Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ucuz uçak biletinin sýrlarý?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Standart ucuz uçak biletinin sýrlarý?

Alýntý watken Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Arkadaþlar malum herkes neredyese vize iþlemlerini bitirip artýk uçak bileti konusuna kafa yormakta bilhassa daha çok ucuza naýl alabilirim konusuna

ucuz uçak bileti almanýnda püf noktalarý vardýr muhakkak bunlarý öðrenmek istiyorum..
    mesela hangi tür biletler ucuz olur sabah alýnan mý,hafta sonu mu ,online mý,vs......

bu konuda bilgili arkadaþlar yardýmcý olursanýz þimdiden forum adýna teþekkür ederrim
    biletlerle alakalý bi kaç ipucu;

Baþlýða kanýp uçak bileti satmaya baþladýðýmý sanmayýn Ama Türkiye’ye gelirken ucuz uçak bileti nasýl alýrým diye araþtýrýrken google’ýnda sayesinde güzel þeyler buldum paylaþmak istedim. Amerika’dan Türkiye’ye ucuz uçak bileti ararken interneti kullanmayý düþünüyorsanýz öncelikle google’dan þu þekilde aramalýsýnýz:

from Dallas to Istanbul
    veya
    from Newyork to Istanbul

Böyle bir aramanýn sonucunda, size internette iþi sadece ucuz uçak bileti, kiralýk araba, kalacak yer bulmak olan ve neredeyse bütün uçak þirketleriyle anlaþmalý olan; cheaptickets.com, hotwire.com, expedia.com gibi sitelerin internet listesi çýkýyor. Uçmak istediðiniz zamaný girdiðinizde, size uygun kombinasyonlar (arada durulacak, aktarma yapýlacak yerler) ve fiyat alternatifleri listeleniyor.

Bu taktik gerçekten ucuz uçak bileti bulmak için faydalý mý? Bence çok faydalý. Örneðin bundan önce Türkiye’ye geliþimde uçak bileti ayarlayan acentalarla görüþtüðüm zaman 1300-1400 dolar fiyat almýþtým. Bu fiyatlar ekranlarýnda listelenen en uygun fiyatlardý. Ýnternetten girip araþtýrdýðým zaman; non-stop veya aktarmalý veya þu kadar saatte uçuyor filan gibi bir sürü alternatiflerle 700-800 dolar gibi bir fiyata uygun fiyatlar buldum. Acentalarla aldýðýmla internetten aldýðým fiyatlar neredeyse yarý yarýyaydý. Örneðin cheaptickets.com sitesi gerçekten bir harika. Uygun bileti bulup seçtiðiniz zaman, isteðinize göre uçak içinde nerede oturacaðýnýza, ne yemek sipariþ edeceðinize kadar bütün seçenekleri seçmenizi saðlýyorlar.

Burada bizim kafamýzý karýþtýran bir nokta var. Türkiye’de hep otobüs þehirler arasý seyahat ettiðimiz için tek fiyat uygulamasýna göre düþünüyoruz. Halbuki uçak þirketleri; rezervasyon tarihine, biletin alýnma zamanýna, biletin alýndýðý acentaya ve daha birçok parametreye göre müþterilerine farklý fiyatlar veriyorlar.

Ucuz uçak bileti nasýl bulacaðýnýzdan bahsettim ama bence önemli bir nokta daha var. Miles and More adý altýnda sunulan mil kartlarý. Miles programý, kredi kartlarýndaki puan benzeri birþey. Belli bir miles’a ulaþtýðýnýz zaman, firmalarýn promosyonu kapsamýnda ücretsiz uçak bileti alma imkanýnýz olabiliyor. Neredeyse bütün uçak firmalarýnýn miles programý var. Yukarýda bahsettiðim; hotwire, cheaptickets gibi websitelerinden rezervasyonunu yaptýðýnýz zaman arada örneðin American Airlines, Lutfhansa yada Türk Hava yollarý çýktý. Bileti satýn almadan önce, hangi uçuþ firmasý çýktýysa hemen websitelerine gidip miles programýna kayýt olun. Kayýt olduðunuz zaman size hemen bir kayýt numarasý veriyorlar:

Bu kartýn üstündeki bilgiyi uçak bileti aldýðýnýz ekrana girdiðiniz zaman, o uçuþta katedeceðiniz miller hemen hesabýnýza geçmiþ oluyor. Genelde 20,000 mil civarýnda avrupaya ücretsiz uçak bileti alabiliyorsunuz. Amerika için bu rakam 50,000 civarýnda. Hiç yoktan iyidir

Ucuz uçak bileti bulmanýn bencesini anlattýktan sonra Alternatif yurtdýþý eðitimleri sitesinde bulduðum güzel bir kýsmý buraya ekliyorum.

