Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikan Konsolosluðundan Yeþil/Beyaz Kaðýt Hakkýnda Önemli Açýklama

Þirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danýþman

Tecrübe Puaný
    19

Thumbs up Amerikan Konsolosluðundan Yeþil/Beyaz Kaðýt Hakkýnda Önemli Açýklama

Merhabalar Arkadaþlar,

Amerikan Konsolosluðundan 2 hafta önce tüm Work&Travella uðraþan firmalara gonderilen hatýrlatma mailinde yeþil ve beyaz kaðýttan aynen þu þekilde bahsedilmiþtir:

''DS-2019 formu olmayan tüm öðrencileri otomatik olarak 221(g) prosedürü altýnda incelemekteyiz. DS-2019 formu olmadan baþvuru yapan tüm öðrencilere eksik evraklarýn (DS-2019 ve SEVIS) haklarýnda bir karara varýlabilmesi için konsolosluða gönderilemesi gerektiðini ingilizce ve türkçe olarak açýklayan açýk yeþil/beyaz bir kaðýt verilecektir. Bu açýk yeþil/beyaz kaðýt KESÝNLÝKLE VÝZE KABULU YA DA VÝZE REDDÝ ANLAMINA GELMEMEKTEDÝR.
    Lütfen öðrencilerinizi vize görüþmesine gitmeden önce bu prosedür hakkýnda bilgilendiriniz ve bu yeþil/beyaz kaðýdý vize kabulu olarak yorumlamamalarýný soyleyiniz. DS-2019 ve SEVISler gelene kadar tüm baþvurular 'eksik'tir ve bu belgeler konsolosluða ulaþtýrýlmadan bir karara varýlmayacaktýr.'

Bu nedenle sevgili arkadaþlar, görüþme sonunda size verilen bu kaðýtlarý, daha sonra hayal kýrýklýðý yaþamamak adýna, lütfen vize aldým diye yorumlamayýnýz.

Bilginize..
    Konu borders tarafýndan (21-03-2008 Saat 02:50 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bu yeþil ve beyaz kaðýtda internetten bakmamýz için olan numara yazanmý? yane isim soruþturmasý sandýðýmýzmý acaba?

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Arkadaþlar gördüðünüz gibi renkli kaðýtlarýn ne anlama geldiði yukarýda en kesin aðýzdan yazýyor. Aksini söyleyenlere danýþmanýnýz dahi olsa temkinli yaklaþýn. Bu kaðýtlarýn vize aldýðýnýz anlamýna gelmediðini bilin.

Teþekkürler borders.
    admin (at) turkishwat.net

Þirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danýþman

Tecrübe Puaný
    19

Alýntý indeus Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    bu yeþil ve beyaz kaðýtda internetten bakmamýz için olan numara yazanmý? yane isim soruþturmasý sandýðýmýzmý acaba?
    indeus;

isim soruþturmasý için olan farklý bir kaðýt. Rengi koyu yeþil. Benim yukarýda bahsettiðim açýk yeþil/beyaz kaðýt ise DS-2019 formu ve SEVIS faturasý olmadan erken vize gorusmesine giden ogrencilere verilen ''eksik belgelerin tamamlanýnca pasaportun ile beraber UPS'e verip bize gonder'' anlamýný taþýyan kaðýt.

eðer isim soruþturmasýna takýldýysan, vize gorusmesinden sonra elinde 1 adet koyu yeþil (kucuk beyaz karton iliþtirilmiþ) (isim sorusturmasý sonucunu internetten takip edebileceðini anlatan) kaðýt ve açýk yeþil/beyaz (eksik belgelerin olduðunu gosteren) kaðýt olmasý lazým.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bugüne kadar sürekli olarak yeþil kaðýdýn vizeyi almanýn alameti olduðunu sanýyorduk. düztiðin için saðol..
    http://piqzelwars.deviantart.com
    Open up your 3rd eye Black Helicopters in the sky NonPhixion

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

kardeþ þimdi sen bený tekrar strese soktun. bende o kadar konuþamama ragmes yine de verdi vizeyi dýye sevýnýyodum. ama beným tahminim dediðin çok acýk yeþil kagýdý almak kesin vize alýndý anlamýna gelmemese de buyuk ýhtýmal alýndý anlamýna gelýyo ama kesýnlýk yok tabi dediðin gibi..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

peki kýrmýzý kaðýt ne anlama geliyor.O da kesin reddedilmedi anlamýna mý geliyor

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    38
    Tecrübe Puaný
    18

düz mantýkla öyle oluyor tabi

"Yeþil kaðýt aldým diye sevinme, kýrmýzý kaðýt aldým diye üzülme!..."
    Turkishwat - WildWood / New Jersey Þubesi

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Açýklama için teþekkürler borders.
    Forumda konuþulanlara göre yeþil kaðýdýn "olumlu" olduðu düþüncesine varmýþtý herkes.

