Work and Travel
Toplam 384 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Mc Donalds Ýþlerinde Çalýþmayý Düþünenler

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý tevenen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yakuza birde yatirdigin parayi cikariliyor musun kalacak yerler nasil oluyor bir de haftasonlari gezmeye vakit ayirabildin mý=?
    Overtime almamamýza ve 2. iste calýsmamama ragmen kazandýgým parayý cýkardým. Hafta sonu olayýna gelince öle bir sey yok. 7 gün calýsýyorsun. Þaka þaka. Haftalýk vardýya oluyor ve manager in senin hangi günler calýsmayacagýný ve gece mi sabah mý gündüz mü hangi saatlerde calýsacagýný belirliyor. Genelde haftada 2 gün tatiliniz olucak. Tatilin yani off günlerin art arda da olabilir hafta sonu da olabilir. Baslarda bu sýk degisebilir ama bir yerden sonra uzun süre sabit kalýr. Tatil günlerinin art arda gelmesi birazcýk uzak yerleri araba kiralayýp gezmek, dinlenmek, bakýmýndan iyi, ama o yogun tempodan 2 gün art arda ayrý kalmak bakýmýndan kötü. 2 gün calýsmayýp sonra sabah 4 de kalkýp ise gitmesi zor geliyordu sahsen bana, ama zevk de alýyordum. Bir kac defa gece kulübünden gecenin 3.30 unda gelip üstümü degisip ise gittigimi biliyorum. Þaka gibi ama cok eglenceliydi bence. Kalacak yer konusunda fikrim yok. Onu kontratýndaki sartlarý okuyarak sen anlýyacaksýn. Ama isverenleriniz is yerinize olabildigince yakýn housing ayarlýyorlar, onu söyleyebilirim...

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yakuza bu sene de gidecek mýsýn ?nereye ?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

yakuza bu sene de gidecek mýsýn ?nereye ?
    Valla cok istiyordum ama maalesef. Stajdýr, yaz okuludur vs yüzünden bu sene gidemiyecegim. Mezun olmadan önce 1 kere daha kesin gitmeyi düsünüyorum. Floridayý cok sevdim ama bir de abd nin batýsýna gidio hollywood, las vegas vs gezmeyi düsünüyorum.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yakuza ordaki insan larin turklere yaklasýmý nasil acaba barbar gozuyle bakýyorlarmýs diyolar ? birde patronlarla iliskin nasil di ?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

yakuza ordaki insan larin turklere yaklasýmý nasil acaba barbar gozuyle bakýyorlarmýs diyolar ? birde patronlarla iliskin nasil di ?
    Hayýr, gayet normal. Barbarlýk vs yok. Sadece ilk baslarda su salak hindi þakasýný yapmaya calýsanlar oldu, cevaplarýný verdik. Ama genel olarak insanlarýn yaklasýmý gayet insancýl. Yolda görüp tanýmadýgýn insanlar bile selam veriyor, gülümsüyor, iyi günler diliyor vs vs. Ayrýca en ufak bir seyde özür diliyorlar ve bol bol tesekkür ediyorlar. Hatta bazen sorry, excuse me ve thank you kelimelerini duymaktan sýkýldýgým bile oluyordu.
    Patronlarla aram da iyiydi. Ýs yerinde diger Türk arkadaslarýn veya Ruslarýn saatleri ara ara haftalýk 1 er 2 ser saat düsürüldügü oluyordu is yogunlu azaldýgý zamanlarda. Ama benim hep sabitti haftada 40 saat ve sonlara dogru 42.5 saate kadar bile cýktý cogu kez. Ücretler saatlik oldugu icin is yerinde 1 dk bile bosa gecirmek hos olmuyordu. Managerlerimiz yapýlabilecek is varken bos duranlarý hep uyarýrdý. Ben de aldýgým ücreti sonuna kadar hak etmeye calýsýyordum, o yüzden managerlerle aram hep iyiydi. Hatta bu nedenle günün en yogun saatlerine sabah vardýyasýna kaydýrmýstý manager beni. vs vs.
    Abd li patronlar disiplin istiyor yani, isini ciddiye alýr aldýgýn ücreti hak etmeye calýsýrsan senin de patronlarýnla aran iyi olacaktýr.

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

yakuza yiyecek ve kalacak yer konusun da bir sikinti yasadin mý (bizim sozlesmede yazana gore icecekler free yiyecekler yuzde 50 indrimliymis apartmanda kalacagiz arkadasimla birlikte deposit=150$ kýra haftalýk 67,5 bu nasil Mobile AL ÝCÝN?)FL de nasildi kýmlerle kaldýn??bir de biz Mc Donalds a gideceklere ne gibi seyler onerirsin senin yasadigin sikintilar olmustur ?cook tesekkurler simdiden

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

yakuza yiyecek ve kalacak yer konusun da bir sikinti yasadin mý (bizim sozlesmede yazana gore icecekler free yiyecekler yuzde 50 indrimliymis apartmanda kalacagiz arkadasimla birlikte deposit=150$ kýra haftalýk 67,5 bu nasil Mobile AL ÝCÝN?)FL de nasildi kýmlerle kaldýn??bir de biz Mc Donalds a gideceklere ne gibi seyler onerirsin senin yasadigin sikintilar olmustur ?cook tesekkurler simdiden
    Kalacak yeri is verenin ayarlýyor, yani evinde yapýsal olarak bir sorun oldugu zaman cözüyorlar ve kullanýlýr hale getiriyorlar. Bizde hava asýrý sýcak ve nemli olmasýna ragmen klima bozuktu ilk basta. Ertesi gün hemen tamirci gönderdiler halloldu. Posta kutumuz yoktu, cözdüler falan filan. Ev arkadaslarýnla iliskilerinde sorun cýkarsa ve supervisor a yansýrsa hos olmaz ama supervisorlarýnýz her zaman yardýmcý olacaktýr size. Zira bizde boyleydi, onlarýn da cozemeyecegini dusundugumuz durumlarda da ana sponsorumuza mail atýyorduk. Benim abddeki ana sponsorum aag (allianceabroad) dý. Senin de gidecegin yer ve ücretlerinden senin de aag ile gidecegini tahmin ediyorum. Arkadasýnla gidecegine göre ayný odayý alýrsýnýz, supervisor sadece sizi eve yerlestiriyor kimin kimle kalacagýna karýsmýyor. Evlere yerlestirirken de ayný milletten olanlarý ayný evlere koyuyorlar ve is yerlerine en yakýn evlere yerlestiriyorlar. Biz evde 5 Türk kalýyorduk ve ev sýfýrdý, garajlý, cim bahceli falan.
    Evde sýkýntý yasadýk mý dersen 1-2 ufak sey oldu. Ama yaslarýmýz itibariyle oturduk konustuk cözduk hep. En cok sorun kýskanclýktan cýkabilir, is yerinde sana daha cok saat veriyorlar, sen kolay isi yapýyon vs vs gibi sebeplerden ötürü yani. Ýs yerinde baslarda fazla bir sey bilmiyeceginiz icin grillde et pisirme isine verirler sizi. O da cok zor degil aslýnda. Ama ocagýn sýcagýndan dolayý kimse ocakta calýsmak istemez. Demek istedigim is yerinde cömezlik döneminizde birbirinize yardýmcý olun, birbirinizi kollayýn, birbirinize isi ögretin. Ayný iste calýsacagýnýz icin isteki sorunlar eve yansýyabilir ona dikkat edin.
    Kira ve depozito normal. Depozitonun tamamýný zaten geri ödeyecekler eve ciddi hasar vermezseniz
    Ýcecek ve yiyecek konusuna gelirsek evet icecekler bedava. Zaten o sýcakta icecek paralý olsa kazandýgýnýz parayý icecege yatýrýrsýnýz. Ýs yerinde icecek makinasý olacak kola, meyve sularý, sprite, root bear, vs vs. Dayan dayanabildigin kadar, ama calýsanlar icin ufak bardaklar var onla iceceksin yoksa manager in uyarabiliyor. Yemek konusunda ise %50 kýsmý yalan, inanmayýn, ama daha iyisi var. Onun yerine günde 1 defa sadece vergi ödeyerek yiyecek alabiliyorsun. Mesela 6$ lýk yiyecek alýyorsun managerin geliyor kasada employee discount icin sifre giriyor 40-50 cent ödüyorsun. Ama restoran managerlerini veya vardýya managerleriniz fazla disiplinli de olmuyabilir, calýsýrken yer icersiniz veya vardýya sonunda yiyecek almana izin verebilirler. Bizde restoran manageri cok sýkýydý ve bütün artan yiyecekler, dondurmalar vs direk cöpe atýlýyordu, yeme icme yasaktý, fazladan indirimli yiyecek kesinlikle vermiyorlardý. Simdilik diyeceklerim bu kadar. Aklýma geldikce öneriler de yazarým...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 2 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 2 misafir)