Work and Travel
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 3 Nisan Ýstanbul Vize Görüþmem

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Standart 3 Nisan Ýstanbul Vize Görüþmem

Merhaba arkadaþlar. Ben de 3 Nisan'da vize görüþmemi yaptým. Forumdan genel anlamda birþeyler öðrendiðim için, buraya ben de yazmazsam ayýp olur.
    Sýrayla size yaþadýklarýmý anlatayým...

Dün saat 05.20'de Ýstanbul Alibeyköy'e geldim. Oradan servisle Ýstinye, Konsoloslýðun önüne kadar geldim. Saat 06.45 civarý. Konsolosluðun hemen karþýsýnda bulunan kafede birkaç çay içtikten sonra, baktým konsolosluðun önünde sýraya giriliyor, ben de girdim sýraya. Neyse, önce buradaki güvenlik görevlisi randevu saatimizi ve ismimizi kontrol etti.

Daha sonra ana kapýdan giriþ yapmak için tekrar sýraya girdik. Burada yine randevu saatimiz ve ismimiz kontrol edildi. Burada DS 156-157-158 formlarýnýzý ve Fortis'e ödediðiniz makbuzu, pasaportunuzun arasýna koymamýz söylendi. Sonra teker teker ana kapýdan giriþ yaptýk. Yine randevu saatimiz ve ismimiz kontrol edildi. Bundan sonra ayný görevliye cep telefonlarýmýzý býraktýk, burada bize bir kart verdiler daha sonra telefonlarýmýzý geri almak için. Mont gibi birþey giyiyorsanýz bunu da çýkararak x-ray cihazýndan geçmesi için býrakýyorsunuz ve kendinizde yanýndaki o güvenlik için yapýlan kapýdan geçiyorsunuz.

Daha sonra oklarý izleyerek diðer binaya geçiyorsunuz ve asansöre binip, Vize Ýþlemleri yazan katta iniyorsunuz. Ve artýk görüþmeyi yapacaðýnýz binaya gelmiþ bulunuyorsunuz. Kapýdan ilk girdiðinizde karþýnýza çýkan görevli ana kapýdan giriþte düzenlediðiz yani pasaportunuzun arasýna koyduðunuz belgeleri ve pasaportunu istiyor ve size 2 adet sýra numarasý veriyor ikisi de ayný numara olmak koþuluyla. Daha sonra sýra numaralarýnýzý takip ederek, giþelere gidiyorsunuz.

Ýlk olarak gittiðiniz giþe de sizden pasaportunuzu, DS formlarýnýzý, Fortis'e yaptýðýnýz ödemenin makbuzunu ve transkriptiniz isteniyor. Ve size verilen sýra numaralarýndan birini alýyor. Diðeri sizde kalýyor. Tekrar yerinize dönerek, yine sýra numaranýzý takip ediyorsunuz. Sýra numaranýz geldiðinde bu sefer en soldaki görevliye gidip daha önce forumda da resimli olarak anlatýldýðý üzere parmak izlerinizi veriyorsunuz. Burada görevli sizle genel olarak þu konuþmayý yapýyor. G, görevli; B, ben olmak üzere:

G: Good morning, sir!
    B: Good morning.
    G: How are you today?
    B: Fine, you?
    G: Very good. Now put your 4 fingers of your left hand.
    B: Alright.
    G: Now right hand please.
    B: ...
    G: Now put your both thumbs on it
    G: Have a nice day.
    B: You too...

Ve buradaki iþlemden sonra yine sýra numaranzý takip ederek, artýk vize görüþmesini yapacaðýnýz giþeye gidiyorsunuz ve görüþmeniz baþlýyor. Benim yaptýðým görüþme þu þekildeydi. Yine G, görevli; B, ben olmak üzere:

G: Hi. How are you sir?
    B: Hi. I am good. You?
    G: Fine. So, you are studying at Izmir University of Economics, huh?
    B: Yes I am.
    G: Which department?
    B: Economics.
    G: What is your class?
    B: This is my third class. Sixth term.
    G: What's your father's and mother's job?
    B: My father works as a Manager of the Accountant Department and Manager of the Staff and Administrative Affairs. And my mother is retired as a government official.
    G: Where does your father work?
    B: At Vestel.
    G: Ohh very nice. So, do you have any friends or relatives in America?
    B: No.
    G: Ok. Have you ever been to abroad?
    G: Alright. We need to make a little bit research about you.

diyip, açýk ve koyu yeþil olmak üzere 2 tane kaðýt verdi. Koyu yeþil kaðýdýn üzerine zýmbalanmýþ ufak beyaz bir de kaðýt vardý. Onun üstünde de bir numara yazýyordu. Bu numarayý internetteki sitemizden takip et, numaran sitede yayýnlandýðýnda bize DS-2016 formunu, SEVIS ödendi belgeni ve pasaportunu yolla, vizeni basalým dedi.

