Böyle bir haber foruma geçilmesin isterdik ama malesef ilk üzücü haberi alm?? bulunuyorum.?sminin aç?klanmas?n? istemeyen forum üyesi bir arkada??m?zla görü?mem sonucunda, kendisinin vize mülakat?nda geli?en olaylar? aktar?yorum.
Arkada??m?z 6 ki?ilik grubun içinden vize alamayan malesef tek ki?i.
"Sabah gittik parmak izi verdik oturduk s?ra bekliyoruz.Ankarada toplam 7 gi?e var ama sadece 2 gi?e bizimle ilgileniyor.Yak?n oturduk gi?eye.Dinliyoruz hep kolay sorular.Arkada??m gitti 1 nolu gi?eye daha sonra benim numaram 2 de yand?.?çimden tüh be dedim.Çünkü 1 noluda kimseye red vermemi?lerdi.2 nolu gi?eden red alan olmu?tu.Orada bir çocuk vard? , geldi "benim arkada??m red ald?" dedi.Niye diye sordu?umuzda, "valla bizde anlamad?k" diye bir yan?t ald?k.Neyse gi?eye geçtim.Kad?n ba?lad? türkçe konu?maya :
Gazide okuyorsun ?
-Evet
4.s?n?fs?n ?
-Evet
Biraz durduktan sonra ingilizce devam etti.Babam?n i?ini sordu.Emekli dedim.Ard?ndan "?imdi Ne yap?yor" diye sordu.Bende "emekli yani çal??m?yor dedim".
Dönünce ne yapacaks?n?
(Ben orada bir kekeledim çünkü hasta ve çok heyecanl?yd?m.Neyse ikinci cümlemde tamamlad?m ve cevab? verdim)Okey dedi.
?? sözle?men var m? ?
-Var
Göstermemi istedi ve gösterdim.Ard?ndan öyle bir soru sorduki inan hala anlam?? de?ilim ne sordu?unu.Tekrarlarm?s?n?z dedim.San?r?m i? sözle?memle ilgili terimsel bir ifade kulland?.Bende de heyecan var tabi.Sonra bir daha tekrarlad?.Ard?ndan üzgünüm çok hastay?m heyecandanm? anlamad?m dedim.Sonra ,
sen ingilizce biliyormusun?
-?yi olmasada biliyorum.
San?r?m bu cümleyi beni yoklamak için sordu.Neyse okey dedi.Ard?ndan döndü ve sana vize vermiyorum dedi.Neden vermedi?ini sormama bile f?rsat vermeden mikrofonu kapatt?.Çok aksiler.?oke oldum bende.Bugün vize alamayan malesef çok olmu?(Hem kendi gördüklerim, hem duyduklar?m).Ya asl?nda belkide çok kolay ama bende biraz heyecan yapt?m.Ne bileyim son soruya cevap vermedi?im için ?srarla ayn? soruyu sordu.Soru de?i?tirmedi.Buda 4.s?n?f olmamla alakal? bir durum san?r?m.2 hafta sonra tekrar görü?meye giricem.Siz siz olun sak?n heyecan yapmay?n.
?lk gi?edeki sorular:
-Where do you study? , What do you study , What is your major? , Where do you live ? Where is your family ? Bunun d???nda bir çok ö?renciye Sen burda okuyorsun ailen orda .. Neden ? gibi ekstra bir soru sordular.Birde bir çocu?a (çocuk dü?ünürken) "Gözlerimin içine bak gözlerini kaç?rma" demi?.Çocuk yan?m?za gelince sorduk.Why are you studying at this department ? What do you learn ?
Benden sonra bir arkada??m daha vard?.Ben red ald?m onu bekleyecektim ama izin vermiyorlar.Görü?me bitince ç?k?yorsun orda görevli var.Uyar?yor kalabal?k yapmayal?m diyor.
Bir di?er ilginçlikte yine arkada??m?n ba??na geldi.Parmak izi vermeye gidiyor.Veriyor ve geri beklemeye do?ru giderken.kad?n durduruyor bunu.Gel seni mülakat yap?cam diyeOk demi? bari belgelerimi al?p geleyim diyor arkada?.Yok kals?n diyor.... Arkada?ta olmaz diyerekten belgeleri getiriyor.Malum oda 4. s?n?f ve i? sözle?mesi var.
Son s?n?f ortalaman yüksek, neden birinci s?n?f ortalaman dü?ük?
Bu sözle?mendeki ?irket ne i? yap?yor?
Senin ne alakan var?
Vs gibi sorular sormuslar....

Ok demi? bari belgelerimi al?p geleyim diyor arkada?.Yok kals?n diyor.... Arkada?ta olmaz diyerekten belgeleri getiriyor.Malum oda 4. s?n?f ve i? sözle?mesi var.

Alıntı

Bookmarks