Caution: Bu yazý yazým hatalarý içerebilir. türkçe gramer pek aþina olduðum birþey deðil. affýnýza sýðýnýrak paylaþýyorum anýmý
Öncelikle bu yazýyý paylaþma nedenim geçen Fubar nickli arkadaþýn ukrayna öðrenci vizesinde yazdýðý þey. Bende paylaþiyim anýmý belki birilerinin iþine yarar. zira ben Amerika'ya gitmeden önce vaktimin çoðunu heyecanla wat hikayeleri okuyarak geçiriyordum. o heyecan akþamlarý öyle bir basardý ki sigara üstüne sigara içerdim sabahlar olmazdý. bu yazda wat yapmaya karar vermemle içimdeki heyecan gene alevlendi. bakýyorum forum pek canlý deðil biraz canlandýralým o zaman. hem anýlarýmý hemde tecrübelerimi paylaþmaya çalýþacaðým umarým iþinize yarar.benim için wat tuhaflýklarla dolu bir maceraydý. baþlangýcýndan sonuna kadar
WAT YAPMA FÝKRÝ
wat hikayesine nasýl wata katýlmaya karar verdiðiniz andan baþlamadan olmaz tabi. genelde en zor kýsým aileyi ikna etmek heralde ki bende en kolay kýsým bu oldu. bi gün ailecek yemek yerken babamýn sen niye amerikaya gitmiyon sende git demesiyle baþladý benim hikayem. abiminde iki defa gitmesi, ailemin beni teþvik etmesine yol açtý heralde. bende neymiþ lan bu wat dedikleri gidelim hem amerika görmüþ oluruz dedim kendi kendime. neyse 2 þirketle görüþtüm toplamda, sonra abimin gittiði þirkete yazýldým. iþte þirket mülakatý pasaport çýkarma ciee mülakatý derken iþler gelmeye baþladý ama nasip ilk iki iþ olmadý nedendir bilinmez. þimdi diyorumki iyiki olmamýþlar.
ÝÞ KABUL
bir pazartesi günü danýþmaným aradý yarýn burda ol bi iþ var çok güzel diye. neyse gittim ertesi günü( bir gün öncesinde de Ankara deplasmanýndayým puan almýþýz keyifler yerinde ama bi o kadar da yorgunum). iþveren mülakatý þirkette yapýyomuþ neyse girdik odaya bekliyorum müstakbel iþverenemi( onada derya diyelim) derya aslýnda gerçek patron deðil, bizim patronun 6 yýllýk çalýþaný, patron deryaya demiþ ki türk öðrencileri sen seç ben uðraþmak istemiyorum, oda iþe alýmý yapýyor. derya girdi odaya ama nasýl ciddi nasýl soðuk nasýl kaprisli dedim bu kadýnla iþimiz var çektirir baya bu bize. ama öyle olmadý iþte amerikada yeri geldi annem oldu yeri geldi ablam oldu yeri geldi en samimi arkadaþým oldu önyargýnýn ne kadar salakça biþey olduðunu bir kez daha anladým. neyse tanýþma faslýndan sonra derya sordu iþi iyi inceledin mi sorun var mý? bende dedim iþ hakkýnda hiçbir fikrim yok. derya bi þok oldu dedim bu beni iþe almaz. derya nasýl olur ya falan diyo. bende iþi inceleme fýrsatým olmadý ama danýþmaným benim kriterlerimi biliyo ona güveniyorum dedim. sonra kadýn oturdu iþi anlattý bana bende arada soru soruyorum falan en son derya tamam dedi çýktým ben.o bana mülakat yapacaðýna ben ona mülakat yapmýþ gibi oldumdanýþmaným soruyor aldý mý seni iþe diye. bende bilmiyorum birþey demedi dedim. danýþmaným iþverenimle görüþtü, odadan bir çýkýþý var çak çak iþe almýþ seni diye sanki onu iþe aldýlar yaptýðý heyecana bak danýþmanýmýn
bende hayýrlýsý dedim tabi, oda olum baþýna konan talih kuþundan haberin yok senin dedi. bende içimden lan çalýþcaz iþte ne olcak diyorum ki öyle deðilmiþ amerika ayrý bir yer.

danýþmaným soruyor aldý mý seni iþe diye. bende bilmiyorum birþey demedi dedim. danýþmaným iþverenimle görüþtü, odadan bir çýkýþý var çak çak iþe almýþ seni diye sanki onu iþe aldýlar yaptýðý heyecana bak danýþmanýmýn
Alýntý

bitki çaylarý. tesadüfmüdür 

Bookmarks