UCUZ UÇAK BÝLETÝ ALMANIN YOLLARI

1...Önce uçuþ tarihinizi kesinleþtirin. Eðer kýsýtlý sýnýftan bilet alýrsanýz, ya deðiþiklik yapma þansýnýz olmaz veya ceza ödeyerek ekstradan maliyetlere katlanýrsýnýz.

2....Biletinizi erken alýn. Uçuþ tarihinizden üç ay önceki fiyat ile bir kaç gün öncesi alýnan bilet fiyatlarý arasýnda ciddi fark olacaktýr. Erken karar verip hýzla rezervasyon yapýn ve arkasýndan da bileti satýn alýn. Unutmayýn, bilet fiyatlarý uçuþ tarihi yaklaþtýkça artar.

3....Tatil dönemlerinde fiyatlar artýyor. Hattýna göre deðiþmekle birlikte genellikle yaz sezonu sonrasýnda sonbahar, þubat tatili sonrasýndaki ilk bahar aylarý doluluk oranlarý daha düþük.

4.....Ýnternet’ten fiyat araþtýrmasý yapýn. Bazý havayolu þirketleri, yolcularýna önce Ýnternet sitesine yönlendiriyor. Amaç yolcularýn siteyi kullanmalarýný özendirmek. Bazen sitede havayolunun vereceði fiyattan çok daha ucuz seçenekler ortaya çýkabiliyor. Yakaladýðýnýz fýrsatý kaçýrmayýn ve satýn alma iþlemini hemen yapýn.

5....Acentenize danýþýn. Her ne kadar Ýnternet ön plana çýksa da bir çok yolcu seyahat acentelerinden vazgeçmiyor. Acentelerin önerileri, sunduklarý avantajlar Ýnternet’e tercih ediliyor
    Konu watken tarafýndan (07-05-2008 Saat 07:17 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Valla cok bise bilmiyorum ama internet fiyatlarý daha uygun olan yerler gordum web promoosyonu felan (tabii internetten alýrsan pazarlýk sansýn kalmýyo) . Bide dolu olan ucagýn biletleri daha pahalý oluyor. Mesela ucakta kalan en son yer bayagý pahalýlasýyor. Bunu da soyleyen bi acenta...
    IF SOMETHING IS HARD TO DOING,THEN IT IS NOT WORTH TO DO....
    BY HOMER SIMPSONS (The Simpsons)
    When The World is mine your death shall be quick and painless....
    BY STEWÝE GRIFFIN (Family Guy)
    Ray, when someone asks you if you're a god, you say "YES"...
    BY WINSTON ZEDDEMORE (Ghost Busters)

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

ya netten bakiyorum ama acentelar daha ucuz soyluyorlar...Var bu isin icinde bi is.Acenta sahibi olan yok mu burda ya :P
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

cidden çok önemli bi konu mutlaka ucuz-pahalý olmasýný etkileyen nedenler var.
    bunlarý bilrsek ona göre saat ve gün seçeriz daha uygun fiyata..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    18

Alýntý wiseman Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    ya netten bakiyorum ama acentelar daha ucuz soyluyorlar...Var bu isin icinde bi is.Acenta sahibi olan yok mu burda ya :P
    acentalar dahamý ucuz soyluyolar. benim gittiðim acentalarda bilakis cok ucuk rakamlar soyluyolar. :S

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

evet acentalar da dengesizlik var.x acentasina gittim chicagoya 900 euro diyor.y acentasi da 690 euro diyor.surekli arastirilmasi lazim.ayrica buyuk acentalarin internet adresilerinde surekli takip etmek lazim.soyleki.ben bileti bir acentanýn internet sitesinde buldum ve 750 euro ya aldim.ayný gun icinde soyle bir bakayým yine dedim bilet fiyatlarina ve ayný tarihe ayný yere 690 euro ya bilet buldum hemen aradim ilk aldigim bileti iptal ettirdim.690 euroluk bileti aldim.takip etmesem 130 lira fazla vercektim.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

Alýntý jegelskerdeg Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    evet acentalar da dengesizlik var.x acentasina gittim chicagoya 900 euro diyor.y acentasi da 690 euro diyor.surekli arastirilmasi lazim.ayrica buyuk acentalarin internet adresilerinde surekli takip etmek lazim.soyleki.ben bileti bir acentanýn internet sitesinde buldum ve 750 euro ya aldim.ayný gun icinde soyle bir bakayým yine dedim bilet fiyatlarina ve ayný tarihe ayný yere 690 euro ya bilet buldum hemen aradim ilk aldigim bileti iptal ettirdim.690 euroluk bileti aldim.takip etmesem 130 lira fazla vercektim.
    þu x-y acentalarýnýn ismini yazarmýsn

bizde alalým yani güvenilir olmalý bileti deðiþtirdiðine göre saðlam firma

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

arkadasla acentalardan gorusurseniz ve ogrenci oldugunuzu soylersenýz ogrenci indirimi yapýyolar ve baya bi ucuza gelýyo ama havayollarýnýn internet sitelerinde ögrenci gibi bi secenek bulunmuyo dolayýsýyla daha pahalý gozukuyo. bence durmadan acentalardan arastýrýn. eminim gayet ucuz bi bilet bulursunuz.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    19

Alýntý jegelskerdeg Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Aynen katýlýyorum. Acentalar farklý telden calýyo. En iyisi su mil puan denen zýmbýrtýyla is yapma ama onuda bulmak lazým
    IF SOMETHING IS HARD TO DOING,THEN IT IS NOT WORTH TO DO....
    BY HOMER SIMPSONS (The Simpsons)
    When The World is mine your death shall be quick and painless....
    BY STEWÝE GRIFFIN (Family Guy)
    Ray, when someone asks you if you're a god, you say "YES"...
    BY WINSTON ZEDDEMORE (Ghost Busters)

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

þimdi netten bulduðumuz bileti arartýrken genelde öðrenci bölümü var aam fiyatla kýsmýnda öðrenci fiyatý deðildir yazýyor hepsinde...

ne anlamý var peki yazmýþlar oraya öðrenci seçeneðini???

normal artýp ondan sonra acentayý aryýp sormak mý lazým...netten bilete baktýk sizde fiyet nekdar çðrenci indirimi felan diye?

yani arkadaþlar istanbuldaki arkadaþlar o konuda sýkýntý çekmiyolar ama þahsen benim lduðum yerde acenta sayýsý kýstlý olduðundan çok ta fazla imkanýmýz yok o oknuda

Profesyonel Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    18

bence tamamen þans ve iyi araþtýrma
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN ÝçiÝmdeKi ÝnsAn SeVgÝsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aþklar,,,,ya mecnun olmuþ küpeli ya leyla kaþar

Deneyimli Watçý
    Tecrübe Puaný
    18

walla trek turizm den aldim ben internet sitesine de sýk sýk girip kontrol ediyordum.su an benim ucaktaki bilet fiyati yaklasik 800 euro olmus.3-4 gun icersinde bayagi degismis.ama aldigim bileti ayný gun iptal ettiler.eger ertesi gune kalsaydi bilet iptal olmicakti.sans isi yani.umarim sizde sansli olup ucuz bilet bulursunz

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

umarým yardýmcý olur bu ipuçlarý ...

biraz araþtýrma yaptým kendi soruma kendim cevap yazayým artýk ne yapalým

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

eðer yardýmýc olursa söle bi fikrim var yani biz bu yolu seçtik.eðer avrupada falan tanýdýðnýz yada akrabanýz varsa ona aldýrabilirsiniz fiyatlar farkediyor.mesela biz chigagoya gidicez arkadaþýmýn annesi bileti almanyadan aldý.760 euro thy ayný biletin fiyatý burada 2000 ytl.yardýmcý olabilr.

Efsane Watçý
    Tecrübe Puaný
    20

o zaman sanýyorum vizde sorulan USA da tanýdýðýn var mý cevabý yes mi olur..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)