bellboy dediginiz kisi concierge veya guest service diye tabir edilen bolumde calisir. gorevlerinden bazilari gelen musterileri karsilamak, araca kapilarini acmak, bavullara yardimci olmak, gerektiginde sehir hakkinda bilgi vermek, yol tarif etmek, otel ile ilgili bilgi vermek (restaurant kahvaltida kacda aciliyor kacda kapaniyor, ogle yemegi kacda basliyor, havuz, fitness center gibi otelin icerisindeki faaliyetler vs gibi), check out yapmak, isterlerse valizleri storage room a goturmek, musterilere gelen kargolari tanzim etmek gibi valiz tasimakdan coookk daha fazla gorevleri vardir.
Bellboyluk otelden otele degisir, otelin buyuklugune, yapisina, ve ne tur bir kitleye hitap ettigine gore degisir. Bazi otellerde concierge dahi icerisinde bolumlere ayrilir bil hassa buyuk otellerde.
Senin performansina gore bahsis alirsin, sevecen, sicak kanli, misafirperver bir yaklasim sergilersen iyi bahsisler alirsin ABD de en az 3-4$ check in basi alabilirsin. ben 20$ tek odada aldigimi biliyorum. Ne yazik ki restaurantda gecmem sebebiyle artik alamiyorum
saygilarimla,,,

Alıntı
Bookmarks