Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: herkes anlatmýþ bide ben anlatýyým

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

Standart herkes anlatmýþ bide ben anlatýyým

Caution: Bu yazý yazým hatalarý içerebilir. türkçe gramer pek aþina olduðum birþey deðil. affýnýza sýðýnýrak paylaþýyorum anýmý
    Öncelikle bu yazýyý paylaþma nedenim geçen Fubar nickli arkadaþýn ukrayna öðrenci vizesinde yazdýðý þey. Bende paylaþiyim anýmý belki birilerinin iþine yarar. zira ben Amerika'ya gitmeden önce vaktimin çoðunu heyecanla wat hikayeleri okuyarak geçiriyordum. o heyecan akþamlarý öyle bir basardý ki sigara üstüne sigara içerdim sabahlar olmazdý. bu yazda wat yapmaya karar vermemle içimdeki heyecan gene alevlendi. bakýyorum forum pek canlý deðil biraz canlandýralým o zaman. hem anýlarýmý hemde tecrübelerimi paylaþmaya çalýþacaðým umarým iþinize yarar.benim için wat tuhaflýklarla dolu bir maceraydý. baþlangýcýndan sonuna kadar

WAT YAPMA FÝKRÝ

wat hikayesine nasýl wata katýlmaya karar verdiðiniz andan baþlamadan olmaz tabi. genelde en zor kýsým aileyi ikna etmek heralde ki bende en kolay kýsým bu oldu. bi gün ailecek yemek yerken babamýn sen niye amerikaya gitmiyon sende git demesiyle baþladý benim hikayem. abiminde iki defa gitmesi, ailemin beni teþvik etmesine yol açtý heralde. bende neymiþ lan bu wat dedikleri gidelim hem amerika görmüþ oluruz dedim kendi kendime. neyse 2 þirketle görüþtüm toplamda, sonra abimin gittiði þirkete yazýldým. iþte þirket mülakatý pasaport çýkarma ciee mülakatý derken iþler gelmeye baþladý ama nasip ilk iki iþ olmadý nedendir bilinmez. þimdi diyorumki iyiki olmamýþlar.

ÝÞ KABUL

bir pazartesi günü danýþmaným aradý yarýn burda ol bi iþ var çok güzel diye. neyse gittim ertesi günü( bir gün öncesinde de Ankara deplasmanýndayým puan almýþýz keyifler yerinde ama bi o kadar da yorgunum). iþveren mülakatý þirkette yapýyomuþ neyse girdik odaya bekliyorum müstakbel iþverenemi( onada derya diyelim) derya aslýnda gerçek patron deðil, bizim patronun 6 yýllýk çalýþaný, patron deryaya demiþ ki türk öðrencileri sen seç ben uðraþmak istemiyorum, oda iþe alýmý yapýyor. derya girdi odaya ama nasýl ciddi nasýl soðuk nasýl kaprisli dedim bu kadýnla iþimiz var çektirir baya bu bize. ama öyle olmadý iþte amerikada yeri geldi annem oldu yeri geldi ablam oldu yeri geldi en samimi arkadaþým oldu önyargýnýn ne kadar salakça biþey olduðunu bir kez daha anladým. neyse tanýþma faslýndan sonra derya sordu iþi iyi inceledin mi sorun var mý? bende dedim iþ hakkýnda hiçbir fikrim yok. derya bi þok oldu dedim bu beni iþe almaz. derya nasýl olur ya falan diyo. bende iþi inceleme fýrsatým olmadý ama danýþmaným benim kriterlerimi biliyo ona güveniyorum dedim. sonra kadýn oturdu iþi anlattý bana bende arada soru soruyorum falan en son derya tamam dedi çýktým ben.o bana mülakat yapacaðýna ben ona mülakat yapmýþ gibi oldum danýþmaným soruyor aldý mý seni iþe diye. bende bilmiyorum birþey demedi dedim. danýþmaným iþverenimle görüþtü, odadan bir çýkýþý var çak çak iþe almýþ seni diye sanki onu iþe aldýlar yaptýðý heyecana bak danýþmanýmýn bende hayýrlýsý dedim tabi, oda olum baþýna konan talih kuþundan haberin yok senin dedi. bende içimden lan çalýþcaz iþte ne olcak diyorum ki öyle deðilmiþ amerika ayrý bir yer.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

