Merhabalar
9 Mayýs Ýstanbul'dan vize görüþmesine girdim ve memur klasik süreç sonunda vizeyi aldýn dedi. Pasaportu býrakýp tam arkamý dönüp gidiyorken bir anda saçma bir þekilde memura 15 Mayýs günü Berlin'e gitmem gerektiðini söyledim ve pasaport'a ihtiyacýmýn olduðunu belirttim. Memur eline geçer bence dedi ama yine saçma bir þekilde diretip ya geçmezse acaba bir yolu var mýdýr bu iþin dedim.
Memur da peki öyleyse Almanya'ya git ve geldiðinde pasaportunu ds-260 ve 2019 u pasaportunla birlikte sana verdiðim þu yeþil kaðýdý da katarak bize kargola dedi.
Ýstanbula 16 Mayýs gecesi gelip, 17 mayýs günü saat 16:00'da 260-2019 yeþil kaðýt, 2 tane biometrik ve bir de durumu özetleyen dilekçeyle birlikte Ýstanbul Amerikan Konsolosluðu'na kargolatmak üzere verdim Beþiktaþ Ptt'ye belgeleri verdim.
18 Mayýs 16:00'da Ptt'den öðrendiðim kadarýyla belgeler Amerikan Konsolosluðu'na ulaþmýþ fakat 19 Mayýs tatil olduðu için bir geliþme olmadý. 20 Mayýs cuma günü https://ceac.state.gov/CEAC/ adresinden öðrendiðim kadarýyla
Case Creation Date: 09-May-2016
Status Updated Date: 20-May-2016
Administrative Processing
Your visa case is currently undergoing necessary administrative processing. This processing can take several weeks. Please follow any instructions provided by the Consular Officer at the time of your interview. If further information is needed, you will be contacted. If your visa application is approved, it will be processed and mailed/available within two business days.
Sonucunu gördüm. 29 Mayýs sabahýn 5'inde uçak biletim olduðu için zamanýnda keþke pasaportumu býraksaydým diyorum. Bu süreç nasýl gider yaþayanlar yorum yapabilir mi? Nekadar arasam da buna benzer bir vaka görmedim...
(Not: Yeþil kaðýtta sadece pasaport'a tick atýlmýþtý.)
Yeþil kaðýta altta yazan notlarda randevu sayfasýna girip bir çýktý almam gerektiði söyleniyordu. Fakat randevuyu wat acentem aldýðý için sayfaya giriþ yapamadým ve WAT acenteme gidip danýþmanýma bu çýktý olayýný anlattýðýmda o bahsedilen kaðýdýn Yeþil kaðýt olduðunu dolayýsýyla çýktý almama gerek olmadýðýný söylemiþti. Ptt'nin kapanmasýna az vakit kaldýðý için 17 Mayýs günü o sayfaya girip çýktýyý alamadan(içime sinmese de) acentedeki danýþman arkadaþa güvenerek kargoyu gönderdim.
Konsolosluktan ne bir mail geldi, ne de bir haber... Triplerden triplere giriyorum ama galiba wat iþ baþlangýç tarihini biraz kaçýrýcam gibi görünüyor ne dersiniz?
(2. wat olacak bu, Ýngiltere'de erasmus yaptým. Almanya'da haftasonlarý part-time çalýþýyorum. Ýngilizce seviyem fluent bu yüzden ne anlattýysam doðrudur)
(Özellikle yeþil kaðýt nasýl kargolanýr konusunda bir yanlýþ yaptým mý bunu merak ediyorum)
Ýyi forumlar^^

Alýntý

Bookmarks