Work and Travel
Sayfa 4 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678 ... SonuncuSonuncu
Toplam 384 adet sonuctan sayfa basi 91 ile 120 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Mc Donalds Ýþlerinde Çalýþmayý Düþünenler

Acemi Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

ewt felis google earthden bakýnca insan gercekten baya bi umutsuzluða kapýlýyor ama yinede oraya gitmeden tam olarak nasýl göründüðünü bilemeyiz dað baþýnda yerlere gidip çok eðlenen arkadaþlarýmda oldu benim herþey biraz þans yani... biz seninle ayný okuldayýz galiba hangi bölümdesin sen?

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

tebrikler vizeni almissin algeria ucak biletini aldin mi?
    Safinaz...

Acemi Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

ewt tevenen vizemi dün aldým sonunda biletide arýyorum bu ara alýcam gibi biþi 754€ a buldum amsterdam-atlanta aktarmalý siz naptnýz aldýnýzmý biletleri?

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

16 haziran'da inþ. yola çýkýyorum.destin hatta niceville mcDonald's

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

merhaba heja arkadaþým.ben de mobile gidecem.spanish fort diye bir yer var orda çalýþacam.mcdonals.belki görüþme fýrsatýmýz olur.gidiþim temmuzda olur ama dönüþüm biraz geç olacak.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

evet ben de spanish forta gidiyorum vizeyi de aldým görüþürüz tabi güzel olur.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý heja88 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    evet ben de spanish forta gidiyorum vizeyi de aldým görüþürüz tabi güzel olur.
    spanish fortta havalar nasýl benim vize geç verilecek ancak ayýn 27 sinde vize çýkar inþ...benim spanish fort hafez corp mcdonalds (30892 Jay Dr ) diyor..

neyse hadi temmuz 10 gibi ancak gelirim..bir de
    1-ikinci iþ imkaný nasýl bulmak kolay oluyor mu ?
    2-gelirken mobil mi,birmingham mi, atlanta üzerinden mi geleyim.atlanta ucuz geliyor ama acemilik baþýmý yakmasýn

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

de rastic bende Spanish fort mcdonalds'da çalýþacaðým. Ben ev arkadaþýmla birlikte gidiyorum. 18 haziran 03:50 de Ankaradan uçacaðýz aktarmalý. Ankara-Frankfurt, Frankfurt-Atlanta, Atlanta-Alabama. Biraz dolambaçlý gibi oldu ama en uygun fiyat ve aktarmalarda bekleme süresi bu hattý bulduk spanishforta gidecek diðer arkadaþlarla irtibata geçebilirsek iyi olurdu.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

krdeþ ben ikinci iþ olarak fast food larý düþünüyorum sence bu mümkün mü öneriyomusun??

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

zebeyr yakuza arkadaslar Mc Donalds ta sanirim siyah pantolon olmasi sart kot olmasi sorun yatari mi?
    Safinaz...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaslar ben su an mobile de mc donalds ta calisiyorum. mc donalds sadece siyah ayakkabi istiyor. dier herseyi kendi veriyo. pantalon kemer vs. bu arada mobile inanilmaz sikici bi yer. yapicak bisey yok burda. ama ben isime bakarim parami kazanirim son 15 gun herseyi yaparim diosaniz o baska.ben bi hafta icinde new yorka gidicem. mobile bana gore bi yer deil. bi akrabam bana orda is ve kalacak yer bulacak. icinizi karartmayayim ama mc donalds ta simidye kadar over time yapan gormedim. hadi size kolay gelsin

Uzman Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

dostum zencýlerýn tavýrlarý cok mu kotu býrde gunde kac saat alýyordun
    Safinaz...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

genelde tum insanlar iyi. ama bazen ozellikle de is yerinde ingilizcen kotuyse ya da yanlis is yaptiysan terslenebiliyosun. adama koyuyo tabi bole seyler.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

millet lousiana da lafayette taraflarýnda mc de çalýþan yada çalýþacak olan yok mu???

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

ben varým nasipse orda çalýþacam bakalým 1 temmuzda orda olacaðým

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

twenen meraba.. bende 2 haziranda uçaða bnip mobile yoluna çýkýcam, ve planda mc donalds ta çalýþacaðým gbi gözüküyor.. özel msj atamýyorum, msn: xxx eklermsisin..

FORUMDA MSN PAYLAÞIMI YASAKTIR!
    Konu fOCUS tarafýndan (07-07-2008 Saat 07:13 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Post tevenen e..

Alýntý tevenen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    yakuza oncelikle konuyu actigin icin cook tesekkurler
    bende Mc Donalds ta calisicam bu yaz Mobile AL ye gidecem ds2019 bekliyorum ilk once ben ingilizcemi epey ii hale getirmek istiyorum bunu basarabilir miyim
    twenen meraba.. bende 2 haziranda uçaða bnip mobile yoluna çýkýcam, ve planda mc donalds ta çalýþacaðým gbi gözüküyor.. özel msj atamýyorum, msn: xxx eklermsisin..
    Konu fOCUS tarafýndan (07-07-2008 Saat 07:14 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Exclamation Mobile, mc donalds için yardým lütfen..

Alýntý fritz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    arkadaslar ben su an mobile de mc donalds ta calisiyorum. mc donalds sadece siyah ayakkabi istiyor. dier herseyi kendi veriyo. pantalon kemer vs. bu arada mobile inanilmaz sikici bi yer. yapicak bisey yok burda. ama ben isime bakarim parami kazanirim son 15 gun herseyi yaparim diosaniz o baska.ben bi hafta icinde new yorka gidicem. mobile bana gore bi yer deil. bi akrabam bana orda is ve kalacak yer bulacak. icinizi karartmayayim ama mc donalds ta simidye kadar over time yapan gormedim. hadi size kolay gelsin
    fritz ve tevenen, burdan mail werilmiyor sanýrým.. özel e msn lerinizi býrakýrsanýz çok sevinirim, çünkü panik we endiþeliyim..
    -Mobile de kalacaðým ama ne kalcak yerim tam olarak belli, ne de çalýþacaðým mc donalds tam olarak nerede olduðu..

teþekkür ederim..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

portall galiba 2 haziran deilde 2 temmuz demek istemissin. mobile gideceksen buyuk ihtimal Lubo veya George isimli iki insan kilikli serefsizle tanisacaksin demektir. sana tavsiyem yuzunuze ne kadar gulseler bile sakin onlara guvenmeyim. bu arada ben ayrilirken mobile de yer yok diye baska yerlere gonderiyolardi ogrencileri. yani mobile de kalacagin kesin deil. iyi sanslar

Acemi Watçý
    Yaþ
    40
    Tecrübe Puaný
    0

george die yazýlmýyo o þerefsizin adý jarge die yazýlýo :P :P

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart 2008 Wat Katýlýmcýsý New Orleans Mcdonalds-ayrýntýlý Tüm Gerçekler Baþýmýza Gelenler.

Yaklaþýk on aylýk bir sürecin ardýndan tüm hazýrlýklar yapýlýyor uçak biletleri alýnýyor ve Ýstanbul dan 17 Haziran, sabah saat 05:35te ayrýlýp ilk aktarma duraðýmýz olan Amsterdam havalimanýna iniyoruz… her þey gayet güzel ilk kez yurtdýþýna çýktýðýmýz için heyecan var. Havalananda dýþarý çýkamýyoruz yaklaþýk 6 saat bekliyoruz. Uyuyoruz uyuyoruz. Çok berbat bir durum söz konusu oluyor. Neden sonra bilmiyorum vakit geliyor ve uçuþ için kuyruða giriyoruz pass-cardlarýmýzý verip hemen uçaða bineceðimizi düþünüyorken Türk olmanýn ayrýcalýðýný yaþýyor ve görevli tarafýndan anlaþýlmasý güç saçma sorular karþýsýnda cevap bulmaya çalýþýyoruz. Amerika’ya giriþten önce son engeli de saçma sorularla uðraþarak geçirdikten sonra aranýyoruz üzerimizde sývý namýna ne varsa alýyorlar tüm deodorant ve parfümlerimizin çöp tenekesine atýlýþýný dehþet içinde izlemek zorunda kalýyoruz. Atlantik okyanusunu geçeceðimiz uçaðý görünce heybetinden irkiliyoruz. Yaklaþýk 10 saatlik uçuþ süresince tam uyumaya baþlayacaðým derken hostes yiyecek getiriyor. Bitmek bilmeyen yolculuk süresince hayatýmýn en uzun gününü yaþýyorum, kolumdaki saat gecenin oniksini gösteriyor ama güneþ ýþýklarýný tüm cömertliðini sergileyerek beni aydýnlatýyor. Derken saatler karýþýyor zaman allak bullak oluyor günü takip edemiyorum. Nihayetinde uluslararasý Memphis havalimanýna iniyoruz. Uçaðý terk edip Amerika giriþinde gümrükte pasaportlarý kontrol ettirmek için misafir (visitor) kuyruðuna giriyoruz. Sol tarafýmýzdaki Amerikalýlar hýzlý hýzlý ilerlerken biz Türklerin her biri için 10 dakika kontrol, pasaport, i-94 belgesi, fotoðrafçekimi ve bunun yanýnda mülakat iþlemleri sürüyor. Bizleri ilk karþýlayan zencilerin iri dudaklarýndan çýkan kelimelerin 10 yýldýr öðrendiðim Ýngilizceyle uzaktan alakasý olmadýðýný görünce yaþayacaklarýmýzýn ne boyutta olduðunu fark ediyorum.... DEVAMI VAR...

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý allegria Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    george die yazýlmýyo o þerefsizin adý jarge die yazýlýo :P :P
    o jarge 1 haftadir beni ariyo ama zor bulur artik beni aramizda 1500 km war

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý dilci2007 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yaklaþýk on aylýk bir sürecin ardýndan tüm hazýrlýklar yapýlýyor uçak biletleri alýnýyor ve Ýstanbul dan 17 Haziran, sabah saat 05:35te ayrýlýp ilk aktarma duraðýmýz olan Amsterdam havalimanýna iniyoruz… her þey gayet güzel ilk kez yurtdýþýna çýktýðýmýz için heyecan var. Havalananda dýþarý çýkamýyoruz yaklaþýk 6 saat bekliyoruz. Uyuyoruz uyuyoruz. Çok berbat bir durum söz konusu oluyor. Neden sonra bilmiyorum vakit geliyor ve uçuþ için kuyruða giriyoruz pass-cardlarýmýzý verip hemen uçaða bineceðimizi düþünüyorken Türk olmanýn ayrýcalýðýný yaþýyor ve görevli tarafýndan anlaþýlmasý güç saçma sorular karþýsýnda cevap bulmaya çalýþýyoruz. Amerika’ya giriþten önce son engeli de saçma sorularla uðraþarak geçirdikten sonra aranýyoruz üzerimizde sývý namýna ne varsa alýyorlar tüm deodorant ve parfümlerimizin çöp tenekesine atýlýþýný dehþet içinde izlemek zorunda kalýyoruz. Atlantik okyanusunu geçeceðimiz uçaðý görünce heybetinden irkiliyoruz. Yaklaþýk 10 saatlik uçuþ süresince tam uyumaya baþlayacaðým derken hostes yiyecek getiriyor. Bitmek bilmeyen yolculuk süresince hayatýmýn en uzun gününü yaþýyorum, kolumdaki saat gecenin oniksini gösteriyor ama güneþ ýþýklarýný tüm cömertliðini sergileyerek beni aydýnlatýyor. Derken saatler karýþýyor zaman allak bullak oluyor günü takip edemiyorum. Nihayetinde uluslararasý Memphis havalimanýna iniyoruz. Uçaðý terk edip Amerika giriþinde gümrükte pasaportlarý kontrol ettirmek için misafir (visitor) kuyruðuna giriyoruz. Sol tarafýmýzdaki Amerikalýlar hýzlý hýzlý ilerlerken biz Türklerin her biri için 10 dakika kontrol, pasaport, i-94 belgesi, fotoðrafçekimi ve bunun yanýnda mülakat iþlemleri sürüyor. Bizleri ilk karþýlayan zencilerin iri dudaklarýndan çýkan kelimelerin 10 yýldýr öðrendiðim Ýngilizceyle uzaktan alakasý olmadýðýný görünce yaþayacaklarýmýzýn ne boyutta olduðunu fark ediyorum.... DEVAMI VAR...
    Yani bilemiyorum ne tür beklentilerle Amerikaya gidiyorsunuz ama en ufak þeyleri bile problem etmekte gerçekten çok mahirsiniz.
    Sizin þu yaþadýklarýnýzý ben yaþasam muhtemelen sýradan bir yolculuk yazar geçerdim.

Bence son derece taraflý bir yazý.Aktarmalý gidiyorsunuz havaalanýnda 6 saat beklemek sýradýþý bir olay deðil.Ayrýca gitmeden önce kýsa bir araþtýrma yapsaydýnýz nelerin götürülmesinin yasak olduðunu öðrenir ve dolayýsýyla parfümlerinizin atýlýþýný dehþet(!) içerisinde izlemezdiniz.Bu yasaklar sadece Türkler için deðil herkes için geçerli.Amaç güvenlik olunca bence sistemi eleþtirmek yerine insanlara yardýmcý olmamýz lazým.Gittiðiniz ülkede çok deðil 7 sene kadar önce uçak kaçýrma olayý sonucunda 11 Eylül olayý gerçekleþti ve bunun gibi bir olayýn tekrar gerçekleþmemesi için gerekli her türlü önlemi almaya çalýþýyorlar ki bence bu da son derece normal.

Resim çekimi,parmak izi gibi olaylar sýrf Türkler için geçerli þeyler deðil Amerikan vatandaþý olmayan herkes için geçerlidir.Bunlarý milli mesele haline getirmek abartýya kaçýyor.

Hocam hatýrlatmakta fayda var galiba; Ankara'dan otobüsle Ýstanbul'a gitmiyorsunuz, 10.000 km civarý bir yolculuða çýkýyorsunuz ve bu yaþadýklarýnýzýn hemen hemen hepsi normal prosedür.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Yazilanlarin ikisi de bana yanli geldi acikcasi. Biri bana kalirsa milli duygular baz alinarak yazilmis ken digeri ise gozunun yagini yiyeyim kivaminda. Cok sukur ben kaymak gibi bir ucak yolculugu yasadim ne karisan oldu ne eden ne transit vize ne baska birsey sansliyim bu konuda. Ama bu sorunlari yasayanlarda oldu irk din dil ayrimi yasayanlarin milli duygularini kabartmak yerine bu sorunun neden yasandigini ve gerekliligini tartismak gerekiyor degilmi. bunun bir ortasi olmak zorunda. Neyse Mc Donalds islerinde calisanlara kolayliklar dilerim teamwork olayina dikkat etmelerini tavsiye ederim selamlar.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    19

Bu sene giden ve gerçekten iþsiz, evsiz kalan, büyük sorunlar yaþýyan öðrenci arkadaslara üzüldüm gerçekten. Ama Mcler günde 20 saat açýk ve baya iyi iþ yapan yerler. Ülkenin ücra bir yerinde deðilseniz Mcdeki arkadaþlar umarým saat, iþ konusunda yaþamýyordur. Herkese Allah kolaylýk versin...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý macgyver Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Yani bilemiyorum ne tür beklentilerle Amerikaya gidiyorsunuz ama en ufak þeyleri bile problem etmekte gerçekten çok mahirsiniz.
    Sizin þu yaþadýklarýnýzý ben yaþasam muhtemelen sýradan bir yolculuk yazar geçerdim.

