Merhaba arkadaþlar,
Öncelikle þunu belirtmek isterim ki: Temel amacým dil geliþtirmek. parayla, gezmekle tozmakla iþim yok.
ilk önce Avrupa' ya gitme düþüncem vardý; ama orada dil geliþecek ve büyük miktarda para gidecekti.
-Mali durumum fazla iç açýcý deðil.- ( demek ki neymiþ: azda olsa parayla iþim varmýþ)
Neyse maddi durumdan dolayý Amerika' ya Work and Travel ile gitmeye karar verdim. Þu anda para biriktiriyorum, geri kalanýný ise borç alacaðým.
Kýsa bir tanýþma faslýndan sonra soruma geçeyim:
Aracý bir þirket olmadan bütün iþlemleri bireysel olarak ben yapamaz mýyým¿ ( malum bütçe)
Kaynak bir yer göstermeniz de kafidir.
Anti Parantez: Forumda ilgili olabilecek bulabildiðim tüm konularý okudum, google da arama yaptým: J1 vizesini için bir internet sitesi buldum ( halka hizmet); þirkette aranýlan pozisyonlarý gösteriyor... ama içimde bir kurt var, nereye baksam insanlar þirketlerle gidiyor, þirketlere veriyor parayý; kusura bakmayýn ben o kadar zengin deðilim. Ýnsanlar araþtýrmýyor, tembelleþti...
Harbiden Amerikanlaþtýk; misal olarak orada insanlar gayrimenkullerini satmak için emlak þirketlerini kullanýrlar. O kadar çok yaygýnlaþmýþtýr ki "sahibinden satýlýk ev" yazýsýný göremezsiniz.
sonuç olarak kararsýzým: mesela www.icep.com.tr de iþinizi siz bulursanýz ( http://www.icep.com.tr/work_and_travel/ucretler.asp ) 650$ alýrýz diyorlar; ne hizmet vereceklerde benden bunu alýyorlar.
Onlarýn verecekleri hizmetleri ( Bulduðunuz iþyeri ile sözleþmenin hazýrlanmasý, J-1 vizesi için DS-2019 formunun hazýrlanmasý...) gereksiz buluyorum. Kaldý ki onlarý ben yapamaz mýyým¿
Bu konuda benden daha tecrübeli olduðunuz için bu soruyu sorma ihtiyacý duydum.
Teþekkürler...

)
 )

Alýntý

Bookmarks