RaistLin Nickli Üyeden Alýntý
Merhaba arkadaþlar. Ben de 3 Nisan'da vize görüþmemi yaptým. Forumdan genel anlamda birþeyler öðrendiðim için, buraya ben de yazmazsam ayýp olur.
Sýrayla size yaþadýklarýmý anlatayým...
Dün saat 05.20'de Ýstanbul Alibeyköy'e geldim. Oradan servisle Ýstinye, Konsoloslýðun önüne kadar geldim. Saat 06.45 civarý. Konsolosluðun hemen karþýsýnda bulunan kafede birkaç çay içtikten sonra, baktým konsolosluðun önünde sýraya giriliyor, ben de girdim sýraya. Neyse, önce buradaki güvenlik görevlisi randevu saatimizi ve ismimizi kontrol etti.
Daha sonra ana kapýdan giriþ yapmak için tekrar sýraya girdik. Burada yine randevu saatimiz ve ismimiz kontrol edildi. Burada DS 156-157-158 formlarýnýzý ve Fortis'e ödediðiniz makbuzu, pasaportunuzun arasýna koymamýz söylendi. Sonra teker teker ana kapýdan giriþ yaptýk. Yine randevu saatimiz ve ismimiz kontrol edildi. Bundan sonra ayný görevliye cep telefonlarýmýzý býraktýk, burada bize bir kart verdiler daha sonra telefonlarýmýzý geri almak için. Mont gibi birþey giyiyorsanýz bunu da çýkararak x-ray cihazýndan geçmesi için býrakýyorsunuz ve kendinizde yanýndaki o güvenlik için yapýlan kapýdan geçiyorsunuz.
Daha sonra oklarý izleyerek diðer binaya geçiyorsunuz ve asansöre binip, Vize Ýþlemleri yazan katta iniyorsunuz. Ve artýk görüþmeyi yapacaðýnýz binaya gelmiþ bulunuyorsunuz. Kapýdan ilk girdiðinizde karþýnýza çýkan görevli ana kapýdan giriþte düzenlediðiz yani pasaportunuzun arasýna koyduðunuz belgeleri ve pasaportunu istiyor ve size 2 adet sýra numarasý veriyor ikisi de ayný numara olmak koþuluyla. Daha sonra sýra numaralarýnýzý takip ederek, giþelere gidiyorsunuz.
Ýlk olarak gittiðiniz giþe de sizden pasaportunuzu, DS formlarýnýzý, Fortis'e yaptýðýnýz ödemenin makbuzunu ve transkriptiniz isteniyor. Ve size verilen sýra numaralarýndan birini alýyor. Diðeri sizde kalýyor. Tekrar yerinize dönerek, yine sýra numaranýzý takip ediyorsunuz. Sýra numaranýz geldiðinde bu sefer en soldaki görevliye gidip daha önce forumda da resimli olarak anlatýldýðý üzere parmak izlerinizi veriyorsunuz. Burada görevli sizle genel olarak þu konuþmayý yapýyor. G, görevli; B, ben olmak üzere:
G: Good morning, sir!
B: Good morning.
G: How are you today?
B: Fine, you?
G: Very good. Now put your 4 fingers of your left hand.
B: Alright.
G: Now right hand please.
B: ...
G: Now put your both thumbs on it
B: Alright.
G: Have a nice day.
B: You too...
Ve buradaki iþlemden sonra yine sýra numaranzý takip ederek, artýk vize görüþmesini yapacaðýnýz giþeye gidiyorsunuz ve görüþmeniz baþlýyor. Benim yaptýðým görüþme þu þekildeydi. Yine G, görevli; B, ben olmak üzere:
G: Hi. How are you sir?
B: Hi. I am good. You?
G: Fine. So, you are studying at Izmir University of Economics, huh?
B: Yes I am.
G: Which department?
B: Economics.
G: What is your class?
B: This is my third class. Sixth term.
G: What's your father's and mother's job?
B: My father works as a Manager of the Accountant Department and Manager of the Staff and Administrative Affairs. And my mother is retired as a government official.
G: Where does your father work?
B: At Vestel.
G: Ohh very nice. So, do you have any friends or relatives in America?
B: No.
G: Ok. Have you ever been to abroad?
B: No.
G: Alright. We need to make a little bit research about you.
diyip, açýk ve koyu yeþil olmak üzere 2 tane kaðýt verdi. Koyu yeþil kaðýdýn üzerine zýmbalanmýþ ufak beyaz bir de kaðýt vardý. Onun üstünde de bir numara yazýyordu. Bu numarayý internetteki sitemizden takip et, numaran sitede yayýnlandýðýnda bize DS-2016 formunu, SEVIS ödendi belgeni ve pasaportunu yolla, vizeni basalým dedi.
Ama iþte soyad benzerliðinden dolayý hakkýmda soruþturma açýlmýþ oldu. Neyse artýk, bekleyeceðiz. Yapacak birþey yok.
Umarým faydalanýrsýnýz. Sormak istediðiniz soru olursa yazýn.
Bookmarks