Bence son derece taraflý bir yazý.Aktarmalý gidiyorsunuz havaalanýnda 6 saat beklemek sýradýþý bir olay deðil.Ayrýca gitmeden önce kýsa bir araþtýrma yapsaydýnýz nelerin götürülmesinin yasak olduðunu öðrenir ve dolayýsýyla parfümlerinizin atýlýþýný dehþet(!) içerisinde izlemezdiniz.Bu yasaklar sadece Türkler için deðil herkes için geçerli.Amaç güvenlik olunca bence sistemi eleþtirmek yerine insanlara yardýmcý olmamýz lazým.Gittiðiniz ülkede çok deðil 7 sene kadar önce uçak kaçýrma olayý sonucunda 11 Eylül olayý gerçekleþti ve bunun gibi bir olayýn tekrar gerçekleþmemesi için gerekli her türlü önlemi almaya çalýþýyorlar ki bence bu da son derece normal.

Resim çekimi,parmak izi gibi olaylar sýrf Türkler için geçerli þeyler deðil Amerikan vatandaþý olmayan herkes için geçerlidir.Bunlarý milli mesele haline getirmek abartýya kaçýyor.

Hocam hatýrlatmakta fayda var galiba; Ankara'dan otobüsle Ýstanbul'a gitmiyorsunuz, 10.000 km civarý bir yolculuða çýkýyorsunuz ve bu yaþadýklarýnýzýn hemen hemen hepsi normal prosedür.
    arkadaþým siz hangi þirketin sahibisiniz. amsterdam havalimanýnda türklere yapýlan ayrýcalýðý görseydiniz bunlarý söylemeye yüzünz kýzarýrdý...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Angry new orleans

Kendilerine Negro (zenci) ifadesini kullanarak çaðýrmamýz mezarýmýzý kendimiz kazmamýz anlamýna geldiðini bilerek Ýstanbul Atatürk havalimanýndan aldýðýmýz bir paket Negro marka bisküviyi beþ kiþi avucumuzun içinde saklayarak yemek zorunda kalýyoruz. Sonra Memphisten New Orleans a gitmek için jete binmeye hazýrlanýyoruz. Yolculuk 1 saat 20 dakika sürecek ama bana onca yolculuktan sonra sanki Erzurum dan dadaþkente gideceðim dolmuþ gibi geliyor. Bu yolculukta hayatým boyunca görebileceðim en güzel gün batýmýný görüyorum. Bir taraftan bulutlarýn üzerinde batmaya hazýrlanan güneþi diðer yandan geceyi aydýnlatacak olan ayýn doðuþunu izliyorum. New Orleans a iniþ için kemerlerimizi baðlamaya baþladýðýmýz zaman gecenin karanlýðýnda þehrin ýþýklarý gözümü alýyor ne kadar mükemmel bir yere geldiðimizi düþünmeye baþlýyorum. New Orleans havalimanýna indiðimizde artýk saatin akþamýn dokuzu olduðunu ve bütün Caferlerin ve fast food dükkânlarýnýn kapandýðýný fark ediyoruz. Açlýk ve uykusuzluk bedenlerimizde kol geziyor. Zaman farký bizi tüketmiþ bunu havalimanýnda koltuklara oturduðumuzda anlýyoruz.

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

arkadaþým siz hangi þirketin sahibisiniz. amsterdam havalimanýnda türklere yapýlan ayrýcalýðý görseydiniz bunlarý söylemeye yüzünz kýzarýrdý...
    Yazdýklarýmýn þirketle ya da þirket sahibi olmakla ne alakasý var, bu sonuca nerden ulaþtýn gerçekten merak ediyorum.

