Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Þirketsiz olmaz mý¿

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart Þirketsiz olmaz mý¿

Merhaba arkadaþlar,
    Öncelikle þunu belirtmek isterim ki: Temel amacým dil geliþtirmek. parayla, gezmekle tozmakla iþim yok.
    ilk önce Avrupa' ya gitme düþüncem vardý; ama orada dil geliþecek ve büyük miktarda para gidecekti.
    -Mali durumum fazla iç açýcý deðil.- ( demek ki neymiþ: azda olsa parayla iþim varmýþ )
    Neyse maddi durumdan dolayý Amerika' ya Work and Travel ile gitmeye karar verdim. Þu anda para biriktiriyorum, geri kalanýný ise borç alacaðým.
    Kýsa bir tanýþma faslýndan sonra soruma geçeyim:
    Aracý bir þirket olmadan bütün iþlemleri bireysel olarak ben yapamaz mýyým¿ ( malum bütçe )
    Kaynak bir yer göstermeniz de kafidir.

Anti Parantez: Forumda ilgili olabilecek bulabildiðim tüm konularý okudum, google da arama yaptým: J1 vizesini için bir internet sitesi buldum ( halka hizmet); þirkette aranýlan pozisyonlarý gösteriyor... ama içimde bir kurt var, nereye baksam insanlar þirketlerle gidiyor, þirketlere veriyor parayý; kusura bakmayýn ben o kadar zengin deðilim. Ýnsanlar araþtýrmýyor, tembelleþti...
    Harbiden Amerikanlaþtýk; misal olarak orada insanlar gayrimenkullerini satmak için emlak þirketlerini kullanýrlar. O kadar çok yaygýnlaþmýþtýr ki "sahibinden satýlýk ev" yazýsýný göremezsiniz.
    sonuç olarak kararsýzým: mesela www.icep.com.tr de iþinizi siz bulursanýz ( http://www.icep.com.tr/work_and_travel/ucretler.asp ) 650$ alýrýz diyorlar; ne hizmet vereceklerde benden bunu alýyorlar.
    Onlarýn verecekleri hizmetleri ( Bulduðunuz iþyeri ile sözleþmenin hazýrlanmasý, J-1 vizesi için DS-2019 formunun hazýrlanmasý...) gereksiz buluyorum. Kaldý ki onlarý ben yapamaz mýyým¿

Bu konuda benden daha tecrübeli olduðunuz için bu soruyu sorma ihtiyacý duydum.
    Teþekkürler...

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    18

ýceple ilgili olarak eger iþini kendýn bulursan güzel bi secenek dediðin kalýcak yerýde orda iþ verenýnle ayarlayabýlýrsýn makul bi fiyata ama bunlar içinde biraz da sanslý olman lazým ve beným bildiðim kadarýyla mutlaka bi þirkete yazýlman lazým en azýndan ds belgelerýydý vize iþlerýydý kolayca yapabýlmen için ama kesýn seyler soylýyemem bunlar hakkýnda

turkishwat inc. shinoda - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    10

bu soru birkaç kez daha soruldu forumda. konu açmadan önce arama yapalým. tekrar yazýyorum; ds belgenizin gelmesi için amerikadaki student cultural exchange programýna sponsor bir þirketle anlaþmanýz gerek. Bu þirket iþ sözleþmesi vs. önemli bilgilerinizin içinde bulunacaðý ds belgelerinizin amerika'dan çýkmasýný saðlayacak. Bu belgelerin çýkmasý içinde sizin saðlýk baþta olmak üzere bazý þeylere sponsor olmasý gereken bu þirketler kiþi baþý yüzbinlerce dolarlýk sigortasý yapmakta. Bu þirketlerle direkt iletiþim kurup belgelerini de isteyemezsin. bir þirketin aracý olmasý gerek çünkü partnerleri olan Türk þirketleri muhatap alýyorlar.
    admin (at) turkishwat.net

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Verdiðiniz bilgiler için gerçekten teþekkür ederim.
    Tez zamanda bir þirket bulmaya gidiyorum...
    see you in USA

Alýntý unendingstory Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Merhaba arkadaþlar,
    ...Anti Parantez: Forumda ilgili olabilecek bulabildiðim tüm konularý okudum...[/U][/B]
    Demek ki bulamamýþým

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Arkadaþlar ben de bu iþi günlerce araþtýrmýþtým, yani þirket olmadan gidilip gidilemeyeceðini.

Amerikada iken bir arkadaþ bana þirketsiz geldiðini söylemiþti ve maalesef o zaman bunu nasýl baþardýðýný sormamýþtým.

Bir baþka arkadaþ ise 3 yýllýk j1 vizesi aldýðýný söylemiþti(lütfen j1 vizesinin 3 aylýk olduðunu söylemeyin bunlarý ben de biliyorum ama ya hatayla ya da baþka bir þekilde almýþ)

Ben daha önce 2 kere giden biri olarak tek ihtiyacým DS 2019 belgesi.Bu belgeyi temin edersem geri kalan herþeyi tek baþýma rahatlýkla hallederim.

Ama size þunu da söyleyim.Þirketsiz gidebilir miyim diye geçen sene hem CIEE'ye hem de Amerikan Elçiliðine mail attým ve gelen cevap hayýr þeklindeydi.Yani DS 2019 belgesini sadece CIEE ya da diðer kurumlarýn anlaþmalý olduðu bir þirketten alabiliyoruz.Diðer bir deyiþle bireysel baþvurular kabul edilmiyor.

Ben bu sene de gitmeyi düþünüyorum. Daha önce de dediðim gibi tek ihtiyacým olan Ds belgesi.Diðer bütün formlar(DS 156-157-158) internette var ve hepsini gözüm kapalý doldururum ama DS için þirket þart.Daha önce bu programla 1 ya da daha fazla giden birinin self placement haricinde gitmesi bana garip geliyor.Dolayýsýyla Self Placement en makul seçenek görünüyor.

Uzun lafýn kýsasý, arkadaþlarýn yukarýda da dediði gibi Ds olmadan gidilemez ve ds de þirketsiz temin edilemez.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks