Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ....:"Vizeden Red Ald?m" (9 Nisan)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Standart ....:"Vizeden Red Ald?m" (9 Nisan)

Böyle bir haber foruma geçilmesin isterdik ama malesef ilk üzücü haberi alm?? bulunuyorum.?sminin aç?klanmas?n? istemeyen forum üyesi bir arkada??m?zla görü?mem sonucunda, kendisinin vize mülakat?nda geli?en olaylar? aktar?yorum.

Arkada??m?z 6 ki?ilik grubun içinden vize alamayan malesef tek ki?i.

"Sabah gittik parmak izi verdik oturduk s?ra bekliyoruz.Ankarada toplam 7 gi?e var ama sadece 2 gi?e bizimle ilgileniyor.Yak?n oturduk gi?eye.Dinliyoruz hep kolay sorular.Arkada??m gitti 1 nolu gi?eye daha sonra benim numaram 2 de yand?.?çimden tüh be dedim.Çünkü 1 noluda kimseye red vermemi?lerdi.2 nolu gi?eden red alan olmu?tu.Orada bir çocuk vard? , geldi "benim arkada??m red ald?" dedi.Niye diye sordu?umuzda, "valla bizde anlamad?k" diye bir yan?t ald?k.Neyse gi?eye geçtim.Kad?n ba?lad? türkçe konu?maya :

Gazide okuyorsun ?
    -Evet

4.s?n?fs?n ?
    -Evet

Biraz durduktan sonra ingilizce devam etti.Babam?n i?ini sordu.Emekli dedim.Ard?ndan "?imdi Ne yap?yor" diye sordu.Bende "emekli yani çal??m?yor dedim".

Dönünce ne yapacaks?n?
    (Ben orada bir kekeledim çünkü hasta ve çok heyecanl?yd?m.Neyse ikinci cümlemde tamamlad?m ve cevab? verdim)Okey dedi.

?? sözle?men var m? ?
    -Var

Göstermemi istedi ve gösterdim.Ard?ndan öyle bir soru sorduki inan hala anlam?? de?ilim ne sordu?unu.Tekrarlarm?s?n?z dedim.San?r?m i? sözle?memle ilgili terimsel bir ifade kulland?.Bende de heyecan var tabi.Sonra bir daha tekrarlad?.Ard?ndan üzgünüm çok hastay?m heyecandanm? anlamad?m dedim.Sonra ,

sen ingilizce biliyormusun?
    -?yi olmasada biliyorum.

San?r?m bu cümleyi beni yoklamak için sordu.Neyse okey dedi.Ard?ndan döndü ve sana vize vermiyorum dedi.Neden vermedi?ini sormama bile f?rsat vermeden mikrofonu kapatt?.Çok aksiler.?oke oldum bende.Bugün vize alamayan malesef çok olmu?(Hem kendi gördüklerim, hem duyduklar?m).Ya asl?nda belkide çok kolay ama bende biraz heyecan yapt?m.Ne bileyim son soruya cevap vermedi?im için ?srarla ayn? soruyu sordu.Soru de?i?tirmedi.Buda 4.s?n?f olmamla alakal? bir durum san?r?m.2 hafta sonra tekrar görü?meye giricem.Siz siz olun sak?n heyecan yapmay?n.

?lk gi?edeki sorular:

-Where do you study? , What do you study , What is your major? , Where do you live ? Where is your family ? Bunun d???nda bir çok ö?renciye Sen burda okuyorsun ailen orda .. Neden ? gibi ekstra bir soru sordular.Birde bir çocu?a (çocuk dü?ünürken) "Gözlerimin içine bak gözlerini kaç?rma" demi?.Çocuk yan?m?za gelince sorduk.Why are you studying at this department ? What do you learn ?

Benden sonra bir arkada??m daha vard?.Ben red ald?m onu bekleyecektim ama izin vermiyorlar.Görü?me bitince ç?k?yorsun orda görevli var.Uyar?yor kalabal?k yapmayal?m diyor.

Bir di?er ilginçlikte yine arkada??m?n ba??na geldi.Parmak izi vermeye gidiyor.Veriyor ve geri beklemeye do?ru giderken.kad?n durduruyor bunu.Gel seni mülakat yap?cam diye Ok demi? bari belgelerimi al?p geleyim diyor arkada?.Yok kals?n diyor.... Arkada?ta olmaz diyerekten belgeleri getiriyor.Malum oda 4. s?n?f ve i? sözle?mesi var.

