Work and Travel
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 22 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 4. Sınıflara WAT Yolu Açıldı

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Lightbulb 4. S?n?flara WAT Yolu Aç?ld?

birçok arkada??m?zdan 4. s?n?flar?n wat program?na kat?lmas?n?n zor oldu?unu duyduk ama kesin bir bilgi yok. çünkü 4. s?n?fta not ortalamas? iyi olupta giden ö?renciler mevcut. sizin vize alman?zdaki en büyük engel konsolosluk görevlisine yeterince güven verememenizdir. yani konsolosluk görevlisi "bu ki?i amerikaya gider ama belirtti?i tarihte de döner. ben de bu izlenimi b?rakt?" ?eklinde dü?ünmeli.

Wat Profesörü hati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    19

Standart H2B Vizesi

4. s?n?flar için bir de H2B diye bir vize çe?idi var. Bu bir çe?it i?çi vizezi. Bu konu Türkiyede daha yeni, çok fazla bilgi yok bu konuda. Ama ara?t?rmalar?m?z devam ediyor. Çok yak?nda bu konu hakk?nda da ayr?nt?l? bilgilerimizi sizlerle payla?aca??z. Bizi izlemeye devam edin.

Tecrübe Puanı
    19

Standart Bu sene önceki senelerden biraz farkl?

Geçti?imiz y?llarda 4. s?n?f ö?rencileri programa kat?labilmek için en az alttan 15 kredilik ders b?rakm?? olmal?yd?lar, ancak bu sene bu say? 1 yani alttan 1 krediniz oldu?u zaman ve bunu belgeledi?iniz zaman vize alabiliyorsunuz. Ya acaba alttan bir ders mi b?raksam, ?öyle kolaylar?ndan

Bunun yan?s?ra master ö?rencilerine yönelik uygulama da bu sene de?i?ti, bu sene hem 1 hemde 2. s?n?f master ö?rencileri bu programa kat?labiliyor.

Son olarak yap?lan de?i?iklik ise yabanc? uyruklu ö?rencilerin Turkiyeden vize almas?. Bunu da pek tavsip etmiyorlar. Herkes kendi ülkesinden als?n diyorlar.
    Her türlü istek, görüş ve şikayetlerinizi hayatikilic@turkishwat.net adresine iletebilirsiniz.

Tecrübe Puanı
    19

Exclamation Flash Flasf Flash

Müjde! Son s?n?f ö?rencileri art?k WAT'a kat?labiliyor!
    Bir çok son s?n?f ö?rencisi belki de ?öyle diyerek üzülüyorlard?: "Ke?ke ben de zaman?nda bu programa kat?lsayd?m, ?imdi son s?n?ftay?m, programa kat?lma durumumu yitirdim." Art?k üzülmeyin! Programa kat?lma yolu size de aç?ld?. 9 Kas?m'da Department of State'den yap?lan aç?klamada son s?n?f ö?rencilerinin de programa kat?labilece?i belirtildi. Eski uygulamaya göre, ancak okulunu uzatan son s?n?f ö?rencileri programa kat?labiliyorlard? ama yeni karara göre bu ö?retim y?l? sonunda okulundan mezun olacak son s?n?f ö?rencileri de programa kat?labiliyor.

Dikkat edilmesi gereken bir husus var: Son s?n?f ö?rencilerinin vize alma durumlar?, okulundan bu y?l mezun olamayacak di?er Work & Travel ö?rencilerine göre daha risklidir. Amerikan Konsoloslu?unun konu ile ilgili aç?klamas?na göre bu tip ö?renciler, daha detayl? de?erlendirilecektir. Yani kendilerinden di?er WAT ö?rencilerine göre daha farkl? belgeler ibraz etmeleri istenecek. Bu istenecek belgeler, program bitiminde ülkelerine döneceklerine dair belgelerdir. Bunlar ülkelerine olan güçlü ailevi, sosyal ve ekonomik belgeler anlam?na gelmektedir. Ayr?ca not ortalamas? vize almada daha da önem arz edecek. Not ortalamas? yüksek olan ö?renciler daha rahat vize alabilecekler.

?stenilecek belgeler ?u ?ekilde olabilir:

1. ?yi bir transcripte sahip ö?renciler
    2. Türkiye'de gelece?i olan iyi bir bölümden mezun olabilecek ö?renciler
    3. Döndü?ünde bir yüksek lisans program?na kay?tl? olaca??n? vize mülakat?nda belgeleyebilecek ö?renciler
    4. ?yi bir ekonomik düzeye sahip oldu?unu belgeleyebilecek ö?renciler (örne?in ailesine ait bir i?yeri, iyi bir banka hesap bilgisi)
    5. Döndü?ünde iyi bir i?yerinde çal??maya ba?layaca??n? belgeleyecek ö?renciler

Konu ile ilgili "Department of State'den" yap?lan aç?klama metni ?u ?ekildedir:

"Eligibility for Participation in Summer Work Travel Programs

Pursuant to statutory authority granted the Department of State by Public Law 105-277, foreign post-secondary students participating in a cultural exchange program may be eligible to enter the United States to work and travel during their summer vacations from studies. To be eligible for participation in these programs, foreign students must be selected, screened, placed, and monitored by Department-designated organizations that are authorized to conduct educational and cultural exchange programs. These programs further the public diplomacy efforts of the United States by providing participants with the opportunity to experience the United States and its people.

Participation in these programs is dependent upon student status. For the purpose of determining program eligibility, designated program sponsors may select for program participation only those potential participants who are currently enrolled and participating full-time in post-secondary studies at the time of application. This certification will be published in the Federal Register.

Dated: November 9, 2006.
    Stanley S. Colvin,
    Director, Office of Exchange Coordination and Designation, Department of State."
    Her türlü istek, görüş ve şikayetlerinizi hayatikilic@turkishwat.net adresine iletebilirsiniz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

4. s?n?flar için çok iyi bir olanak ama çal??an? de?il de çal??mayana ödül veriyorlar sanki bu çok saçma

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart iyi haber

Sinif arkadasim gecen sene amerikaya gitti orlandoya ... gecen hafta ( su an 4. sinif benim gibi) alttan 15 kredilik ders gosterip vizesini rahat bi sekilde aldi ..
    sanirim , hem yeni cikan yasa hem de bu senede ayni otelde calisacak olmasi etkili olmustur ..
    haftaya ayni sartlarda ( ancak ben farkli eyalete gidiyorum ) bende gorusmeye giricem ..
    benim gibi olan herkese bol sans

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

birazdan ?ans?n olmal? bence

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

son s?n?f?m bitiriyorum bu sene cok kolay ald?m vizeyi!3 ki?i gittik hepimiz ald?k.Malk mülk hic bisey sormad?lar.Korkacak bisey yok normal WAT ö?rencisi olarak nitelendiriliyoruz bence o yüsden kasm?yolar problem yok!

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı djlethal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son s?n?f?m bitiriyorum bu sene cok kolay ald?m vizeyi!3 ki?i gittik hepimiz ald?k.Malk mülk hic bisey sormad?lar.Korkacak bisey yok normal WAT ö?rencisi olarak nitelendiriliyoruz bence o yüsden kasm?yolar problem yok!
    son s?n?f?m derken mezun durumda m?s?n?z üçünüz de ben de ?u an mezun oldum ortalamam da 3.02 sence alma ?ans?m nedir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

evet 3.müzde mezun durumday?z.Elektronik müh. bölümündeyiz,en dü?ük ort. bendim 2.30 ortalamayla ald?m!ort. bence güsel,bölümünde iyiyse kesin verirler.hic bisey sormad?lar malk mülk fln!kolay gelsin

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı djlethal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet 3.müzde mezun durumday?z.Elektronik müh. bölümündeyiz,en dü?ük ort. bendim 2.30 ortalamayla ald?m!ort. bence güsel,bölümünde iyiyse kesin verirler.hic bisey sormad?lar malk mülk fln!kolay gelsin

saolas?n djlethal, bölüm turizm..olur heralde..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

olur olur merak etme ba?ar?lar görü?mede...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaslar 4. s?n?flara wat yolu kapand?m? ya istanbuldan 2 ankaradan da 2 yaklas?k olarak ayn? tar?hlerde vize görusmes?ne girdik 4 ark. 4 müzde 4. s?n?f?z 4 muzde red ald?k tekrar basvurcaz ama 4. s?n?f? sorun yap?yorlar tahm?n?m.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sizler reddi görü?me s?ras?nda m? ald?n?z yoksa eve yollayaca??z dediler de red mi geldi..çünkü girdim ben de vizeye 4. s?n?f?m, eve yollar?z vizeni pasaportunla dedi adam.?imdi bekliyorum bakal?m ne gelecek diye..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bizim ds 2019 eks?kt? onu geld?g?nde yolay?n ded?ler yollad?k bos geled? d?erler?ne de v?ze an?nda red verd?ler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkada?lar ?imdi geldi vizem vermi?ler sizinle ayn? durumday?z ben de mezunum.transkriptten ba?ka bi?eye bakmad?lar bile.verirler o belge olunca ya.ba?ar?lar...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı eylul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkada?lar ?imdi geldi vizem vermi?ler sizinle ayn? durumday?z ben de mezunum.transkriptten ba?ka bi?eye bakmad?lar bile.verirler o belge olunca ya.ba?ar?lar...

gözün ayd?n in?. s?ra bizde haftaya

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı kaplannn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim ds 2019 eks?kt? onu geld?g?nde yolay?n ded?ler yollad?k bos geled? d?erler?ne de v?ze an?nda red verd?ler
    selam,
    neden reddettiklerini sölediler mi peki? ben de 4. s?n?f?m arast?rma yap?orum da.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Slm
    bnde son s?n?ftay?m Erasmusla Budap?teye gittim geçen dönem ingilizcemi daha da geli?tirmek istiorum çünkü yurtd?s?nda master yapmak istiorum ales sonucum biraz dü?ük o yuzden belegeleyece?im bi?ey yok yuksek yap?cam burda yedirmeye çal??sam,ortalamam 3,46 ama bölüm sizinkiler gibi pek parlak de?il Ziraat müh. okuyorum sizce ?ans?m ne?? k?sa zmnda cvb?n?z? bekliorum...
    bu arada alttan dersim yok yani enaz?ndan ?imdilik yok olacag?n? da sanm?orum pek!

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

arkadaslar size bi sey soleyim o zaman ben 5. sinifim ytani okulu uzatmis durumdayim ve bu sene okulum bitecek..ben tekrar gitmek icin bugun kayit yaptirdim. vizeyi alacagimdan pek bi kuskum da yok bu arada ortalamam 1.95 yani beni goren herkes artik iyice cesaretlenmistir diye dusunuyorum...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

in?allah o kadar sansl? olabilirim

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende 4. s?n?f?m suan ve vize görü?memi yapt?m sorun yok gibi görünüyor hatta görü?me sonunda good luck in usa demi?ti, ben alttan ders b?rakma olaylar?na girmedim ama söle bir ?ey yapm??t?m bir i? sözle?mesi gösterdim 1 kas?mda i?e ba?layaca??m? gösteren sonucu merakla bekliyorum

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)