Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 92 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikada param?z? nerede biriktirelim?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Amerikada param?z? nerede biriktirelim?

Para transferi konusunu görünce akl?ma geldi arkada?lar,hepimiz orada belli bir para kazanaca??z ve bunu bir yerlerde tutma saklama ihtiyac? duyaca??z do?al olarak.Peki bu paralar? nerede tutal?m,türkiyedede ?ubesi olan çok uluslu bankalardam? yoksa amerikan bankalar?ndam??Hangi bankalar bize kolayl?k sa?lar,hangileri daha az komisyon al?r hangileri para transferinde daha az pürüz ç?kar?r vs.Konuda bilgisi olan arkada?lar,daha önce tecrübe edinmi? arkada?lar yazarsa iyi olur.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar bu konuda bende napcama karar vermi? de?ilim..yap? kredide biri dolar biri ytl olmak üzere iki hesab?m var birde ytl hesab? için hesap kart? ç?kartt?rd?m..kad?na baya sordum ama dolar olarak çekilemez dedi ztn arkada? aç?klam??..?öle dedi..ytl hesab?mda para var..o paray? ben günlük dolar kurundan dolara çevirip dolar hesab?ma havale ettircem ve öle olabilirmi?..yani direk o dolar hesab?nda dolar saklan?pda dolar çekilemiomu?..tam anlamad?m valla..ben aç?kcas? gideceim yerden birini bulup ona sormay? dü?ünüorum..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bankada doviz islemlerini yapma kesinlikle zarar edersin

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

bank of america da bi hesap ac?n. oraya yat?r?n paran?z?. size bankamatik kart?da vericekler. o kartla internetten al??veri? de yapars?n?z. internetten al??veri? amerikada yayg?nd?r. internette daha uygundur fiyatlar. donuncede paran?z? çekip hesab? kapat?rs?n?z. bu kadar basit

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

stephen bu bank of america heryerde kolay bulunuyormu acaba bilgin varm? bide biriktirdi?imiz dolarlar? buraya yat?r?p ihtiyaç oldukça çekebilirz dimi..rahat olur..hesap açt?rmak için bir?ey gerekirmi acaba..yada dönmeden kapatt?rmal?m?y?z.sora borç ç?karmazlar bize dimi ?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

benim okuldaki hocamdan duydu?um kadar?yla çok ?ubeli büyük bir banka bank of america.Oraya gidincede ara?t?rabiliriz ama burada ?imdiden bir plan yapmak gerekli,paralar? yast?k alt?na koyacak halimiz yok
    Ama amerikada çok banka var akl?mda kald??? kadar?yla 15bin kadar.Yerel ?ehir bankalar?,mahalle bankalar? bile var,onlar daha uygun f?rsatlar sunabilirler bize ufak çapta i?lemler yapt?klar? için.Ama dedi?im gibi bilen birileri tecrübeli birileri bizi bilgilendirirse çok daha iyi olur.

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

bank of america sa?lam bankad?r ama burdaki ziraat bankas? gibi dü?ünün i?te
    admin (at) turkishwat.net

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

hesap cikarmaniz icin sosyal guvenlik numaranizi intikal ettirmeniz gerekior ben cikarmistim ama vermeden yeni geldim basvurdum filan deyince sorun yapmiorlar bir de gitmis oldugunuz yer cok onemli kucuk bir kasaba gibi bir yere giderseniz sorun olacagini dusnmuorum
    California PAlm DesErT & BufFalO ThuNdEr ReSorT . . .

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı bk88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    stephen bu bank of america heryerde kolay bulunuyormu acaba bilgin varm? bide biriktirdi?imiz dolarlar? buraya yat?r?p ihtiyaç oldukça çekebilirz dimi..rahat olur..hesap açt?rmak için bir?ey gerekirmi acaba..yada dönmeden kapatt?rmal?m?y?z.sora borç ç?karmazlar bize dimi ?
    haf?zam beni yan?ltm?yosa pasaport ve social security number gerekliydi hesap acmak için. dolarlar?n? buraya yat?rabilirsin ihtiyac oldukcada cekebilirsin. hiç bi problem yok
    hesab? kapatma konusuna gelince. e?er hesab?nda 5 dolar gibi bi para b?rak?rsan hesab?n uzun süre ac?k kalabilir, yani borc alt?na falan girmezsin diye biliyorum. ama sen yinede kapat hesab?n? bence.:=)
    bu arada bankada bi?ey dikkatimi cekmi?ti cok enteresan gelmi?ti bana. bizde s?ra beklerken s?ra numar?s? al?rs?n?z ya bankalarda. orda öyle bi?ey yoktu. kuyruga giriyoduk. ama sonra kuyruga girenlerin work and travel ogrencilerinden baskalar? olmad?g?n? gorunce amerikada internet bankac?l???n?n çok yayg?n kullan?ld??? bu yuzden ?ubeleri çok az ki?inin kulland??? kan?s?na vard?m. basta ne kadar geri kalm?s bi ülke s?raya girmek için kuyruk olu?turman gerekiyo diyodum:=). sonra geri ald?m bu sözümü

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı stephen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haf?zam beni yan?ltm?yosa pasaport ve social security number gerekliydi hesap acmak için. dolarlar?n? buraya yat?rabilirsin ihtiyac oldukcada cekebilirsin. hiç bi problem yok
    hesab? kapatma konusuna gelince. e?er hesab?nda 5 dolar gibi bi para b?rak?rsan hesab?n uzun süre ac?k kalabilir, yani borc alt?na falan girmezsin diye biliyorum. ama sen yinede kapat hesab?n? bence.:=)
    bu arada bankada bi?ey dikkatimi cekmi?ti cok enteresan gelmi?ti bana. bizde s?ra beklerken s?ra numar?s? al?rs?n?z ya bankalarda. orda öyle bi?ey yoktu. kuyruga giriyoduk. ama sonra kuyruga girenlerin work and travel ogrencilerinden baskalar? olmad?g?n? gorunce amerikada internet bankac?l???n?n çok yayg?n kullan?ld??? bu yuzden ?ubeleri çok az ki?inin kulland??? kan?s?na vard?m. basta ne kadar geri kalm?s bi ülke s?raya girmek için kuyruk olu?turman gerekiyo diyodum:=). sonra geri ald?m bu sözümü
    stephen çok t?k ederim bank of americay? ö?renmem iyi oldu..california daki ?ubelere bakt?m bize yak?n bi yerde var..art?k gidince bir hesap açt?rmak farz oldu..ya ben internet falan beceremem kesin s?raya girmeye raz?y?m valla sorun deil asl?nda arkada?larla gidiorum kalca?m yerde sorun deilde d??arda o kadar paray? yan?mda ta??mak istemem yani..gelmedende kapat?r?m..bilgiler için saol tekrar..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Zaten e?er yan?n?zda laptop varsa çok iyi olur bu banka mevzusunda hesab? açt?rd?ktan sonra internet bankac?l???da kullanabilirsiniz.Ama ondan önce önemli olan pay checkleri az komisyonla bozan, bol atm si olan bir banka.Ama buradaki bankalar gibi y?ll?k hesap ücreti al?rlar onlarda ve sistem ayn? buradaki gibi hesab?n?zda para varsa ondan dü?erler ?eklinde olur.Yani kapatmasak bile bir borç birikece?ini sanmam.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı bk88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    stephen çok t?k ederim bank of americay? ö?renmem iyi oldu..california daki ?ubelere bakt?m bize yak?n bi yerde var..art?k gidince bir hesap açt?rmak farz oldu..ya ben internet falan beceremem kesin s?raya girmeye raz?y?m valla sorun deil asl?nda arkada?larla gidiorum kalca?m yerde sorun deilde d??arda o kadar paray? yan?mda ta??mak istemem yani..gelmedende kapat?r?m..bilgiler için saol tekrar..
    rica ederim payla??m için burday?z

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

stephen kredi karti icin kac para oduyoruz?
    bide da mi deta mi internet alisverisi icin boyle bi kart varmis,duydunmu daha once?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

gencler bank of amer?kadan hesap act?r?rsan?z zaten onlar s?ze debit kart gonder?yolar yan? hesap kart?. hesab?n?zda para varsa al?s veri? yapabiliyosunuz. ayn? bizdeki ziraatin burs kartlar? gibi. debit te zaten bu anlama gel?yo. hatta anahtarl?k kart?n? b?le ver?yolar. ayr?ca orda kred? kart? falan almaya kalm?smay?n zaten vermezler ama olaki bi mahalle bankas?ndan al?rsan?z dönerken kapatt?rman?z vs gerekebilir. ben?m bank of amer?ka kart?m var hala duruyo. in?allah bu sene gitti?imde de kullancam. orda para saklaman?n en guzel yolu debit kart.... ben?m tecrubem bu.. b?de bank of amer?ka dunyan?n en buyuk bankas? arkas?ndanda hsbc gel?yo..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

ayr?ca orda biriktirdi?iniz paray? buraya get?r?ken soyle bi yol izleyebilirsiniz. bank of amer?kada hesap act?r?rken birsürü de çek ver?yolar. orda cek kullan?m? cok yayg?n. kend?n?ze kend? hesab?n?zdan b? öek kesers?n?z. turk?yeye gel?nce 30 35 dolar gibi bi ucretle bozdurursunuz. en prat?k yol budur..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı zubeyr86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayr?ca orda biriktirdi?iniz paray? buraya get?r?ken soyle bi yol izleyebilirsiniz. bank of amer?kada hesap act?r?rken birsürü de çek ver?yolar. orda cek kullan?m? cok yayg?n. kend?n?ze kend? hesab?n?zdan b? öek kesers?n?z. turk?yeye gel?nce 30 35 dolar gibi bi ucretle bozdurursunuz. en prat?k yol budur..
    te?ekkürler zübeyr ?uan en mant?kl?s? bank of maerica gibi görünüyor daha iyisi bulunana kadar san?r?m bende oradan hesap açt?r?r?m.Dönerkende çek olmasa bile san?r?m 100 erli dolarlar ?eklinde de cüzdana veya çantaya koyabiliriz

