Arkadaþlar ben de bu iþi günlerce araþtýrmýþtým, yani þirket olmadan gidilip gidilemeyeceðini.
Amerikada iken bir arkadaþ bana þirketsiz geldiðini söylemiþti ve maalesef o zaman bunu nasýl baþardýðýný sormamýþtým.
Bir baþka arkadaþ ise 3 yýllýk j1 vizesi aldýðýný söylemiþti(lütfen j1 vizesinin 3 aylýk olduðunu söylemeyin bunlarý ben de biliyorum ama ya hatayla ya da baþka bir þekilde almýþ)
Ben daha önce 2 kere giden biri olarak tek ihtiyacým DS 2019 belgesi.Bu belgeyi temin edersem geri kalan herþeyi tek baþýma rahatlýkla hallederim.
Ama size þunu da söyleyim.Þirketsiz gidebilir miyim diye geçen sene hem CIEE'ye hem de Amerikan Elçiliðine mail attým ve gelen cevap hayýr þeklindeydi.Yani DS 2019 belgesini sadece CIEE ya da diðer kurumlarýn anlaþmalý olduðu bir þirketten alabiliyoruz.Diðer bir deyiþle bireysel baþvurular kabul edilmiyor.
Ben bu sene de gitmeyi düþünüyorum. Daha önce de dediðim gibi tek ihtiyacým olan Ds belgesi.Diðer bütün formlar(DS 156-157-158) internette var ve hepsini gözüm kapalý doldururum ama DS için þirket þart.Daha önce bu programla 1 ya da daha fazla giden birinin self placement haricinde gitmesi bana garip geliyor.Dolayýsýyla Self Placement en makul seçenek görünüyor.
Uzun lafýn kýsasý, arkadaþlarýn yukarýda da dediði gibi Ds olmadan gidilemez ve ds de þirketsiz temin edilemez.

Alýntý
Bookmarks