Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: vergi meselesi

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart vergi meselesi

arkada?lar;
    daha önce amerika da gerek work and travel gerekse ba?ka yollarla çal??an ki?ilerden duydu?um, bize saatlik verilen ücretin bi k?sm?n?n vergilere gitti?i. bize verilen paycheck i bankaya götürdü?ümüzde yüzde kaç kesintiye u?rar acaba?
    örne?in, üniversite okumaya giden bi ark.dan duydu?um %25 gibi bi ?eydi? bilgilendirirseniz sevinirim...

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

üniversiteye giden arkada??n sallam??. vergi oranlar? de?i?kenlik gösteriyor ve %5 ortalamas? var san?r?m. ayr?ca paycheck de ne kadar kesinti yap?ld??? yaz?l?yor ve bu eksinlen vergilerin sana gelecek sene nisan ay? gibi geri ödeniyor.
    admin (at) turkishwat.net

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

oo süper...
    arkada??m?n söylediklerini duyduktan sonra 'ne oluyoruz' dedim. iyi oldu ama bu haber...
    (ark.?m farkl? vizeyle gitti, sözle?mesi falan yoktu, bi kaç günlük yo?unluklarda bula??k falan y?k?yordu, belki o yüzden öyledir...)
    neyse, te?ekkür ederim...

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

ark?n okumaya gittiyse d??arda bula??kç?l?k zor yapar genelde kampüs içine çal??ma izni veriyolar. ilk seneler part time sadece son sene full time'a izin veriyorlar. belki ark?n? kaçak çal???yor diye vergi ile kand?rm??lard?r diyorum ama onca sene kalan biri kand?r?lamaz herhalde
    admin (at) turkishwat.net

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Watc?lar?n gider gitmez ilk hafta paycheck leri bozdurabilece?i ve komisyon almayan bankan?n (varsa) nerede oldugunu bulmak. sen oraya gitti?inde orada cal?san wat ogrencileri mutlaka yard?mc? olur.
    ödemeniz gereken vergileri iyi bilin. bazen yanl?sl?kla yanl?s vergiler kesilebiliyor. dolay?s?yla s?k?nt? oluyor. yanl?s vergi varsa ilk paycheckten sonra i?vereninize basvurun.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

rahdan`dan
    Ben geçen sene yanl?? vergileride ödedeim elimde olmadan. toplam 2555 dolar çal??t???m ?irkette 580 dolardan fazla vergi vermi?tim.
    bunlar?n 430 unu geri alabiliyorum. suan gozuken masraflar c?kar?l?nca ama tabiki oradayken w2 formunu isterseniz yuzde 90 ?na yak?n?n? alabilirsiniz.
    burdan oranlay?n i?te.
    2555 ten 580 vergi kesiliyorsa % 23 civar? bir ?eye denk geliyor.
    normal olarak shinoda n?n ded?inie göre %5 ise neden aradaki fark bu kadar fazla,sonuç olarak max kesilecek vergi yüzdesi nedir?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

maksimum diye bir?ey sözkonusu de?il.. her eyaletin vergi sistemi farkl? olabiliyor... ama san??rm %10 civar?nda toplam kazanc?n?z üzerinden... yani 5000$ kazand?ysan?z toplam vergi ödemeleriniz (federal, eyalet vs) 500$ civar?d?r...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bu vergileri geri alabilmek için son cekimizi bankaya verip paramizi alamayacakmiyiz ya son cek 600 700 dolar olursa?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı shinoda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ark?n okumaya gittiyse d??arda bula??kç?l?k zor yapar genelde kampüs içine çal??ma izni veriyolar. ilk seneler part time sadece son sene full time'a izin veriyorlar. belki ark?n? kaçak çal???yor diye vergi ile kand?rm??lard?r diyorum ama onca sene kalan biri kand?r?lamaz herhalde
    kaçak çal??m?? evet... (:

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkada?lar forumdan okudu?um kadar?yla bu vergi eyaletten eyalete de?i?iyor,California büyük bilinen bir eyalet,baya da gitmi? olan vard?r..Vergi kesintisi durumu nedir orda,örne?in 8.5 dolardan ne kadar kesilir,8'den a?a?? dü?er mi?Te?ekkürler ?imdiden..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı Fidelyo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkada?lar forumdan okudu?um kadar?yla bu vergi eyaletten eyalete de?i?iyor,California büyük bilinen bir eyalet,baya da gitmi? olan vard?r..Vergi kesintisi durumu nedir orda,örne?in 8.5 dolardan ne kadar kesilir,8'den a?a?? dü?er mi?Te?ekkürler ?imdiden..
    arad?m ama oran olarak bulamad?m california için, ama 8 dolar?n alt?na dü?er kesinlikle net alaca??n saatlik ücret... %10 vergi ödesen zaten 7,65 kal?yor sana saatlik...
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Sa?ol ara?t?rd???n için. %10 çokmu? yav gerçi taxbackle ço?unu Tr'de al?osun da kesintinin,bana para Abd'de laz?m gezmeye tozmaya,fazla baya oranlar..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı Fidelyo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sa?ol ara?t?rd???n için. %10 çokmu? yav gerçi taxbackle ço?unu Tr'de al?osun da kesintinin,bana para Abd'de laz?m gezmeye tozmaya,fazla baya oranlar..
    5000$ kazansan 500$'? vergiye gidiyor... ki gezi? tozu? plan?n? pek sarsacak bir ücret de?il san?r?m

