İŞ HAKKINDA

işin işyeyişinden bahsediyim biraz. bulunduğum adada 4 farklı moped rental dükkanı var. 3 ortaklı bir şirket işletiyor bu dükkanları. biri big boss biri ihtiyar diğeri ihtiyarın kardeşi. önceden ortak değillermiş çok kavga ederlermiş aralarında müsteri kavgası. sonra demişler ortak olalım parayı paylaşırız hem kavga olmaz. sonra kurmuşlar şirketi ama ortak olmalarına rağmen hala big bossla ihtiyar arası bir husumet var. bizim ihtiyar yaşlı olmasından dolayı genelde pek takmaz işi ama big boss yoğun olduğunda kıskanırdı. bazen ne gerek var nasıl olsa parayı paylaşıyoruz oturduğum yerden para kazanıyorum derdi kimi zaman bu adam iş yaparken biz niye oturuyoruz gidin sokağın başına müşteri çevirin derdi hayatımdaki en dengesiz adam. big boss daha sonraları iki sırp işçisini kovdu( kovmadı asında onlar bıraktı sebebi adamları süründürdü resmen) iki türk işçisi de işi erken bırakıp gitti adamda işçi kalmayınca bizi çağırıp dururdu buda bizim patronu deli ederdi bi taraftanda sevinirdi işçisi kalmadı ortada kaldı diye. bizde iki dükkan arası koşuşturup dururduk. bişeyde diyemiyoruz çünkü bizi işe big boss aldı ve çekleri ondan alıyorduk. gerçi sonraları big bossta türklere ve sırplara karşı bir antipatiklik oluştu ki sormayın sırf işi bırakıp gittiler diye. ihtiyarda da aksine büyüyen bir türk sevgisi vardı sırf big bossa gıcıklık olsun diyemidir bilinmez.

HAYATIMDAKİ EN GARİP ANLARDAN BİRİ

ihtiyarın huysuzluğundan dengesizliğinden bahsetmiştim ya şimdi onun sebebini anlatiyim. bigün gene kız kesiyoz, dedim ya ihtiyar! sen evlimisin kahkaha atan adamın yüzü bir asıldı sanırsın varını yoğunu kumarda kaybetmiş. patafatsızlığımın allah belasını versin eliyle bi resim gösterdi, bi baktım karısının resmi dünyanın en muhteşem annesine yazıyo altında 22.11.2013. adam 45 yıllık karısını kaybedeli 2 yıl olmuş nerdeyse. ben bi kötü oldum onu hiç öyle görmemiştim durdum durdum dedim i am gonna pray for her. dönüp bir baktı yüzüme bi tebessüm etti thank you dedi. sonra müslümanlıkla ilgili bir sürü soru falan ben amerikada bir nihat hatipoğlu gibi müslümanlığı anlatıyom . ben dahada o konuyu açmadım ama arada kendisi açtı konuyu anlattı. çok sevmiş be şarapçı ihtiyar abim anlatamam yani size hani türk olsa üsküdar horhor durağında takılan bi şarapçı abi var ya aynı onun gibi olurdu. arada durduk yere kendi kendine kahkaha atan adam bazen öyle mutsuz olurdu ki ben onu öyle gördükçe içim acırdı. zaman geçti gitti ağustos sonuna doğru şirket partisi var organizatör ihtiyarın kızı. annesine çok düşkün biriymiş oda alkolik olmuş annesini kaybettikten sonra. neyse party için bizi alıcak çıktı geldi arabayla kör kütük sarhoş istikamet likör shop. ordan bişeyler aldı verdi bize eve doğru yola çıktık. yolda giderken demez mi sizi annemle tanıştırcam haydaa bu nerden çıktı olum annesi ölmemişmiydi derken kendimizi mezarlıkta bulduk. gelin dua edelim dedi oturduk onu dinliyoruz. dediki sizde dua etmek istermisiniz olur edelim dedik açtım elleri semaya ama o an dank etti kafama hepimizin elinde bi bira şişesi. lan biz napıyoz mezarlıkta böyle diye soruyom millete. fazla uzatmadan merhumun arkasından hayır dua ettik bizde. sonra demez mi annem burda olsaydı sizi çok severdi çocuklar diye. lan zaten garip duygular içersindeyim orda, bunun üstüne o denir mi ben çok kötü oldum. nebiliyim hiç tanımadığım birini çok sever oldum o günden sonra keşke tanışma fırsatım olsaymış.