Ama iþte soyad benzerliðinden dolayý hakkýmda soruþturma açýlmýþ oldu. Neyse artýk, bekleyeceðiz. Yapacak birþey yok.

Umarým faydalanýrsýnýz. Sormak istediðiniz soru olursa yazýn.

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

valla kardeþim istanbul ankaradan daha da karýþýk ben ankarada girdim ve bu kadar kontrol falan olmadý iki de bir gelip randevu saati felan..ancak bize numara falan vermediler ve hangi siteden bakacaðýmýza dair ?

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Dostum benim soyadým çok ortak yani çok kullanýlan bir soyadý olduðu için soruþturma açýldý ben ve bir arkadaþým hakkýnda. Bunu araþtýracaklarý için, internetten takip edebilmem adýna verdiler numarayý. Sen de merak edilecek birþey yok yani

Uzman Watçý
    Yaþ
    41
    Tecrübe Puaný
    18

eyvallah kardeþ çok saðol bizlerle paylaþýtýgn için bende 9nisanda istanbulda giriyorum . not durumu biraz sakat ama bakalým nolcak hayýrlýsý inþallah

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý RaistLin Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar. Ben de 3 Nisan'da vize görüþmemi yaptým. Forumdan genel anlamda birþeyler öðrendiðim için, buraya ben de yazmazsam ayýp olur.
    Sýrayla size yaþadýklarýmý anlatayým...

Dün saat 05.20'de Ýstanbul Alibeyköy'e geldim. Oradan servisle Ýstinye, Konsoloslýðun önüne kadar geldim. Saat 06.45 civarý. Konsolosluðun hemen karþýsýnda bulunan kafede birkaç çay içtikten sonra, baktým konsolosluðun önünde sýraya giriliyor, ben de girdim sýraya. Neyse, önce buradaki güvenlik görevlisi randevu saatimizi ve ismimizi kontrol etti.

Daha sonra ana kapýdan giriþ yapmak için tekrar sýraya girdik. Burada yine randevu saatimiz ve ismimiz kontrol edildi. Burada DS 156-157-158 formlarýnýzý ve Fortis'e ödediðiniz makbuzu, pasaportunuzun arasýna koymamýz söylendi. Sonra teker teker ana kapýdan giriþ yaptýk. Yine randevu saatimiz ve ismimiz kontrol edildi. Bundan sonra ayný görevliye cep telefonlarýmýzý býraktýk, burada bize bir kart verdiler daha sonra telefonlarýmýzý geri almak için. Mont gibi birþey giyiyorsanýz bunu da çýkararak x-ray cihazýndan geçmesi için býrakýyorsunuz ve kendinizde yanýndaki o güvenlik için yapýlan kapýdan geçiyorsunuz.

Daha sonra oklarý izleyerek diðer binaya geçiyorsunuz ve asansöre binip, Vize Ýþlemleri yazan katta iniyorsunuz. Ve artýk görüþmeyi yapacaðýnýz binaya gelmiþ bulunuyorsunuz. Kapýdan ilk girdiðinizde karþýnýza çýkan görevli ana kapýdan giriþte düzenlediðiz yani pasaportunuzun arasýna koyduðunuz belgeleri ve pasaportunu istiyor ve size 2 adet sýra numarasý veriyor ikisi de ayný numara olmak koþuluyla. Daha sonra sýra numaralarýnýzý takip ederek, giþelere gidiyorsunuz.

Ýlk olarak gittiðiniz giþe de sizden pasaportunuzu, DS formlarýnýzý, Fortis'e yaptýðýnýz ödemenin makbuzunu ve transkriptiniz isteniyor. Ve size verilen sýra numaralarýndan birini alýyor. Diðeri sizde kalýyor. Tekrar yerinize dönerek, yine sýra numaranýzý takip ediyorsunuz. Sýra numaranýz geldiðinde bu sefer en soldaki görevliye gidip daha önce forumda da resimli olarak anlatýldýðý üzere parmak izlerinizi veriyorsunuz. Burada görevli sizle genel olarak þu konuþmayý yapýyor. G, görevli; B, ben olmak üzere:

G: Good morning, sir!
    B: Good morning.
    G: How are you today?
    B: Fine, you?
    G: Very good. Now put your 4 fingers of your left hand.
    G: Now right hand please.
    B: ...
    G: Now put your both thumbs on it
    G: Have a nice day.
    B: You too...

Ve buradaki iþlemden sonra yine sýra numaranzý takip ederek, artýk vize görüþmesini yapacaðýnýz giþeye gidiyorsunuz ve görüþmeniz baþlýyor. Benim yaptýðým görüþme þu þekildeydi. Yine G, görevli; B, ben olmak üzere:

G: Hi. How are you sir?
    B: Hi. I am good. You?
    G: Fine. So, you are studying at Izmir University of Economics, huh?
    B: Yes I am.
    G: Which department?
    B: Economics.
    G: What is your class?
    B: This is my third class. Sixth term.
    G: What's your father's and mother's job?
    B: My father works as a Manager of the Accountant Department and Manager of the Staff and Administrative Affairs. And my mother is retired as a government official.
    G: Where does your father work?
    B: At Vestel.
    G: Ohh very nice. So, do you have any friends or relatives in America?
    G: Ok. Have you ever been to abroad?
    G: Alright. We need to make a little bit research about you.

diyip, açýk ve koyu yeþil olmak üzere 2 tane kaðýt verdi. Koyu yeþil kaðýdýn üzerine zýmbalanmýþ ufak beyaz bir de kaðýt vardý. Onun üstünde de bir numara yazýyordu. Bu numarayý internetteki sitemizden takip et, numaran sitede yayýnlandýðýnda bize DS-2016 formunu, SEVIS ödendi belgeni ve pasaportunu yolla, vizeni basalým dedi.

Ama iþte soyad benzerliðinden dolayý hakkýmda soruþturma açýlmýþ oldu. Neyse artýk, bekleyeceðiz. Yapacak birþey yok.

Umarým faydalanýrsýnýz. Sormak istediðiniz soru olursa yazýn.
    en son durum ne aldýn mý vizeni????????????????? ve aldýysan ne zaman????

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

evt ya ben de cok mrk ettim alýp almadýýný

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

profilinde vize basýldý yazýyor ama ben de merak ettim valla
    paylaþým için de ayrýca saðol

Site Yöneticisi break - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

Realist vizesini almisti diye hatirliyorum ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

kardesm soyadýn ne merak ettým neden bu kadar sorun oldu

TW Üstün Hizmet Watçýsý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    17

soyadý Ladin falan heralde arkadasýn:P

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

a)Erkek

Adý MEHMET ve soyadý YILMAZ olan toplam kiþi sayýsý 33.049
    Adý MEHMET,soyadý YILMAZ ve baba adý MUSTAFA olan toplam kiþi sayýsý 2.321
    Adý MEHMET,soyadý YILMAZ,baba adý MUSTAFA ve anne adý FATMA olan toplam kiþi sayýsý 294
    Adý MEHMET,soyadý YILMAZ,baba adý MUSTAFA,anne adý FATMA ve doðum yeri ÇAYELÝ olan toplam kiþi sayýsý 6

b)Kadýn

Adý AYÞE ve soyadý YILMAZ olan toplam kiþi sayýsý 41.526
    Adý AYÞE,soyadý YILMAZ ve baba adý MEHMET olan toplam kiþi sayýsý 4.210
    Adý AYÞE,soyadý YILMAZ,baba adý MEHMET ve anne adý FATMA olan toplam kiþi sayýsý 598
    Adý AYÞE,soyadý YILMAZ,baba adý MEHMET,anne adý FATMA ve doðum yeri TÝREBOLU olan toplam kiþi sayýsý 14
    -----------------------------------------
    Soyadý Yýlmaz olan toplam kiþi sayýsý 1.508.846
    Soyadý Kaya olan toplam kiþi sayýsý 1.038.538
    Soyadý Demir olan toplam kiþi sayýsý 973.133
    Soyadý Þahin olan toplam kiþi sayýsý 875.848
    Soyadý Çelik olan toplam kiþi sayýsý 841.971

---------------------------------------
    Adý Mehmet olan toplam kiþi sayýsý 2.826.306
    Adý Mustafa olan toplam kiþi sayýsý 2.087.134
    Adý Ahmet olan toplam kiþi sayýsý 1.734.871
    Adý Ali olan toplam kiþi sayýsý 1.674.448
    Adý Hüseyin olan toplam kiþi sayýsý 1.345.828
    ---------------------------------------

Adý Fatma olan toplam kiþi sayýsý 4.199.600
    Adý Ayþe olan toplam kiþi sayýsý 3.184.045
    Adý Emine olan toplam kiþi sayýsý 2.509.480
    Adý Hatice olan toplam kiþi sayýsý 2.154.569
    Adý Zeynep olan toplam kiþi sayýsý 1.004.704

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)