yakuza oncelikle konuyu actigin icin cook tesekkurler
bende Mc Donalds ta calisicam bu yaz Mobile AL ye gidecem ds2019 bekliyorumilk once ben ingilizcemi epey ii hale getirmek istiyorum bunu basarabilir miyim
yakuza oncelikle konuyu actigin icin cook tesekkurler
bende Mc Donalds ta calisicam bu yaz Mobile AL ye gidecem ds2019 bekliyorumilk once ben ingilizcemi epey ii hale getirmek istiyorum bunu basarabilir miyim
Bu sana kalmıs tabiki de, ne kadar cok konusursan sosyal olrsan o kadar cok gelisir ingilizcen. Ama Mc de hangi pozisyonda calısırsan ingilizce ne kadar konusursun ne konusursun söylüyeyim. Mc de 3 tarafta calısma sansın olucak.
1. Front desk --> İceri gelen müsterilerden siparis alınan bölümdür.Müsterilerle birebir muhattap olabilirsin, ama managerler genelde degisim ögrencilerini bu bölüme vermiyordu cünkü yogun bir restorantta hızlı siparis almak hızlı iletisim önemli oluyor front desk bakımından. Burda müsteriyle iletisimin " hos geldiniz, nasılsınız, nasıl yardımcı olabilirim " tarzında olur. Gelen müsteri aç oldugu ve isi gücü oldugu icin seninle havadan sudan sohbete girmez.
2. Grill side --> Burda tavuk ve patates kızartma, monitörden siparis alma, ocakta et pisirme, burger hazırlanması tür isler yapılıyor. Burdaki muhabbet genelde " et bitti, sogan bitti, suna ihtiyacım var veya su siparis geldi tursusuz olucak, ... vs " gibi olur is esnasında. Ama siparis gelmedigi zaman muhabbet etmek geyik yapmak sana kalmıs. Genelde biz veya diger ruslar bu bölümde calıstık. Abd de okullar acılınca satıslar azalmıstı biz de geyik yapmakla geciriyorduk vaktimiziBence bu bölüm daha eglenceli cünkü abd li ve diger ülkelerden yasıtlarınla sakalasma, sohbet daha zevklidir müsteriyle merhabe merhabaya göre.
3. Window Side --> Burada kulaklıkla müsteriden siparis alınır, müsteri pencereye gelince siparisin ücreti alınır ve diger pencerede burger teslim edilir falan filan. Burada da müsteriyle direk iletisim gerektigi icin restoranın etrafnda araba kuyrugu olusmaması icin hızlı siparis alan kisiler calısır. Burda da ingilizce iletisimin front desktekinden farksız degildir.
Kısacası managerler degisim ögrencilerini müsteriyle direk iletisim kurabilecekleri pozisyonlara genelde vermiyorlardı. Ama sen kendini sevdirirsin, ingilizcenle orda calıstıgın zaman icinde kendini kanıtlarsın o zaman is degisir tabi. Ama sunu söylemeden gecemiycem ki Mc ler Abddeki 1 numaralı restoranlarıdır. İcerdeki calısanların zaman zaman cok hızlı calısmaları gerekebilir özellikle yaz dönemi tabiki de. Bu yüzden managerleriniz de sizi en verimli sekilde kullanmaya calısır.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks