kardes
konaklama konusu gercekten jeydanin dedigi gibi sabrina bagli.. yani ben sana gozlemlediklerimi soyledim acikcasi ben o tarz bi yerde kalamam. kalmak zorunda da deilim zaten bana daha ii yerler sunan farkli alternatifler varken. bak jeyda dedigim gibi bi gece zor kaldi ve uyuyamadi. ben 2 hafta kaldim ama bana sor nasil kaldigimi mecburiyetten. ama 3 ay boyunca kalan insanlarda vardi.
ve konaklamadan daha onemlisi is bence. bak o sirketin sana bulacagi isi sen kendin kapi kapi dolasarak ta bulursun. jeyda oyle yapti isini evini kendisi buldu. ben kendimi ornege katmiyorum cunku ben isimi bulmakta kendim sorumluydum. ona gore az para verdim sirkete. ama is garantisi yok yani.
simdi sana bi kac tavsiyede bulunucam..
eger gercekten isin garantiyse sana bunu belgelesinler yasal bi dayanagi olsun. eger bana is bulamazsaniz ben hakkimi nasil aricam de.
ya bu neye benziyo biliyomusun. hani bi reklam vardi cok eskiden.. adamin biri telefon aliyo bunun garantisi varmi diye soruyo saticida bunun garantisi sahsen benim abi diyo bunlarin yaptigida o.
normalde dedigim gibi senin isinn hazir olmali ve sozlesme olmali. gider gitmezde ise baslayabiliyo olman gerekiyo. work and travel cilara bakarsan prosedurun bu sekilde oldugunu gorursun..
orda gidip bir hafta iki hafta issiz kalman seni maddi acidan buyuk zarar ugratir. ve elindeki kisitli parayida tuketirsin..
firma secimi cok onemli arkadasim.. sponsor firma cok onemli. o yuzden madur olmaman icin onlemini al.
ayrica sunuda soyleyeyim. john un size garanti ettigi islerde trainingte para vermiyolar. is veren ben sizi ne zaman hazir gorursem ozaman ise baslarsiniz diyo. jeyda bu durumu bizzat yasadi. americada trainingte para odenmek zorundadir EGER YASAL CALISIYOSANIZ...
unutma siz j1 vizesine sahipsiniz calisma izniniz var. gemiden kacan kacak isciler statusunde calismak icin gitmiyosunuz oraya.
son olarak tekrar soyluyorum. sana tavsiyem eger gidiceksen de bu firmayla sana garanti edilenleri belgelesinler. bunu iste bu senin en dogal hakkin.. sorularin olursa tekrar yoneltmekten cekinme.. ii sanslar...