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

bence bunlarda baþka kaðýt yok önüne gelene yeþili veriolar hazirana dogru anlaþýlacak bakalým neyin nesi bu yeþik kaðýt bu arada yeþil alýpta vize alamayan varmý onlarýda bilmek lazým....

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý borders Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    indeus;

isim soruþturmasý için olan farklý bir kaðýt. Rengi koyu yeþil. Benim yukarýda bahsettiðim açýk yeþil/beyaz kaðýt ise DS-2019 formu ve SEVIS faturasý olmadan erken vize gorusmesine giden ogrencilere verilen ''eksik belgelerin tamamlanýnca pasaportun ile beraber UPS'e verip bize gonder'' anlamýný taþýyan kaðýt.

eðer isim soruþturmasýna takýldýysan, vize gorusmesinden sonra elinde 1 adet koyu yeþil (kucuk beyaz karton iliþtirilmiþ) (isim sorusturmasý sonucunu internetten takip edebileceðini anlatan) kaðýt ve açýk yeþil/beyaz (eksik belgelerin olduðunu gosteren) kaðýt olmasý lazým.
    arkadaþlar isim soruþturmayý takýldým yeþil kaðýtla pasaportumu verdi ds formumuda verdi geri internetten takip ettikten sonra vizeyi basarlar deðilmi herhangi bi sorun olmaz bu saatten sonra ? yardýmcý olursanýz sevinirim bilgilendirirseniz

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

soruþturmaya kaldýysan daha kesin biþey söylenemez umarým numaran kýsa sürede çýkar internette ama pasaporta vize basýlana kadar hiç biþey belli olmaz benim numaram hala çýkmadý nette ama aradýlar sabýka kaydý we ds ile pasaportu yolla dediler ds yi bekliorm hala yollamak için.. ama bi olayýn yoksa soruþturmadan bi þey çýkmaz sadece beklemek sorun..

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý indeus Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    soruþturmaya kaldýysan daha kesin biþey söylenemez umarým numaran kýsa sürede çýkar internette ama pasaporta vize basýlana kadar hiç biþey belli olmaz benim numaram hala çýkmadý nette ama aradýlar sabýka kaydý we ds ile pasaportu yolla dediler ds yi bekliorm hala yollamak için.. ama bi olayýn yoksa soruþturmadan bi þey çýkmaz sadece beklemek sorun..
    kardeþ ben ds formla girdim konsolosluða

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

bana belgeleri yolla dedi sonuçta görüþdüm konsolosla red verseydi orada verirdi diye düþünüyorum buradan bak bana belgelerini yolla dedi

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

büyük ihtiamalle aldn vizeyi ama biliosn herkes pasaporta vize basýlmadan kesin biþey yok diyo umarým bi sorun çýkmaz þimdiden hayýrlý olsun

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Bu yeþil/beyaz kaðýt meselesini çok net ifade ile konsolosluk sitesinde yayýnlamýþ ama elbette konsolosluðun bilip bizim bilmediðimiz þeyler olabilir ya da açýktan söylenmeyen kendilerinin bildiði birþey olabilir bu kaðýtlarý verirken.Ben Ankarada vize görüþmesine girdim ve beyaz kaðýt aldým hem not ortalamam iyi hem de iyi bir mülakat geçirdim.Gülüþtük sarýþýn olan kadýnla,hatta iyi bir yaz geçirmeni dilerim bile dedi.Beyaz kaðýttada 2 þey iþaretledi;sevis ücreti makbuzu ve DS 2019 formu.DS numaram yayýnlanmýþ baktým netten yarýn öbürgün elimde olur.Sonrasýný pasaport gelince göreceðiz.Hayýrlýsý olsun...Bu arada benim orada baþka birþey dikkatimi çekti,neredeyse herkes beyaz kaðýt aldý ya da ups e yönlendirildiler.Ben içeride bir buçuk saat kadar kaldým sadece 2 kiþi yeþil kaðýt aldý.Bakalým herkese pasaportlarý geri iade edildiðinde daha net göreceðiz neyin ne anlama geldiðini...Umarým kimsenin caný yanmaz...Çok üzülür insan...Herkese bol þanslar dilerim...
    *EnFla ProDuction™*

Uzman Watçý
    Yaþ
    35
    Tecrübe Puaný
    18

bende ankara'da sarýþýn kadýnla konuþtum, gerçekten çok sempatik ve hoþ biri. ayrýca çok anlaþýlýr konuþuyor.
    gittim; gezdim; gordum....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)