vE SONUNDA TRAVEL

herkesin ayrılmaya başlamasıyla ada pek bi sıkıcı oldu son zamanlar. travel içinde daha fazla heyecanlanmaya başladık. müthiş bi plan yaptık 10 günlük. bostondan araba kiralayıp boston-new york-washinton dc-mertle beach ve miami. arabayla neredeyle 1700 mil. 4 kişi derya ertuğrul ben ve amerikan bir arkadaş. heryeri geçtim miami bi harikaydı.(miami for big mistakes) miamiden sonra ben ablamı ziyaret ettim ve onunla 9 günlük teksas turu. ardından türkiyeye dönüş

VE SON (bir arılık şarkısı seç sessizce çal benim için)

istanbula indikten sonra metrobüse binince anladım işin ciddiyetini. bide yaya geçidine zank diye atladığımda taksici önce durup sonra üstüme sürmüştü orda dank etti o muhteşem yaz bitmişti artık ihtiyar yoktu, menemen yapıp yurdu sevinçten yıktığğımız günler geride kalmıştı , o menemein lezzeti yok hiçbiyerde. o yangın merdiveninde oturup göz tansiyonumuza çare aradığımız geceler bitmişti. Bri ömür boyu Unutamam heralde o anıları: ihtiyarın bahçeindeki dadandığım elma ağaçları, motorlara koyduğumuz benzinin kokusu, ardı arkası kesilmeyen kirli tabakları yıkadığım geceler, 10 dolara sınırsız yemek sunan restorantlardaki çalışanların daha yiyecekmisiniz diye sordukları çaresiz sorular, sahilde uyuyup kaldığımız geceler, barlarda oynadığımız bilardo, gece saat birde işten dönerken kolidorda uyumayın ulan diye bağırıp odama kaçtığım anlar, her sefeinde bize yemek ismarlayan amerikalı abimiz, disko geceleri, hoşlandığım kızlar, motorla yaptığımız yarışlar, hergün küfrede küfrede tamir ettiğim bisikletler, sarhoş deniz, dengesiz ali, derya, ertuğrul, adam. valla bilememişim o günlerin kıymetini. şimdi biri dese hadi gidiyosun adaya tekrardan diye, pasaportumu aldığımla evden çıkmam bir olur okul falan umrumda değil. Demeyin bidaha git diye çünkü big boss artık Türk işçi almıyor. çok işçim gelicek bu yaz için başka işçiye ihtiyacım yok diyip reddetti bizi. zaten bende ikinci dönem erasmusa gittiğim için zorlamadım work and travelı. Önümüzdeki yaz için tekrar wat yapmayı planladım ama kafamda acayip sorular. amerika aynı tadı vericek mi bilmiyorum. kötü bi yaz geçirirsem hiç bir şey eskisi gibi olmazsa ve bu anıların büyüsü bozulur diye korkuyorum asıl. bu sefer başka bir yere gitmeyi düşünüyorum ama birazda korkuyorum. Yeni ihtiyarlarla tanışırım belki, göz tansiyonuma başka arkadaşlarla çare ararım, belkide daha iyi bir yaz geçiririm belki çok kötü.bilemem ama öyle yazı türkiyedede geçirmek istemyorum tom rider gibi yeni maceralara atılmak istiyorum yeni şeyler yaşamak yeni tecrübeler edinmek tek derdim bu. WAt hayatımdaki en büyük tecrübelerden biri, belkide hayatımın en mantıklı şeyi. iyiki gitmişim iyiki bu kararı vermişim. iyiki katılmışım.

Bu süreçte desteğini esirgemeyen turkishwat ailesine teşekkürü bir borç bilirim. herşey gönlünüzce olsun watçılar