Work and Travel
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Uçak Bileti Hakkýnda Yardým

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Uçak Bileti Hakkýnda Yardým

Merhaba arkadaþlar, uçak bileti bakmaya baþladým fakat aklýmda bir soru iþareti var sizlere danýþmak istedim. Öncelikle tek gidiþ biletleri daha pahalý oluyor gidiþ dönüþ biletlerine göre bunu dikkate alýn.

Örnek vermek gerekirse 8 Haziran Ýstanbul Minneapolis tek yön gidiþ bileti 2200 TL gibi bir fiyat fakat 8 Haziran gidiþ - 26 Ekim dönüþ baktýðýmda 1500 lira gibi bir ücrete bilet bulabiliyorum. Sorum da tam bununla alakalý; gidiþ dönüþ alacaðým bilet aktarmalý tabii ki. Ýstanbul - Amsterdam (Pegasus Airlines) ve Amsterdam - Minneapolis (Delta Airlnies) olarak gözükmekte ve KLM þirketinin ayarladýðý uçuþlar bunlar.

Farklý havayolu þirketleri olduðu için bagajýmý kendim alýp tekrar pasaport kontrolünden geçip check-in yapma gibi bir durumum olur mu ve bu durumda Schengen vizesine ihtiyaç duymam gibi bir þey söz konusu mudur? Yahut önerebileceðiniz bir yol var mýdýr biletle, aktarmayla, bagajla alakalý.

Þimdiden teþekkürler!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Oncelikle avrupada sanirim isvicre disinda transit vizeye ihtiyacin yok. Heleki Ingiltere , Fransa , Almanya , Hollanda , italya gibi ulkelerden hersene onbinlerce watci Amerikaya ucar. Bunun disinda avrupa aktarmalarinda bavulunu sen almazsin. Yeniden check in de yapmazsin. Tabiki bu ucuslari ayri ayri zamanlarda ve ayri biletlerde almazsan. Yani internet sitesinde Istanbul- Mineapolis diye arattirdiginda sana ucus Istanbul - AMSTERDAM , Amsterdam- Mineapolis seklinde cikarsa check in i Istanbuldaki ilk ucustan once yapacaksin ve iki ucus icin de check in burada gerceklesecek. Amsterdam a indiginde check in yapmayacak ve bavulunu almayacasin. Bavulun otomatik olarak aktarilacaktir.

Ikinci husus ise Amerika icinde ikinci bir aktarmaniz olacak mi ? Yani ucusunuz ornegin: Istanbul- Amsterdam , Amsterdam-New York City , New York City- Mineapolis seklinde olursa New York City e indiginizde hem bavul hem de vize icin gumrukten gececeksiniz. Dolayisiyla once vize kontrolu yapacak ardindan da bavulunuzu alacaksiniz. Bavulunuzu dishatlar bolumunden aldiktan sonra gumrukten gecerek ic hat ucusunuzu olacagi noktaya gideceksiniz. Burada New York City- Mineapolis ucusunuz icin yeniden check in yapmaniz ve bavulunuzu vermeniz gerekmektedir.

Kisacasi Avrupa aktarmalarinizda yeniden check in yapmaniza ya da bavulunuzu almaniza gerek yoktur. Sizin yerinize bavulunuz aktarilacak ve Istanbulda iki tane check in yapilarak iki ucus icin de binis karti verilecektir. Amerika ya ilk ulasilacak lokasyonda ise gumruk kontrollerinden gececeginiz icin bavulunuzu almaniz gerekecek. Amerika ici aktarmaniz var ise yeni check in yapmaniz gerekecektir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

fazlasýyla açýklayýcý oldu çok teþekkür ederim, bu forumdaki varlýðýnýz ve yardýmlarýnýz gerçekten takdire þayan.

KLM'nin ayarladýðý uçuþlarý tercih edeceðim gibi duruyor umarým sýkýntý yaþamam ve direkt Amsterdam'dan Minneapolis'e uçuyor.

Bu arada sizin aracý olduðunuz þirket acaba gidiþ dönüþ 1600 liradan daha iyi bir teklif sunar mý ve ne zaman belli olur bu uçak bileti kampanyasý, Nisan'ýn ilk haftasý vize görüþmem lakin çok fazla geç kalýp uygun biletleri kaçýrmak istemiyorum.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

buyuk ihtimalle biz de kampanyayi martin son haftasi ya da nisanin ilk haftasi baslatiriz. Hep bu tarihlerde basladik cunku.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý ozgursum Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    buyuk ihtimalle biz de kampanyayi martin son haftasi ya da nisanin ilk haftasi baslatiriz. Hep bu tarihlerde basladik cunku.
    benim bulduðum fiyatlardan daha uygun olma ihtimali var mýdýr peki?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Hocam öncelikle özgürsum'ýn dediklerine ek olarak þunu da anlatayým.
    Havayolu þirketleri arasýnda bir ittifak oluyor. Ve uçuþlarýný beraber düzenliyorlar. Bakýnýz Lufthansa, THY, Singapure airlines gibi þirketlerin kurduðu Star Alliance. Yada KLM, Delta Airlines, Alitalia, Air France, Pegasus gibi þirketlerin ortak uçuþ yaptýðý Sky Team. O yüzden bir bilet alýrsanýz uçuþlar ortak olduðu için Bavul iþlemlerini onlar halledecektir. Yada birinde sorun yaþarsanýz diðerinin müþteri hizmetlerini aradýðýnýzda dahi yardýmcý olurlar. Veya PNR numaranýzla tüm firmalarýn sitesinde uçuþunuzu görüntülüyebiliyorsunuz (en azýndan Sky Team'de böyleydi).

Geçen sene biletlerim Gidiþte Air France + Delta(fransadan aktarmalý) Dönüþte ise KLM + Pegasus'tu (amsterdam aktarmalý) ve hiçbir sorun olmadý vize konusunda. Skyteam firmalarý ile bilet alýrsanýz gidiþ-dönüþ'ünüz Paris, roma, amsterdam .. %99 bu þehirlerden biri üzerinden aktarmalý olacaktýr Size tavsiyem mümkün olduðunca az amsterdam üzerinden olan uçuþlardan uzak durun. Uçuþlarý pegasus saðladýðý için hiçbir ikram olmuyor ve koltuklar gerçekten çok dar. Ýnsan sýkýlýyor zaman geçmek bilmiyor. (Air france'ta hem koltuklar daha rahat idi hem fransaya vardýðýmýzda sýradakiuçuþu beklerken yanýnda priz bulunan sofalar vardý rahat dinlenme imkaný bulup Þarj sýkýntýsý yaþamadan ücretsiz wifi (yurtdýþýnda dýþýnda hemen hemen her havalimanýnda var) ile telefonla vakit geçirdim. hemde uçuþta 1 yemek tabaðý + sýnýrsýz içki vardý. (ABD'ye olan uçuþta her firmada olacaktýr bahsettiðim Türkiye-Avrupa arasý uçuþ)

Ve evet biletleri gidiþ dönüþ almak çok daha ucuza geliyor her firmaya tek tek baktýðýmda durum böyleydi. Ayrýca geçen sene bende fiyat aldým Turkishwat'ýn aracý olduðu firmadan daha sonra kendim aradým Uçak firmalarýnýn ofislerini WAT öðrencileri için özel bir fiyat teklifi yapýyordu Sky team firmalarý hem vize reddi durumunda %100 iade oluyordu hemde biletler listelenen fiyatlardan daha ucuz oluyordu. Ayný uçuþ için 50€ daha fazla fiyat vermiþti bana çalýþtýklarý acenta o yüzden kendim direk firmadan aldým.

Ancak bu sene kendim yine telefonla bahsettiðim havayolu firmalarýndan fiyat teklifi aldýðýmda 2500 tl gibi bir rakam söylediler gidiþ dönüþ. Acentalardan alýrsak fiyatlarýn daha uygun olacaðýný kendileri söylediler. skyscanner gibi sitelerde ucuz uçuþlar mevcut. Fakat bilet deðiþikliði konusunda ne kadar yardýmcý olabilirler bilemiyorum. Uçuþ tarihleriniz sabitse internetten ucuz olacaðýný düþünmüyorum (zaten vize reddi alýrsanýz çoðu firma %100 iade yapacaðýný söyledi bu sene belki ufak kesinti olabilir). Ancak uçuþlarýnýzý deðiþtirme ihtimaliniz varsa ona göre teklifleri acentadan almanýzý tavsiye ederim.Eminim ki sitenin aracý olacaðý firma güzel bir teklif sunar diðer acentalara göre. WAT þirketlerinin de beraber çalýþtýðý acentalar ayný mantýkla üzerine kendileri için bir kar payý alýyor bu arada Oralardan almak isteyenler için bilgi olsun.

Çok detaylý uzun anlattým farkýndayým fakat her ihtimali söylemeye çalýþtým.

Son olarak hocam geçen sene bende minneapolis'e gittim geldim. Ýþlemlerim çok uzadýðý için biletleri mayýsýn 15-20si gibi anca aldým (10 haziran uçuþum için 1800 tl/600 Euro gibi birþeydi.). 1 aydan daha kýsa bir zaman olmasýna raðmen uçuþa pahalý deðildi. Yani Þimdi 550 dolarsa fiyatlar 650-700 olur max. öyle çok yüksek bir deðer artmaz korkmayýn. 600'de bile kalabilir. Gidiþi Minnapolis dönüþü New York'tan almýþtým bu þekil alýrsanýz daha bile ucuza denk geliyor çünkü new yorktan biletler daha ucuz oluyor ama bahsettiðim 20-30 dolarlýk bir oynama büyük birþey deðil. Travel planýnýzý yaptýðýnýz yere göre gidiþ minneapolis dönüþ San francisco gibi alabilirsiniz fiyatlar o þekilde de tek yöne göre çok uygun olacaktýr.

Daha da aklýma birþey gelmiyor Uçak bileti konusundaki tecrübelerim böyle umarým iþinize yarar.
    Konu JitanX tarafýndan (06-03-2016 Saat 02:26 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý JitanX Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam öncelikle özgürsum'ýn dediklerine ek olarak þunu da anlatayým.
    Havayolu þirketleri arasýnda bir ittifak oluyor. Ve uçuþlarýný beraber düzenliyorlar. Bakýnýz Lufthansa, THY, Singapure airlines gibi þirketlerin kurduðu Star Alliance. Yada KLM, Delta Airlines, Alitalia, Air France, Pegasus gibi þirketlerin ortak uçuþ yaptýðý Sky Team. O yüzden bir bilet alýrsanýz uçuþlar ortak olduðu için Bavul iþlemlerini onlar halledecektir. Yada birinde sorun yaþarsanýz diðerinin müþteri hizmetlerini aradýðýnýzda dahi yardýmcý olurlar. Veya PNR numaranýzla tüm firmalarýn sitesinde uçuþunuzu görüntülüyebiliyorsunuz (en azýndan Sky Team'de böyleydi).

Geçen sene biletlerim Gidiþte Air France + Delta(fransadan aktarmalý) Dönüþte ise KLM + Pegasus'tu (amsterdam aktarmalý) ve hiçbir sorun olmadý vize konusunda. Skyteam firmalarý ile bilet alýrsanýz gidiþ-dönüþ'ünüz Paris, roma, amsterdam .. %99 bu þehirlerden biri üzerinden aktarmalý olacaktýr Size tavsiyem mümkün olduðunca az amsterdam üzerinden olan uçuþlardan uzak durun. Uçuþlarý pegasus saðladýðý için hiçbir ikram olmuyor ve koltuklar gerçekten çok dar. Ýnsan sýkýlýyor zaman geçmek bilmiyor. (Air france'ta hem koltuklar daha rahat idi hem fransaya vardýðýmýzda sýradakiuçuþu beklerken yanýnda priz bulunan sofalar vardý rahat dinlenme imkaný bulup Þarj sýkýntýsý yaþamadan ücretsiz wifi (yurtdýþýnda dýþýnda hemen hemen her havalimanýnda var) ile telefonla vakit geçirdim. hemde uçuþta 1 yemek tabaðý + sýnýrsýz içki vardý. (ABD'ye olan uçuþta her firmada olacaktýr bahsettiðim Türkiye-Avrupa arasý uçuþ)

