Amerika tüm dünya insanlar?n?n bulu?tu?u kozmopolit bir ülke. Ne bir fransa'ya benzer ne de Almanya'ya... Arkada?lar?n dedi?i gibi insana de?er verilen bir ülkede çal??mak neden amelelik oluyor onu da anlam?? de?ilim. Ö?renci iken Türkiye'de çal??makla Amerika'da çal??man?n bir fark? yok. 

Amerika'da kar??la?aca??n?z ve ?u an için akl?ma gelenleri küçük bir liste ?eklinde sunacaksam;

Orada rahatl??? göreceksiniz,
Orada insana verilen de?eri göreceksiniz,
Orada güler yüzle tan?mad???n?z ki?ilerden selam almay? ö?reneceksiniz,
Orada can? gönülden yard?mla?may? göreceksiniz,
Orada her cümlesi "Plesae", "sorry" kelimelerini içeren konu?malara tan?k olacaks?n?z,
Orada kar??dan kar??ya geçerken tüm trafi?in durup sab?rla sizin geçmenizi bekledi?ini göreceksiniz,
Orada 4 litre benzine 3,3 dolar vereceksiniz
Orada 900 dolara çok iyi bir araba alabileceksiniz
Orada program masraflar?n?z? dü?ünmezseniz çal??arak her gününüzü istedi?iniz ?ekilde geçirebilcekseniz
Orada nike total 90 ayakkabl?lar? 29 dolardan ba?layan fiyatlarla alabileceksiniz
Hayat?n?zda görmedi?iniz parmak izi ile giri? yapabilece?iniz laptoplar? orada dönerken 600 700 dolara alabileceksiniz...

Üzülerek söylüyorum ki bu sayd?klar?m?n hiç birini ülkemizde ?u an için yapam?yoruz. Ne kadar çal??san?z da kazanaca??n?z maximum Burger King'de saati 2 ytl'dir. Evet orada çal???yorsunuz ama hakk?n?z? da al?yorsunuz. Çünkü sistem oturmu? yerine. Kimse vergisini kaç?rm?yor! 

Burada emperyalist ABD naralar? atanlar?n gdip biraz insanl?k dersi almas?n? isterim. Amerika'n?n ?u an için hiçbir d?? politikas?n? desteklemiyorum ama bunu Amerikan halk?n?n tümüne mal etmek mall?k olur. Ayr?ca öyle 3-5 sloganla bu koca imparatorluk çökmez. Bu gösteri?ten ba?ka, bo?a kürek sallamaktan ba?ka hiçbir ?ey de?ildir. Belki de bu ?ekilde olmak i?lerine yar?yor. Bir baltaya sap olamayanlara bir yerlerden gelir sa?lan?yordur. Bir ülke ilerlemek istiyorsa bilimde ve teknolojide somut ad?mlar atmal?. 3 çocuk do?urarak bir ülke geli?mez. Hindistan'?n nüfusu ortada, Çin'in nüfusu ortada. yaz?k. 

ate? yansa amerika yakt?, uçak dü?se amerika dü?ürdü, kaza olsa amerika yapt?, yere dü?se amerika çelme takt?... yani komplo teorisi üretmekte lideriz çünkü bo? i?lerle u?ra?may? seviyoruz. rahat geliyor bize.

özledi?im ülkeme amerikadan döner dönmez dakka bir gol bir misali kaz?klanmaya çal??t???m taxi ?oförünü görünce "neden buray? bu kadar özledim ki?" diye sordum kendime. taksi metre 17 yaz?yor benden 30 lira versen yeter diyor. Böyle ?erefsiz insanlar can?n? s?k?yor adam?n. Müslüman ülkelerde neden yolsuzluk, anti-demokratik anlay??, hiyerar?ik düzen, geri kalm??l?k yo?unlukta bunu irdelemek laz?m. Ama biliyorum ki bunda da suç yine abd yine yahudiler 

.

Bookmarks