Ya hazır elin değmişken şu patates kızatma ve hamburger işini anlatır mısın? Annemi getirecem okusun bunları, o da yapsın evde![]()
Ya hazır elin değmişken şu patates kızatma ve hamburger işini anlatır mısın? Annemi getirecem okusun bunları, o da yapsın evde![]()
Valla patetes kızartma isinde bir incelik yoktu. Kutudan patates posedini alıyorduk, patatesi kızartma selelerine ayıran makinaya döküyorduk. Ordan dolu seleyi al yag dolu kızartma makinasına daldır, tusa bas 3 dk 7 sn sonra hazır olsun. Kızarırken arada bir de sallıyorduk o kadar. Evde fritözde veya tavada yapılan patates kızartmasının daha saglıklı olduguna eminim, bosuna anneni üzme![]()
Hamburger isiyse ayri bir uzmanlık alanı. Elin cok cabuk olmalı ve masadaki arkadaslarınla organize calısman lazım. Özel hamburger ekmegini alıp ısıtıcı makinada ısıtıyorduk önce. Sonra icine hardal, ketcap, mayonez veya özel istege göre barbekü, ranch sosları ekliyorduk. Daha sonra sogan, tursu ve istege göre marul, amerikan veya isvec peyniri ekleyip etini koyup paketleyip gönderiyorduk. Bu anlattıgım genel olarak tabi. Hamburger cesidine göre degisiyordu tabi icindeki malzemeler. Hangi burger a ne konulur, hangi ekmek, hangi et kullanılır vs vs bir sürü inceligi var. Hatta icine konulacak malzemelerin sırası bile önemliydi. Managerimiz sogandan önce tursu gelmez deyip dururduSanki tadı degiscekmis gibi.
![]()
Bende bu yaz mc donalds da çalışacağım yakuza verdğin bilgiler gerçekten çok yararlı teşekkürler.Senin çalıştığın mc donalds da kaç tane çalılan vardı?
Hmm O Zmn Senin çalıştığın Baya Merkezi Bi Yerdeydi :d
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks