Work and Travel

Sonuç: Amerikada yasal olarak kalma imkaniniz olsa kalirmiydiniz?

Katılımcı sayısı
62. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • EVET

47 75,81%
  • HAYIR

15 24,19%
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikada kalma sansiniz olsa orada yasarmiydiniz?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Amerikada kalma sansiniz olsa orada yasarmiydiniz?

Arkadaslar yasal olarak kalma sansiniz olsa orada kalirmiydiniz?
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

zaten kalmaya gidiyorum bu sefer

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı stephen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten kalmaya gidiyorum bu sefer
    nas?l yapcaks?n onu?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya walla her hakk?m?n olacag?n? kaçak olmayacak bi ?ekilde ya?amay?
    garantilersem terreddüt bile etmmem.zaten kendime okul bak?cam bi amac?m da o
    kalan turkler warm?? genelde benzinliklerde çal???orlar.eger yakalanmadan
    belli bi süre kaçak kal?rsan watanda?l?k hakkk?n m? ne do??yormu?
    only GoD CaN JuDgE me!!!!!

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ido Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya walla her hakk?m?n olacag?n? kaçak olmayacak bi ?ekilde ya?amay?
    garantilersem terreddüt bile etmmem.zaten kendime okul bak?cam bi amac?m da o
    kalan turkler warm?? genelde benzinliklerde çal???orlar.eger yakalanmadan
    belli bi süre kaçak kal?rsan watanda?l?k hakkk?n m? ne do??yormu?
    ido ac biraz konuyu ya belk? ba?kalar?da vard?r ayn? dusuncede okul i?ini nas?l yapmay? dusunuyosun

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ewet bencede ac b?ras ?do..nas?l yapabl?r?s bu ?s? okul derken ozel m? devlet m????
    mesela ben burdak? devlet unvden kayd?m? ordak? b? devlet un?v?ne kayd?rab?l?rm?y?m???
    bu tur seyler hakk?nda b?lg?s? olan varsa lutfen yass?n...
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Turkishwat Mover
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı dodo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ewet bencede ac b?ras ?do..nas?l yapabl?r?s bu ?s? okul derken ozel m? devlet m????
    mesela ben burdak? devlet unvden kayd?m? ordak? b? devlet un?v?ne kayd?rab?l?rm?y?m???
    bu tur seyler hakk?nda b?lg?s? olan varsa lutfen yass?n...
    devlet ozel fark? yok onemli olan senin usa vatanda?? olup olmaman.yada green card?n varsa yar? yar?ya oduyosun okula ucretlerini.kayd?n? burdan ald?rab?l?rs?n ama dersler?n ve kred?ler?n b?rb?rler?n? tutmas? laz?m,tutmazsa o ders? bastan al?caks?n.okul f?yatlar? y?ll?k 10.000 dolardan basl?o b?z?m ?c?n.ayr?ca unv. ye g?reb?lmen ?c?n toefl ? vermen gerek?o.ha dey?nce olacak b? ?s deg?l yan?.ben kayd?m? ald?r?cam seneye.gel?smelerle ?lg?l? s?z? haberdar eder?m arkada?lar!

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı fatih255 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devlet ozel fark? yok onemli olan senin usa vatanda?? olup olmaman.yada green card?n varsa yar? yar?ya oduyosun okula ucretlerini.kayd?n? burdan ald?rab?l?rs?n ama dersler?n ve kred?ler?n b?rb?rler?n? tutmas? laz?m,tutmazsa o ders? bastan al?caks?n.okul f?yatlar? y?ll?k 10.000 dolardan basl?o b?z?m ?c?n.ayr?ca unv. ye g?reb?lmen ?c?n toefl ? vermen gerek?o.ha dey?nce olacak b? ?s deg?l yan?.ben kayd?m? ald?r?cam seneye.gel?smelerle ?lg?l? s?z? haberdar eder?m arkada?lar!
    walla cok ?y? olur usta yas sen b?zde b?lg?len?r?s senden.bu toefl ?s? b?t?r?yo desene gercektende ha dey?nce olcak b?s? dgl valla ama umutdumus k?r?lmas?n belk? b? sek?lde kalmak ?steyen arkadaslar kal?r orda ve ben?m g?b? okul olupda kalmak ?steyenlerde kals?n
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Yakalanmadan belli bir süre kalana vatanda?l?k verme diye bir durum kesinlikle söz konusu de?ildir.

Kimse size helal olsun 10 sene yakalanmadan kald?n vatanda?l??? hakettin demez.Bundan saçma bir ?ey de olamaz.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı macgyver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakalanmadan belli bir süre kalana vatanda?l?k verme diye bir durum kesinlikle söz konusu de?ildir.

Kimse size helal olsun 10 sene yakalanmadan kald?n vatanda?l??? hakettin demez.Bundan saçma bir ?ey de olamaz.
    dostum bunu ö?rendigim kaynak ?irketimde rehberim ?u anda arkadaslar?
    orada adamlar yakalanmazsa belli sure alacaklar watanda?l?k..bende
    rehberim yalanc?s?y?m ama iyi ara?t?rmak laz?m

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

manyak faydal? bir konu

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

en kolay yol evlenmek
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en kolay yol evlenmek
    bide evlenecek birisini nas?l bulaca??m?z? söyleseydin tam olurdu

ya o de?ilde ben gerçekten de merak ediyorum çünkü ?irket ve konsolosluk sürekli geri dönmek zorundas?n?z kesinlikle kal?? süresini uzatamass?n?z falan dio. orda kalmak mümkünmü veya bunu dü?ünen varsa nas?l bir fikri var merak ettim

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı fastdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide evlenecek birisini nas?l bulaca??m?z? söyleseydin tam olurdu

ya o de?ilde ben gerçekten de merak ediyorum çünkü ?irket ve konsolosluk sürekli geri dönmek zorundas?n?z kesinlikle kal?? süresini uzatamass?n?z falan dio. orda kalmak mümkünmü veya bunu dü?ünen varsa nas?l bir fikri var merak ettim
    ASK seviyorum ben bu amerikali kariyi ayrilamam,onsuz yasayamam falan dersin is tamam
    Şirket Seçim Yönergesi

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ROMA en iyi yolu bulmussun

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

dostum dü?ün ?imdi ben ist ticaretteyim allaha ?ükür ekonom?k durumum
    iyi.ben turk?yede werdigim paraya aynen orda da okuyabilirim özel üniv ler
    de..ben arast?rd?m bi kaç okul 13,000dolara war iyi okullar..
    ee orda da çal???rs?n bo? zamanlarda karl? ç?kars?n..abd de okuman?n avantaj?da kar kal?r sana..?imdi ist tic mezunuyummu yoksa california UCLA
    mezunuyummu daha iyidir
    sormaya gerek yok heralde kanka
    3s?n?f da dei?tirme oluyor arkada??m
    baz? okullar ortalamaya önem weriyor baz?lar? da önemsemiyor
    ama olay para da bitiyor
    abi bi kere dü?ün burda opel corsam war satar?m 20milyara orda 5bin dolar daha koyar corwette binerim....ya?ad?g?m hayattta hayatt olur

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Öyle saçma ?ey olmaz. Bilgisayar oyunu mu bu, 10 y?l kaç?nca mükafat alacaks?n.
    Ara s?ra af yasalar? gündeme gelir.Ben oradayken senatodan dönmü?tü karar. Bu sene seçimlerden dolay? ç?kmas?na kesin gözle bak?l?yor. E?er kumar oynamak isterseniz orda kal?n bir sene fazladan, yasa ç?karsa green card al?p gelirsiniz

Okul olay? ise bamba?ka. Adam gibi üniversiteler zaten ba?ar? puan?yla al?r. Para verip gidece?iniz üniversitelerden fazla bir ?öhret beklemeyin.(TR'den fark? yok. Gerçi ABD'de okudum derseniz bir forsunuz olabilir burda) Ayr?ca ö?rencilerin çal??mas? yasal de?il. F-1 vizesiyle ancak okulda falan çal??abilirsiniz. Full time çal??ma izinleri yoktu hat?rlad???m kadar?yla.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

birde okumakla "okumak" aras?ndaki fark? bilmek laz?m,yani s?rf amerikan okulu olsun diye okuyupta i? bulamayan çok adam var,özel sektör gözünü açt? çünkü,bo? adama taviz vermiyor.
    Ha ayr?ca benim uzak bir akrabam kaçak gitti,uzun süre kaçak tak?ld? ve onunda vatanda?l?k alma hakk? do?du nas?l oldu tam olarak bilemiyorum,ondan duydu?um bu.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Hocam zaten Amerikada 10 milyondan fazla kaçak insan var.Çok basit bir mant?kla belli süre kalan kaçaklara vatanda?l?k vermeleri demek kaçak say?s?na davetiye ç?karmalar? demektir.Böyle bir ?ey kesinlikle söz konusu olamaz.Adamlar?n ülkesinde zaten yeterince kaçak insan var ve bundan sonra gelecek kaçak insanlar? engellemek için her?eyi yap?yorlar.

Sizin bahsetti?iniz belki af yasas? olabilir ancak belli süre kalanlara vatanda?l?k verme diye bir ?ey kesinlikle yoktur.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı macgyver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam zaten Amerikada 10 milyondan fazla kaçak insan var.Çok basit bir mant?kla belli süre kalan kaçaklara vatanda?l?k vermeleri demek kaçak say?s?na davetiye ç?karmalar? demektir.Böyle bir ?ey kesinlikle söz konusu olamaz.Adamlar?n ülkesinde zaten yeterince kaçak insan var ve bundan sonra gelecek kaçak insanlar? engellemek için her?eyi yap?yorlar.

Sizin bahsetti?iniz belki af yasas? olabilir ancak belli süre kalanlara vatanda?l?k verme diye bir ?ey kesinlikle yoktur.
    dostum dedigim gibi ben yalanc?s?y?m ama çocuk garanti alacaklar
    dedi.ama bence degmez o kumar? oynamaaya

"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
    TheN YoU GoT ThE PoWeR
    WheN YoU GoT ThE PoWeR
    YoU HaVe ThE WoRLd
    YoU HaVe ThE WoMeN...

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

tabiki de?mez öyle bir ?ans için.O abiden biliyorum,adam günlerce banklarda yatt?,deli gibi benzincilerde çal??t?yani kolay de?il diye dü?ünüyorum.Onunkide af yasas? olabilir,çünkü orada hapse bile girdi tam vatanda?l?k alacakken,hatta hapisten ç?k?ncada ?utlanmad? san?r?m kalma hakk? ald? yada onun gibi bir?ey.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar bende ankete ewt ?ans?m olsa kal?r?m dedimde bunun insan gibi yollar? war öle kaçakm?? weya burda okuduum mis gibi okulu b?rak?p s?rf amerika da bi okul die gitmek gibi bi dü?üncem olamaz.Biraz daha mant?kl? dü?ünelim bence ben ne ?artta olursa olsun 1.s?n?f vatanda? muamelesi görmek isterim okudu?um okullardan bildi?im dillerden dünyada gezip gördü?üm vs genel kültürümle ordaki amerikal? bisürü insana 5 basar?z ço?umuz bu donan?mlarla gidipte orda rezil hayat? sürmek istemem.adam gibi bi yol bulabilirsem tabiki kullan?r?m ama bulamazsamda kaçakm?? veya özel okula 10 000 15 000 para wermekmi? s?rf amerikan diye yap?ca?m ?eyler deil.yanl?? anlamay?n kimseyi ele?tirmiyorum herkesin kendi dü?üncesi..bende söylenenlerden yola ç?karak kendimi anlatmaya çal??t?m

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Kerempi ye tamamen kat?l?yorum.Bence s?rf 'Amerikan Rüyas?' için orada kal?p rezil bir hayata katlanman?n bir anlam? yok.
    Kalma konusunda bence dan???labilecek yegane yer Türkiye Cum. konsolosluklar?d?r.Sitede adresleri var, onlardan en yak?n? size hangisiyse gidersinin içinde bulundu?unuz durumu ve kalmak istedi?inizi anlat?rs?n?z onlarda size yasal çerçevede ne yapman?z gerekti?ini anlat?rlar.Sonuçta konsolosluklar sadece vize vermez ayr?ca vatanda??na yard?mc?da olur ama bunu henüz kaçak olmadan yaparsan?z sizin için iyi olacakt?r.Baz? arkada?lar evlilikten bahsetmi?,o da ayr? bir fikir ama hani avrupadaki türklerden duyar?z hülle evlilik diye,e?er öyle bi?ey varsa belki para verip filan ayarlars?n?z ama normal bir a?k ya?ay?p filan evlenecek bir arkada? varsa onada sayg? duyar?m,tebrik ederim,helal derimMalüm zor i?; çal??acakm?s?n?z, gezecekmisiniz yoksa aksanl? ingilizceyle amerikal? bir k?z?m? etkileyeceksiniz valla zor i?Bu arada iyi bir örnekolmas? dolay?s?yla önümüzdeki ay ankaral? bir arkada??m new jersey de evleniyor,bana aktard??? ?ekliyle söylüyorum size;
    -abi göçmenin evlenmesi ne zor i?,bir ayd?r evrak topluyorum.
    Amerikan vatanda??yla evlenince green card veriyorlarm??.
    Haberiniz olsun elinizi çabuk tutun
    *EnFla ProDuction™*

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

benim bu sene okulum bitiyor wat ile gidecegim vizemde geldi bugun j1 vizemden sonra bir dil okuluna yazilicam j1- statumu f-1 e ceviricem dil okullari var aylik 300 dolara 1.5 2 sene inglizceyi gelistirip donucem vatana
    onur

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkada?lar evlilik içinde bikaç ?ey diyebilirim yani resmi olay?n? bilemem evrak i?lerini falan ama uzunca bi süre bi ingiliz k?zla birlikteli?im oldu?u için söyleyebilirim we hani herhangi bi ç?kar ili?kisi yoktu bildi?iniz a?k sevgiydi.?unu diyebilirimki i?in içinde sevgi a?k olmas?na ra?men kendimden insanl???mdan biçok kez gururumdan midemin daha ne kadar geni? olabilece?inden ?üphelerim olmad? de?il.Gerçekten de?mez hayat?n?z?n 5 10 gününü bile rezil kepaze etmeye.Türk erke?isiniz arkada?lar bu i? formalite olsa bile kald?ramazs?n?z emin olun,ucunda amaçlar?n?z bile olsa aman be dersiniz bi noktadan sonra.Ben i?in pskolojik taraf?ndan yakla??yorum deneyimlemi? oldu?um için payla?mak istedim.Sizin ya?ad?klar?n?z?,görgülerinizi bilen,insanl?ktan nasibini alm??,nerde nas?l davran?ca?n? bilen bi türk k?z?n?n size verebilece?i vefay? sadakati-(ha globalle?menin etkisiyle bütün k?zlarda yawa? yawa? birbirine benziyo diyebilirsiniz,bizimkilerde yawa?tan de?i?iyo diyebilirsiniz buraya girmiyorum- kesinlikle onlar ,siz onlara ne verirseniz verin veremezler çnkü öyle görmemi?ler onlarda ailelerinden ne görürse size onu yans?t?yolar.Neyse konu amac?ndan sapmadan demek istedi?imi söyledim heralde kesiyorum k?sas?ndan

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Alıntı loveronur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim bu sene okulum bitiyor wat ile gidecegim vizemde geldi bugun j1 vizemden sonra bir dil okuluna yazilicam j1- statumu f-1 e ceviricem dil okullari var aylik 300 dolara 1.5 2 sene inglizceyi gelistirip donucem vatana
    300 dolara dil okullarini nerden buldun ??
    siteleri varmi peki?
    Şirket Seçim Yönergesi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bende ankete evet oyu kullananlardan?m ama turkiyeden uzaklas?nca b?r sure sonra insan ister istemez vatan?n? özlüyo arkadaslar ya en az?ndan ben ozluyorum ozled?m yani

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Benzinlikte çal???rken ?ikayet üzerinde tutuklanan biri vard? ben ordayken. Mahkeme buna 1 Ekime kadar süre tan?m?? i?lerini ayarlamas? için. Ama ömür boyu
    Amerika'ya giri?ten men ald?. Zaten adama sorsan tekrar girecek falan de?il. Kazanaca?? paray? kazanm??.
    Yakalansan?z bile öyle hemen s?n?rd??? olaylar? yok. Bu i?e giri?seler havaalanlar? kitlenir ve ülke sermayesi uçak biletine akar

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ewet yokmu baska yorumu olan
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Halen üniversite okuyupta amerikada kaçak ya?amay? dü?ünmeyin arkada?lar. üniversiteden mezun olunca dil okulu için ba?vurdu?unuzda size zaten 5 y?ll?k vize vericekler..ama orada bulunman?z için sürekli bir dil kursunda kayd?n?z bulunmas? gerekiyor.bunun içinde çok ama çok cüzi fiyatlarda devams?zl?k sorunu olmayan(varda yok mant??? )kurslar var..Hem rahat bi ?ekilde kaçak olmadan ya?ama hakk? kazan?rs?n?z..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)