Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yardým (Gidiþ - ücret - Dönüþ)

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Exclamation Yardým (Gidiþ - ücret - Dönüþ)

Öncelikle merhabalar,

2017 yazý için gitmeyi düþünüyorum planýmý yaptým. Herþey dahil harçlýk vs 3.500 dolara patlýyor. Doðal olarak öðrenci olduðumdan bu param yok daha zaman var fakat olduda elde edemedým bu rakamý ve kredi çekip gitmem mantýklýmý ? yaný 3 ay içinde 3.500 dolarý orada kazanýp buradaký kredýyý kapatabilirmiyim ? Amerýkada florida'da programý ayarlayabilirsem konaklama masrafým ve yýyecek masrafým olmayacak.?(kuzenim orada tanýdýðýnýn yanýna gidiliyormu bilmiyorum gidildiðini varsayarak yazýyorum) Ýstediðim yerde (florida) programý ayarlama ihtimalim nedir ? bu konularda beni aydýnlatýrsanýz çok sevinirim. yani 3 ayda 4.500 dolar kazanabilirsem süper olur mesela. Güncel 2015 2016 saatlýk ortalama kazanç ne kadar ? þimdiden teþekkürler cevaplarýnýzý bekliyorum.
    Konu lacros00 tarafýndan (23-06-2016 Saat 03:49 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

kredi cekilerek gidilmez bu programa. Simdi kendince hesap yapmissin 3500 -4500 dolar kazanctan bahsetmissin. Bu kazanclar mumkun ancak konaklama , yeme icme , vergi kesintisinden sonra sana bu paranin kalma ihtimali %10. %90 ISTE BU KADAR PARA KAZANAMAZSIN. Ikinci olarak da sana bu paralar kalsa bile wat kulturel degisim programi ve 3 ay boyunca keyif ve eglencen icin , alisverisin icin para harcayacaksin. Programin sonunda donmeden evvel gezi yapacaksin. Kisacasi kalan paralarin da oraya gidecek. Ha ben gezmem , eglenceye para harcamam , alisveris de yapmam diyorsan bosuna amerikaya gitme. Antalya , Mugla ya git. Oralardaki turizm sektorunde calis. Emin ol daha karli olur.
    Son olarak da florida ya gitmekten bahsetmissin , florida bir eyalet ve arabayla icerisinde 6-7 saatlik mesafe yapman cok mumkun. Kisacasi florida da is bulsan bile hangi sehirde bulacagin mechul. Tanidiginla ayni sehirde bulsan bile isle ev arasindaki mesafe cok onemli. Cunku amerikada toplu tasima berbattir ve eger yurume ya da bisikletle ulasim mesafesinden uzaksa , araba almak zorunda kalirsin. Bu ihtimaller de flroida da is bulabilmene bagli. Florida da is bulma ihtimalin de cok degil. Hicbir sirketin de sana flroda da is bulma garantisi vererek kayit alacagini sanmiyorum.
    Konu ozgursum tarafýndan (24-06-2016 Saat 03:59 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Acemi Watçý serkan1991 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    0

Ya herkes bu program çalýþma programý deðil dil geliþtirme programý deðil yazýyor söylüyor dile getiriyorda. ne programý bu yani o zaman ? ben 2 haftadýr buradayým 9 günde 72 saat çalýþtým mesela çalýþmak isteyene iþ çok ama bu seferde amerikayý sadece 5 m2 içinde yaþýyosun ya gezeceksin ya çalýþacaksýn. ayrýca özgürsum un dediðinede kesinlikle katýlmýorum yeterli kadar çalýþýrsan tutumlu ve kendini bilen bir bireysen kazanýrsýn çünkü 15 16 haftada ortalama 50 saat bir çalýþmayla 4000 dolar çok rahat kazanýlýr.

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Alýntý lacros00 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Öncelikle merhabalar,

2017 yazý için gitmeyi düþünüyorum planýmý yaptým. Herþey dahil harçlýk vs 3.500 dolara patlýyor. Doðal olarak öðrenci olduðumdan bu param yok daha zaman var fakat olduda elde edemedým bu rakamý ve kredi çekip gitmem mantýklýmý ? yaný 3 ay içinde 3.500 dolarý orada kazanýp buradaký kredýyý kapatabilirmiyim ? Amerýkada florida'da programý ayarlayabilirsem konaklama masrafým ve yýyecek masrafým olmayacak.?(kuzenim orada tanýdýðýnýn yanýna gidiliyormu bilmiyorum gidildiðini varsayarak yazýyorum) Ýstediðim yerde (florida) programý ayarlama ihtimalim nedir ? bu konularda beni aydýnlatýrsanýz çok sevinirim. yani 3 ayda 4.500 dolar kazanabilirsem süper olur mesela. Güncel 2015 2016 saatlýk ortalama kazanç ne kadar ? þimdiden teþekkürler cevaplarýnýzý bekliyorum.
    Eðer iyi bir iþ seçersen;

35*8= 280$ (haftalýk kazanç)
    280*13= 3.640$ (13 haftada toplam kazanç)
    3.640*0.80= 2.900$ (13 haftada eline net geçebilecek para, vergi vs. düþersek)
    75*13= 975$ (13 haftalýk konaklama masrafý)
    70*13= 900$ (13 haftalýk yeme, içme masrafý bu günlük 10$ üzerinden hesaplandý)
    2900$-975$-900$= 1000$ (13 haftada eline kalacak para)

Deðiþkenler= Toplam çalýþma: 13 hafta (Haziran:3 + Temmuz:4 + Aðustos:4 + Eylül:2), Haftalýk çalýþma saati:35, Konaklama: 75$/hafta, Yeme Ýçme: 10$/gün, Vergi vs: %20

Þimdi konaklaman ucuz, çalýþma saatin fazla, yemeðini iþveren karþýlarsa, vergi olmayan yere gidersen, II. iþ bulursan kazanacaðýn miktar artar. Sen buradan hesap yap, yanýlma payýn düþük olur. Eðer kredi çekip gideceksen kazanacaðýný yukarýdaki hesaba göre yap. Dönünce diþini sýkarsan , aileden biraz destek alýrsan kotarma þansýn var. Yolun açýk olsun. Bence her þeye raðmen gidip görmelisin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Gezmem alýþveriþ yapmam çok eðlenmem dersen çek krediyi git ama kredi iþi riskli kardeþim. Gittiðin yerde ikinci iþ bulamayabilirsin az saat alabilirsin konaklamam pahalý olabilir paychecklerini kaybedebilirsin daha bir sürü aksilik eklenebilir buna. Sonunda çok sýkýntý çekebilirsin. Ama dersen gözüm kara, bende borçlanýp gidenlerdenim, amerika görmeye deðer. Florida hakkýnda ýsrarcý olma bence çünkü orada sezon eylül ekim gibi açýlýyo diye duydum ben yanlýþ olmasýn genede. Tavsiyem ikinci iþi bulabileceðin bir yere git ve deli gibi çalýþ haftada 60-70 saati zorla yapabilirsen. Hem kredi çektiðin parayý kazan hemde üstüne bikaç yer gez gel. Benim yaptýðým iþ buydu deli gibi çalýþtým sabah sekiz akþam 10. 10 dan gece 1 e kadar kendime zaman ayýrýyodum sonrasý uyku 3 ay böyle geçti. Ýþten sonrada 25 gün gezdim üstüne borcumu ödedim.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)