sene 2013. aylardan ağustos. günlerden pazartesi. yer, san francisco. tak, tak, tak. o sene adeta yardırıyorum. her yere yazılmışım. wat + erasmus yapacam. ama tabiki de erasmus belgeleri hazır ama vizesi yok oğlu yok. ben tabii ayda en az net 2000 $ kazanıyorum. para cukkatül zehra, şelaletul ya Rab. Para, para, para. Hığm ıhğm. Konu çok dağılmış Neyse, ben bir arkadaş ile portekiz san francisco konsolosluğunun önündeyim. abi burası ne? aynı hollandalıların ikinci dönem barok evlerinden biri. hobbitlerin evleri bunun yanında malikane. buradan portekiz'e gidecek arkadaslara sesleniyorum. ev dıs gorunumu konusunda portekız'den ya da herhangı bır portekızlıden bır beklentı ıcındeysenız kusura bakmayın bak, counter 3'ün 1'i neyse kapının tokamgına vurdum. evden (bakın ev diyorum) bır nınenın cıkıp kurabıye uzatmasını beklıyorum. kapı acıldı. gırdık vesaire. sonuc husran. neymıs portekız krallıgının onlara verdıgı yetkıye dayanarak hıc bır turk'un gucu burada vızeye sokmezmıs. layn dedım, acılın. bıre kafırler, bire gafıller. haklısınız tamam ben gıdıyorum. bana soylenen aynen su ıdı. sevgılı turk oglu turk, senin vizeni malesef veremeyız cunku bizim yetkımız dısında. senin washington'a gıtmen gerekıyor. benim washington ebesinin "amtrak"ında (bkz bir amerikan tren yolu firması) dememe ragmen, onlar bizi ilgilendirmez dediler ve ben kendıme "get out" ederekten olay mahalını terk ettım. sonuc ıse ne yaptım. eylul ayında zaten turkıye'ye donuyordum ve sıkıntı yoktu. dondum. gıttım ankara'ya bır haftada vızeyı verdıler. oradan dogru, bence yaradanın "lan burası da boyle olsun, sıktır et" demıscesıne, anlantık okyanusunun ortasında portekız kolonılerıne baglı "azor adaları"na. bire utanmazlar, baska yerınız yokmuydu da buraya geldınız de unıversıte yaptınız. ama ıyı oldu da oraya surduler. tatıana ıle tanıstım. sımdı evlıyız ve cocuk da yolda selametle. muratrecon (b081310047@sau.edu.tr).