BannedUser
    Guest

alaskada banka nerde bulacam ben yaww

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ab? tam sen?n kalacag?n yere 8km uzakl?kta b?r havaalan? var ordak? havaalan?nda bankamat?kler ve bankalar ward?r..kalacag?n yer?nn yan taraflar?nda ?k? tane kasaba var ordada supermarketler var..b?tanede kl?se war ordadan ?nternet falan g?b? seyler? yard?m ?sters?n yard?m ederler sana ?ste

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

internetde alisveris debit kartla ne kadar guvenli?web carta yokmu?
    fazla para cekerler yani.hangi site daha guvenli?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar param?z? genelde ?irketin anla?mal? oldu?u bankada tutaca??z ve al??veri?lerimizi kartla yapaca??z bankamatik kart?yla direk hesaptan dü?ük abd de bi hamburgere bile kart çektiriyorlarm?? dönü?den 1 hafta öncede hesab? kapatt?r?p param?z? cebimize koyup türkiyeye gelece?iz

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya tüm paray? cebimizde ta??sak ne gerek var bankaya ?imdi git bankadaki görevliye diyalo?a geç falan rulo yap?p corab?m?n aras?na koymay? dü?ünüorum )

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

ben baska bi yerde saklamagi dusunuyordum ))))))))

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

peki arkadaslar türkiye'den giderken yan?m?za alacag?m?z harcl??? burdan bi banka hesab?na yat?r?p öle mi gidelim,mesela ben virginia-richmond'da cal???cam burda citybank veya hsbc'ye yat?rsam orda herhangi bi atm'den cekebilecekmiyim ve bankan?n kendi atm'sini kullanmazsam bunun komisyonu ne olur bilen varm??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arkadaslar sank? yan?n?zda 10 b?n dolar gotureceks?n?z 500 600 dolar? n?ye bukadar dert ed?yosunuz sonucta 5 6 tane kag?t cuzdana koyup c?k?n yola. arac? bankalar vs ler birsürü i?. oraya g?d?nce de banka hesab?n?za koyars?n??z . gerekti?inde cekersiniz..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı charlie_ksk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki arkadaslar türkiye'den giderken yan?m?za alacag?m?z harcl??? burdan bi banka hesab?na yat?r?p öle mi gidelim,mesela ben virginia-richmond'da cal???cam burda citybank veya hsbc'ye yat?rsam orda herhangi bi atm'den cekebilecekmiyim ve bankan?n kendi atm'sini kullanmazsam bunun komisyonu ne olur bilen varm??
    hsbc nin amerikada ?ubesi yok san?yorsam,yani ben sitelerinden göremedim nedense,ama dünyan?n yerel bankas? olduklar?n? iddia ediyorlar belkide vard?r

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı zubeyr86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar sank? yan?n?zda 10 b?n dolar gotureceks?n?z 500 600 dolar? n?ye bukadar dert ed?yosunuz sonucta 5 6 tane kag?t cuzdana koyup c?k?n yola. arac? bankalar vs ler birsürü i?. oraya g?d?nce de banka hesab?n?za koyars?n??z . gerekti?inde cekersiniz..
    ne biliim herkesten duydu?umz ?ey yok yan?n?zda fazla nakit bulundurmay?n bilmem ne o yüsden dedm,asl?nda dü?ündüm de bence de gerek yok gibi yaw

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Don içine cep dikin en güvenlisi
    http://piqzelwars.deviantart.com
    Open up your 3rd eye Black Helicopters in the sky NonPhixion

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bu asker keseleri gibi bir kese yapt?r?p, k?yafetinizin içinden boynunuza as?n dediler bana. Ama ben zaten yan?ma çok para alam?yorum. 500-600 dolar gibi bi?i onu da bel çantama koyaca??m san?r?m.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Bu konu önemli arkada?lar,giderken alaca??m?z para kadar dönene kadarda paray? bir yerde muhafaza etmemiz laz?m,sonuçta ba??m?za istenmeyen olaylar gelebilir bu konu yüzünden.Bu yüzden ba?ka fikirleri olan arkada?larda yazs?n,payla?s?n.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

benim bildi?im burdaki bankalarda bulunan YTL hesaplar?n?zdan ordaki bankamatiklerden kendi türk atmnizle paran?z? çekebiliyosunuz..hesab?n?zdaki para dolara çevrilerek size dolar verilebiliyor..daha sonra da yine kendi hesab?n?za o atmden dolar yat?r?rs?n?z..yani ekstradan orda hesap açmaya illa ki gerek yok bildi?im kadar?yla..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)