elinde california da is yoksa gidemezsin.

Peki ne yapmalisi? bunun cevabi basittir , oncelikle sirket secmediysen en az 7-8 firma ile gorusup , fiyati uygun olan , is sececekleri cesitli olan bir sirket bulmalisin. sirketi sectikten sonra is secim surecinde sana sunulan isleri forumda paylasarak bizden fikir alabilirsin. islerin detaylarini gormeden kimse sana is ya da bolge tavsiye edemez. Ederse de ezbere olur. En dogru yaklasim sira sira gitmektir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)