En normal þeyleri bile abartarak ilk defa gidecek arkadaþlarý tedirgin etmenin gereði yok...

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

Kendilerine Negro (zenci) ifadesini kullanarak çaðýrmamýz mezarýmýzý kendimiz kazmamýz anlamýna geldiðini bilerek Ýstanbul Atatürk havalimanýndan aldýðýmýz bir paket Negro marka bisküviyi beþ kiþi avucumuzun içinde saklayarak yemek zorunda kalýyoruz. Sonra Memphisten New Orleans a gitmek için jete binmeye hazýrlanýyoruz. Yolculuk 1 saat 20 dakika sürecek ama bana onca yolculuktan sonra sanki Erzurum dan dadaþkente gideceðim dolmuþ gibi geliyor. Bu yolculukta hayatým boyunca görebileceðim en güzel gün batýmýný görüyorum. Bir taraftan bulutlarýn üzerinde batmaya hazýrlanan güneþi diðer yandan geceyi aydýnlatacak olan ayýn doðuþunu izliyorum. New Orleans a iniþ için kemerlerimizi baðlamaya baþladýðýmýz zaman gecenin karanlýðýnda þehrin ýþýklarý gözümü alýyor ne kadar mükemmel bir yere geldiðimizi düþünmeye baþlýyorum. New Orleans havalimanýna indiðimizde artýk saatin akþamýn dokuzu olduðunu ve bütün Caferlerin ve fast food dükkânlarýnýn kapandýðýný fark ediyoruz. Açlýk ve uykusuzluk bedenlerimizde kol geziyor. Zaman farký bizi tüketmiþ bunu havalimanýnda koltuklara oturduðumuzda anlýyoruz.

Bu romanýn sonunu McDonald's a baðlayacakmýsýn çok merak ediyorum.
    Turkishwat - WildWood / New Jersey Þubesi