VÝZE GÖRÜÞMESÝ

bundan sonra vize süreci baþlýyor oda ayrý bir tuhaflýk. gittik konsolosluða ilk giriþten aldýlar o koridor gibi yerde bekliyoruz birþeyler oldu birileri koþuþturuyo içerde, içeri alýmlar durdu ama ben tam kestiremiyorum neler dönüyo ama bir terslik var. dedim bizdeki þansa bak( galiba forumlar inceleniyomuþ o yüzden aklýmdan geçen senaryolarý ilerideki vize görüþmelerimin akýbeti için paylaþmýyorum burda). mevzuyu sonra açýkladýlar yangýn tabkikatý yapmýþlar oda bize denk geldi. neyse girdik içeri verdik belgeleri aldýk sýra numarasý bekliyoruz bu arada bende amerikanlarý kesiyorum bir kovboy edasýyla. acaba hangisine denk gelicez diye tahminlerde bulunuyorum. böyle yaþlý tontoþ nur yüzlü bi amca takýr takýr veriyor vizeyi, iki tane genç adam, onlar biraz tutuyo watçýlarý ama kestiremiyorum vize veriyor mu vermiyor mu? en saðda bi somurtkan ablamýz var takýr takýr basýyor düðmeye kimisi alýyor vizeyi çoðu alamýyor. dedim buna denk gelmesin 30 saniyede adam mý tartýlýr tontoþ amca gelsin allahým diye dua ederken benim sýra numarasý bu ablanýn olduðu ekranda yandý söndü hayallerimde ayný þekilde ( öyle hep iþin düþünce dua edersen pek dikkate alýnmýyosun tecrübeyle sabit). ama dedim þimdiden moral bozmak olmaz gidiyim bi koniþiyim yiðit er meydanýnda belli olur. hi dedim sýrýtýyorum salak salak maksat pozitif görünmek yüzüme bile bakmadý aldý belgeleri dedi bilgisayarýn var mý var dedim ne zaman aldýn dedi iki yýl önce dedim kaç paraya aldýn dedi 1000 lira dedim ne zaman mezun olucan dedi 2017 dedim. bende kendi kendime heyecanýmý yeniyim diye oyalýyo biraz ýsýndýrma amaçlý derken vizen onaylandý demez mi? ben bi dumur oldum noluyo lan þakamý diye, toplasan 30 saniye sürmedi mülakat. elime belgelerimle vizen onaylandý kaðýdýný verince, benim belgeleri alýp çýkmam bir oldu hani yanlýþ söylediyse bile bulamasýn beni ben kaçiyim söz aðýzdan bikere çýkar der yatarým mevzunun üzerine diye asansöre kadar halay çeke çeke gittim elimde vizen onaylandý belgesi halay mendili niyetine

