Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 37 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Irkçýlýk (Dini-Milli)

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ya ist fethettigimizde de 1 tek ayasofyayý cami yaptýk geri kalan hepsi sabit kaldý ve halka istediginiz gibi yasamaya devam debilrisiniz dendi. hee aysaofya hem gorkenli oldugu icin hemde bi yerde gucumuzu belli etmek icin cami yapýldý ama olsun sonucta bzim altýmýzdayken adamalrýn klisesini bile osmanlý yaptý

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý barasorlu Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya ist fethettigimizde de 1 tek ayasofyayý cami yaptýk geri kalan hepsi sabit kaldý ve halka istediginiz gibi yasamaya devam debilrisiniz dendi. hee aysaofya hem gorkenli oldugu icin hemde bi yerde gucumuzu belli etmek icin cami yapýldý ama olsun sonucta bzim altýmýzdayken adamalrýn klisesini bile osmanlý yaptý

eywallah hocam güzel açýklama

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Zaten istesende o dönemde bugün amerikanýn emperyalizmini yapma imkanýn yok .Çok az sayýda osmanlý beyliðinin soyundan gelen insan vardý ve o coðrafyaya onlarý yayýp orda yaþýyanlarý öldürmek gibi bi sistemle osmanlý o kadar büyüyemezdi yani ben konuyu daha uzatmak istemiyorum sonunda anti-osmanlýcý ilan edilmek istemem çnkü anlatmak istediðim baþka biþeydi onuda anlattým sanýyorum konuyu daha fazla millet kiþiselliðine indirgemek istemem ama tarihimizi çok iyi bilmek istiyosak bence o osmanlý topraklarýnda o gün atalarý yaþamýþ insanlarýn o 70 milletin bugünkü tarih kitaplarýný öðrenmek bilmek lazým ben sadece 3 4 tanesini okuyabilmiþimdir en fazla keþke bugünkü gibi olanaklar o günlerdede olsaydýda bugün emperyalizm dediðimiz þeyi kimlerin baþlattýðýný detaylý olarak nesnel olarak bilebilseydik
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý kerempi Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Zaten istesende o dönemde bugün amerikanýn emperyalizmini yapma imkanýn yok .Çok az sayýda osmanlý beyliðinin soyundan gelen insan vardý ve o coðrafyaya onlarý yayýp orda yaþýyanlarý öldürmek gibi bi sistemle osmanlý o kadar büyüyemezdi

Orti dünyada kabul edilmiþ tarihte 3 büyük imparatorluk vardýr
    bunlar mongols =mogollar rome= roma ottoman = osmanlý
    bunlardan 2 si dünyayý yaktýlar yýktýlar ozellikle mogolar

he en ýlýmlýsý osmanlý idi ama maalesef devletleride insanlar kurdugu icin insanalrýn ölme kaderi devletlere de gecmis onlarda elbet bi gun bi nedenden bitiyor ve bitecek

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý macgyver Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Hocam bildiðiniz gibi Amerika 300 milyon civarý nüfusa sahip olan ve son derece kozmopolit bir ülke.Geçen bir dersde hocamýz Amerika için ming pot tabirini kullanmýþtý.Bütün insanlarýn,milletlerin birarada olduðu bir kaynaþma noktasý diyelim.

Amerikada insanlarýn müslümanlara bakýþý o kadar geniþ bir meseledir ki bu kiþilere,kaldýðýnýz yere,muhatap olduðunuz kiþiye kýsacasý bir çok faktöre göre deðiþir.

2006 yýlýnda çalýþtýðým otelde iþverenim ve çalýþma arkadaþlarým dinimize son derece saygýlýydýlar.Öðle yemeklerinde bize özel sebzeli ya da içinde domuz eti olmayan pizza yollarlardý.O an kaldýðým yer Virginia'da Newport News adlý bir þehirdi ve insanlar müslümanlýða karþý önyargýlý deðillerdi.

Fakat insanlarýn müslümanlar hakkýnda son derece yanlýþ fikirleri de var.Misal verecek olursa baþýmýz aðrýdýðý zaman aspirin içmediðimizi düþünenlerden tutun da(ne alakaysa iþte) müslümanlarýn müslüman olmayanlarý öldürme hakkýnýn olduðunun doðru olup olmadýðýný bana soranlar da vardý.Burada da iþler biraz bize düþüyor.Ýnsanlarýn akýllarýndaki önyargýyý yýkmak ve onlara iþin doðrusunu göstermek bir nevi görevimiz diye düþünüyorum.

