Valla patetes kızartma isinde bir incelik yoktu. Kutudan patates posedini alıyorduk, patatesi kızartma selelerine ayıran makinaya döküyorduk. Ordan dolu seleyi al yag dolu kızartma makinasına daldır, tusa bas 3 dk 7 sn sonra hazır olsun. Kızarırken arada bir de sallıyorduk o kadar. Evde fritözde veya tavada yapılan patates kızartmasının daha saglıklı olduguna eminim, bosuna anneni üzme![]()
Hamburger isiyse ayri bir uzmanlık alanı. Elin cok cabuk olmalı ve masadaki arkadaslarınla organize calısman lazım. Özel hamburger ekmegini alıp ısıtıcı makinada ısıtıyorduk önce. Sonra icine hardal, ketcap, mayonez veya özel istege göre barbekü, ranch sosları ekliyorduk. Daha sonra sogan, tursu ve istege göre marul, amerikan veya isvec peyniri ekleyip etini koyup paketleyip gönderiyorduk. Bu anlattıgım genel olarak tabi. Hamburger cesidine göre degisiyordu tabi icindeki malzemeler. Hangi burger a ne konulur, hangi ekmek, hangi et kullanılır vs vs bir sürü inceligi var. Hatta icine konulacak malzemelerin sırası bile önemliydi. Managerimiz sogandan önce tursu gelmez deyip dururduSanki tadı degiscekmis gibi.
![]()







Sanki tadı degiscekmis gibi.
Alıntı

Bookmarks