UÇUÞ VE ÝLK GÜNLER
    gün geldi çattý sabah 6 da uçak. ben akþam biraz uyur çýkarým diye düþünürken arkadaþlar uðurlamaya geldi uyuyamadým o gece havalanýna gittim ama düþücem yere uykusuzluktan. duty free yi görünce bende uyku falan kalmadý yaptým ordan stoðumu atladým uçaða ama hostesler uyutmuyo paso biþi getiriyo. aktarmamýzýda yaptýk fransadan boston uçaðýnda komple uyudum. amerikaya indiðizde bende uykudan eser kalmadý jetlag yaþamamak için sizde böyle yapabilirsiz tecrübeyle sabit. neyse sorgudan geçtik arkadaþla buluþtum orda o amsterdamdan geldi( ahmet diyelim adýna). atladýk trene istikamet rhode island ordan block island. trenden indik taksi tutucaz birine dedik bize taksi çaðýrýrmýsýnýz bizde amerikan hat yok biz çaðýramýyoruz. adam dedi nereye biz dedik point jurith. demez mi isterseniz ben sizi býrakiyim ben oraya yakýn oturum. istemezmiyiz lan hay allah razý olsun diyip atladýk arabasýna. ilk bi düþünmedik deðil adam bizim böbreklere talip olmasýn iki avel genciz amerikaya ilk defa gelen köyden indim þehire misali, bi tahta valizimiz eksik, arkadaþta dedi sakatlýk çýkmasýn diye bende bi duraksadým arabaya binmeden sonra adama baktým ve arkadaþa yok lan istesek biz bu adamýn böbrekleri alýrýz biþi olmaz dedim baþladýk yolculuða. adamla bir kanki olduk adam yol üstü evini gösteriyo oðlunun arabasýný gösteriyo yolda kýzýyla karþýlaþtýk arabadam selam ettiler birbirlerine aradý telefonla bizi anlatýyo falan. bu arada ben ona sigara veriyorum turkish tobacco, the best in the world diye sigarada kýrmýzý lm adamda kendi sigarasýndan veriyo bak bu organik falan diye bende really falan diyomda içimden sigaranýn organiði ne lan diyorum. adam izmariti dýþarý atýyo ben diyorum yangýn çýkarmýyalým adamda yangýn çýkýncaya kadar biz gitmiþ oluruz diyo. adam italyan asýllýymýþ benziyo biraz bizim memleketlilere. neyse býraktý bizi feribota bizde teþekkür ettik atladýk feribota. o adamýn ismini hatýrlayamadým þimdi þöyle içten bi teþekkür edemedim sizin huzurunuzda bir daha teþekkür ediyorum adama sað olsun son anda yetiþtirdi feribota taksiyi beklesek büyük ihtimal kaçýrýcaktýk feribotu bir gecelik otel parasý bize patlýcaktý. neyse indik feribottan geldik 3,5 ay çalýþacaðýmýz adaya baþladýk patronun dükkanýný aramaya bi süre sonra bulduk bulmasýnada dükkan kapalý haydaa tel yok biþi yok nasýl bulcaz biz bu adamý sadece ismini biliyoz oda job offerden. neyse orda dururken adamýn biri geldi tanýþtýk lakabý candy man þekerci dükkaný iþletiyo. dedik iþte biz bu adam için çalýþýcaz(adýna big boss diyorum) ama bulamýyoruz oda ben ariyim onu falan derken bu gördü bizim patronu
    baðýrdý big boss iþçi bekliyomusun diye. bizim patronda demez mi yoo beklemiyorum. baþýmdan kaynar sular döküldü bütün dolandýrýlma senaryolarý gözümün önünden geçti. ahmet girdi araya bizi derya iþe aldý türkiyeden geldik diye. big boss da ha tamam takip edin beni dedi biraz soðuk biri. aradý deryayý bizi bi otele yerleþtirdi sonra derya geldi yolculuk nasýl geçti falan filan o ciddi kadýndan eser yok baya sýcak. dedi akþam þuraya gidicez yorgun deðilseniz sizde gelin ben tamam dedim bi duþ alalým biz, deryada dedi bir saat sonra gelirim. ben duþ aldým üstümü giydim yataða uzanýp aldým elime telefonu annemlere haber veriyim whatsapptan diye. o ara uyuya kalmýþým sabah uyandým.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

bekliyoruz devamini

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

ÝLK ÝÞ GÜNÜ

sabah kalkýp gittik iþyerine bi kýz var içerde moldovalý dedik böyle böyle, bir tripler kýzda, ters ters cevap vermeler, bir artislikler. neyse aradý patronu dedi iki türk seni soruyo. soruya bak iki türk? neyse biþeyler konuþtular moldovalý kapattý telefonu dedi þimdi size iþi öðreticekler siz punch in yapýn. yaptýk iki sýrp çocuk aldý bizi iþi öðrettiler tanýþtýk falan. size iþten bahsediyim moped and bike rental. motor ve bisiklet kiralama. müþterilere motor nasýl kullanýlýr o gösteriliyo yaparsa gönderiyosun yapamazsa motoru vermiyorsun. sabahtan akþama güneþ altýnda koþuþtur dur, motorlara benzin yað koy, bisiklet tamir et üstüne salak salak insanlar motorla sana çarpsýn. az kanýmýzý akýtmadý o müþteriler az motor altýnda kalmadýk. þimdi sorabilirsiniz olum niye kaçmýyosunuz diye yok öyle biþi özellikle motorun karþýsýnda duruyosun adam gazý köklerse motoru göðsünde yumuþatýp sen durduruyosun, e bisiklet deðilki bu ister istemez sen motoru kapatýncaya kadar sana çarpýyo bi darbe alýyosun. neyse iþi öðrettiler gittik moldovalýnýn yanýna dedik tamam anlattýlar bize, bidaha aradý big boss ý bunlar iþi öðrenmiþ þimdi napýcaklar? bak bak soruya bak. neyse kapattý telefonu dedi þimdi george sizi alýcak odanýza götürücek valizlerinizi alýn otelinizden buraya gelin. bende diyorum lan biz o otelde kalmýcakmýydýk ya neyse falan. geldi george guatamalo lu bir herif. ilk baþlarda iyiydi aramýz sonra bir bozuldu. adam öyle böyle bi þerefs.z çýktý ki anlatamam. hala boþ zamanlarýmda söverim o herife. hatta adý geçmiþken bidaha söviyim boþ geçmek olmaz. atladýk arabaya bize odayý gösterdi ama oda oda deðil bildiðin ahýr küçücük bir yer iki ranza anca sýðar zaten bir ranza bir tv bide mini dolap var misafir olarakta örümcek ve daha önce hiç görmediðim böcekler. eþyalarý atýp geri döndük o gece ben dýþarda uyudum girmedim odaya. ahmette sövüp durdu tüm gece. neyse biz eþyalarý odaya koyup iþe geri döndük gittik gene moldovalýya ama bu sefer bende tripli tripli konuþtum what else now dedim. aradý gene big boss ý biþeyler konuþtu sonra dediki karþý dükkanda çalýþýcaksýnýz. iyi dedik. sonralarý bu tripli moldovalýyla aramýz düzeldi. tripli hallerinin sebebi geçen yýllardaki türkler 3 yýllýk çalýþan biri olarak fazlasýyla türk görmüþ ondan tripli. dert yandý baya dediki geçen yýl burda çalýþan gürbüz diye bir türk vardý benim türkler hakkýndaki tüm negatif düþüncelerimi o deðiþtirdi yoksa ben hiç sevmezdim türkleri þimdide çoðunu sevmiyorum dedi(türklerde sana bayýlýyo ya). anlattýklarýný duyunca bende hak vermedim deðil markette sigara ve alkol hýrsýzlýðýna kadar uzuyo bizim geçen türklerin sabýkasý. gerçi bizim diðer türk arkadaþlarýn çoðuyla arasý bozuktu moldovalýnýn. onlarla anlaþamadý bi. türk arkadaþlarda tribe trible karþýlýk verdikçe aralarý bozuldu baya. ama zannedersem bizim geçen yýllardaki çalýþan türklerle olanlarý sadece bana anlattý o yüzden bizim aramýz iyiydi ama moldovalýda az çakal deðildi sorun sadece bizim türklerde deðil.

ÝHTÝYAR PATRON

neyse gittik karþý dükkana, orada yaþlý huysuz ayyaþ bi ihtiyar la bir türk kýz çalýþýyo adý ayþe. gittik orda tanýþtýk ihtiyarýn bizi taktýðý falan yok zaten. akþam olsada bara gidip þarap içsem havalarýnda. bide baðýrýp çaðýrýyo iþ öðrettiði yok hata yapýnca baðýrýyo. iþi doðru yapsanda baðýrýyo. amerikan geçliðinden nefret ediyo bu ihtiyar sebebi onlarýn tembel olduðunu düþünmesi ki sona doðru bütün amerikanlarý kovdu sadece türkler kaldý. biz iþi öðrendikçe ihtiyar bizi sevmeye baþladý. o derece sevdi ki akþam buluþup þarap içmeler evine gitmeler arabasýný almalar, bana kýz arkadaþ bulmaya çalýþmalar ki þöyle oluyordu genelde iþlerin yoðun olmadýðý zaman yanýmýza gelir veya biz giderdik camdan kýzlarý keserdik 65 yaþýndaki adamla, arada bana göre olanlarý arada ona göre olanlarý bide bahçesindeki elmalara bir dadandýk biz yaz sonu aðaçlarda elma kalmamýþtý. bizle iyi anlaþmasýnýn sebebi her dediðini yapmamýz. al köpeklerimi dolaþtýr diyo biz dolaþtýrýyoduk git köþede bekle müþteri çevir diyodu yapýyoduk. ama bunlarý amerikanlar yapmýyodu bu benim iþim deðil diyodu sonra kavga ediyorlardý tabi. biz boþ zamanlarýmýzda sýrf çalýþýyomuþuz gibi görünmek için iþler yapýyoduk bisikletleri motorlarý silmek, kasklarý silmek yerleri süpürmek gibi. oda ihtiyarýn hoþuna gidiyordu. artýk dükkaný biz açar kapatýr olmuþtuk o derece býraktý iþleri bize. bikere dükkaný kapatýp çýkýyoduk bu geldi dedi nereye gidiyosunuz oturun bi sigara içelim yarým saat öyle oturup sigara içtik. adam boþu boþuna para ödüyodu bize. öðle aralarýnda yemeðe göndermez pizza ýsmarlardý. bi gece bizi yemeðe götürdü orda garson kýzýn biri bana ben ihtiyarý 5 yýldýr tanýyorum hiç bir iþçisini böyle yemeðe çýkarmadý sizi gerçekten seviyor olmalý dedi. e bizde sevmedik deðil ihtiyarý haberini aldýk hastaymýþ inanýn bazen oturup dertlenirim dua ederim onun için.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

