Evet arkadaşlar ben konunun başlarında biraz Emperyalizm hakkında düşüncelerimi açıkladım. benim söylediğim durumun ne kadar ilginç olduğuydu.açıkça belirtmem gerekirse ben ne emekçi hakları peşinde koşan sol görüşlü biriyim nede Amerikan karşıtı . Amerikanın dış siyasetinede hiç değinmiyecem ki her şey ortada. Zaten amerika karşıtı olsam ingilizce öğrenmem, abd ye gitmek için de kılımı kıpırdatmazdım.
size bizim üniversitedeki bölüm başkanı profesörün anlattığı şeyi anlatmak isterim:
amerikada sadece master eğitimini düşünün dünyanın heryerinden beyin göçü alıyor insanlar burda hem kendilerini geliştiriyor hemde amerikanın , bilimin ve teknolojinin gelişimini sağlıyor. ve bütün bunların yanında Amerika her yıl milyonlarca dolar gelir elde ediyor ( bildiğiniz gibi amerikada eğitim ücretli ve bayada pahalı ).
BURDA dikkatinizi çekmek istediğim şey adamlar işi çok iyi biliyor, çok mantıklıca gerçekleştiriyor.Aynı anda bir çok şekilde kar ediyorlar.
açıkcası böyle şeyleri görünce benim aklıma şu geliyor. keşke bizde öyle olabilsek.ama arkadaşların da dediği gibi öncelikle kendi hatalarımızı sorgulamamız lazım.
SONUÇ olarak ben eminim ki wat la amerikaya giden hiç kimse amerikaya karşı deildir.Bence forumdaki diğer arkadaşlarda amerikaya karşı deiller böyle bir yanlış anlama varmış gibime geldi.

Alıntı
Bookmarks