arkadaþlar düþük ortalamanýza bakýpta gidemem demeyin bende ayný þekilde vize gününe kadar 1,13 ortalamayla gidemem diyordum fakat vizeyi aldým gitmek için gün sayýyorum neyse vizeyi anlatayim.
Sabah 9 randevusuyla konsolosluðun önüne gittik þirketle herkeste bir heyecan ben hariç herkesin eli kolu titriyor ses telleri bile titriyor ben sýrf bu ortalamadan dolayý vermeyeceklerini biliyorum diyorum her sorana neyse içeri girdik sýra numaramý aldým bekliyoruz numaram yandý giþeye gittim ilk baþta parmak izi alýnýyor verdim ve tekrar bir numara verdi bu sefer o numarayý beklemeye baþladým birer birer insanlar arkamda vizelerini almýþ bir þekilde mutlu mutlu çýkýyolar bende hala 1 gram heyecan yok sadece þansýmý denemek için gittim olmassa yaz okuluna kalýr zayýf olan derslerimi hallederim diyorum neyse numara yandý gittim gayet güleryüzlü bir þekilde klasik günaydýn bugün nasýlsýnýz dedim selamlaþma merasimi vs vs. Daha önce yurtdýþýna çýkýp çýkmadýðýmý sordu bende ilk defa çýkýcam dedim sonra üniversitendeki ilk yýlýnmý diye sordu evet dedim okulundan bahset dedi nerede okuduðumu ve bölümümü söyledim. Büyük bir ailenmi yoksa küçük bir ailenmi var diye sordu bende küçük bir ailem var dedim bana gülerek kaç babam olduðunu sordu ve ailen kaç kiþi diye sordu 1 babam, bir annem ve bir ablam olduðunu söyledim gülereksonra bana babanýn iþinden bahset dedi bende söyledim iþini amerikada ne iþ yapacaðýmý sordu housekeeper olacaðýmý söyledim ve elindeki kaðýttan nerede olacaðýma bakýp sandestini görünce kardeþimde her yaz oraya gidiyor gerçekten beyaz bir kumu var dedi yine ufak bir gülümsemeyle daha sonra iþin kilit noktasýna geldik transkript belgeme bakmaya baþladý bir süre sonra gülmeye baþladý ben ilk baþta hiçbirþey anlamadým ama o an benide bir heyecan bastý
daha sonra ingilizcemin A olup inkýlap dersimin D olduðunu söyleyip garip dedi gülüþmeye baþladýk yapacak biþey yok gibisinden ellerimi havaya kaldýrdým
![]()
daha sonrada derslerimin neden düþük olduðunu güzel bir dille anlattým oda gayet anlayýþlý bir þekilde davrandý ve vizen onaylandý dedi beni 1-2 saniye bir donma tuttu þaþýrmýþtým aldýðýma fakat almýþtým þimdi dediðim gibi gün sayýyorum.
Yani arkadaþlar kýsaca not ortalamanýz düþükse ümitsizliðe kapýlmayýn yapmanýz gereken tek þey heyecanlanmamak ve notlarýnýn neden düþük olduðunu güzel bir dille anlatmak geçerli bir sebebiniz varsa zaten anlayýþla karþýlýyorlar benim bulunduðum þirketten sadece 1 kiþi alamadý diye biliyorum yani girenlerin %90 ý alýyor diyebilirim heyecan yapmadýðýnýz sürece iþ sizin elinizde þimdiden baþarýlar.![]()

sonra bana babanýn iþinden bahset dedi bende söyledim iþini amerikada ne iþ yapacaðýmý sordu housekeeper olacaðýmý söyledim ve elindeki kaðýttan nerede olacaðýma bakýp sandestini görünce kardeþimde her yaz oraya gidiyor gerçekten beyaz bir kumu var dedi yine ufak bir gülümsemeyle daha sonra iþin kilit noktasýna geldik transkript belgeme bakmaya baþladý bir süre sonra gülmeye baþladý ben ilk baþta hiçbirþey anlamadým ama o an benide bir heyecan bastý
Alýntý

Bookmarks