Merhaba arkadaþlar,
Öncelikle þunu belirtmek isterim ki: Temel amacým dil geliþtirmek. parayla, gezmekle tozmakla iþim yok.
ilk önce Avrupa' ya gitme düþüncem vardý; ama orada dil geliþecek ve büyük miktarda para gidecekti.
-Mali durumum fazla iç açýcý deðil.- ( demek ki neymiþ: azda olsa parayla iþim varmýþ )
Neyse maddi durumdan dolayý Amerika' ya Work and Travel ile gitmeye karar verdim. Þu anda para biriktiriyorum, geri kalanýný ise borç alacaðým.
Kýsa bir tanýþma faslýndan sonra soruma geçeyim:
Aracý bir þirket olmadan bütün iþlemleri bireysel olarak ben yapamaz mýyým¿ ( malum bütçe )
Kaynak bir yer göstermeniz de kafidir.

Anti Parantez: Forumda ilgili olabilecek bulabildiðim tüm konularý okudum, google da arama yaptým: J1 vizesini için bir internet sitesi buldum ( halka hizmet); þirkette aranýlan pozisyonlarý gösteriyor... ama içimde bir kurt var, nereye baksam insanlar þirketlerle gidiyor, þirketlere veriyor parayý; kusura bakmayýn ben o kadar zengin deðilim. Ýnsanlar araþtýrmýyor, tembelleþti...
Harbiden Amerikanlaþtýk; misal olarak orada insanlar gayrimenkullerini satmak için emlak þirketlerini kullanýrlar. O kadar çok yaygýnlaþmýþtýr ki "sahibinden satýlýk ev" yazýsýný göremezsiniz.
sonuç olarak kararsýzým: mesela www.icep.com.tr de iþinizi siz bulursanýz ( http://www.icep.com.tr/work_and_travel/ucretler.asp ) 650$ alýrýz diyorlar; ne hizmet vereceklerde benden bunu alýyorlar.
Onlarýn verecekleri hizmetleri ( Bulduðunuz iþyeri ile sözleþmenin hazýrlanmasý, J-1 vizesi için DS-2019 formunun hazýrlanmasý...) gereksiz buluyorum. Kaldý ki onlarý ben yapamaz mýyým¿

Bu konuda benden daha tecrübeli olduðunuz için bu soruyu sorma ihtiyacý duydum.
Teþekkürler...