Özet geçiyorum, tecrübemi dikkate almanızı şiddetle öneriyorum;

2014 Wat Ardından İngiltere'de erasmus yapma planıyla yola çıkmadan önce herkes tarafından yapamazsın, imkansız! Gibi tam da beni motive eden provokasyonlara uğrayarak States'e ayak bastım ve çalışıp kazandığım paraları farklı eyaletlerde bulunan İngiliz Konsoloslukları'na gerek başvuru yapmak, gerekse başvuru sonrası benden yapmamı istedikleri USA Imigration Service'e(ki o da farklı eyaletlerde çıkıyor) "parmak izi vermek" işlemi için gidip gelerek harcadım.

Call2pay Servislerini arayarak bilgi almak adına 2. işimden kazandığım paraları da yiyerek en sonunda 2 aylık süreçte Amerika'da pasaportsuz gezerek İngiliz Konsolosluğu'ndan da herhangi bir cevap gelmemesi üzerine Ağustos 22'de ülkeme geri döndüm.

Ülkeme New York Türk Başkonsolosluğu'ndan aldığım geçiçi pasaportla döndüm. Bulunduğum eyaletten ayrılmak için karakoldan pasaportumu kaybettiğime dair bir belge aldım. Türk Konsolosluğu o belge olmasa pasaport vermeyecekti o derece aciz duruma düşebiliyorsunuz.

Bahsettiğim özet geçme kısmına gelirsek, Türkiye'ye geldikten 1 hafta sonra şansıma İngiliz Konsolosluğu Pasaportumu States'deki bir Ups şubesine göndermişti ki bir arkadaşımı daha önceden ona verdiğim kargo fişiyle ups şubesine göndererek pasaportumu Türkiye'ye gönderttim bu da 1-2 hafta sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam.

Zaten erasmus oryantasyon kısmını kaçırdığım üniversitede insanlar derse başlamadan vizeye başvurdum ve Vize başvuru kontenjanları boş olduğu için yaşadığım il İstanbul yerine Ankara'dan başvurmuştum.

MACERA ARAYAN ARKADAŞLAR SADECE BURAYI OKUSUN

1 haftada çıkan basit vizeyi 2 ay Amerika'da kendime challange belleyip uğraştığıma mı üzüleyim, kazandığım paraları zaten olmayan boş vakitlerimde kafa dinlemek, yerine eyaletler arası seyahat edip başvuru, parmak izi vermekle uğraştığıma mı sevineyim?

Tek basit bir formül, Türkiye'den J-1 Wat vizesi için başvuru yapan Kazakistan'lı Tacikistan'lı yahut Türkmenistan'lı insanlar nasıl (s*gi) kendi ülkenden başvur deniliyorsa, Amerika'nın bilmemne eyaletindeki bilmemne ülkesinin konsolosluğundaki memur arkadaşlar da 35 yıllık meslek hayatlarında ilk defa karşılaştıkları Türk Maceraperest arkadaşlara da aynı kibarlıkta ülkene dön ve oradan başvur diyorlar. (İstanbul, Ankara'da sizin gibi her yıl binlerce insan Erasmus programına katılmak adına bir ton ülkeden vize alıyor dolayısıyla gideceğiniz ülkelerin konsolosluklarındaki memurlar da nasıl bir prosedür işleyeceğini biliyorlar ve 1 haftada vizenizi alıyorsunuz.)

Tüm bunlara rağmen, yine olsa yine yapardım arkadaşlar, bazı insanlar ne yaşasa da akıllanmaz. Siz de akıllanmayın, deneyin. Kazanılan para iphone, ipad olarak geri döneceğine macera yaşayın. Bu gözler neler gördü ama elde Nokia C5 var N'aber?