Valla arkadaşlar, sizin mail atarak yapacağınız birşey değil bu sanırım. Yani ben konsolosluğa telefon ettiğimde oradaki Türk görevli bana hangi aracı kurumla gideceğimi sordu. Ben söyledikten sonra da, bana onların içeride görüştüğü konsoloslar olduğunu ve onlara mail attırmamı söylememi istedi. Belki işlemlerini hızlandırırlar dedi.
Ben de şirketi arayıp, konsoloslukla görüştüğümü ve benden böyle yapmamı istediklerini söyledim. Sonra şirketteki kız tamam ben İstanbul Merkez'e mail attırayım dedi. İnternette yayınlanması gereken numaramı verdim bir de.
30 dk. sonra beni arayarak benden pasaportumun ilk 5 sayfasını ve son sayfasını scan yapıp acil olarak onlara göndermemi istedi. Onu da yaptım. Ve iki gün sonra beni arayarak, soruşturma işleminin bittiğini ve benden pasaportumu oraya kargolamadan önce her ihtimale karşı savcılıktan "temiz kağıdı" almamı istedi. Onu da alıp, pasaportum ve diğer gerekli belgelerle beraber yolladık.
Benim size diyeceğim şu, şirketinize telefon açıp benim hikayemi kendi hikayenizmiş gibi anlatın. Ve böyle bir olayı çok yakın bir arkadaşınızın yaptığını söyleyin. Yani şirketin biraz üstüne gidin. Yoksa bu adamların kendi başına yapacakları birşey yok.
Madem böyle birşey yapma imkanları vardı ne diye beni bu kadar beklettiler öyle değil mi? Ben arayıp söylemesem yapacakları hiçbirşey yoktu.

Alıntı
Bookmarks