Work and Travel
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Irkçılık (Dini-Milli)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Allah aşkınıza beyler nesnellikse alın size nesnellik. Kapodokyadaki kilisleri bilirsiniz hepsi nereye yapılmış dağların vadilerin oyuklarına.Neden Byzans zulmunden kurtulmak için.ozmanlar byzans putperst. (bknz: ıhlara vadisi yılanlı kilisesi vb.)Ama bizim dönemimize bakın Fatih istanbulu fethettikten sonra sadece Hegia Sophia kilisesi Aya Sofya cami olmuş diğer kiliselere dokunulmuş mu? Bu çok basit bi örnek. Bunlar çoğaltılabilir. Osmanlı zülüm yapmadı zülüm temellerine kurulmadı. Onun için 70 millet içinde barındı. Biz emperyalist bir devlet değildik. Olmadık. Bunu emin olun tüm nesnelliğim ile söylüyorum...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Zaten istesende o dönemde bugün amerikanın emperyalizmini yapma imkanın yok .Çok az sayıda osmanlı beyliğinin soyundan gelen insan vardı ve o coğrafyaya onları yayıp orda yaşıyanları öldürmek gibi bi sistemle osmanlı o kadar büyüyemezdi yani ben konuyu daha uzatmak istemiyorum sonunda anti-osmanlıcı ilan edilmek istemem çnkü anlatmak istediğim başka bişeydi onuda anlattım sanıyorum konuyu daha fazla millet kişiselliğine indirgemek istemem ama tarihimizi çok iyi bilmek istiyosak bence o osmanlı topraklarında o gün ataları yaşamış insanların o 70 milletin bugünkü tarih kitaplarını öğrenmek bilmek lazım ben sadece 3 4 tanesini okuyabilmişimdir en fazla keşke bugünkü gibi olanaklar o günlerdede olsaydıda bugün emperyalizm dediğimiz şeyi kimlerin başlattığını detaylı olarak nesnel olarak bilebilseydik
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten istesende o dönemde bugün amerikanın emperyalizmini yapma imkanın yok .Çok az sayıda osmanlı beyliğinin soyundan gelen insan vardı ve o coğrafyaya onları yayıp orda yaşıyanları öldürmek gibi bi sistemle osmanlı o kadar büyüyemezdi

Orti dünyada kabul edilmiş tarihte 3 büyük imparatorluk vardır
    bunlar mongols =mogollar rome= roma ottoman = osmanlı
    bunlardan 2 si dünyayı yaktılar yıktılar ozellikle mogolar

he en ılımlısı osmanlı idi ama maalesef devletleride insanlar kurdugu icin insanalrın ölme kaderi devletlere de gecmis onlarda elbet bi gun bi nedenden bitiyor ve bitecek

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks