Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2016 wat yardım

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart 2016 wat yard?m

Arkada?lar cümleten merhaba Uluslararas? ili?kiler bölümü 2.s?n?f?m geçen sene ortalamam 1.35 idi bu dönem 1.75 genel ortalamam geldi.Dönem ortalamamda 2.20.?imdi Amerikaya gitme amac?m ilk ba?ta bol bol konu?ma speaking yani.Bunun için hangi i? seçmek benim için daha avantajl? olabilir ?Para ve gezme di?er planda.?irketle konu?tum 1.800 dolar istiyor uçak biletiydi vize, pasaport, dolar?nda 3 tl oldugunu hesaba katarsak yakla??k bi 10.000 tl civar? gibi bir mebla tutuyor.Acaba bu fiyata wat de?ilde ba?ka bir programa kat?lmak daha sa?l?kl? olabilir mi? Kafam çok kar???k.Ailemi maddi aç?dan çok da zora sokmak istemiyorum.NE öneriyorsunuz buyrun yoruma

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Merhabaa, ben de senin gibi uluslararas? ili?kiler 2. s?n?f?m ve bir aksilik ç?kmazsa bu yaz amerikaday?m. daha önceden wat yapmad?m ama bu konuyu çok fazla ara?t?rd?m san?r?m sana yard?mc? olabilecek cevaplar verebilirim. ilk olarak ortalama konusunda genel ortalaman 2 nin alt?nda olursa vize alma aç?s?ndan biraz s?k?nt? olur. görü?tü?ün ?irket sana bu durumu söyledi mi bilmiyorum ama bana her görü?tü?üm ?irket ortalamam? sorup 2 nin alt?na dü?ürmememi söyledi. 2 nin alt?nda olanlar için de çok zor bir okulda zor bir bölümde okumad?klar? sürece vize alma olas?l?klar?n?n dü?ük oldu?unu ama yine de alan ö?rencilerin oldu?u tarz?nda ?eyler söylediler.

bence i? seçimini hangi i?te daha çok konu?abilirim diye dü?ünerek yapmamal?s?n.sonuçta bu i?, i?in el verdi?i sürede konu?acaks?n evet bir garson bir cankurtarana göre mesai saati içerisinde daha çok birileriyle diyalog kurabilir ama garson olabilmek için de dilinin zaten çok iyi olmas? gerekir. onun d???ndaki meslekler içinde aralar?nda pek bir fark olaca??n? sanm?yorum. dilini geli?tirmek için pratik yapmak istiyorsan bunu en iyi i? d???ndaki sosyal ortam?nda yapabilirsin. en rahat pratik yapaca??n yer arkada? ortam?d?r.

aç?kcas? amerikaya gitmenin en ucuz yolu wat. dil okulu tarz?nda bir ?eyler dü?ünüyosan onlar çoook çok daha pahal?. bu fiyat civar?nda wata benzer ba?ka programlar var m? onu bilmiyorum. wat ücreti ise ço?u ?irkette bu civarda.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

GYN.N adl? arkada??n söylediklerine cevap vererek ba?layay?m. Bu sene konsoloslu?un internet sayfalar? üzerinden soru cevap etkinli?i düzenledi. link: https://www.facebook.com/swtturkey/app/202980683107053/

Bu etkinlikten konsoloslu?un verdi?i cevaplara göre özet geçersem. 2.00 gibi bir rakam olmad???n? fakat not ortalaman?zda son dönemlerinizin eski dönemlere göre yükselen bir seyirde olmas? gerekti?ini belirttiler. Yine de hayali bir rakam dahi olsa 2.00'?n üzerinde dönem/genel ortalaman?z?n olmas? vizeyi not ortalamas? yüzünden alamama ?ans?n?z? neredeyse s?f?ra indirir. Ama unutmay?n ki burada ba?ka etkenler de olabilir. Yine de türkiyeden %90-95 ö?renciler vize al?yor gözünüzü korkutmas?n bu olay.

Sonras?nda maddi olarak en avantajl? program kesinlikle WAT't?r. WAT'a verdi?iniz paran?n bir k?sm?n? geri kazanma ?ans?n?z vard?r. Yani oraya gidip 3 ay geçirdikten sonra bu 10000 TL'nin bir k?sm?n? kurtarabilirsiniz ama ne kadar? olaca?? size ba?l?d?r. Fakat dil kursunda ise ödeyece?iniz paralar?n üstüne gitti?iniz ülkede daha az bir zaman kal?rs?n?z fakat profesyonel bir e?itim al?rs?n?z dil konusunda (ki?isel görü?üm sokakta ö?renmektir dili) ve üzerine gitti?iniz gezdi?iniz yerler,yedi?iniz yemekler size hep ekstra masraf olur.

Dolar 3 demi?siniz size ?öyle diyeyim ben giderken dolar 2.5 tl idi ve geri döndü?ümde çok ?ansl?yd?m ve güzel bir miktar parayla döndüm gidenlerin %1'i belki benim gibi döner o yüzden heveslendirmeyeyim bo?una bu konuda. Ama bu sefer dolar?n fazla olmas? zarar de?il yarar sa?lad? döndü?ümde

edit : http://www.turkishwat.net/work-trave...tml#post194451 konusunda payla?t???m hesaplay?c? maddi olarak sorular?n?za daha fazla yan?t verecektir diye dü?ünüyorum
    Konu JitanX tarafından (22-01-2016 Saat 12:46 AM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Peki en iyi sosyal ortam hangi meslekte ve hangi bölgede iyi?Dan??man?m winsconsin dell iyi dedi 1000e yak?n wat ö?rencisi oluyor oraya yollayacag?m seni dedi

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ancak kendi gitti?im yerden bahsedebilirim ço?u arkada?ta ayn? ?ekilde kendi gittikleri yerden bilgi verebilir buras? ?uradan iyi diyenlere her iki yeri de gezmemi?lerse ald?rmay?n derim. Benim çal??t???m i? yerinde sadece 400'e yak?n yabanc? ö?renci vard?. Ve sosyal ya?am olarak çal??t???n?z zaman içerisinde bir yerleri gezmek olduça zor hafta 1-2 gün tatil ?ans?n?z oluyor onda da gezmek istmeyece?iniz dinlenmek isteyece?iniz anlar ba?l?yor bir süre sonra. Doya doya e?lenece?iniz k?s?m çal??ma k?sm? bitti?inde eylül-ekim gibi oluyor. ?ahsen Wisconsin Dells'e 4 saat mesafede bir yerde çal??t?m gitme ?ans?m olmad? ama bende 1-2 ?ey duymu?tum fakat gitme ?ans? yakalayamad?m. E?er sosyal ya?am olarak gece hayat?ndan bahsediyorsan?z. Birçok ?ehirde mevcut yer olacakt?r. Onun d???nda elbette çal??t???n?z yerlerden insanlarla etkinlikler yapabilirsiniz. Fakat Amerika gerçekten çok büyük bir yer ve burada ?ehir hayat? ya??yorsan?z gitti?iniz her yer çok de?i?ik gelecektir. Çünkü oradaki tüm insanlar tüm i?lerini arabalar? ile hallediyorlar araban?z olmazsa çal??t???n?z zaman içerisinde çok fazla bir etkinlik beklemeyin derim.

Biraz olumsuz konu?mu? gibi olabilirim. ama insanlar gerçekten çok fazla beklentiyle gidiyor. ?lk 1 ay tüm arkada?lar?m eve dönmek istediler ne biçim yerdeyiz dediler. Ayr?l?rken ise hiçbiri ayr?lmak istemedi. WAT'ta sürekli e?lenmiyorsunuz. Ama sonras?nda iyi ki gelmi?im dedi?iniz harika an?lar oluyor. Ve o kadar çok yeni ?ey tecrübe ediyorsunuz ki bekledi?iniz gibi olmasa da gerçekten memnun oluyorsunuz

1000'e yak?n wat ö?rencisinin olmas?n?n bir avantaj olup olmad??? tart???l?r. Ben wat ö?rencilerinden çok yerel halk?n oldu?u yerlerde geçirdi?im vakitlerimi daha çok özlüyorum. Ama dedi?im gibi hepsi ki?iden ki?iye de?i?ecek durumlar.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı AHMETASLAN212 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki en iyi sosyal ortam hangi meslekte ve hangi bölgede iyi?Dan??man?m winsconsin dell iyi dedi 1000e yak?n wat ö?rencisi oluyor oraya yollayacag?m seni dedi
    sirketinin elinde hangi bolgede is varsa orasi en iyisi diyecektir hatta watla alakli cevaplarin buyuk cogunlugu sirketinin durumuna gore alacaksin Danismanlar ve sirketler oldukca guvenilirler malesef

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Merhaba arkada?lar. Ben bu yaz gitmeyi dü?ünüyorum ama ortalamam 1.87 ve dönem ortalamam da 1.47 yani hem 2.0 ?n alt?nday?m hem de son dönemde yükselme gösteremedim Vize alma ?ans?m nedir? Ya da bu bahar döneminde ortalamam? yükseltip haziranda vize alma ?ans?m var m??

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)