Work and Travel
Sayfa 6 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci ... 234567 SonuncuSonuncu
Toplam 206 adet sonuctan sayfa basi 151 ile 180 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Alitalia

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ben de Alitalia ile gittim geldim, kilo sınırı 50 pound, yani 23 kg. Ben de dönüşte uçağa bir spor çanta, laptop çantası ve sırt çantasıyla girdim, bişey demediler. Hatta uçağa da son anda yetiştiğimiz için, apar topar valizleri verdiğimiz için kiloya da bakmadılar, büyük ihtimal geçmişti benim sınırı. Ama valizler aktarma sırasında Roma'da kalmış, arkadaşınki de benimki de gelmedi. Bi form doldurduk, 3 gün sonra adrese gönderdiler. Sorduk soruşturduk, Alitalia'da çok oluyormuş bu valiz kaybolma durumu. Bir de Roma'daki havaalanı bu konuda sabıkalıymış, valizleri açıp içinden bişeyler çalıyolarmış. Şükür ki bizde öyle bi çalıntı durumu yoktu.

Kısacası, Alitalia'dan alacağınıza THY'den alın diyorum ben, şimdiki aklım olsa 100 euro fazla verip THY'den bilet alırdım, o derece yani. Bunu dememdeki sebepler:

- Aktarmalı uçmak işkence, binlerce kez x-ray'den geçiyosunuz. Hele bir de uçuşlar arası saat farkı çoksa tam bir işkence.

-Host ve hostesler hep italyanca konuşuyorlar. İngilizce bile sormuyorlar "ne alırdınız" diye. "Excuse me" derseniz ingilizce soruyorlar tekrar. Ama ingilizcelerinden de bişey anlaşılmıyor. Bazı anonsları bile sadece italyanca yapıyorlar.

-Verdikleri yemekler sadece mideniz sağlamsa aç kalmamak için yenir, o derece. THY'nin türk yemekleri varken Alitalia'yı seçmek akıl karı değil.

-Bir de orada Türkiye'yle ilgili herşeye acayip özlem duyuyosunuz, dönüş yolculuğunda herşeyinizi Türkçe halletmenin vereceği hazzı inanın tahmin bile edemezsiniz. Ben ilk Türkçe kelimeyi pasaport memurundan duymuştum, giriş basınca "hoşgeldiniz" dedi, yaşamayanlara çok basit gelebilir ama gerçekten çok duygulanmıştım.
    Konu MFC tarafından (30-10-2010 Saat 07:36 PM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı MFC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de Alitalia ile gittim geldim, kilo sınırı 50 pound, yani 23 kg. Ben de dönüşte uçağa bir spor çanta, laptop çantası ve sırt çantasıyla girdim, bişey demediler. Hatta uçağa da son anda yetiştiğimiz için, apar topar valizleri verdiğimiz için kiloya da bakmadılar, büyük ihtimal geçmişti benim sınırı. Ama valizler aktarma sırasında Roma'da kalmış, arkadaşınki de benimki de gelmedi. Bi form doldurduk, 3 gün sonra adrese gönderdiler. Sorduk soruşturduk, Alitalia'da çok oluyormuş bu valiz kaybolma durumu. Bir de Roma'daki havaalanı bu konuda sabıkalıymış, valizleri açıp içinden bişeyler çalıyolarmış. Şükür ki bizde öyle bi çalıntı durumu yoktu.

Kısacası, Alitalia'dan alacağınıza THY'den alın diyorum ben, şimdiki aklım olsa 100 euro fazla verip THY'den bilet alırdım, o derece yani. Bunu dememdeki sebepler:

- Aktarmalı uçmak işkence, binlerce kez x-ray'den geçiyosunuz. Hele bir de uçuşlar arası saat farkı çoksa tam bir işkence.

-Host ve hostesler hep italyanca konuşuyorlar. İngilizce bile sormuyorlar "ne alırdınız" diye. "Excuse me" derseniz ingilizce soruyorlar tekrar. Ama ingilizcelerinden de bişey anlaşılmıyor. Bazı anonsları bile sadece italyanca yapıyorlar.

-Verdikleri yemekler sadece mideniz sağlamsa aç kalmamak için yenir, o derece. THY'nin türk yemekleri varken Alitalia'yı seçmek akıl karı değil.

-Bir de orada Türkiye'yle ilgili herşeye acayip özlem duyuyosunuz, dönüş yolculuğunda herşeyinizi Türkçe halletmenin vereceği hazzı inanın tahmin bile edemezsiniz. Ben ilk Türkçe kelimeyi pasaport memurundan duymuştum, giriş basınca "hoşgeldiniz" dedi, yaşamayanlara çok basit gelebilir ama gerçekten çok duygulanmıştım.
    Katiliyorum. Miami'deki ucagim rotar yaptigi icin Roma-Istanbul seferini kacirdim ve THY ile ucmak zorunda kaldim. Gercekten muhtesem bir yolculuktu.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alitalia ile gittim dönüşte biletimi değiştirdiğim için Delta uçağında Alitalia Delta ortak uçuşuyla gelip birçok arkadaşım başına gelen valiz kaybolma içindeki eşyaların çalınma olaylarından kurtuldum. Ancak giderken gerek verilen yemekler olsun gerek 40 yaşlarındaki kaslı İtalyan hostlarının su istememizde bile şurda var alabilirsin şeklindeki cevapları olsun, Roma'daki aktarma sırasında İngilizce sorsan bile İtalyanca cevap vermeleri olsun Alitalia'yı birdaha asla tercih etmemem için yeter de artar bile. Kesinlikle önermiyorum sanırım en berbat uçak şirketi Alitalia. Bunu sadece ben değil birçok arkadaşımın tecrübeleri sonucu söylüyorum dikkate almanızı öneririm.

Edit: Dönerken Delta gişelerinde check-in yaptırdım ve 30 kilo gelen bavuluma bişe demediler 13 kilo gelen sırt çantama ise hiç bakmadılar bile. Sınır 23 kilo 1 valiz, 5 ya da 8 kilo el bavuluydu. Birlikte döndüğümüz arkadaşım içinde geçerliydi aynı durum. ŞAns mı yoksa genel bişe mi biliyorum tabi.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bende gecen sene alitalia ile uctum kesinlikle onermiyorum. uzun bi yolculuk yaptiginiz icin aktarma ile ugrasmak istemiyceksiniz ki o yorgunlukla ayakta durmak beklemek gercekten cok yoruyo..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

paylaşım için çok teşekkürler mağdur olmayız artık bu yazıdan sonra

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

ben delta ile gidiyorum da ilk uçuşum alitalia ile.chack yapamıyorum.confirmation kodunu kabul etmiyo.:S

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı serhat_21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben delta ile gidiyorum da ilk uçuşum alitalia ile.chack yapamıyorum.confirmation kodunu kabul etmiyo.:S
    bende yapamadım
    Only those who risk going to far can possibly know how far they can go!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı qreatiwe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende yapamadım
    o uçuştan en az 24 saat sonra açılıyomuş bende yapamadım sonradan farkettim notu en az 1 gün öncesinde check-in yapılabilir diye

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Bizde bileti bu şirketle alacağız birkaç güne.krizin olup olmamasının Uçağın bizi götürmesine engel olcağını sanmıyorum.Bazı arkadaşlar yazmış güvenlimidir diye,emin olun bu uçaklar milyonlarca teste tabi oluyodur.100lece standarda ve kontrole tabidirler..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ben aldım bile bu senede alitalia yı deneyelim bakalım
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben aldım bile bu senede alitalia yı deneyelim bakalım
    @kerempi
    Kaça aldın biletini ?
    Bu sene yolculuk nereye ?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Benim 2 senedir aldığım bir acenta var break hep ordan alıyorum taksit yaptırmak işime geldiği için ve bir mail attığımda ordan bütün değişiklikleri vs yapıp bana geri dönüyorlar vs o tarz aldım yani expedia ucuz bilete girmedim .724 euro ya almıştım 4 taksit yaptırdım peşinatsız ,yolculuk gene colorado ya ..burdan roma(fiumicino havaalanı) ny colorado şeklinde gidicez 16 sı kısmetse tabi

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim 2 senedir aldığım bir acenta var break hep ordan alıyorum taksit yaptırmak işime geldiği için ve bir mail attığımda ordan bütün değişiklikleri vs yapıp bana geri dönüyorlar vs o tarz aldım yani expedia ucuz bilete girmedim .724 euro ya almıştım 4 taksit yaptırdım peşinatsız ,yolculuk gene colorado ya ..burdan roma(fiumicino havaalanı) ny colorado şeklinde gidicez 16 sı kısmetse tabi
    Anladım bende taksitli biryerden alıcam biletimi Los Angeles 500 Euro fakat değiştirme yok . 125 Euro cezalı !

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

BEn vize almanın zor olduğunu sanarken bilet almak vize almaktan daha zormuş onu anladım yaw

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

wala break en acil durumda değiştirmesi vs olsunda kafası rahat olsun insanın.bide bir anda cepten 500 600 euro çıkaramadım o yüzden takside yöneldik sen ne zaman alıcan biletini ne zaman yolculuk ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alitalia ile uçmak ayrıcalıktır efenim.. Roma yı görücez havadan da olsa fena mı

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende aldım.ama bu bavul işi kafamı ağrıtacağa benziyor. çünkü tek parça bavul 23 kilo bide el bavulu 10 kilo sizce yetermi. bide el bavulunu tartarlar mı sizce

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

alitalia da 23 kilo tek valiz hakkımız var peki el valizi hakkımız kaç kilo bilen varmı

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı pofuduktavsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alitalia da 23 kilo tek valiz hakkımız var peki el valizi hakkımız kaç kilo bilen varmı
    el valizide 10 kg

peki ikinci 23 kiloluk valiz için nekadar ödeneceğini bilen var mı

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

50 dolar denmişti bana,2.valiz için

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

iyi ozaman zor durumda kalırsak mecbur alacaz

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bütün şirketlerde aynı mı acaba bilginiz var mı??

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bende bugün alitalia dan rezervasyonumu yaptım yarın biletimi kescem
    gidiş: ist-rome-lax
    dönüş: jfk-rome-frankfurt

ücret 1202 tl

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

hadi hayırlı olsun

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

teşekkür ettm ve arkadaşlar ben bu konu hakkında konu açtım fakat kmsenn yeterli bilgisi yok alitalia hakknda nasıl alınır nasıl rezerve ederm dedm bitane bilen çıkmadı
    merak eden varsa anlatayım
    alitalia.com sitesi üzernden bilet alabilirsiniz ucuz bilet gbi sitelerden aynı bileti 100 euro daha pahalı alırsınız en ygun ödeme şekli internet üzernden uluslararası geçerliliği olan bir kredi kartıyla ödemedir.
    siteden rezerve yapma imkanınız yok
    istanbuldaki alitalia satış ofisinden almak istersenz aynı şeklde kredi kartıyla telefondan bilgilerinizi paylasşarak alım yapabilirsiniz nakit kabul etmiyolar fakat güzel tarafı illede nakit almak istiyosanız alitalia istanbul ofisinden rezervasyonunuzu yapıp (5 gün opsiyonludur) daha sonra havalimanı alitalia ofisinden biletinizi kestirebilirsiniz yardımcı olabildiysem ne mutlu

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı doncarlio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ettm ve arkadaşlar ben bu konu hakkında konu açtım fakat kmsenn yeterli bilgisi yok alitalia hakknda nasıl alınır nasıl rezerve ederm dedm bitane bilen çıkmadı
    merak eden varsa anlatayım
    alitalia.com sitesi üzernden bilet alabilirsiniz ucuz bilet gbi sitelerden aynı bileti 100 euro daha pahalı alırsınız en ygun ödeme şekli internet üzernden uluslararası geçerliliği olan bir kredi kartıyla ödemedir.
    siteden rezerve yapma imkanınız yok
    istanbuldaki alitalia satış ofisinden almak istersenz aynı şeklde kredi kartıyla telefondan bilgilerinizi paylasşarak alım yapabilirsiniz nakit kabul etmiyolar fakat güzel tarafı illede nakit almak istiyosanız alitalia istanbul ofisinden rezervasyonunuzu yapıp (5 gün opsiyonludur) daha sonra havalimanı alitalia ofisinden biletinizi kestirebilirsiniz yardımcı olabildiysem ne mutlu
    Bu yıl nerede çalışacaksın? Biletini iyi almışsın.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

ofof sanırım bende bu firma ile gidecegim

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

bu arada 24 saat sonra değil ''önce''

Tecrübe Puanı
    10

Ben daha once yaptirmistim Istanbul ya da Ankara'daki ofisi arayabilirsiniz.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

alitalia ile uçacaklara şimdiden iyi şanslar diliyorum inş roma havalimanında
    ingilizce konuşan bi görevli bulabilirsiniz adamlar ing. bilmediklerinden mi yoksa cinsliğine mi italyanca konusuyolar bilemedim. geçen sene dönüşü alitalia ile yaptım hiç memnun kalmadım romaya geldiğimizde pasaport kontrolunde adamlar bizle italyanca konustu.allahtan italyancada pasaportun tellavuzu bizdeki gibide ordan bişler anlıyosun hostesler bile italyanca soruyolar ne istediğini.bide yanınıza bisküvi fln alın çünkü yemekleri hem güzel değildi hemde doyurmadı. gidişi deltayla yapınca aradaki kalite ve hizmet farkını insan daha iyi anlıyo.inş bu sene hizmet kalitesini artırmişlardır.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)