Son s?n?f ortalaman yüksek, neden birinci s?n?f ortalaman dü?ük?
    Bu sözle?mendeki ?irket ne i? yap?yor?
    Senin ne alakan var?
    Vs gibi sorular sormuslar....
    Konu Fiorex tarafından (10-04-2008 Saat 11:55 PM ) değiştirilmiştir.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?a çok uzuldum umar?m sorun çözülür
    çok kotu bi durum
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Kardesim gecmis olsun. Ben de ankadara 9 nisanda girdim vizeye bir arkadasla. Ben 13.45 seansindaydim. Ikimize de beyaz kagit verdiler. Senin seansin kacti dostum??

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı betterharbor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardesim gecmis olsun. Ben de ankadara 9 nisanda girdim vizeye bir arkadasla. Ben 13.45 seansindaydim. Ikimize de beyaz kagit verdiler. Senin seansin kacti dostum??

Ben arkada??n sözcüsü durumunday?m ,

9.45 mi? gorusme fakat s?ra 12 de gelmi?..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Oldumu ?imdi bu...

dün görü?mede birisi nerede okudu?u sorusuna bile 7 kere tekrarlat?p zor cevap vermi?ti, o kadar kötüydü ingilizcesi... O adam bile ya?il al?pta nas?l buna red verebiliyorlar.... Tamam, herkese onay vermeleri tabiki mümkün de?il ama nas?l bir adaletsizliktir bu, sonucta hem maddi hem manevi bisürü emek veriliyor, ve bu adamlar da bunu biliyor... yaz?k..
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Geçmi? olsun öncelikle, tabii ki üzücü bir durum ama çok da can s?kmadan yola devam etmek gerek nihayetinde hala ?ans? var; 2. hatta 3.de vize alanlar? duyduk, he haliyle maddi ve manevi bir yükü olucak o üzücü tabii ama çok da s?kmas?n can?n? hay?rl?s?yla al?r ikincisinde.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

gecmis olsun
    gercek ten cok uzucu ,ancak arkadaslar?n da dedi?i gibi
    tekrar girebilme f?rsat?n? de?erlendirmek gerek her ne kadar masrafl? olsada

madem bu oyunu oynamaya kalkt?k onumuze c?kan aksiilikleri asmaya gayret göstermeliyiz.
    bekle beni amerika

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

bi saatten sonra ?ans faktörü gerçekten çok önemli . demekki vize görevlisi o gün ters taraf?ndan kalkm??...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

kesinlikle çok büyük talihsizlik ve evet haks?zl?k,maalsef sa?l?k olsun diyipte oturam?yorsun yerine eminim ?u olay benim ba??ma gelse kudururdum sinirden.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

cok uzuldum ya..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

ankara beni korkutmaya ba?lad?,istanbulda girsek daha iyi olacak san?r?m..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ankara beni korkutmaya ba?lad?,istanbulda girsek daha iyi olacak san?r?m..
    hakkaten ankarada girmesek mi ne yapsak arkadaslar bu ankaraadakiler istanbula göre daham? kat?lar yoksa bu bi istisna m??

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

geçmi? olsun arkada?a, bu tarz yaz?lar asl?nda herkesi üzüyor ve moralini bozuyor hepimizin yo?un bi ?ekilde vize görü?mesi oldu?u ?u zamalarda böyle ?eyler duymuk can s?k?c?..
    http://piqzelwars.deviantart.com
    Open up your 3rd eye Black Helicopters in the sky NonPhixion

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

çok üzüldüm.benim de o güne al?nacakt? vize görü?mem ama erteldi yer olmad??? için neyse her?eyde hay?r vard?r diyorum.arkad?a da çok üzüldüm.umar?m böyle adaletsiz talihsizlikler bidaha kimseyi bulmaz...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

walla çok geçmi? olsun yaaa =( in?? ikinci giri?inde ba?ar?rs?n..walla bende tedirgin oldum ?imdi bende bayaa geç giricem vize görü?mesine çok geç kald?m beni korkutanda o =(

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Hay?rl?s? olsun. Diyecek pek bir?ey yok. Ama yap?lan gerçekten haks?zl?k. Görü?mede çok kasm??lar zaten. Geçmi? olsun arkada?a.