Ve evet biletleri gidiþ dönüþ almak çok daha ucuza geliyor her firmaya tek tek baktýðýmda durum böyleydi. Ayrýca geçen sene bende fiyat aldým Turkishwat'ýn aracý olduðu firmadan daha sonra kendim aradým Uçak firmalarýnýn ofislerini WAT öðrencileri için özel bir fiyat teklifi yapýyordu Sky team firmalarý hem vize reddi durumunda %100 iade oluyordu hemde biletler listelenen fiyatlardan daha ucuz oluyordu. Ayný uçuþ için 50€ daha fazla fiyat vermiþti bana çalýþtýklarý acenta o yüzden kendim direk firmadan aldým.

Ancak bu sene kendim yine telefonla bahsettiðim havayolu firmalarýndan fiyat teklifi aldýðýmda 2500 tl gibi bir rakam söylediler gidiþ dönüþ. Acentalardan alýrsak fiyatlarýn daha uygun olacaðýný kendileri söylediler. skyscanner gibi sitelerde ucuz uçuþlar mevcut. Fakat bilet deðiþikliði konusunda ne kadar yardýmcý olabilirler bilemiyorum. Uçuþ tarihleriniz sabitse internetten ucuz olacaðýný düþünmüyorum (zaten vize reddi alýrsanýz çoðu firma %100 iade yapacaðýný söyledi bu sene belki ufak kesinti olabilir). Ancak uçuþlarýnýzý deðiþtirme ihtimaliniz varsa ona göre teklifleri acentadan almanýzý tavsiye ederim.Eminim ki sitenin aracý olacaðý firma güzel bir teklif sunar diðer acentalara göre. WAT þirketlerinin de beraber çalýþtýðý acentalar ayný mantýkla üzerine kendileri için bir kar payý alýyor bu arada Oralardan almak isteyenler için bilgi olsun.

Çok detaylý uzun anlattým farkýndayým fakat her ihtimali söylemeye çalýþtým.

Son olarak hocam geçen sene bende minneapolis'e gittim geldim. Ýþlemlerim çok uzadýðý için biletleri mayýsýn 15-20si gibi anca aldým (10 haziran uçuþum için 1800 tl/600 Euro gibi birþeydi.). 1 aydan daha kýsa bir zaman olmasýna raðmen uçuþa pahalý deðildi. Yani Þimdi 550 dolarsa fiyatlar 650-700 olur max. öyle çok yüksek bir deðer artmaz korkmayýn. 600'de bile kalabilir. Gidiþi Minnapolis dönüþü New York'tan almýþtým bu þekil alýrsanýz daha bile ucuza denk geliyor çünkü new yorktan biletler daha ucuz oluyor ama bahsettiðim 20-30 dolarlýk bir oynama büyük birþey deðil. Travel planýnýzý yaptýðýnýz yere göre gidiþ minneapolis dönüþ San francisco gibi alabilirsiniz fiyatlar o þekilde de tek yöne göre çok uygun olacaktýr.

Daha da aklýma birþey gelmiyor Uçak bileti konusundaki tecrübelerim böyle umarým iþinize yarar.
    kardeþim bende biletimi aldým iade edilebilir ve deðiþtirebilirlerden aktarmam fransadan deltaya bineceðim. aktarma sürem 1.5 saat ayný terminal içinde. Bu süre yeterli mi sence baya büyük bir havaalanýymýþ ve uçaktan inmek yarým sürebiliyor. Zorlandýn mý sen hiç?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý anilevirgen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    kardeþim bende biletimi aldým iade edilebilir ve deðiþtirebilirlerden aktarmam fransadan deltaya bineceðim. aktarma sürem 1.5 saat ayný terminal içinde. Bu süre yeterli mi sence baya büyük bir havaalanýymýþ ve uçaktan inmek yarým sürebiliyor. Zorlandýn mý sen hiç?
    Hava alaný gerçekten kocaman. Fakat kolayca tablolardan yada bilgi afiþlerinden bulabilirsin kapý numaraný. Eðer önceki uçuþunun gecikmesi yüzünden geç kalýrsan bu durum iletilir zaten oradakilere airfrance yada delta yetkililerinin yanýna gidip durumu anlatýrsýn ve sana yeni biletini en yakýn uçuþ için ücretsiz olarak vereceklerdir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

JitanX verdiðin deðerli bilgiler için çok teþekkürler dostum. Minneapolis'e Air France uçuþu buldum Paris aktarmalý 1600 lira gidþ dönüþ fakat bu bahsettiðin wat öðrencilerine özel koþul saðlayan acentalara ulaþamadým, bulamadým. Sen geçen sene nereden bununla ilgili fiyat almýþtýn bilgilendirirsen çok sevinirim.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Ayrýca geçen sene Minneapolis'te ne iþ yapmýþtýn onu da sorayým?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Alýntý levartdnakrow Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    JitanX verdiðin deðerli bilgiler için çok teþekkürler dostum. Minneapolis'e Air France uçuþu buldum Paris aktarmalý 1600 lira gidþ dönüþ fakat bu bahsettiðin wat öðrencilerine özel koþul saðlayan acentalara ulaþamadým, bulamadým. Sen geçen sene nereden bununla ilgili fiyat almýþtýn bilgilendirirsen çok sevinirim.
    Geçen sene Bahsettiðim air france'ýn kendi sitesinde yazan callcenter'ý aradýðýmda bu seçeneði kendileri sunmuþtu Öðrenci bileti(WAT bileti) diyorlardý ve websitelerinden uygun fiyata satýyorlardý. Fakat bu sene acentalarý arayýp onlardan teklif almamý söyledi ler callcenter ekibi. Kendilerinin böyle bir bilet seçeneði olmadýðýný söyledi örnek bilet fiyatý aldýðýmda da 2200 - 2500 gibi rakamlar verdiler.

Acenta bulamadýysan usta buradaki turkishwat'ýn anlaþmalý olduðu yer büyük ihtimalle yapacaktýr böyle birþey diye düþünüyorum. Ama bileti iyi almýþsýn daha ucuzu olmaz zaten min 500-550 dolardan baþlýyor geçen aðustosta baktýðýmda dahi öyleydi fiyat

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

arkadaslar nerelere bakmalýyým uçak bileti için

izmir adnan menderes- springfield mo gidiþ

nyc- izmir ad. men. dönüþ

21 haziran-15 ekim
    bu bilgilerle neredeyse 2055 tl bilet buluyorum arkadas 1600 lira diyo daha uygun bilet için nereye basvurmalýyým

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý V.polat Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar nerelere bakmalýyým uçak bileti için

izmir adnan menderes- springfield mo gidiþ

nyc- izmir ad. men. dönüþ

21 haziran-15 ekim
    bu bilgilerle neredeyse 2055 tl bilet buluyorum arkadas 1600 lira diyo daha uygun bilet için nereye basvurmalýyým
    kayak.com sitesinden bakmýþtým ben, bir dene istersen. Ayrýca Ýzmir'den deðil de Ýstanbul çýkýþlý ararsan daha fazla opsiyon görürsün bence.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    14

Skyscanner'dan Ýstanbul çýkýþlý, Springfield-Branson Rg varýþlý düþük fiyatlý uçuþlar

Skyscanner'dan bakabilirsin oldukça yardýmcý olabilir + Acentalara mail atýp fiyat teklifi isteyebilirsin. 1800 gibi rakamlara bilet çýkýyor buradan da istediðin tarihlerde istediðin lokasyonlara.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)