Ben şahsen bu konuda amerika'nın siyasi durumu vs. hakkında konuşma gereği görmüyorum. Benim için mühim olan bizim neden bu kadar maddi ve biraz da manevi zahmet çekip de bu ülkeye ayak basmak istememizin sebebinin irdelenmesidir.
Misal ben şahsen bu yaz maddi sebeplerden dolayı 2. kez katılamayacktım normalde wat'a. Ancak neden bu kadar uğraştım sağ soldan para bulmaya ki tekrar katılayım? Dimi?
-Türkiye'de yazın turistik bir yerde pansiyon, hotel vs yerde günde 12 saat çalışsan ayda alacağın para ayda 500 ytlyi geçmez; bundan fazla alan varsa yerini bana söylesin ben de çalışayım ilerde.
-Türkiye'de insan ilişkileri amerika'daki kadar rahat değildir, kesinlikle değildir.
-Türkiye'de fast food işinde çalışsan mesela amele muhamelesi görmen muhtemel ötesidir; amma velakin amerika'da bu konumda olsan hem aldığın para iyidir, hem sosyal pozisyonun bir mühendis ile bile eşittir; aynı saygıyı görürsün.
-Amerika yemyeşil, düzenli, temizdir; Türkiye malesef betondur, düzensizliktir, adamı bunaltan yerler silsilesidir.
Bu ve buna benzer sebeplerden dolayı ben her şeye rağmen arkadaşımla birlikte wata tekrar katılacağım. Biliyorum vatanımı yine özleyeceğim. Ama dönünce tıpkı geçen sene yaptığım gibi "Bir daha ne zaman gidecem acaba?" sualini kendime günde en az on defa soracağımdan da adım gibi eminim.
Benim olayım budur...