??in kötü yan? bu adamlarda, red verdikleri ki?ilerde ortak bir kriter yok.
    Bize desinler ki; kesinlikle GNO ortalamas? 2.00'?n alt?nda olan, vize görü?mesinde sorulan sorulara düzgün cevap veremeyen, Türkiye'ye geri dönece?ine dair sunulacak olan ailesinin veya kendisinin en az bir tapu, ruhsat vs. gibi belgelere sahip olmayan, Üniversitelerin 4. s?n?f?nda okuyan adaylar vize alamayacak desinler.

Hal böyle olunca, not ortalamas? 2.00 olmasa bile bir sürü arkada??m?z veya ingilizce bilmeyen bir arkada? Amerika sevdas?na vize ba?vurusunda bulunuyor. Kimisi vizeyi al?yor, kimisi alam?yor. Alanlar, almayanlara haber veriyor. Duyan ko?uyor. Sonunda da sonuç hüsran oluyor.

Bu red verme kriterlerini biz de bilelim de ona göre ba?vurumuzu yapal?m. Red al?nca, verilen bu kadar maddi, manevi emek insana çok koyuyor aç?kças?.

Arkada?a tekrardan geçmi? olsun.
    Konu RaistLin tarafından (12-04-2008 Saat 01:27 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?a çok geçmi? olsun,umuyorum 2.görü?mesinde heyecan panik yapmaz ve vizesini al?r..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

?imdi 1. vizeyi alamad?k ya 2. basvuruya bir etkisi oluyor mu?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ya bence sorun heyecanda deil son s?n?f olmas?da deil. bende vize mulakat?na gidince tedirgindim vize alamam diye. dan??man?m bana senin vize alamaman için hiç bi sebep yok diyodu. anca konsolos gorevlisi sabah e?iyle kavga etmi?tir, mutsuz bi günündedir. ac?s?n? senden c?kar?r vize vermez demi?ti. arkadas?n vize alamamas?ndadaki neden bence bole bi nedendir. cünkü ben ilk wat vizesi ald?g?mda yani 2 y?l once ingilizcem çok kotuydu. aynen bende kekelemi?tim. adama kusura bakmay?n heyecanl?y?m demi?tim adam önemli deil dedi ve bundan sonra anlamad?g?m yerleri türkçe konusarak bana tolerans gostermi?ti. bu seneki vize gorusmemde de son s?n?f olmama ra?men hiç bi problem c?kmad?. i? sozle?memede adam hiç bakmadan bana vizeyi verdi.
    bence arkadas ikinci gorusmesinde vizeyi al?r. e?er gidebiliyosa istanbula gitsin derim. bende s?ram? beklerken ön s?rada oturmustum hepsini dinledim gorevlilerin. hiç biri problem c?karacak cinsten deiller. o yuzden istanbulu tavsiye ederim. basar?lar.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ankarada red yiyen cok oluormus ya.ankarada girmek içinde o kadar istekliydim.bizede görevlinin ters bi günü gelmez in?..istanbulam? gitsek ya pff:s

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

geçmi? olsun, ama moral bozmaya gerek yok dostum...ikinciye gidebiliyorsan alaca??n? umuyorum, senden olumlu dü?ünmelisin.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya arkadaslar ben de ankarada girdim 1 ay once ama boyle red alan yoktu acaba gun gectikce daha cok kalabal?k oldugundan red sayisi cok mu oluyor anllatigina gore uc saat beklemis.gecmis olsun bu arada

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar bende ankarada giricem yapmay?n bu ankara hakk?nda güzel ?eyler yokmu hiç nereye baksam ankara ?öle böle diyorlar korkmaya ba?lad?m

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkada??m kesinlikle ankarada bi gariplik var ...bende son s?n?f?m gelen tek de?i?ik soru ilerde ne yapmak istiyorsundu ve vizemi ald?m bence ikinci ?ans için istanbulu denemelisin en az?ndan istanbulda güler yüzlü bir vize görü?mesi ortam? var

BannedUser
    Guest

arkada?lar ben ?öle bi bak?yorum ankaraya birde istanbula geröekten istanbul çok rahat

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)