ÝÞ HAKKINDA

iþin iþyeyiþinden bahsediyim biraz. bulunduðum adada 4 farklý moped rental dükkaný var. 3 ortaklý bir þirket iþletiyor bu dükkanlarý. biri big boss biri ihtiyar diðeri ihtiyarýn kardeþi. önceden ortak deðillermiþ çok kavga ederlermiþ aralarýnda müsteri kavgasý. sonra demiþler ortak olalým parayý paylaþýrýz hem kavga olmaz. sonra kurmuþlar þirketi ama ortak olmalarýna raðmen hala big bossla ihtiyar arasý bir husumet var. bizim ihtiyar yaþlý olmasýndan dolayý genelde pek takmaz iþi ama big boss yoðun olduðunda kýskanýrdý. bazen ne gerek var nasýl olsa parayý paylaþýyoruz oturduðum yerden para kazanýyorum derdi kimi zaman bu adam iþ yaparken biz niye oturuyoruz gidin sokaðýn baþýna müþteri çevirin derdi hayatýmdaki en dengesiz adam. big boss daha sonralarý iki sýrp iþçisini kovdu( kovmadý asýnda onlar býraktý sebebi adamlarý süründürdü resmen) iki türk iþçisi de iþi erken býrakýp gitti adamda iþçi kalmayýnca bizi çaðýrýp dururdu buda bizim patronu deli ederdi bi taraftanda sevinirdi iþçisi kalmadý ortada kaldý diye. bizde iki dükkan arasý koþuþturup dururduk. biþeyde diyemiyoruz çünkü bizi iþe big boss aldý ve çekleri ondan alýyorduk. gerçi sonralarý big bossta türklere ve sýrplara karþý bir antipatiklik oluþtu ki sormayýn sýrf iþi býrakýp gittiler diye. ihtiyarda da aksine büyüyen bir türk sevgisi vardý sýrf big bossa gýcýklýk olsun diyemidir bilinmez.

HAYATIMDAKÝ EN GARÝP ANLARDAN BÝRÝ

ihtiyarýn huysuzluðundan dengesizliðinden bahsetmiþtim ya þimdi onun sebebini anlatiyim. bigün gene kýz kesiyoz, dedim ya ihtiyar! sen evlimisin kahkaha atan adamýn yüzü bir asýldý sanýrsýn varýný yoðunu kumarda kaybetmiþ. patafatsýzlýðýmýn allah belasýný versin eliyle bi resim gösterdi, bi baktým karýsýnýn resmi dünyanýn en muhteþem annesine yazýyo altýnda 22.11.2013. adam 45 yýllýk karýsýný kaybedeli 2 yýl olmuþ nerdeyse. ben bi kötü oldum onu hiç öyle görmemiþtim durdum durdum dedim i am gonna pray for her. dönüp bir baktý yüzüme bi tebessüm etti thank you dedi. sonra müslümanlýkla ilgili bir sürü soru falan ben amerikada bir nihat hatipoðlu gibi müslümanlýðý anlatýyom . ben dahada o konuyu açmadým ama arada kendisi açtý konuyu anlattý. çok sevmiþ be þarapçý ihtiyar abim anlatamam yani size hani türk olsa üsküdar horhor duraðýnda takýlan bi þarapçý abi var ya ayný onun gibi olurdu. arada durduk yere kendi kendine kahkaha atan adam bazen öyle mutsuz olurdu ki ben onu öyle gördükçe içim acýrdý. zaman geçti gitti aðustos sonuna doðru þirket partisi var organizatör ihtiyarýn kýzý. annesine çok düþkün biriymiþ oda alkolik olmuþ annesini kaybettikten sonra. neyse party için bizi alýcak çýktý geldi arabayla kör kütük sarhoþ istikamet likör shop. ordan biþeyler aldý verdi bize eve doðru yola çýktýk. yolda giderken demez mi sizi annemle tanýþtýrcam haydaa bu nerden çýktý olum annesi ölmemiþmiydi derken kendimizi mezarlýkta bulduk. gelin dua edelim dedi oturduk onu dinliyoruz. dediki sizde dua etmek istermisiniz olur edelim dedik açtým elleri semaya ama o an dank etti kafama hepimizin elinde bi bira þiþesi. lan biz napýyoz mezarlýkta böyle diye soruyom millete. fazla uzatmadan merhumun arkasýndan hayýr dua ettik bizde. sonra demez mi annem burda olsaydý sizi çok severdi çocuklar diye. lan zaten garip duygular içersindeyim orda, bunun üstüne o denir mi ben çok kötü oldum. nebiliyim hiç tanýmadýðým birini çok sever oldum o günden sonra keþke tanýþma fýrsatým olsaymýþ.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

3-4 TEMMUZ

malum amerikanlar için çok özel bir gün. herkes deli gibi içiyo, bizimde sarhoþlarla uðraþmaktan sabrýmýz tükenmek üzere. ihtiyar dediki bekleyen çok müþteri var yapamýyorlarsa uðraþmayýn iptal edin kiralamayý nasýl olsa bekleyen var. tamam dedim bende. neyse yoðunluk ve ameikanlar canýma tak etmiþ. baktým ahmet ilerde biriyle uðraþýyor, baðýrdým ben buna türkçe; ahmet sarhossa s.ktir et adamý, çok bekleyen var. adamýn yanýndaki kadýn bana dönüp ben türkçe biliyorum demez mi. haydaaa nereye kaçacaðýmý ne yapacaðýmý bilemedim. hemen ortalýktan kayboldum.

BÝR GARÝP ÝÞ ARKADAÞLARI

Adam: kendisi üniversiteyi yeni bitirmiþ tembel mi tembel uzun saçlý pis sakallý elinde elektronik sigara arada bana gelip fethi can i borrow a cigarete diyen ameikan asimiz(az paketimi sömürmedi). kendisi sizin 5 dk da yapabileceðiniz iþi 15 dakikadan önce yapmamaya yemin etmiþ biri. ama bi o kadarda kafadýr muhabbeti sarar. ihtiyarýn nefret ettiði adamlar listesinde ilk sýralara oynar. ihtiyarýn taklidini yaparakta az kahkahalara boðmamýþtýr bizi

Tyler: 14 yaþýndaki ameikan ergenimiz. az balýk tutmaya gitmedik. kendisi en tembelimizdir ki ben diyim 50 siz diyin yüz defa azar iþitip evine yollanmýþtýr. arada eve erken gitmek istediðinde patronu sinir eder ve kendini kovduttururdu. annesinin zorlamasýyla çalýþýrdý zaten. en son dükkanýn önünden süpürdüðü þeyleri yoldaki logar kapaðýndan kanalizasyona atmaya çalýþken ihtiyarýn hýþmýna uðradý ve tamamiyle koybuldu.

Ali: müþterilere türkçe küfür etmekten acayip zevk alan biri. Söyle diyim müþteri geldiðinde kontratýný kontrol eder motorunu gösterir ve anlatmaya baþlardýk nasýl kullanýldýðýný. ali ise kontrarý kontrol ettikten sonra aha bu senin motorun tipini s.ktiðim der, müþteri excuese me dedikten sonra ingilizce this is your moped sir diyip pis pis sýrýtýrdý. eðitim arasýnda senin ben .. koyim, senden bi ... olmaz gibi ve çok daha yaratýcý küfürler ederdi ki duysanýz þaþarsýnýz. Yazýk ameikanlarda anlamýyo sorrry pardon me what is that derdi buda ingilizce biþiler söyler pis pis sýrýtýrdý. nedendir bilinmez bana o kadar türk müþteri denk gelirken ona hiç denk gelmedi. bigün kahve almaya gittim baktým bu kahve dolduruyo bardaðýna( fiyatýný ödedikten sonra bize boþ bardak verirler bizde gider kendimiz doldururduk) ben önce tuvalete gittim kahve bardaðýmý alýp parasýný verdim gittim kahve reyonuna baktým bizimki hala orda. dedim olum napýyosun yarým saattir burda. demez mi kanka yarým saattir bardaðýn yarýsýný içip içip tekrar dolduruyorum en az 5 bardak içtim bi kahve parasýna ahahhaha kimsede çakmýyo diye. böylede zeki bi arkadaþýmýz. ayriyetten benzin deposundan çaktýrmadan benzin satardý bu arkadaþ. bi nevi kaçakçýlýk. sonra banada öðretti karlý iþmiþ vallaha.

Ayþe: kendisi ihtiyarýn en büyük kankasý. boþ zamanlarýnda dükkanýn önüne çýkar moped moped mopeeeeedddddd rentaaaaooolllll moppeeeeeýyd diye baðýrýp müþteri çekmeye çalýþýrdý. arada bizim ensemize vururdu. oda ayrý bi dengesiz ki ihtiyarýn en büyük kankasý olmasýna þaþmamalý tencere yuvarlanmýþ kapaðýný bulmuþ.

bide ikinci iþten edindiðim arkadaþlar var hepsi restorandan. çoðu lise terktir ve zencidir hayattan pek bi gayeleri olmaz ama uzak durulmasý gereken tipler deðildir bu kiþiler hepsi kafadýr. zamanla iþ stresindenmidir bilinmez bende göz tansiyonu nüksetti migrenle birlikte. e malum amerikadasýn doktor iþleri pahalý. e nolcak alternatif týpba yöneldik bizde bitki çaylarý. tesadüfmüdür
    bilinmez bu arkadaþlarýn hepside ayný dertten müzdarip. e onlarda bitki çaylarý olmadan dolaþmýyolar. genelde her akþam yangýn merdiveninde migrenimize çare bulmaya çalýþýrdýk bu arkadaþlarla muhabbetler þakalar kahkahalar ne güzel günlermiþ be. bi gün gene yangýn merdiveninde kendimizi alternatif týpla tedavi ediyoruz ki yangýn merdiveninin en üst katýndayýz sadece korkuluk var 1 metre baþka koruma yok. arkadaþta o korkuluðun üstüne oturmuþ. herhalde bitki çayýný aþýrý dozda içti bu pata küte yuvarlandý 3. kattan. bizde fazla içmiþiz birki çayýný deprem mi oldu la bi sallandý burasý dedikten sonra çaktýk mevzuyu bizimki aþaðýya yapýþmýþ. ama kimsede aþaðýya inip kontrol edicek takat yok yukardan su atýyoruz kendine gelsin diye. sonra bu sürüne sürüne geldi geri ben yatmaya gidiyom diye. allah korudu yemin ediyom

Ertuðrul: Kendisi ayný zamanda topraðýmdýr. kaslý vücuduyla kýzlarýn bir numaralý hayraný. Diskolarda az tacize uðramadý. çocuk gece 11 e kadar çalýþýr sonra bana kanka hadi dýþarý çýkalým derdi o kadar enerjik. en yakýn arkadaþlarýmdan biri oldu amerikada travel ýda beraber yaptýk.

Deniz: adada 6. yýlý. kendisi garsondur çok orjinal biridir. iþ saatleri dýþýnda sarhoþ gezer. sürekli uðraþtýðý amerikan süzme çocuðun biri vardý naber lan g.t, senin ben .. koyim diyip stres atardý çocuðun üstünden. oda bana gelir deniz ne dedi derdi. birbirleriyle çok uðraþýrlardý. denizi herkes severdi hatta sýrp çocuðun biri benim türk olduðumu öðrenince selamun aleyküm kardeþ demiþti. sonra gördüðü her türke bunu demeye baþladý deniz öðretmiþ.hatta bi gece ben bunu kolidorda sarhoþken gördüm. her kapýnýn önüne gidip selamun aleykum kardeþ diyip diðer kapýyo geçiyordu. düþünün denizin millet üzerindeki etkisini deniz demlenirken ben bi 5 dk ya kadar dönücem diyip ortadan kaybolurdu sabah geri geirdi nerdeydin diye soruncada hatýrlamazdý ama saat sabah 10 diyince iþinin baþýnda olurdu akþam 10 olunca baþlardý içmeye. en büyük hobisi bisiklet çalmaktý ertesi gün aldýðý yere býrakýrdý.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    12

vE SONUNDA TRAVEL

herkesin ayrýlmaya baþlamasýyla ada pek bi sýkýcý oldu son zamanlar. travel içinde daha fazla heyecanlanmaya baþladýk. müthiþ bi plan yaptýk 10 günlük. bostondan araba kiralayýp boston-new york-washinton dc-mertle beach ve miami. arabayla neredeyle 1700 mil. 4 kiþi derya ertuðrul ben ve amerikan bir arkadaþ. heryeri geçtim miami bi harikaydý.(miami for big mistakes) miamiden sonra ben ablamý ziyaret ettim ve onunla 9 günlük teksas turu. ardýndan türkiyeye dönüþ

VE SON (bir arýlýk þarkýsý seç sessizce çal benim için)

istanbula indikten sonra metrobüse binince anladým iþin ciddiyetini. bide yaya geçidine zank diye atladýðýmda taksici önce durup sonra üstüme sürmüþtü orda dank etti o muhteþem yaz bitmiþti artýk ihtiyar yoktu, menemen yapýp yurdu sevinçten yýktýððýmýz günler geride kalmýþtý , o menemein lezzeti yok hiçbiyerde. o yangýn merdiveninde oturup göz tansiyonumuza çare aradýðýmýz geceler bitmiþti. Bri ömür boyu Unutamam heralde o anýlarý: ihtiyarýn bahçeindeki dadandýðým elma aðaçlarý, motorlara koyduðumuz benzinin kokusu, ardý arkasý kesilmeyen kirli tabaklarý yýkadýðým geceler, 10 dolara sýnýrsýz yemek sunan restorantlardaki çalýþanlarýn daha yiyecekmisiniz diye sorduklarý çaresiz sorular, sahilde uyuyup kaldýðýmýz geceler, barlarda oynadýðýmýz bilardo, gece saat birde iþten dönerken kolidorda uyumayýn ulan diye baðýrýp odama kaçtýðým anlar, her sefeinde bize yemek ismarlayan amerikalý abimiz, disko geceleri, hoþlandýðým kýzlar, motorla yaptýðýmýz yarýþlar, hergün küfrede küfrede tamir ettiðim bisikletler, sarhoþ deniz, dengesiz ali, derya, ertuðrul, adam. valla bilememiþim o günlerin kýymetini. þimdi biri dese hadi gidiyosun adaya tekrardan diye, pasaportumu aldýðýmla evden çýkmam bir olur okul falan umrumda deðil. Demeyin bidaha git diye çünkü big boss artýk Türk iþçi almýyor. çok iþçim gelicek bu yaz için baþka iþçiye ihtiyacým yok diyip reddetti bizi. zaten bende ikinci dönem erasmusa gittiðim için zorlamadým work and travelý. Önümüzdeki yaz için tekrar wat yapmayý planladým ama kafamda acayip sorular. amerika ayný tadý vericek mi bilmiyorum. kötü bi yaz geçirirsem hiç bir þey eskisi gibi olmazsa ve bu anýlarýn büyüsü bozulur diye korkuyorum asýl. bu sefer baþka bir yere gitmeyi düþünüyorum ama birazda korkuyorum. Yeni ihtiyarlarla tanýþýrým belki, göz tansiyonuma baþka arkadaþlarla çare ararým, belkide daha iyi bir yaz geçiririm belki çok kötü.bilemem ama öyle yazý türkiyedede geçirmek istemyorum tom rider gibi yeni maceralara atýlmak istiyorum yeni þeyler yaþamak yeni tecrübeler edinmek tek derdim bu. WAt hayatýmdaki en büyük tecrübelerden biri, belkide hayatýmýn en mantýklý þeyi. iyiki gitmiþim iyiki bu kararý vermiþim. iyiki katýlmýþým.

Bu süreçte desteðini esirgemeyen turkishwat ailesine teþekkürü bir borç bilirim. herþey gönlünüzce olsun watçýlar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)