Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: bakalým kým cevap vercek bilenler parmak kaldýrsýn lütfen!!!

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Exclamation bakalým kým cevap vercek bilenler parmak kaldýrsýn lütfen!!!

arkadaslar beným sormak ýstedýgým bý konu var.oncelýkle bu foruma konsolosluktan kýmsenýn gýrmedýgýný dusunuerek soruyorum bu soruyu.amerikaya gýttýgýmýzde orda kalmanýn býr yolu varmý???yaný ben ordan gerý donmek ýstemesem bunu nasýl basarabýlrým???cevaplayan olursa cok sevýnýrým...artýk ýyýden ýyýye bu konu uzerýne dusunur oldumda!!!!!!!!

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý dodo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar beným sormak ýstedýgým bý konu var.oncelýkle bu foruma konsolosluktan kýmsenýn gýrmedýgýný dusunuerek soruyorum bu soruyu.amerikaya gýttýgýmýzde orda kalmanýn býr yolu varmý???yaný ben ordan gerý donmek ýstemesem bunu nasýl basarabýlrým???cevaplayan olursa cok sevýnýrým...artýk ýyýden ýyýye bu konu uzerýne dusunur oldumda!!!!!!!!
    gittiðinde bi daha türkiyeye dönmiycem diyosan ömür boyu amerikada yaþayabilirsin. ama amerikadan çýkýþ yaptýðýnda bi daha asla giremezsinorda kimsenin tavuðuna kýþ demezsen sen kaçakmý yaþýyosun. yoksa öldün mü kimse umarsamaz

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Standart gusell sevdým bu ýsý!!!

Alýntý atlantiz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    gittiðinde bi daha türkiyeye dönmiycem diyosan ömür boyu amerikada yaþayabilirsin. ama amerikadan çýkýþ yaptýðýnda bi daha asla giremezsinorda kimsenin tavuðuna kýþ demezsen sen kaçakmý yaþýyosun. yoksa öldün mü kimse umarsamaz
    ya tamam ýyý hos ama ben daha cok bole yasal olsun dýye dusunmusdum yaný soledýgýnde gusel ama omur boyu cýkmamak var sonucda ýsýn ucunda.daha bole legal yoldaan onerýler olursa sevýnýrým.mesela ben evlenmek duymusdum,evlenýrsem orda kalabýlrýmýyým???yaný oturma ýzný vatandaslýk alma falan yardým lutfen!!!!

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hocam gere donemmenin 3-5 tana alternatifi var..bunlardan ilk kacak olarak dikert kalirsin hic bir islem yapmadan.ikincisi gider bir dil kursuna kaydolursun vizeni degisitirsin yasal olarak kalablirsin ve kacak calisirsin.....3. h2b diye bir calisma vizesi orda adamini bulursan onu alirsin 800-1000 dolar gibi bir para aliyorlar sana iste bulurlar kalacak yerde ama max 3 yil durursun...birde tursir vizesi alirsin avukutta gidiyorsun ama sanirim onuda en fazla iki kere alirsan 6 aydan ...birde h1 diye birey bunu alman icin kalifiye bir is bulman lazim ki sana firman sponsor olsun ve aldirsin....son oralrakta amerikan biriyle evlenirsin hemen grenn kartin olur kalirsin

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Standart en mantýklýsý evlenmek!!!!

Alýntý yahoo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    hocam gere donemmenin 3-5 tana alternatifi var..bunlardan ilk kacak olarak dikert kalirsin hic bir islem yapmadan.ikincisi gider bir dil kursuna kaydolursun vizeni degisitirsin yasal olarak kalablirsin ve kacak calisirsin.....3. h2b diye bir calisma vizesi orda adamini bulursan onu alirsin 800-1000 dolar gibi bir para aliyorlar sana iste bulurlar kalacak yerde ama max 3 yil durursun...birde tursir vizesi alirsin avukutta gidiyorsun ama sanirim onuda en fazla iki kere alirsan 6 aydan ...birde h1 diye birey bunu alman icin kalifiye bir is bulman lazim ki sana firman sponsor olsun ve aldirsin....son oralrakta amerikan biriyle evlenirsin hemen grenn kartin olur kalirsin
    sagol yahoo gusel bý acýklama yapmýssýn...bana gore en mantýklýsý evnemek gýbý gozukuyo!!ama onun ýcýnde evnecek kýs bulmak lasým sýmdý
    haydýýýýý býzým wat olcak benýmle evlenýrmýsýn...hadý hayýrlýsý.....

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ya aslinda kabiliyetin varsa o kadar zordeyil ama bence en kolayi dil okuluna felan kaydolmak hem silemleri felanda kolay sonra zaten bir yolunu bulursun orda kalmanin istersen okula felanda gidersin

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Standart biþiyler yapcaz

ya aslinda kabiliyetin varsa o kadar zordeyil ama bence en kolayi dil okuluna felan kaydolmak hem silemleri felanda kolay sonra zaten bir yolunu bulursun orda kalmanin istersen okula felanda gidersin
    biþiyler yapcaz yahoo.yani 4 ay yetmez sanýrým orda býze.biras daha kalmak lasým!!!hani gitmiþken tam olsun...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

býde silem derken neyi kastettýn???anlamadýmda...

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

islemleri demek sitedim

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

hani vizeyi degistirirken

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Standart hýmm

hani vizeyi degistirirken
    hýmm anladým okýs

Üstad
    Tecrübe Puaný
    21

arkadaslar,bi arkadasim amerikada oldugu zaman bi kitab almisdi.
    amerika'da nasil kalinir diye..tum yasalar j1 hepsi.scan yapiyorum yarin InsAllah gonderirim.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Standart ýyý olur valla

Alýntý Roma Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar,bi arkadasim amerikada oldugu zaman bi kitab almisdi.
    amerika'da nasil kalinir diye..tum yasalar j1 hepsi.scan yapiyorum yarin InsAllah gonderirim.
    super olur arkadasým lasým bole seler gýtmeden her wat zedeye!!!!

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

dodo senin yaptýgýn work and travel deðl ozman work and stay
    !!! VÝZEDE FÝRE VERMEYEN TEK FORUM !!!

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

walla hayat sartlarý be abý nolcagý bellý degýl býz sýmdýden onlemýmýzý alalýmda nolur nolmaz bakarsýn severýz oralarý donmek ýstemeyýz!!!!o yuzden sýmdýden arastýrmak lasým...
    ama ýsmý sevýdm work&staykeske bole bý programda cýkarsalar hýc fena olmaz...

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

valla onu herkes istiyo ama abd bu yüzden artýk önlemini ii alýyo ama evlenmek en iyi yol hele de bir erkek için bence git evlen sonuçta kaybediceðin biþi olmaz :

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ama bi düþün bu ülke býrakýlýrmý
    o güzelim boðaz o güzelim kýz kulesi
    anadolunun güzel insanlarý
    kim nederse desin bir baþkadýr be benim memleketim....

hangi memlekette acele sabah evden çýkmýþýn köþedeki simitçiden sýack sýcak bi simit bide kalper almýþýn
    yada arkadaþlarýnla bi derbi maça gitmiþin ve sesin kýsýlana kadar baðýrmýþýn
    eminönünde balýk yemiþin
    tophanede nargile keyfi yapmýþýn daha neler neler....

umarým bunlarý kaypetmeyei en azýndan eskisi gibi yogun yaþayamacaðýnýda göz önüne alýrsýn...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaslar sonucta dedýgým gýbý beným de oraya gýdýp yerlesme dusuncem yok!sadece 4 aydan býraz daha fazla kalmak orda mesela 4yýl

yaný sonucunda soledýklerýne katýlýyorum ve ben turkýyeyý cok sevýyorum ozellýkle istanbul beným best sehrým ama o kadar degýstýký dunya!!!hýcbýrsey býr onceký gun gýbý ayný kalmýyo!sehýr ayný ama ýnsanlar degýsýyo....

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý dodo Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar sonucta dedýgým gýbý beným de oraya gýdýp yerlesme dusuncem yok!sadece 4 aydan býraz daha fazla kalmak orda mesela 4yýl

yaný sonucunda soledýklerýne katýlýyorum ve ben turkýyeyý cok sevýyorum ozellýkle istanbul beným best sehrým ama o kadar degýstýký dunya!!!hýcbýrsey býr onceký gun gýbý ayný kalmýyo!sehýr ayný ama ýnsanlar degýsýyo....
    merhaba
    illegal yollardan kalmak yerine bir cok program var yine wat benzeri bunlardan faydalanýp da gidebilirsin,malum orda illegal bir iþ yapip da yakalanýrsan sonun hiç iiyi olmaz,
    Egitim programlarýndan da faydalana bilrisin ..

her sey gönlünce olsun
    bekle beni amerika

Wat Profesörü
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    21

Selamlar,

1-) Ýþsizlik oranýnýn çok düþük oluþu ve çalýþan nufüsa ihtiyaç duymalarý sebebiyle çok fazla denetim yok, o yüzden illegal olarak yaþaman mümkün... ki tanýþtýðým neredeyse bütün meksika, honduraslýlar bu þekilde yaþýyorlardý...

2-) Bir Amerikan vatandaþýyla evlenebilirsin, ki bunun için çalýþan insanlar var 2000-3000 dolara seninle kaðýt üstünde evleniyorlar. yanýlýyor olabilirim ama sanýrým 6 ay evli kaldýktan sonra green kartýný alýyorsun, ve 5 yýl sonunda evine gelip denetim yapýldýktan sonra (acaba gerçekten evliler mi ayný evde mi yaþýyorlar, yoksa böyle bir cinlik peþindelermi?) vatandaþ bile olabiliyorsun...

3-) Eðitim amacýyla kalabilirsin, herhangi bir üniversite ya da dil kursuna yazýlabilirsin, ki dil kurslarý hem daha ekonomik hem da da faydalý olur, 2000-3000 dolara 9 aylýk dil kurslarý var...

4-) Turist vizesine baþvurabilirsin, öðrenci olduðun halde bunu yapabilirsin, eðer sende bir problem görmezlerse 10 yýla kadar alabiliyorsun giriþ-çýkýþ iznini..

Not: 2. madde hariç diðer btün durumlarda yasal olarak çalýþma hakkýn yok(öðrenciylen 16 saati aþmamak kaydýyla belki kampüs içinde olabilir ki o da çok avantajlý deðil) o yüzden her halükarda biraz yasadýþý olmak zorundasýn...

Eðer ciddi olarak bunu düþünüyorsan uzun vadeli, ilk aþamada bir dil okuluna kaydolup orada bir yýlýný geçirdikten sonra, orada kalýp kalmayacaðýna kesin karar verip ondan sonra ciddi bir adým atman olacaktýr... Çünkü herþey uzaktan görüldüðü gibi olmuyor. ve geçirilen 3-4 aylýk wat periyodu da sadece yoðurdun kaymaðý gibi yüzeysel kalýyor...

Kolay gelsin...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý ocean Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhaba
    illegal yollardan kalmak yerine bir cok program var yine wat benzeri bunlardan faydalanýp da gidebilirsin,malum orda illegal bir iþ yapip da yakalanýrsan sonun hiç iiyi olmaz,
    Egitim programlarýndan da faydalana bilrisin ..

her sey gönlünce olsun
    sagol oceaon

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Standart ah be necro

Alýntý necro Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Selamlar,

1-) Ýþsizlik oranýnýn çok düþük oluþu ve çalýþan nufüsa ihtiyaç duymalarý sebebiyle çok fazla denetim yok, o yüzden illegal olarak yaþaman mümkün... ki tanýþtýðým neredeyse bütün meksika, honduraslýlar bu þekilde yaþýyorlardý...

2-) Bir Amerikan vatandaþýyla evlenebilirsin, ki bunun için çalýþan insanlar var 2000-3000 dolara seninle kaðýt üstünde evleniyorlar. yanýlýyor olabilirim ama sanýrým 6 ay evli kaldýktan sonra green kartýný alýyorsun, ve 5 yýl sonunda evine gelip denetim yapýldýktan sonra (acaba gerçekten evliler mi ayný evde mi yaþýyorlar, yoksa böyle bir cinlik peþindelermi?) vatandaþ bile olabiliyorsun...

3-) Eðitim amacýyla kalabilirsin, herhangi bir üniversite ya da dil kursuna yazýlabilirsin, ki dil kurslarý hem daha ekonomik hem da da faydalý olur, 2000-3000 dolara 9 aylýk dil kurslarý var...

4-) Turist vizesine baþvurabilirsin, öðrenci olduðun halde bunu yapabilirsin, eðer sende bir problem görmezlerse 10 yýla kadar alabiliyorsun giriþ-çýkýþ iznini..

Not: 2. madde hariç diðer btün durumlarda yasal olarak çalýþma hakkýn yok(öðrenciylen 16 saati aþmamak kaydýyla belki kampüs içinde olabilir ki o da çok avantajlý deðil) o yüzden her halükarda biraz yasadýþý olmak zorundasýn...

Eðer ciddi olarak bunu düþünüyorsan uzun vadeli, ilk aþamada bir dil okuluna kaydolup orada bir yýlýný geçirdikten sonra, orada kalýp kalmayacaðýna kesin karar verip ondan sonra ciddi bir adým atman olacaktýr... Çünkü herþey uzaktan görüldüðü gibi olmuyor. ve geçirilen 3-4 aylýk wat periyodu da sadece yoðurdun kaymaðý gibi yüzeysel kalýyor...

Kolay gelsin...
    necro acýklaman super olmus tebrýk ederým!!!bu yollardan býrýný denýycem ama senýnde dedgýn gýbý eger amerýka yasantým dusgun,yolunda gýderse tabýý...
    býde necro sana bý dýycegým var!!su amerýka macerana devam etsen be abý!herkes dort gosle beklýyo haný!!!!

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

o sürenin 3 yýl oldugunu hatýrlýyorum. evli kalmanýn. ama allah iþini rast getirsin.

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý rahdan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    o sürenin 3 yýl oldugunu hatýrlýyorum. evli kalmanýn. ama allah iþini rast getirsin.
    amin!!!!!!

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    37
    Tecrübe Puaný
    19

en iyisi bi college e kayýt yaptýr. donemlik 350 400 dolar veriodu arkadasým. kacak olarak cook rahat bi þekilde calýsýrsýn hemde okursun. ki son senesinde trigonometri goren bi egitim sistemiyle karsýlasacagýný dusunursek devam da etmezsin okula falan filan

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

Standart dýyosun

Alýntý rahdan Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    en iyisi bi college e kayýt yaptýr. donemlik 350 400 dolar veriodu arkadasým. kacak olarak cook rahat bi þekilde calýsýrsýn hemde okursun. ki son senesinde trigonometri goren bi egitim sistemiyle karsýlasacagýný dusunursek devam da etmezsin okula falan filan
    valla sýz ýyýden ýyýye bený gaza getýrdýnýz arkadaslar!!!!hadý bakalým

Wat Profesörü
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

konuyla alakasý olmamakla beraber ne kadar üstüme vazife de olmasa da konuyu acan arkadaþtan bir daha ki sefer için bi ricam olacaktý lütfen soracaðýn veya paylaþmak istediðin konu ile alakalý bir baþlýk girersen sanýrým herkes için daha faydalý olacaktýr.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý necro Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Selamlar,

Kolay gelsin...
    buna kesinlikle katýlýorum
    süper bi bilgilendirme olmuþ bu arada

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

geri dönmesem yakalansam þirketimin baþýnýda belaya sokmuþ olurmuym þirket bana tazminat davasý açarmý sizce veya açabilirmi ?

Üstad
    Tecrübe Puaný
    23

Sordugun sorularla ilgili zaten buyuk bir baslik var.Ordan sorulabilir sorular.Kimse sana dava felan acmaz bu konuda.Adamlar senin TR ye geri donecegini garanti ederek oraya gitmiyorsun.Eger sen bir kagit imzaladiysan bu konuda,o baska ama sanmiyorum
    Peki.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)