Merhabalar herkese. Geçtiðimiz Ocak Ayýnda O. acentasýndan kayýt oldum. Nisan Ayýnda iþim ve sözleþmem hazýrlanmýþ, O. acentasý uçak bileti alabileceðimi söyledi.29 nisan tarihinde "ABDdeki sponsorun bu sene kota uygulayacaðý ve bu sebeple DS-2019 formumu basmayacaklarý" gerekçesiyle wat yapamayacaðým söylendi.Hayallerimizi çaldýlar.Program için ödemiþ olduðum ücreti 45 gün sonra ödediler.Vize baþvuru ücretini de onlarýn sorumluluðu olmadýðýný söylediler ve 1 sene boyunca geçerli olduðu gerekçesini öne sürdüler.Ben de seneye wat yapmayacaðýmý söyledim.Ve onlarýn bize wat yaptýrmamalarý yüzünden ben seneye wat yapmak zorunda deðildim.Rezaleti elimden geldiðince yayacaðýmý söyledim.Bunun üzerine vize randevumu baþka bir öðrencileriyle deðiþtireceklerini, ücretini de bana vereceklerini söylediler.1 ay bunu bekledik.Her hafta deðiþtirilebildi mi diye sordum, deðiþtirilecek diye geçiþtirildim.1 ayýn sonunda, 3 haziranda tekrar sorduðumda, bu sene deðiþtirilemeyeceðini ancak seneye deðiþtirilebileceðini ve seneye paramýzý alabileceðimizi söylediler.Ben de seneye ücretimi kesin alacakmýyým diye sordum ve cevap olarak kesin olur diyemem cevabýný aldým.Size sorum þu, böyle bir durumda vize ücretimi vermek zorunda olmalarý gerekmez mi? sözleþmede buna dair biþey yazmýyor.Work and travella ilgili bakanlýðýn bir yönetmeliði var mý? Teþekkür ederim.

Alýntý

Bookmarks