Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 37 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Irkç?l?k (Dini-Milli)

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Irkç?l?k (Dini-Milli)

..................................
    Konu barasorlu tarafından (08-12-2018 Saat 04:27 PM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Hocam bildi?iniz gibi Amerika 300 milyon civar? nüfusa sahip olan ve son derece kozmopolit bir ülke.Geçen bir dersde hocam?z Amerika için ming pot tabirini kullanm??t?.Bütün insanlar?n,milletlerin birarada oldu?u bir kayna?ma noktas? diyelim.

Amerikada insanlar?n müslümanlara bak??? o kadar geni? bir meseledir ki bu ki?ilere,kald???n?z yere,muhatap oldu?unuz ki?iye k?sacas? bir çok faktöre göre de?i?ir.

2006 y?l?nda çal??t???m otelde i?verenim ve çal??ma arkada?lar?m dinimize son derece sayg?l?yd?lar.Ö?le yemeklerinde bize özel sebzeli ya da içinde domuz eti olmayan pizza yollarlard?.O an kald???m yer Virginia'da Newport News adl? bir ?ehirdi ve insanlar müslümanl??a kar?? önyarg?l? de?illerdi.

Fakat insanlar?n müslümanlar hakk?nda son derece yanl?? fikirleri de var.Misal verecek olursa ba??m?z a?r?d??? zaman aspirin içmedi?imizi dü?ünenlerden tutun da(ne alakaysa i?te) müslümanlar?n müslüman olmayanlar? öldürme hakk?n?n oldu?unun do?ru olup olmad???n? bana soranlar da vard?.Burada da i?ler biraz bize dü?üyor.?nsanlar?n ak?llar?ndaki önyarg?y? y?kmak ve onlara i?in do?rusunu göstermek bir nevi görevimiz diye dü?ünüyorum.

Tabii i?in bir de di?er boyutu var.Baz? insanlar müslümanlar? potansiyel terörist olarak görüyorlar,onlar hakk?nda hiç ama hiç iyi fikirlere sahip olmad?klar?n? rahatl?kla söyleyebilirim.

Size a?a??da bir link verece?im ve sizden ricam bu videoyu defalarca izlemeniz.Bu video sayesinde Amerika'da insanlar?n müslümanlara kar?? dü?üncelerini biraz daha iyi anlayabilirsiniz.

Linki vermeden önce müsadenizle videonun k?sa bir çözümlemesini a?a??ya ekliyorum.

Olay ?u ?ekilde geli?iyor ve olaylar saniye saniye gizli kamera taraf?ndan kaydediliyor.Ba?? kapal? bir müslüman bayan, bir restorana yiyecek almak için giriyor.Bu video ABC televizyonu taraf?ndan haz?rlan?yor.Restorandaki garson, müslüman bayana servis yapmak bir yana a??r hakaretlerde bulunuyor(garson da ABC'nin bir çal??an?).Burada amaç bir müslüman bayan hakarete u?rad??? zaman insanlar?n nas?l tepki verece?i.

Garson, bayana ?u tarz ?eyler söylüyor:
    How do I know you are not terrorist.Terrorist look like you.You are not dressed like American.Get on your camel and get back to where you came from...vs Yani restorana yiyecek bir ?eyler almak için giren bayan yiyecek almak bir yana s?rf ba?? kapal? oldu?u için son derece a??r hakaretlere u?ruyor

??in enteresan taraf?na gelecek olursak.Bir tak?m insanlar garsonun bu davran???n? destekliyor ve do?ru davrand???n? söylüyor.

??in takdire ?ayan taraf? ise insanlar?n büyük ço?unlu?u ise garsona i?renç oldu?unu,bu ?ekilde davranamayaca??n? ve benzeri ?eyler söylüyorlar.Baz? insanlar dükkan? terkediyor ve bir daha oraya gelmeyeceklerini söylüyor.Baz?lar? ise garsona manager'i ile konu?mak istediklerini söylüyorlar.

Son bir not:Videoda garson bayana Amerikal? gibi giyinmedi?ini söylüyor.Kad?n daha sonra Amerikal? oldu?unu ve Amerika'da do?du?unu fakat buna ra?men bir tak?m insanlar?n kendisini Amerikal? olarak kabul etmediklerini söylüyor.

?ahsi yorumum ise ?udur: Amerikal? olmak demek standart bir giyim tarz?na sahip olmak demek de?ildir.Bence Amerikal? olabilmek de?i?ik inançlara,?rklara,dü?üncelere kar?? önyarg?s?z ve sayg?l? olabilmektir.

http://www.youtube.com/watch?v=PqbQW...og.miracc.com/

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

...........................
    Konu barasorlu tarafından (08-12-2018 Saat 04:27 PM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Mükemmel bir video. Bu videonun farkl? bir platformda tart???lmas? gerekiyor. Özellikle Türkiye'de ki ba?örtüsü konusunu dü?ününce...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

valla muslimanlara potansiyel bi terorist olarak bakt?klar?n? sanm?yorum..yabanc?lar?n acayip yard?msever ve onyarg? içerisinde olmad?klar?n? olmad?g?n? da ..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

.........................................
    Konu barasorlu tarafından (08-12-2018 Saat 04:28 PM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben bu konunun biraz daha gündemde kalmas? ve güncelli?ini korumas? için bu konu hakk?nda bir ?eyler söylemek istiyorum.

Elbette ki sizlerin de bu konudaki dü?üncelerinizi bilmek isterim.

?ahsen ?rkç?l?k ya da anti-islam gibi ak?mlar?n ülkelerle de?il de ?ah?slarla alakal? bir mevzu oldu?una inan?yorum.2 kere WAT deneyimi ya?ad?m ve dinim ya da ?rk?mla ilgili olumsuz hiçbir tav?rla kar??la?mad???m gibi insanlar farkl?l?klar?m konusunda bana destek oldular.Neticede din insanlar?n iç dünyas? ile ilgilidir ve herkesin ?ahsi seçimidir.Irk konusunda ise insanlar aras?nda ayr?mc?l?k yapmak tek kelimeyle bana acizlik gibi geliyor.Hepimiz iyi biliyoruz ki istisnas?z hiç bir insan ülkesini,?rk?n? ya da rengini kendisi seçmiyor.Hal böyle iken insanlar aras?nda bu tip unsurlardan dolay? ayr?mc?l?kta bulunmak bence gerçekten acizlik.

Amerika kanunlar? ayr?mc?l?k konusunda son derece serttir.Geçen bir dersde Amerikal? bir hocam Amerika'da i? ba?vuru formlar?nda foto?raf kullanman?n ya da ya?? belirtmenin yasalara kar?? oldu?unu söylemi?ti.Buradaki neden ise foto?raf kulland???n?z takdirde cinsiyetinizden ötürü ya da ya??n?z? belirtti?inizde ya??n?zdan ötürü ayr?mc?l??a u?rayabilirsiniz.Böylesine bir dü?ünceyi takdir etmemek mümkün de?il.

Din konusunda akl?ma gelen di?er uygulamalardan bahsedeyim.2006 y?l?nda KFC adl? restoranda çal??mak için ba?vuruda bulunmu?tum.??e al?nd?ktan sonra bize ?irket ve i? hakk?nda bilgi veren bir kitapç?k vermi?lerdi.Bu tip ?eylerle ilgili oldu?umdan dolay? bu kitapç??? ba?tan sonra okumu?tum.?imdi bu kitapç?ktan bir tak?m sat?rlar aktaray?m, lütfen bunlara dikkat edin:

-KFC çal??anlar?n?n sakal b?rakmalar? yasakt?r.Ancak hastal?k ya da dini inanc?n?zdan dolay? bunu yapman?z gerekiyorsa bunda özgürsünüz.
    - KFC çal??anlar? dinlerini ya?ama konusunda haftan?n belirli günleri ya da günün belirli saatleri ücreti ödenmemesi kayd?yla diledikleri ?ekilde izin alabilirler.

Bunlar üzerinden 2 y?la yak?n zaman geçmesine ra?men halen akl?mda kalan bir tak?m sat?rlar.Bunlar? okuyunca insan?n iç çekmemesi mümkün de?il galiba.

Dolay?s?yla Amerikada iken dininiz,?rk?n?z ya da yukar?da bahsetti?imiz bir tak?m unsurlardan dolay? herhangi bir ayr?mc?l??a u?rarsan?z bunun ülkeyle bir alakas? yoktur ve bu davran?? sadece yapan ki?inin bir ay?b?d?r ki ben böylesine bir tav?rla kar??la?aca??n?za da pek ihtimal vermiyorum.E?er böylesine bir durumla i?yerinizde kar??la??rsan?z bu durumu manager'inize bildirirseniz emin olun ki bu olay kar??s?nda en sert önlemi alacak ve sizi kesinlikle ma?dur etmeyeceklerdir.

2 kere Wat deneyimimin ard?ndan ?u anda Almanya'da yakla??k 6 ayd?r de?i?im ö?rencisi olarak bulunuyorum.Daha önce yurtd???na ç?kan insanlar için s?kça söylenilen "ufkunuz aç?lacak" ?eklinde bir ibarenin ne anlama geldi?ini merak ederdim ve san?r?m art?k bunu anlad?m.

Burada s?k s?k yolda gezen rahibe olduklar?n? tahmin etti?im insanlar görüyorum.Bu kad?nlar inançlar? gere?i siyaha benzeyen ve tüm vücudunu kaplayan bir elbise giyiyorlar ve yine inançlar? gere?i hayat? boyunca evlenmiyorlar.?imdi bu insanlar?n inançlar?n?n do?ru ya da yanl?? oldu?u tart???l?r ancak bu insanlar?n s?rf inançlar?n?n gere?i olarak zorunlu olmad?klar? halde di?er insanlara göre son derece zor bir hayat? seçmeleri ve bunu devam ettirmeleri bende kesinlikle büyük bir takdir uyand?r?yor.Bu tarz bir ya?am tarz?n? seçmek ve devam ettirmek benim için mümkün olmayabilir ancak bunu yapanlar? takdir etmek ve elimden gelirse bu konuda insanlara yard?mc? olmak benim gerçekten mutlu eder.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı bartublumenberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla muslimanlara potansiyel bi terorist olarak bakt?klar?n? sanm?yorum..yabanc?lar?n acayip yard?msever ve onyarg? içerisinde olmad?klar?n? olmad?g?n? da ..
    arakda?a kat?l?yorum
    ameriakda kimden yard?m istediysem son derece kibar ?ekilde bana yard?m etti
    ameriakl?lar inan?lamz ayrd?m sever inasanlar. her millete bazen kotusu c?kar
    .ama genle cok cok cok iyi insanlar .benim ba??mdan pek cok olay gectide
    ?imdi anlatsam 3 sayfa c?akr k?sacas? ABd liler türkelrden cok daha iyi emin olun

dunayada türkelrden daha irkçi millet kalmad? zaten
    ba??mdan gecen olay
    '' otobuse binmi?iz k?z?n biri bay?ld? bende arkada oturuyorum bakt?m .
    otobuste bide turk grup vard? ..kz?alr erkekler felan ..kimsede su yok turk
    bi k?z?n elinde su vard? ..yabanc?n?n biri suyu verebilirmisin diyo ..
    bu k?z '' hay?r vermem hem h?ristyan hem turk degil''
    diyodu ?ok oldum arkada?lar?da bi?i demiyodu
    zaten turk olarak 2 3 ki?i kaliteli insan vard? gerisi kaypak
    5 para etmez adamlard? ve benim mahalede 100 yak?n turk vard?
    ben utan?yorum bunalr?n yapt?klar?n? anltmaya .
    hay?r arkada? amerikal?lar asla kotu niyetli deigl on yarg?l?d egil merak etmeyin

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı richard99 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arakda?a kat?l?yorum
    ameriakda kimden yard?m istediysem son derece kibar ?ekilde bana yard?m etti
    ameriakl?lar inan?lamz ayrd?m sever inasanlar. her millete bazen kotusu c?kar
    .ama genle cok cok cok iyi insanlar .benim ba??mdan pek cok olay gectide
    ?imdi anlatsam 3 sayfa c?akr k?sacas? ABd liler türkelrden cok daha iyi emin olun

dunayada türkelrden daha irkçi millet kalmad? zaten
    ba??mdan gecen olay
    '' otobuse binmi?iz k?z?n biri bay?ld? bende arkada oturuyorum bakt?m .
    otobuste bide turk grup vard? ..kz?alr erkekler felan ..kimsede su yok turk
    bi k?z?n elinde su vard? ..yabanc?n?n biri suyu verebilirmisin diyo ..
    bu k?z '' hay?r vermem hem h?ristyan hem turk degil''
    diyodu ?ok oldum arkada?lar?da bi?i demiyodu
    zaten turk olarak 2 3 ki?i kaliteli insan vard? gerisi kaypak
    5 para etmez adamlard? ve benim mahalede 100 yak?n turk vard?
    ben utan?yorum bunalr?n yapt?klar?n? anltmaya .
    hay?r arkada? amerikal?lar asla kotu niyetli deigl on yarg?l?d egil merak etmeyin

ke?ke olmasayd?n, ama çok hakl?s?n...
    bütün bir yaz boyunca, kimden ne kadar yard?m istediysem ya da ba?ka bir sebepten dolay? muhatap olduysam hepsi gayet kibar ve sab?rl? davrand?lar, din,dil, ?rk bakmadan güleryüzlüydüler, ta ki amsterdamdaki aktarmada iki tane k?zla ayn? s?raya gecene kadar... k?zlar gayet bütün s?radaki insanlar, birtak?m ünlüler, ve di?er birsürü insan hakk?nda o kadar sayg?s?z ve seviyesizdiler ki, Türk olarak ben utand?m.... gerçekten dünyada bu kadar kas?nt?, kendini olmad??? gibi gösteren ve do?u?tan +20 kibir puan?yla ya?ayan insanlar yok san?r?m... niye böyleyiz bende bilmiyorum...

(a??r? bozuk bir yaz? oldu gene itibariyle fark?nday?m, ama hat?rlay?nca o kadar sinirlendim ki bu ç?kabildi ancak, kusura bakmay?n)
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bunlar bide tTürkleri temsil ediyo orda haa ay?p walla
    orda ona bisi olsa nolcakt? acaba kac müslüman var cevresinde hanfendinin :-))

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Amerikada tabiki ?rkç?l?k vs tarz? konularla muhattab oluca??m?z? dü?ünmüyorum bile yanl?z kendi ülkemizide kendi ko?ullar? içinde de?erlendirmek zorunday?z.Her ülkeyi kendi ko?ullar?nda de?erlendirmemiz gerekti?i gibi.Kendi ülkemize tü kaka amerikayaysa cici dersek biyerlere haks?zl?k etmi? oluruz gibi geliyo
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben o kadar mükemmel insanlar olduklar?na inanm?yorum devletleri dünyan?n anas?n? satt? kan dökmedi?i co?rafya kalmad? adamlar g?k c?karm?yorlar. Herneyse bir olay anlatay?m bari oradaki arkada??mla ilgili.

Çocuk çok koyu solcu. Kominist felan hatta. Hatta dedesi ?uan chp millet wekili chp de bakanl?k yapm??. Allah'?n var oldu?unu anlatmak için neler çektik. Ya bilmem olabilir felan diyodu. yani anlay?n din ile ne kadar alakadar oldu?unu.(chpli arkada?lar al?nmas?n biz dinsiz miyiz felan diye ben olay? daha ii anlaman?z için vurgulad?m herkesin ki?isel tercihi isteyen az isteyen çok isteyen hiç inanmaz).Herneyse çocu?a bir iki tip sürekli terörist a?a?? terörist yukar? diyormu?. baya üstüne gitmi?ler bu da sinirlenmi? tipleri duvara yap??t?r okul koridorunda. olay okul müdürne gitmi? okul müdürü ne dese be?enirsiniz. okulda sorun ç?kar?yorsun okuldan ayr?lman gerek. çocu?un ankara s?k? tan?d?klar? araya girerek olay? yat??t?rm??. Yani öyle bir çocu?a bunu yapanlar?n ( birde e?itimliler dü?ünün) herkese zorluk ç?karacak potansiyele sahip olduklar?na inan?yorum.

Ama Türkiyeden daha esnek olduklar? kesin. Kendi ülkemiz de insanlar bu kadar müslüman kesimin üstüne gidiyorsa orada yap?lanlar? do?al kar??lamak gerek asl?nda...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya ses c?karmak farkl? birsey biz Türk halk? olarak ne ses c?kar?yoz ki sanki sonucta savaslar devlet politikalar?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

do?ru bizim ç?kard???m?z ses sadece incirlikten kalkan amerikan jetlerinin sesleri

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Amerikan?n olay? çoklu yap?s?nda zaten,ben bostonda bulunmu?tum gerçekten sayg?y? hak eden bir yakla??mlar? var ?rkç?l?k ve dini dü?ünce konusunda.9/11 biraz zarar verdi bu yap?ya elbette ama bunuda kabul etmek gerek,sonuçta yapan veya yapt? denilenler müslüman.Ben müslümandan ziyade araplara yakla??mlar?nda biraz de?i?im oldu?unu dü?ünüyorum.
    *EnFla ProDuction™*

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Ben aç?kças? amerikan?n politikalar?n?n ele?tirilmesini çok yerli bulmuyorum.Bütün dünyaya sald?r?yo ona bunu diyo buna ?unu yapt?r?yo vs..Biz e?er dünyan?n en güçlü ülkesi olsayd?k kimse bize höt dur bakal?m nereye diyemeseydi biz dünya bar??? içinmi çal???rd?k?.Tabiki hay?r gücümüzü muhafaza edebilmek ve bu aradaki fark? açmak için çal???rd?k.?nsanlar?n ölmesini onayl?yor tabiki de?ilim ama dünyadaki bu sistemin ve dengelerin korunmas? amac?n?n yan?nda biz insanlar görünmeyecek kadar küçü?üz.O yüzden bu sistem yüzy?llard?r devam ediyo ve yüzy?llard?r insanlar bu denge ve sistem u?runa ölüyo.Suç amerikan?n de?il yani.Amerikan?n yerinde bi ba?kas? olsa ayn?s?n? yapard?.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben aç?kças? amerikan?n politikalar?n?n ele?tirilmesini çok yerli bulmuyorum.Bütün dünyaya sald?r?yo ona bunu diyo buna ?unu yapt?r?yo vs..Biz e?er dünyan?n en güçlü ülkesi olsayd?k kimse bize höt dur bakal?m nereye diyemeseydi biz dünya bar??? içinmi çal???rd?k?.Tabiki hay?r gücümüzü muhafaza edebilmek ve bu aradaki fark? açmak için çal???rd?k.?nsanlar?n ölmesini onayl?yor tabiki de?ilim ama dünyadaki bu sistemin ve dengelerin korunmas? amac?n?n yan?nda biz insanlar görünmeyecek kadar küçü?üz.O yüzden bu sistem yüzy?llard?r devam ediyo ve yüzy?llard?r insanlar bu denge ve sistem u?runa ölüyo.Suç amerikan?n de?il yani.Amerikan?n yerinde bi ba?kas? olsa ayn?s?n? yapard?.
    misal osmanl? de?il mi hocam; ermenilerin bulgarlar?n kuzey afrika hep milletin kan?n? ak?tarak 3 k?taya hükmetti de?il mi?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Orak biz gucluyken yani osmanl? zaman? din iicn savast?k ve dunyaya huzur getirdik boyle vahset getirmedik bar?s demokrasi diye heryere savas acmad?k gerektigi icin yapt?k. adamalr gelin bizi fethedin ne zaman gelceksiniz diye balkanalrdan haber yolluyolar sdusun yani ozgurlugu kim getirmis kim goturmus

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

yada hristiyan k?r?m han? rus çar? görmektense osamanl? sar??? görmeyi tercih ederim diye biraz daha kan ak?ts?n diye söyledi san?r?m

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar vatan?n?z? dü?ünün : Amerikal?lra böyledir böyle dü?ünürler diye genellemek bence yanl?? ülkemizde de 46039 türlü dü?ünen insan var herbiri birini tutmaz ki.
    Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

osmanl? tabiki bi örnek.zaman?nda koloniyal güç olmak ad?na sava?an fransa ingiltere japonya almanya hollanda hepsi birer örnek hepsi gittikleri yerleri ya?malad?lar yakt?lar y?kt?lar.Bugün amerika oraya demokrasi de?ilde ben ?eriat getirmek için sald?r?yorum yak?yorum y?k?yorum dese biri ç?k?pta hop dur bakal?m diyebilecekmi?demeyecek diyemeyecek o yüzden onlar? ele?tirmeyelim diyorum ben sadece.Bizde yapt?k tüm dünyada yapt? yine yap?caklar..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

genellemek yanl?? olur tabi ki ama öyle süper yard?m severler baya insanc?l tak?l?yorlar laflar?da bence çok havada kal?yor tablo önümüzdeyken...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    osmanl? tabiki bi örnek.zaman?nda koloniyal güç olmak ad?na sava?an fransa ingiltere japonya almanya hollanda hepsi birer örnek hepsi gittikleri yerleri ya?malad?lar yakt?lar y?kt?lar.Bugün amerika oraya demokrasi de?ilde ben ?eriat getirmek için sald?r?yorum yak?yorum y?k?yorum dese biri ç?k?pta hop dur bakal?m diyebilecekmi?demeyecek diyemeyecek o yüzden onlar? ele?tirmeyelim diyorum ben sadece.Bizde yapt?k tüm dünyada yapt? yine yap?caklar..
    karde? yanl?? anlad?n galiba ben osmanl?y? kötüleyecek kadar kan? bozuk de?ilim. osmanl? tüm dünyaya bar?? ve refah? getirdi. fatihin yazd??? balkan fermen?n? aö bir bak istersen. kimin ?rz?na geçilmi? kimin çocu?u katledilmi? osmanl?da adamlar gel al devletimizi yönet demi?. ispanya kral? yahudileri do?rarken biz gemilerle gidip alm???z izmire selanike yerle?tirmi?iz. as?l insan sevgisi bu din gözetmeden mazlumun yan?nda zalimin kar??s?nda olmak !

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ben burda goruyom surekli s?r??yolar ki zaten amerika avrupa vs bat? toplumlar?nda cogu kendi ulusal marslar?n? bilmicek kadar cahil b?rak?lm?s ki kendi kendine dusunemezler devlet bole derse he derler

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

yok osmanl? tarihinide kar??la?t?rmal? olarak okursak yani kendi tarih kitaplar?m?z+ba?ka kaynaklar olmak üzere bizim atalar?m?z?nda osmanl?n?nda yapt??? ?uan amerikan?n yapt???na benzer davran??lar var.Osmanl?n?n en çok yapt??? mesela yerle?tirme politikas? ward?r sende bilirsin tarihle alakan warsa.yeni ele geçirdi?i bi bölgedeki insanlar? yer yurt e? dost tan?madan al?p kmlerce ötede ba?ka biyere koymak ordakinide al?p yeni al?nan yere yerle?tirmek.Bu bi politikayd? bence çok ak?ll?cayd? ve gerekliydi o kadar büyük bi imparatorluk için ama insani oldu?unu söylersek yanl? davranm?? oluruz.Ama dedi?im gibi ben zaten devlet politikalar?nda bu büyük düzende hümanist bi yakla??m olamayaca??n? deminde söyledim,o yüzden osmanl?n?n bu uygulad??? politikaya sayg? duyuyorum,ele?tiremem dönem onu gerektirmi? yapm???z.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

neyse konu d?sar? c?k?yo gibi osmanl?y? c?karal?m aradan

ben milli olrak bi sorun yas?cag?m?z? sanm?yorum sonucta beyaz ?rkdan?z ama dini olarak biraz prosedur c?kabilir gibime geliyor ozellikle resmi islemlerde

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

iii dee baba biz kan dökmeden yapm???z. hukuk da bir kural ward?r "dü?man?n ?ahitli?i en büyük delildir" dü?ün isveç kral? fransa kral? ispanyal? yahudiler k?r?m devleti gidip yard?m istiyorlar kendi dinda?lar?na kar?? farkl? bir din mensubundan. E?er, osmanl? eli kanl? devletse neden yard?m istesinler ?imdi hangi mazlum devlet abd den ing. yard?m istiyor.Kurdun eline kuzuyu elini kolunu ba?layarak vermek olur bu bence osmanl? ve abd yi k?yas saçma olur. bunun kendi ?rkda??m veya dinda??m oldu?u için söylemiyorum. mesela timur mahvetmi? orta asyay? ?rkda??m ama bi halta yaramaz. bunu da nesnel oldu?umu daha iii anlaman için diye söyledim.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Ben zaten osmanl?dan geliyo olmam?zdan dolay? her zaman mutlu olmu?umdur ama demek istedi?imde ?u ki yunan kitaplar?nda osmanl? çolu?umuzu çocu?umuzu kesti yazar bi ba?ka ülkenin tarih kitab?nda osmanl? bize bunu yapt? ?unu yapt? yazar,bizimkindede sadece onlar?n yapt?klar? yazar yunanl?lar ülkemizi bast? çolu?umuzu çocu?umuzu kesti deriz ki bunlarda do?rudur sadece eksiktir. bizim tarihçilerimizde kabul etmedi?i için bizim tarih kitaplar?m?zda bu tip ?eyler yazmaz her ülkenin kendi tarih kitab?nda kendi kabul etti?i ?eyler yaz?yo malesef nesnel olam?yoruz o konuda.Ha ?uan dünya global oldu?u için amerikan?n bu yapt?klar?n? kimse kendine göre yaz?p çizemez weya tarihte yoktur böle ?eyler diyemez hepimiz gördük duyduk biliyoruz çocuklar?m?za anlat?caz.Bu aç?dan tabiki osmanl? amerika kar??la?t?r?lmas? yap?lamaz devirler farkl? ama yap?lanlar elde olan iktidar? devam ettirmek ve güçlendirmek ad?nad?r her dönemde her ko?ulda kimseyi yarg?lamayal?m diyorum ben o yüzden dedi?im gibi biz bugün dünyan?n 1.ülkesi olsayd?k türkiye olarak dünya bar??? için çal??mazd?k.Ben bi türkiye cumhuriyeti vatanda?? olarak aç?kças? ülkemin benim ç?kar?m için elinden geleni,gücü ölçüsünde yapmas?n? isterdim.Neyse konuyuda ç?kard?k ray?ndan gerçekten
    Oraya gitti?imizde daha yak?ndan inceleme f?rsat?m?z olucak hayatlar?n? bakal?m politikalar?n? ve nedenlerini daha iyi anlayabiliriz belki
    Konu kerempi tarafından (20-05-2008 Saat 04:22 AM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

bütün devletlerin tarih kitaplar?na bak?n hiç biri kötü olaylar? kabul etmez ba?ka devletlerin tarih kitaplar?nda yazmas?na ra?men.Bütün herkes kendi i?ine geldi?i gibi yazar çizer.Ne yaz?kt?r ki ortada bir nesnellik yok.Tarih konusunda üzüldü?üm olaylardan birtanesidir.
    Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Allah a?k?n?za beyler nesnellikse al?n size nesnellik. Kapodokyadaki kilisleri bilirsiniz hepsi nereye yap?lm?? da?lar?n vadilerin oyuklar?na.Neden Byzans zulmunden kurtulmak için.ozmanlar byzans putperst. (bknz: ?hlara vadisi y?lanl? kilisesi vb.)Ama bizim dönemimize bak?n Fatih istanbulu fethettikten sonra sadece Hegia Sophia kilisesi Aya Sofya cami olmu? di?er kiliselere dokunulmu? mu? Bu çok basit bi örnek. Bunlar ço?alt?labilir. Osmanl? zülüm yapmad? zülüm temellerine kurulmad?. Onun için 70 millet içinde bar?nd?. Biz emperyalist bir devlet de?ildik. Olmad?k. Bunu emin olun tüm nesnelli?im ile söylüyorum...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks