Merhaba Arkadaþlar
Döndüðümde uzunca analatýcam demiþtim ama döneli 4 hafta oldu döner dönmezde vizelere baþladým anca bitti.
7 yýl önce abim wat yaptý o zamanlar ben daha lise öðrencisiyim tabi wat yapma hayalim beni her konuda destekleyen ve bilgilendiren abimden geliyor. 2015 yazýnda þirket araþtýrmaya baþladým abimde biraz zor beðenen herþeyin sorunsuz olmasýný isteyen biri. Ben Ýzmirliyim izmirde gitmedeðim konuþmadýðým þirket kalmadý bazýlarýnýn yaklaþýmýný bazýlarýnýn iþlerini sevmedim. neyse Ýstanbuldaki arkdaþýmýn tavsiyesiyle Ýstanbulda bir þirketle konuþtum yetmedi kalktým Ýstanbula gittim yüz yüze görüþtüm adam öyle bir anlattý ki herþey çok güzeldi gözümde. bir gün aradý sana böyle bir iþ ayarladým sahil kenarý olmasýný istediðim halde iç taraflarda bir yer söyledi iþ güzel saatlik ücreti de gayet iyidi fakat job offer da Advanced derecesinde ingilizce istiyolar ama benim ingilizcem intermediate sorun olmazmý demememe raðmen sözleþmeyi imzaladým. Tabi baþta abimi anlattým size içine bir kurt düþmüþtü. Ýþ verenimin mail adresini istertip mail attým kadýnýn tek cevabý biz senin ingilizcenin kötü olduðunu bilmiyorduk.bana red verdi ve bana baþka bir iþ ayarladý interview yaptýktan sonra o iþe kabul edildim. bu þirkete þubat ayýnda kayýt oldum ve mart ayýnda sözleþmemi imzaladým ve o gergin dakikalar baþladý...
formda sürekli okuyorum falan çoðu kiþinin ds belgeleri geliyo iþte en uzun 1 ay falan diyolar bende aramaya baþladým ne zaman gelicek gelmiycek mi ne zaman geliyo diye arýyorum haftada en az bir kere. adam sürekli gelicek bekliyoruz diyo bana. Mayýs oldu sabah aradým sekreteri çýktý ve bana bugün sana iyi veya kötü dönüþ yapýcaz dedi ben zaten þoktan cevap veremedim. arkadaþým benden sonra kayýt yaptýrmýþtý baþka bir þirkete vizeye girmiþ beni bekliyordu. Direk abimi aradým böyle dediðini söyledim. Abim aradýðýnda abime benim yapýcak bir þeyim yok sponsor göndermedi demiþ. abimin ýsrar etmesiyle beni baþkar bir þirkete yönlendirdi. benim gibi maðdur edilmiþ 3 kiþi bir ay içinde iþlerimiz oldu vizemizi aldýk ve onca þeye raðmen ben o uçaða bindim.
2 kýz 2 erkek Bethany Beach yola çýktýk.
Bethany Beach Delawereda küçük bir yer. 12 den sonra pekte aktif olmayan daha çok yaþlý kesimin olduðu küçük tatil köyü bir yerdi. istediðim olmuþtu tabi mutluydum pekte önemli deðildi çok eðlenceli bir yer olmasý. ResortQuestte housekeeper olarak çalýþtým. oda deðil ev temizliyoduk biz iþimiz bittikten sonra da laundryde havlu katlýyorduk. bize yarým saatlik bir mesafede (otobüsle) rehoboth beachte outletler vardý Delawere da vergi de yok en büyük eðlencemiz oydu oraya gidip alýþveriþ yapmak (alýþveriþ yapmayý hiç sevmem) en güzelide bir çýlgýnlýk yapýp bisikletle gitmekti 44 km git gel yaptýk siz delimisiniz diyebilirsiniz ama çýlgýnlýk yapmak her zaman iyidir çok yoðun çalýþýyordum ama çok eðlenceliydi çok güzel arkdaþlýklar edinmiþtim çok iyide team leaderim vardý. 1 ay sonra kendime ikinci bir iþte bulmuþtum off zamanlarýmda orda çalýþýyordum. haftada 3 gün off günüm vardý tabi son ay sadece 1 güne inmiþti ama olsun kendinizi sevdirdiðiniz zaman over time yapmanýzada daha çok izin veriyolardý benim saat 8 de iþe baþlayýp gece 12,30 da bitirdiðim bile oluyodu. ikinci iþimde garsonluktu. ikinci iþimi bulduðum da sponsora bildirmeniz gerekiyor dediler çünkü ciee gerçekten iþini çok ciddiye alan sürekli mail gönderen bir sponsor döndüm hala peþimi býrakmamýþlardý en sonunda döndüm ya ben evimdeyim diye mail attým öyle býraktýlar peþimi
acýsýyla tatlýsýyla work kýsmýný bitirip gezme zamaný gelmiþti en eðlenceli kýsmý da o zaten o yorgunluðun üstüne gezmek güzeldi. tabiki de bir kere o kadersizlik yüklenmiþti bize gezerkende illaki baþýmýza bir iþ gelicekti Maimi 3 gün kaldýk sadece bir gün güneþli bir havayla karþýlaþtýk diðer günler fýrtýna ve yaðmur ama neyse ki sadece ordaydý bütün baþýmýza gelenler
en son duraðýmýz New yorktu tabi 4 ay olmuþtu ailemi evimi daðýn baþýnda olan okulumu bile özlemiþtim Ama wat bana çok fazla þey kattý ve herkesin bir gün yapmasý gereken bir þey bence çünkü macerasý bir baþka. ama hayalinizde Amerikayla karþýlaþmayacaksýnýz en azýndan benim hayalimdeki Amerika böyle deðildi.