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

konaklama+yiyecek+ekstra masraflar..fln fln ke?ke kazanabilsem 5000 o da vr

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

ikinci bir i?e sahip olundu?unda 5000$ normal bir fiyat kazanmak için 3 ayda... tabii konaklamana, alkol ve sigara kullan?p kullanmamana da ba?l?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Benim özel bir durumum vard? abd ye dair her vergiyi ödemi? bulundum ve oradayken düzemedim.
    Belirtmi?tim ama kaynam?? san?r?m. yüzde oran?n?n maksimum oldugu sekilde vergi odedim yani. ama dert de?il acil paraya ihtiyan?z yoksa.

Checklerde sizde kal?yor. dert etmeyin banka alm?yor

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben her eyaletin ay? bi devlet gibi devlet içinde vergide olsun tum i?lemlerde farkl? imi?..o yuzden kesintilerin de farkl? oldu?unu dü?ünüyorum...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

baz? eyaletlerde vergi al?nmad??? do?rumu?yada bu vergi oranlar?n? nereden ö?renebiliriz??irketler saat ücretlerini bol bol yaz?yorlar ama vergiyi hiç hesaba katm?yorlar

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baz? eyaletlerde vergi al?nmad??? do?rumu?yada bu vergi oranlar?n? nereden ö?renebiliriz??irketler saat ücretlerini bol bol yaz?yorlar ama vergiyi hiç hesaba katm?yorlar
    Baz? eyaletlerde vergi yok evet, ama sadece eyalet vergisi ödemiyorsun. di?er vergileri yine al?yorlar....

Hala ar?yorum ama bir tablo bulamad?m hangi eyaletten ne kadar oranda vergi al?nd???na dair, bulursam payla??r?m...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

h?mm yani her halükarda bizen bir vergi alacaklar öyle yada böyle.peki bu kesintiler nas?l oluyor?maa?lar?m? yans?yor?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    h?mm yani her halükarda bizen bir vergi alacaklar öyle yada böyle.peki bu kesintiler nas?l oluyor?maa?lar?m? yans?yor?
    evet, paycheck'ini ald???nda kazand???n para 500$ ise, deduction (kesintiler: ör:kira) ve vergiler dü?ülmü? halde geliyor, neye ne kadar ödedi?in yaz?yor orda...

yaln?z bu yöntem benim firma için geçerliydi (hcms) di?er firmalarda da ayn?d?r muhtemelen ama emin de?ilim..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Vergileri Al?yorlar Desek Bile S?rf Vergi Al?yorlar Die De I?imizi Ve Kalaca??m?z Yeri De?i?tirmek Bana Saçma Geliyor Bu Saatten Sora
    Mecbur Vercez Vergileri San?r?m Arkda?lar

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı bartublumenberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vergileri Al?yorlar Desek Bile S?rf Vergi Al?yorlar Die De I?imizi Ve Kalaca??m?z Yeri De?i?tirmek Bana Saçma Geliyor Bu Saatten Sora
    Mecbur Vercez Vergileri San?r?m Arkda?lar
    abi bu kadar büyütecek oranda de?il vergiler %10'u geçmiyor genelde, ve onu da zaten geri al?yorsun... hem hava atars?n polisle kar??la?t???nda falan... "ben vergilerimi ödeyen bir insan?m diye"

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

öyle ama 5000 dolar?n yüzde onu olan 500 dolarda az de?il hani

Turkishwat Mover
    Tecrübe Puanı
    18

vergi oranlar?n? ayr?nt?l? biçimde gorebilece?iniz site adresi :

http://retirementliving.com/RLtaxes.html

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

te?ekkürler Fatih

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

gerekli bir konu
    fatihin payla??m? güzel

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

selam arkada?lar,

ordayken yapt???m?z al??veri?lerdeki vergileri de dönünce alabiliyor muyuz.. e?er öyle bir ?ey varsa fi?leri atmayal?m

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı nderssen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam arkada?lar,

ordayken yapt???m?z al??veri?lerdeki vergileri de dönünce alabiliyor muyuz.. e?er öyle bir ?ey varsa fi?leri atmayal?m
    olsa güzel olur ama yok öle bir?ey
    LIVE IS LIFE

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ya ben amerika için geçerli mi bilmiyorum ama ?oyle bir ?ey duymustum..

belli bir m?ktar?n uzer?nde al?sver?s yapt?g?m?zda, misal 1000$ olsun, bunun fisiyle birlikte tax free gibi bir ka??t daha veriliyormu? veya istiyorsunuz, belki de fi? yeterlidir havaalan?ndan ç?k?? yaparken gumruk gorevl?s? veya gorevl? k?mse verginizi gosterip geri alabiliyorsunuz..

mant?g? da siz o ulken?n vatandas? deg?ls?n?z vergi odemek zorunda degilsinizden geliyordu.. mant?kl? da yani..

bilen varsa ayd?nlanal?m lutfen

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)