Bu baþlýk altýnda konuþursak tekrar baþlýk açýlmasýna gerek kalmaz
Neler soruldu ortalama kaçtý ve görüþlerimizi bu baþlýktan paylaþabiliriz![]()
Bu baþlýk altýnda konuþursak tekrar baþlýk açýlmasýna gerek kalmaz
Neler soruldu ortalama kaçtý ve görüþlerimizi bu baþlýktan paylaþabiliriz![]()
forum çok sessiz bu hafta
Bu konu ile canlandýrmaya çalýþayým bari.
Nasýlsýnýz görüþmeler nasýl gidiyor arkadaþlarYarýn benim ve kardeþimin görüþmesi olacak hemen arkasýndan paylaþýrým özetleri bende buradan
Aslýna bakarsanýz benim okulum bitmiþti. Birkaç ufak çakallýklar yaparak vizemi aldým. Nasýl olduðunu hemen anlatayým, benim gibi hayali olan arkadaþlara da yol yordam göstermiþ olayým.
Geçen Aðustos ayýnda 1 ders hariç bütün dersleri geçmiþtim. O kalan ders de ikinci dönemin dersiydi ve 25 iþ günlük bir de stajým vardý. Durumlar deðiþti ve hayalimin peþinden koþmaya karar verdim. Forumlarý dolaþtým herkes olumsuzdu. Vize vermezler, durumu çakallarlar falan filan. Denedim, olmazsa olmaz modunda oldum. Ýlk dönem F dersim olmadýðýndan þartlý geçtiðim bir dersi -yani D- tekrar aldým ve harç ödedim. Dersi geçtim, transkript aldým. Ýkinci dönem olan ders hala duruyordu. O dersin tek dersine girmeden transkript aldým. Daha sonra þubat ayýnýn sonuna doðru tek ders sýnavýna girdim ve 9 Mart da vize görüþmesine gittim. Ortalamam mezun olduðum için 2.65.
Okuduðum yazýlar bu iþin tamamýyla konsolosluk görevlisinin ruh haliyle alakalý olduðunu söylüyordu ki kesinlikle öyle arkadaþlar. Bir hayaliniz varsa eðer sonuna kadar peþinden gitmeye deðer. Olmama ihtimali yüksekti ama hayalim olduðu için denedim ve oldu. Þuan stajýmý yapacaðým ve Amerikaya gideceðim. Döndüðümde ise 1 gün içinde mezuniyet belgemi alacaðým. Büyük bir hayat dersi edindim ve Amerika da yanýnda bana hediye oldu diyebilirim.
Vize görüþmem ise, aþaðýdadýr.
9 Mart, Istanbul vize görüþmem
selam millet 3.defa work and travela gidicem kýsmetse bu yaz fakat kasým ayýnda green card a baþvurdum mayýs ayýnda açýklanýcak mý ? Konsolosluktakilerin bu konuya karþý tutumu farklý olur mu yani bana engel yaratýr mý ? Üniversite son sýnýfým..
Bugün vizemi aldým.Hayýrlýsý ile artýk Haziran'nýn ilk haftasý ABD'de olacaðým.
Hiçbir zararý olmaz . Bu soruyu konsolosluðun düzenlediði facebook sayfasýndalki soru cevap etkinliðinde sordular. Ve sorun olmayacaðýný ikisinin ayrý durum olduðunu belirtti yetkililer hala ulaþanilirsin oradaki sorulara facebook sayfasýna girerek abd konsolosluðunun
beni cok yormayin lutfen ve vize sureci forumuna herkes kendi gorusmesini ayri bir konu seklinde yazsinDiger genel vize mesajlarinizi buraya yazabilirsiniz. Kolay gelsin ve tesekkurler...
ÞÝRKET SEÇÝM YÖNERGESÝ (ORTAK BÝLDÝRÝ) Maðdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Arkadaþlar benim genel ortalamam 2.95 ama bu dönem önceki dönemlere oranla bir hayli düþtü 2.35 geldi. Sizce ortalamanýn azalan seyir göstermesi vize almaya engel olur mu?
Belirlenen 2.0 ortalama þartý genel akademik ortalama anlamýnda konulmuþ. Dönem olarak kötü gelmesi bir þeyi deðiþtirmez. Ha bir de þu var, forumu daha detaylý araþtýrýrsan göreceksin ki çok düþük ortalamalarla yani 2 nin çok altýnda olup da vize alanlar oldu. Ortalamasý çok iyi olup da alamayanlar da var bir o kadar.
Vize alma olayý çok daha tecrübeli arkadaþlarýn da söyleyeceði gibi tamamýyla konsolosluk görevlisinin ruh haliyle alakalý olan bi durum.
Dönem ortalamana bakmýyorlar, transkriptte genel not ortalamasý yazýyor. Ben vizemi 14 nisanda aldým 4+1'im ve sorduðu sadece niye okulu uzattýn oldu.![]()
sana hicbirsey sormadan direk vizeni verirler muhtemelen ancak bu olursa ortalamanin eskiden 2.95 gibi yuksek bir not oldugundan olacaktir. Yine de sana neden ortalaman dustu diye bir soru gelebilir. Bu soruya hazirlikli gitmen yararina olacaktir. Gozlerinde bir anda ciddi bir dususe sahip , okulla baglantisi koparmaya giden kisi durumuna bile dusebilirsin. O yuzden rahat ol , sana bu soru gelirse guzel bir cevap ver ve gec. Bazi kisiler aslinda vize almaya cok musait durumlari oldugu halde vize alamaz ve sucunu konsolosluk gorevilisine atar. cogu zaman bunun nedeni ogrencinin BILMEYEREK verdigi yanlis anlasilmaya musait cevaplardir. Buna dikkat etmek ve gelebilecek sorulara hazirlikli gitmek onemlidir.
ÞÝRKET SEÇÝM YÖNERGESÝ (ORTAK BÝLDÝRÝ) Maðdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
GPA dönem not ortalamasý CGPA ise tüm dönemlerin ortalamasýymýþ. Mülakatta gpa soruyorlar. Umarým son dönem ortalamamýn düþmesi sýkýntý yaratmaz.
Konu Ozgex tarafýndan (23-04-2016 Saat 02:36 PM ) deðiþtirilmiþtir.
Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)
Bookmarks