Arkadaþlar merhaba. 5 mayýs 2008 saat 1:15 de Ankara'da vize görüþmesine girdim. Detaylar aþaðýdadýr
Parmak izi verme kýsýmlarýný direk geçiyorum. Ankarada wat ile ilgilenen 2 giþe var. Orta yaþlý sarýþýn bayan ve Asya kökenli bir bayan. Arkadaþlar ile sýrada beklerken çaktýrmadan vize görüþmesi yapanlara bakýyoruz. Biraz kulak kabartýnca sorulan sorular çok kolay geldiði için rahatladýk. Parmak izine önce çaðrýldýðým için vize görüþmesine arkadaþýmdan önce girecektim. Asyalý bayan sürekli gülüyordu ben de arkadaþ da asyalý bayan ile görüþmek istiyordu. Derken numaram yandý ve asyalý bayan ile görüþmeye ben girdim. Hatýrladýðým kadarýyla görüþmeyi yazacaðým.
Soru : merhaba
Cevap : merhaba
10 saniye duyamadým hoparlörden ses gelmiyordu
Ben: Pardon. Hoparlörden ses gelmiyor. (hemen açtý hoparlörü)
S: okulda kaçýncý yýlýndasýn (burada kafamdan aþaðý kaynar sular döküldü. Çünkü 3. sýnýfým ama 5. yýlýmdayým kaçýncý sýnýfsýn diye sorsa hiç problem olmayacaktý)
C: 5. yýlým fakat 3. sýnýftayým
S: (hemen transkripti eline aldý) Baþarýsýz bir öðrenci misin?
C: (kalp atýþlarým hýzlandý tabi) Hayýr deðilim. Çok zor bi bölümde okuyorum ve 2 ve 3. sýnýflarda bazý problemler yaþadým.
S: Ne zaman mezun olacaksýn
C: Gelecek sene. Bununla ilgili bir belgem var isterseniz göstereyim
S: Notlarýn 4 lük sistemde deðil kaç üzerinden.
C: 100 üzerinden.
S: Geçme notunuz kaç
C: 60
S: Senin gpa burada yazan mý? (eliyle 61 ortalamamý gösteriyor)
C: Evet orada yazan.
S: Pek de baþarýlý sayýlmazsýn.
C: Ama bakýn 60 ýn birazcýk üstündeyim. (gülüþmeler)
S: Ne zaman mezun olacaksýn.
C: (Allah allah neden ayný soruyu sordu ki bu diye düþünerekten). 2009 yýlýnda mezun olacaðým. Bununla ilgili okuldan aldýðým döküman çantamda isterseniz getirebilirim.
S: Hayýr gerek yok. Okulunuzda geçme sistemi nasýl biraz anlatýr mýsýn?
C: Her dönem 40 kredi alma hakkýmýz var bunlarý geçtikçe yeni dersleri alabiliyoruz.
S: Baþarýlý olmak için almanýz gereken not nedir.
C: Dediðim gibi 60 ý geçmemiz gerekiyor.
(uzun bi süre transkripti inceledi)
Ben: Bölümüm gerçekten çok zor.
Görevli: Himm Makine mühendisliði
Ben: Evet
S: Nereye gideceksin
C: New jersey
S: Hangi þehir
C: Wall
S: wall?
C: evet wall öyle bir þehir var deðil mi?(gülüþmeler) google earthden baktým monmouthýn altýnda trentonun saðýnda.
S: Bi ajansla mý gidiyorsun?
C: Evet. United towers ile gidiyorum.
S: Ne iþ yapacaksýn?
C: Travel plazada çalýþacaðým
S: Nerde.
C: Monmouth diye bir yerde wall þehrindeyimiþ? öyle bir yer var mý
Görevli : gülümseyerek evet var.
S: Travel plazada ne iþ yapacaksýn.
C: Henüz bilmiyorum sanýrým kasiyerlik türünde birþey. ama bana ne derlerse onu yapacaðým.
S: Ýleride ne iþ yapacaksýn
C: Ýþimi yapmayý düþünüyorum. Makine mühendisliði. Belki de master yaparým.
S: Tamam ups e gidebilirsin.
C: Pardon. Vizemi aldým mý acaba.
S: Evet. Ýyi tatiller
C: teþekkürler
ve bakýþmaya baþladýk
S: pasaportun bende kalacak numaran ile upse gideceksin
C: Özür dilerim . Ýyi günler
Görüþmeden sora direk danýþmanýmý aradým. Abi mahvettiler beni görüþmede. Anlattým. O seni sempatik bulmuþ konuþmak istemiþ dedi
Benle ayný durumdaki sarýþýn bayanla görüþen arkadaþým 30 saniyede vizeyi aldý. Japon bayandan da ortalama 2 dakikada alýyorlardý vizeyi. Benim yaklaþýk 15 dakika sürdü![]()

Alýntý

mutluson 

Bookmarks