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Lafayette

Planýmýz geceyi havalimanýnda geçirip ertesi gün bizi almasý gereken süpervizörün gelmesini beklemek oluyor. Saat 09.30 yaklaþýk 12 saat bu havalimanýnda kalmak pek iç açýcý gözükmüyor.
    Havalimanýnda koltuklarý karþýlýklý koyup aralarýna eþyalarý yerleþtirerek uyumayý planlýyoruz. Koltuðun üzerinde nasýl sýzdýðýmý hatýrlamýyorum. O koltuk bir anda hayatým boyunca uyuduðum en rahat yatak oluveriyor. Derken irkilerek uyandýðýmý hatýrlýyorum karþýmda aðlayan birini gördüðümde titrediðini fark ediyorum. Klima sanki dondurmuþ kýzcaðýzý. Sevgilisiyle motele gitmeye karar veriyorlar. 5 dakika geçmeden geri dönüyorlar ve dýþarýnýn daha sýcak olduðunu fark edip bizi de çaðýrýyorlar. Çýkýyoruz ve dýþarýya çýktýðýmýz zaman bir fýrýna girdiðimizi düþünüyoruz. Bir bank bulup onca klima ve önümüzdeki caddeden geçen arabalarýn gürültüsüne raðmen uyuyoruz. Her tarafýmýz tutuluyor. Derken heeeeeyy! Wake up! Diye bir sesle uyanýyoruz. Banklarýn üzerinde Gözlerimizi açtýðýmýzda karþýmýzda bir Amerikalý elinde bir fotoðraf makinesi fotoðrafýmýzý çekiyor. Saate bakýyorum saat 04.00. hala gün doðmamýþ karanlýk. Konuþuyoruz, tanýþýyoruz muhabbet ediyoruz… Onunda elinde bavulu olduðunu ve saat 8 de uçaðýnýn olduðunu söylüyor bizlere. Saat 7 de bizi kahvaltýya davet ediyor. Kabul ediyoruz sevinç içinde. Havaalanýnda dizüstü bilgisayarý kucaðýmýzda wireless internet arýyoruz. Nihayet buluyoruz msn de ilk izlenimlerimizi Türkiye’den arkadaþlarla paylaþýyoruz. Sonunda saat 7 oluyor ve Amerikalý ile kahvaltýya gidiyoruz. Cafe de her þeyin Amerikalý dan olduðunu anlýyoruz ve Türk aklý ya ben en pahalýsýný arkadaþlar da en ucuz kahvaltýlýklar alýyorlar. Bütün yiyeceði beþ dakika içinde yedikten sonra Amerikalý benim aldýðým yiyeceðin domuz eti olduðunu ve iyi kas yaptýðýný söylüyor bana o an dünyam yýkýlýyor. Sonra bizi havaalanýndan almasýný gereken süpervizörün (üst denetçi) gelmesini bekliyoruz. Her geçen dakika daha bir yoruluyor daha bir uykusuzluk bedenimizi esir alýyor. Havaalanýnda geçen her taksiye sponsorun gönderdiði kiþi olduðunu düþünüyor ve bizi alacak umuduyla bakýyoruz ama nafile. Sonunda kýrmýzý bir araba geliyor bize bakýyor eliyle beþ kiþi iþareti yaparak bizi arabaya çaðrýyor. Arabaya biniyoruz, Seviniyoruz. Zenci þoföre derdimizi anlatmaya çalýþýyoruz ama onun ne bizden ne de sponsordan haberi olmadýðýný fark ediyoruz. Sýradan bir taksici olduðunu anlayýnca olduðumuz yere geri dönüyor ve beklemeye devam ediyoruz. Anakarayý arýyor bizi almasý gereken insanlarýn gelmediðini söylüyoruz. Uzun bekleyiþin ardýndan Daniel adýnda cimi cinsiyeti belli olmayan biri geliyor ve bizi alýp götürüyor. DS formumuzdaki adresimize geldiðimiz zaman bize ayarlanan Mc’donalds iþinin savsata olduðunu oranýn kontenjanýn dolduðunu New Orleansta çalýþamayacaðýmýzý öðreniyor ve bütün hayallerimiz yýkýlýyor. Bize neler neler söyleyip kandýrýyorlar ve þehrin 200 km batýsýna Lafayette ye götürüyorlar. Dýþarýda sýcaklýk 100 fahrenheiti buluyor. Bizi 5 kiþi ayný eve yerleþtirmelerini istiyoruz ama bize ayýracaklarýný söylüyorlar. Orada 5 kiþilik bir türk grup daha olduðunu ve bizi onlarla karýþtýrýp 3 grup yapacaklarýný söylüyorlar. Grup 4-4-2 þeklinde olacak ama kimse grubundan ayrýlmak istemediði için orada hiç de hoþ olmayan durumlar yaþanýyor. En sonunda süpervizör bizlere 5-5 iki grup olabileceðini ama bir grubun þehir dýþýnda çalýþmak zorunda kalacaðýný söylüyor. Bu durumda Ýngilizcesi iyi olan grup þehir içinde çalýþacak. Kimin kalacaðýna karar veremediðimiz bu durumda türkün Türkten baþka dostu olduðu gerçeðinin yalan olduðunu görüyor Anadoludan 14000 km uzakta diðer Türk grupla þehirde kalma savaþýna giriyoruz. Kavga baþladý baþlayacak derken süpervizörler bizleri ayýrýyorlar. Sonuç hayatýmda ilk defa Ýngilizce öðretmenliðinde okumanýn avantajýný görüyorum ve Lafeyette de þehir merkezinde kaldýðýmýzý fark ediyorum. Bu arada hala uykusuz ver yorgunuz. Elime al uçak biletin Türkiye ye dön deseler dönecek gibi hissediyorum kendimi. Ýçimde en ufak bir istek kalmadýðýný fark ediyorum.
    Konu dilci2007 tarafýndan (08-07-2008 Saat 04:17 AM ) deðiþtirilmiþtir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 3 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 3 misafir)