Tabii iþin bir de diðer boyutu var.Bazý insanlar müslümanlarý potansiyel terörist olarak görüyorlar,onlar hakkýnda hiç ama hiç iyi fikirlere sahip olmadýklarýný rahatlýkla söyleyebilirim.

Size aþaðýda bir link vereceðim ve sizden ricam bu videoyu defalarca izlemeniz.Bu video sayesinde Amerika'da insanlarýn müslümanlara karþý düþüncelerini biraz daha iyi anlayabilirsiniz.

Linki vermeden önce müsadenizle videonun kýsa bir çözümlemesini aþaðýya ekliyorum.

Olay þu þekilde geliþiyor ve olaylar saniye saniye gizli kamera tarafýndan kaydediliyor.Baþý kapalý bir müslüman bayan, bir restorana yiyecek almak için giriyor.Bu video ABC televizyonu tarafýndan hazýrlanýyor.Restorandaki garson, müslüman bayana servis yapmak bir yana aðýr hakaretlerde bulunuyor(garson da ABC'nin bir çalýþaný).Burada amaç bir müslüman bayan hakarete uðradýðý zaman insanlarýn nasýl tepki vereceði.

Garson, bayana þu tarz þeyler söylüyor:
    How do I know you are not terrorist.Terrorist look like you.You are not dressed like American.Get on your camel and get back to where you came from...vs Yani restorana yiyecek bir þeyler almak için giren bayan yiyecek almak bir yana sýrf baþý kapalý olduðu için son derece aðýr hakaretlere uðruyor

Ýþin enteresan tarafýna gelecek olursak.Bir takým insanlar garsonun bu davranýþýný destekliyor ve doðru davrandýðýný söylüyor.

Ýþin takdire þayan tarafý ise insanlarýn büyük çoðunluðu ise garsona iðrenç olduðunu,bu þekilde davranamayacaðýný ve benzeri þeyler söylüyorlar.Bazý insanlar dükkaný terkediyor ve bir daha oraya gelmeyeceklerini söylüyor.Bazýlarý ise garsona manager'i ile konuþmak istediklerini söylüyorlar.

Son bir not:Videoda garson bayana Amerikalý gibi giyinmediðini söylüyor.Kadýn daha sonra Amerikalý olduðunu ve Amerika'da doðduðunu fakat buna raðmen bir takým insanlarýn kendisini Amerikalý olarak kabul etmediklerini söylüyor.

Þahsi yorumum ise þudur: Amerikalý olmak demek standart bir giyim tarzýna sahip olmak demek deðildir.Bence Amerikalý olabilmek deðiþik inançlara,ýrklara,düþüncelere karþý önyargýsýz ve saygýlý olabilmektir.

http://www.youtube.com/watch?v=PqbQW...og.miracc.com/
    merhaba.ben kapalý bi bayaným wat la amerikaya gitsem sorun olur mu. bide namaz konusunda nasýl davranýrlar.bu konuyu bi kaç kiþiye sordum bazýlarý sorun olur bazýlarý olmaz diyo.kafam karýþtý

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

sana bu forumdan kimse sorun olur demedi, oyle bir durum yok.. ulkemizde hristiyanlarin ibadetlerine ne kadar izin veriliyorsa ;onlar cok daha fazla izin veriyorlar bu konuda.. hicbir sorunun olmaz merak etme..

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý sibel tunç kol Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    merhaba.ben kapalý bi bayaným wat la amerikaya gitsem sorun olur mu. bide namaz konusunda nasýl davranýrlar.bu konuyu bi kaç kiþiye sordum bazýlarý sorun olur bazýlarý olmaz diyo.kafam karýþtý
    daha kaç konuya daha ayný soruyu soracaksýn !!! bir incele profillerimizi burada tecrübeli insanlar olarak konusuyoruz üstelik. Sana sorun olur diyen her kimse gelsin foruma anlatsýn bakalým ne sorun olmuþ ögrenelim bizde !!
    2008,2009,2011 wat katýlýmcýsý

2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer

2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks